IZVORNA PORUKA: tacika
Sto se mene tice ja imam samo reci hvale za niski GAK.
Šta da kažem sem blago tebi! Ima nas dosta koje nismo baš tako dobro prošle. Da ne kažem ni približno tako dobro. Sve zavisi ko ti se padne i na porodjaju i kasnije od sestara. A naravno i da li imaš vezu ili ne.
Sto se tice potrebnih stvari za porodiliste,treba ce ti:bade mantil,spavacica mislim da ti nije potrebna jel ni one hjihove nisu tako lose,a presvucices se vise puta tako da ti jedna nije dovoljna,stvari za licnu higijenu,peskiri(za lice i tusiranje) i obavezno hidrogen i povidon jod za obradu rane(oni ne obradjuju rane tako da ces to morati sama),mrezaste gacice i brdo mrezastih ulozaka.
Spavaćice smo tražili da nam daju čiste. Ja sam recimo uveče kad se istuširam oblačila svoju a preko dana sam nosila njihove. I to smo morale da se i posvadjamo sa sestrama da bi dobile čiste spavaćice.
Baš me čudi da vam nisu obradjivali ranu. Nas su svako jutro nakon vizite zvali na obradu rane.
Za bebu ti je potreban pampers,pavloviceva,vlazne maramice i peskiri (najmanje 2,jedan za lezanje,a jedan za pokrivanje,a posto je hladno moze i neko cebence. Sto se tice sokica i kekseva nista ti nije potrebno jer i onako ne daju nista da se pije bar 2 sata posle porodjaja,a ja nista nisam pila ni kasnije sve dok nisam dosla kuci,da mi ne bi ostao stomak(tako kazu)kod mene je upalilo,4 meseca od porodjaja a ja nemam stomak uopste,nisam mogla da jedem onaj njihov keks i mleko pa su mi to donosili,ali i to sam vrlo malo uzimala.
SRECNO
Pavlovićevu niti bilo koju drugu kremu nisu dozvoljavali. A Pampersa im nikad nije dosta - naročito ako je beba kod njih.
Što se priče o vodi i stomaku tiče to baš moram reći da nije tačno. Ja nisam pila vodu čitavog dana i noćin nakon porodjaja, tj pila sam vrlo malo. NIsam bila žedna jednostavno. Posle sam pila mleko ko blesava. Meni ostao stomak. Žena do mene se davila u vodi. Non stop je bila žedna i ona eto već nakon par dana nigde stomaka! Ali ja sam se porodila sa 33 a ona sa 20 godina! Drugo ja sam pre trudnoće već imala mali višak kg, a ona je bila mršavica.
Znači sve zavisi od konstitucije i genetike. A tečnost ti treba da ne bi dehidrirala i da bi imala mleka.
Moja preporuka je da kad kreneš u bolnicu poneseš obavezno neki keks, npr plazmu ili tako nešto i naravno flašicu vode. Sve ostalo doneće ti muž.
I naravno SREĆNO! Čeka te najlepši trenutak u životu! Sve ostalo:bol i muka i neljubazno osoblje prodje i zaboravi se čim te pogledaju okice tvog bebca!