IZVORNA PORUKA: branki*
ja sam uvek do sad stavljala ulje,malo stavim i u testo i svaki put onom cetkicom podmazem malo,vrlo malo tiganj.
i nisu samo krajevi,nekako su mi cele suve,nisu socne,jedre/mozda mi je suvise zitko testo?ili je do tiganja.
Imam jedan recept po kome pravim (4 jaja, 400 ml mleka, 400ml kisele vode, 400gr brašna, pp, vanilin šećer, so) ali sam ja smanjila količinu jer mi je ovo mnogo pa to bude ovako
2 jaja, 1 kašika šećera, pola kesice praška za pecivo, malo manje od pola kašičice soli, 10 puuunih kašika brašna (moje kašike su velike pa to bude sigurno oko 300gr), 500ml mleka i kisele vode da se dobije dobra gustina. Na kraju sipam oko 50ml ulja. Ostavim testo barem pola sata u frižideru, kada ne žurim sa spremanjem. Testo se stajanjem zgusne pa pre pečenja promešaš i vidiš da li treba još tečnosti i dodaš mleka ako treba. Doooobro zagrejem tiganj pre nego što počnem da pečem, kada je zagrejan, umočim kašičicu u ulje (sipam malo u šoljicu) i samo pokapam po tiganju (to radim posle svake druge, treće ispečene). Pečem na 7mici (od 9 jačina), bitno je da se ne čvare dugo inače će biti žilave. Slažem na veliki tanjir i poklopim velikim poklopcem.
Jooj sad mi se jedu
omiljene sa maple sirupom i krupno mlevenim lešnicima
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.
Jer smo tako u mogućnosti!