IZVORNA PORUKA: Milena18
Mati, javi kako je prošao razgovor sa učiteljicom. Meni je strašno da mnogi prosvetni radnici nemaju sluha za ovu temu, iako formalno škola ima mehanizme da se bori protiv vršnjačkog nasilja.
Ovo jeste tačno, čast izuzecima. Moja drugarica je učiteljica i ona mi je takođe rekla da preterujem, i da se mnogo strašnije dešavaju. Htela sam da joj kažem da ona gleda očima učitelja a ja majke. Nego nisam želela da protumači pogrešno jer još uvek nema dete, bori se, a bliske smo.
Učiteljica isto. Kaže " zašto ste se uhvatili za L(devojčicu)".
Uglavnom ja je pitam kako je pred svima L jedina ispala da nije kriva i kako joj je učiteljica rekla da nije kriva. Tako mi je dete prenelo. Učiteljica kaže da to nije rekla. I da ne treba bas sve da verujem detetu...
Igrom slučaja, majka i drug od M odmah svratili do nas i kažem ja M " nisi rekao istinu, da učiteljica nije pred svima vama rekla kako L nije kriva"... Kad ovaj mali skače, drug i kaže "Jeste, rekla je, nemojte da krivite L ona nije kriva"...
i šta sad, da idem opet i ispravljam. Momci se nisu dogovarali šta će da kažu, prvi su razred tek, i nisu ni znali da ćemo o tome da pričamo. Tako da im verujem...
Jess, biće mi mnooogo dugačak post ako ti ispisem sada. Najbolje da je ignoriše.