moje iskustvo je uzasno sa Niskim GAK-om. 6 dana posle amniocinteze sam dobila kontrakcije i krvarenje.
Taj bol me je probudio . Suprug i ja smo odmah krenuli na kliniku , tamo smo bili oko pola 8. 17.02. 2015 - na zalost drzavni praznik,
Na prijemu sam cekala sa uzasnim bolovima sat i po . Dr koja me je primila pitalala je ko mi vodi trudnocu , ispostavilo se da je moj doktor bio dezuran,
NIje bila sujetna , sama se ponudila da ga pozove , posto ja na zalost nisam imala njegov br iako sam mu ga par puta trazila. Cekanje se nastavilo, jos nekih 40 min sam cekala da on dodje , previjala se od bolova koji su vec bili na 3 min.
Napokon dolazi moj dr, posle pregleda me salje na patologiju, tog dana je bio dezuran na klinici pa sam imala neku nadu da cu biti kao u sigurnim rukama. Tegobe sam dobila inace 5 dana posle amniocinteze koju je radio dr Stefanovic. Od prijemne ambulante do patologije sestri je trebalo jos pola sata da me odvede iako je bilo jasno da sam prioritet. Suprug je u vise navrata intervenisao. Na patologiji me doktorka gleda na UZ , i kaze mi da sam otvorena ,cujem otkucaje beibinog srca..sve kao u snu mislim da se meni ovo ne desava.,bolovi sve jaci i jaci . Ukljucuju mi tokolizu da zaustave kontrakcije .U sobi ostajem sama, povremeno me obidje sestra da izmeri puls zbog infuzije. Bolovi sve jaci i razmak izmedju njih sve kraci. Ja vec vise nemam snage ni da progovorim. Sestra je u neko doba , mislim negde oko 15 pokusala da dozove dezurnu doktorku da me pregleda ali ona nije dosla.Oko 16 posle dolazi moj dr da me pregleda. Ja sam vec u nesnosnim bolovima. Konstatuje da sam otvorena 4 prsta i da ne moze nista da se uradi .
Oko 18 zovem sestru uspaniceno jer sam osetila da mi je puknuo vodenjak .Spustaju me u porodiliste. Tu sam ocekivala bar trunku neke saosecajjnosti i mrvu lljudskosti. Porodilste prazno , jedino sam ja dole bila u tom momentu. Bez icije pomoci uspevam da legnem na krevet , i pocnem da osecam strasan pritisak i bol.Krenula sam sama ka toaletu, puzeci skoro a babica sa udaljenosti od 10 metra mi dobacuje - nemoj slucajno da izbacis plod u wcu pa da cistim za tobom.! -
Jedva uspevam da se vratim pridrzavajuci se za zid ..Vracam se na krevet i osecam sve snazniji pritisak .Ne mogu da opisem taj osecaj , bol nesnosan, strah..uzas.Odjednom fizicko olaksanje ,,gotovo je. Zovem babice .Od tog trenutka krece najveci dusevni pakao , nesnosan dusevnii bol .Pokazali su mi majusnu bebanu koja je mrdala jos uvek, nesposobna da dalje prezivi van mene. Ja sam ih preklinjala da bar to ne pamtim i ne vidim ,Taj prizor me proganja. Na zalost imaju takvo pravilo posle onih silnih afera , mada u 19 nedelji ne vidim svrhu pokazivanja bebe , jednino sto ostavlja traumu zeni. Revizija je morala da se uradi , posteljica se pocepala i mnogo sam krvarila. Tu sam bila postedjena muka jer su me uspavali.Danas sam dobila rezultat ac - normalan zenski kariotip :(((((( Ne mogu sebi da oprostim sto se nisam oduprela inisitiranju da se uradi ac , ikao su godine bile jedina indikacija. Trebalo je da poslusam svoju intuicju a ne dr u kom sam poverila brigu o mojoj trudnoci. Svi nalazi su pre toga bili uredni. Do spontanog je dovela infekcija posle ac , verovatno su trebali da mi preventivno daju antibiotike . Neke moje prijateljice su i dobile takvu terapiju , ali njima dr Stefanovic nije radio ac, Kad sam njega pitala da li bi trebalo da ih pijem , drsko je odgovorio da nisam to slucajno na netu procitala. Takodje i moj dr je bio za to da se ne piju antibiotici.
Ja ne mogu da opisem bol koji sad osecam , nevericu , sok . Rukom i dalje krenem da pomazim stomak , ali nje vise nema u meni :((