cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Knedle sa šljivama

  
clock-img

21.07.2010, 16:12

clock-img

Anoniman

Trco , potpuno isti recept sam našla na netu (ovaj za gomboce sa minut pireom) i baš po tom receptu pravila knedle , jako su ukusne ali nema šanse da mi ispadne 30 komada !!! user posted image

clock-img

06.08.2010, 22:45

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Nađi manje šljive.user posted image
Šalim se malo. Koliko si dobila knedli? Planirala sam da sutra probam ove minut pire gomboce, pa da znam da l' da zovem goste u pomoć ili da ih sami slistimo.


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.08.2010, 22:49

clock-img

Anoniman

Didy , moja mama je pravila pre 2 dana po istom receptu i ni njoj nije uspelo da sastavi 30 gomboca . Ona je onda stavila duplu meru , i tek sa duplom merom se može dobiti 30 komada .

clock-img

06.08.2010, 23:07

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Znači intimni ručak. user posted image Thanks.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.08.2010, 23:19

clock-img

Anoniman

Aj 'leba ti kad i ti umesiš napiši ovde koliko ti je komada ispalo , da se ne pojedem od sramote ako je tebi od jedne mere ispalo 50 gomboca user posted image user posted image

clock-img

06.08.2010, 23:34

clock-img

Didy

pencil-img

7274

Važi. Inače, to će mi biti prvi put da ih pravim, pa ko zna šta će ispasti do kraja.user posted image
Obožavam da ih jedem, ali me je uvek mrzelo da kuvam krompir, pa da onda tek pravim testo, pa da kuvam, pa da ih valjam... Jednostavnije mi je bilo da pozovem mamu i da je pitam kad će ih praviti.user posted image Sa ovim minut pireom mi se sve čini mnogo jednostavnije, pa rekoh da isprobam.
Osećam da će mm da zavrne nosom na, kako on kaže "te naše Laloške specijalitete".user posted image


_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

06.08.2010, 23:37

clock-img

Anoniman

Veruj mi , ako postoji smotana žena i operisana od kujne , to sam ja , a čak i meni su ove sa minut pireom ispale extra . Jako , jako je prosto i uspeće ti sto posto , umesi se za 3 minuta . Samo , kažem ti - količina je meni bila diskutabilna . 

clock-img

07.08.2010, 14:49

clock-img

Didy

pencil-img

7274

17 komada, ali mi je, izgleda, testo bilo pretanko, pa su mi se neke malo raspala kad sam ih vadila. I pored toga, sjajnog su ukusa.user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

clock-img

07.08.2010, 15:02

clock-img

Anoniman

Eto !! Neka ste se vi napapali , a meni je srce puno i zbog toga što nisam jedina smota kojoj od ove mere nije pošlo za rukom da izgura 30 knedli user posted image

clock-img

09.08.2010, 19:51

clock-img

Anoniman

Evo kako ih ja pravim:
skuvam 1/2kg krompira u blago posoljenoj vodi, dobro ga izgnječim pa ostavim da se ohladi
U krompir dodam jedno jaje, 25ml ulja i oko 1/2kg brašna, da testo ostane tek, tek lepljivo.
Razvijem testo, tanko, i isečem na kocke, pa njime omotam ono čime ih punim. Danas sam pravila sa šljivama (stavljam cele šljive, raspuknem ih do pola, izvadim košticu i stavim pola kašičice šećera unutra), i pravila sam sa čokoladom (2 kocke jedna na drugoj)-ove mi se ne dopadaju, ali mm samo te jede. Ubacim u ključalu vodu, i kad isplivaju, vadim ih u cediljku, pa uvaljam u prezlu koju sam propržila u teflonu na par kapi ulja. Šećer stavljam na rasečenu knedlu, tako mi je lepše.
I, da napomenem, od ove mere mi je ispalo 35 komada, malih sa tankim testom, i trebalo mi je, od ljuštenja krompira do jedenja...skoro 3 sata, a baš sam bila brzauser posted image

clock-img

16.08.2011, 12:27

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVORNA PORUKA: jelena038

fotka nije moja, sa neta je, nemam aparat da uslikam svoje, ali prvom prilikom cu. uglavnom, iste su ovakve: user posted image
i da, vazan savet: sto vece sljive u sto manje kuglice i ako su sljive nedovoljno slatke, umesto kostie sipajte po pola kasicice secera. nemojte mesat secer i prezle, nego prvo prezle, pa secer. malo je cimanje, pardon MNOGO JE CIMANJE, ali vredi user posted image




_____________________________

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

16.08.2011, 12:29

clock-img

Anoniman

Samo zato što si trudna opraštam ti što aktviraš ovu temu dok sam na radnom mestu user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.08.2011, 12:55

clock-img

jelena038

pencil-img

2886

Ajooooj, gde me nadje! Ja nisam spremala sa minut pireom, iako sam ih jela. Spremam ih klasicno, sa sve tonom sudja posle za pranje, ali iskreno mislim da dok dobro ne oprzis ruke meseci vreo krompir i brasno, knedle nikad nece ispasti prave. Dobar podsetnik, odoh na pijacu, pa da napunim zamrzivac sljivama za zimu!

user posted image


_____________________________

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

clock-img

16.08.2011, 14:58

clock-img

jovana j

pencil-img

1418

user posted image

IZVORNA PORUKA: n i n a

Samo zato što si trudna opraštam ti što aktviraš ovu temu dok sam na radnom mestu user posted image user posted image user posted image




_____________________________

11-09-03 Emil
Što možeš sanjati, to možeš i učiniti.
Walt Disney

clock-img

18.08.2011, 16:40

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Sutra ih pravim,jedva cekam,njammiii..user posted image



_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

20.08.2011, 18:28

clock-img

Brana

pencil-img

4456

Pravila sam ih po razlicitom receptu od ovde prikazanih,i ispale su extra!user posted image
Evo i slikice:

user posted image

user posted image


Link sa receptom- Knedle sa sljivama


< Poruku je uredio Brana -- 20.8.2011 18:36:49 >


_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

clock-img

28.12.2011, 11:26

clock-img

Anoniman

Moj recept je manje vise isti kao ovi koje ste postovali. samo po mom receptu se knedle nakon kuvanja uvaljaju u prezle pa se malo proprze na vrelom uljuuser posted image a vidim da ste  ih vi samo valjale u prpprzene prezle. sledeci put cu probati tako iako ih przim od kad znam za sebe. U svakom slucaju, vase su bar zdravije, a i manje je posla....ja gomilu sudova isprljam dok ih spremimuser posted image

clock-img

01.11.2012, 19:55

clock-img

Adriana83

pencil-img

623

Ja ih ito pravim po slicnom receptu kao sto su ovi vec napisani.Razlika je sto u testo stavljam margarin i vanil secer i uvek polovinu brasna zamenim sa grizom.Prezle przim na margarinu da malo dobiju boju i stavljam vanil secer.Nikad ne stavljam jaja u vruce testo nego kad izgnjecim krompir sacekam da se ohladi.Krompir kuvam u ljusci da upije sto manje vode.Na 1 kg krompira(svezeg) stavim oko 250 gr brasna i 250 gr griza.I malo secera.I u sljivu na mesto kostice stavljam po kocku secera.Da budem iskrena ni ne znam kakve su kad se ohlade,mi to sve muljamo onako vrelo user posted image

< Poruku je uredio Adriana83 -- 1.11.2012 19:58:24 >

clock-img

02.11.2012, 08:32

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Jaao bas bi ih mogla praviti al oduyme mi citavo popodne npr. ...sama bih mogla pojesti citavu meru user posted image user posted image user posted image

clock-img

02.11.2012, 08:34

clock-img

Anoniman

Baš rekla mužu neki dan kako mi se jedu gomboce user posted image Mada ja najčešće kupujem smrznute, jer ne stižem da ih pravim, a sad vala i ne mogu, ali jeeellllaaa bi ih samo tako user posted image

clock-img

02.11.2012, 08:41

clock-img

Anoniman

Ja sam se upraksala, sve završim za 2,5-3h, sa pranjem gomile sudova. Obarim 800g krompira, pa kad je skuvan procedim i vratim malo na ringlu u toj šerpi, da ispari višak vode. U to dodam, kad se ohladi, 2 jajeta i oko 500-600g brašna. Punim ih ili šljivama u koje ubacim malo šećera, ili čokoladom, ili višnjama u koje dodam malo griza da pokupi višak soka. Uvaljam u proprženu prezlu i voila, ispadne oko 35 komada od ove količine.

clock-img

02.11.2012, 08:45

clock-img

Anoniman

Dok je moja baka bila živa, mi smo znali da pravimo ogromne količine zajedno... I do 60-70 komada, pa se onda delilo na kese, pa u zamrzivač i onda smo imali za nekoliko narednih puta... ali to je bio posao od nekih 5 sati (nas dve), a sad niti imam pomoć niti mi se sprema svaki put po nekoliko sati... Kupim ono Mara testo - ima sa šljivama i kajsijama oko 100din, deset komada i bude gotovo za 15 minuta user posted image

clock-img

02.11.2012, 08:50

clock-img

Anoniman

Mm sam pojede 10 komada sa čokoladom, Neša 2-3 sa šljivama, brat 7-8, tata 5-6, i ostane par komada za večeru, meni je ovo minimalna mera koju pravim. Moja mama ne voli da mesi pa uvek pravim i za njih, nikad nije preteklo za zamrzivačuser posted image

clock-img

02.11.2012, 08:53

clock-img

Anoniman

Meni su gomboce kao dodatak ručku.... Recimo jedemo pasulj, podvarak, punjenu papriku... A onda se zasladimo gombocama. Tako da je nama troma 10 komada zasad sasvim dovoljnouser posted image

clock-img

02.11.2012, 08:53

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Imaju li kupovne sa visnjama npr?
Nisam kupovne nikad pravila.
Sad ste me zarazile..ide mi voda na usta user posted image