cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

05.11.2013, 14:28

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Drage nišlijke, evo još jedne buduće mame. Dugo tražim neki forum sa aktivnom temom u vezi GAK Niš.  Trudna sam po prvi put, radim u Beogradu, ali ću se zbog boravišta koje mi je u Nišu i porodice porađati kući. Iskreno, od ranije idem na preglede kod Miše Stefanovića, kao on mi vodi trudnoću, s tim što i nije nešto angažovan. Hvala Bogu, za sada je sve u redu pa ne moram da idem na neke dodatne preglede, već otprilike na 5-6 nedelja.Mislim, ne očekujem da me on zove lično i pita kako sam, ali...ni ja ne znam šta da očekujem. On je porađao mamu moje drugarice i njenu sestru, obe su jako zadovoljne. Pitala sam ga za epidural, a on se pomalo čak i uvredio jer mi je rekao da se u Nišu to radi na vezu i da on ne želi da učestvuje u tome, ali da je to moj izbor. Iskreno, jako se plašim porođaja i zaista bih želala da se porodim epiduralom ukoliko to bude moguće, mada sam tek 4.mesec, ali mislim da nije rano da prikupljam informacije.
Svako iskustvo i savet će mi i više nego koristiti.
Pretpostavljam da će mi trebati veza za anesteziologa za epi. Čula sam pohvale za dr. Maju, čini mi se da se tako zove.

Nadam se da ste dobro i radujem se što sam pronašla ovu temu. user posted image

clock-img

05.11.2013, 15:27

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

JG, imaš puno pisano o epiduralu u skorije vreme. Ako neka od mama ima svežije iskustvo, javiće.

Šerpi, po pitanju higijene na odeljenju i u apartmanu, nikako nije isto. U apartmanu imaš čist i mirišljav toalet, onaj na odeljenju ne bih ni da komentarišem. Imap normalnu posteljinu koju ne moraš sam da tražiš i menjaš kad se ufleka. Posete možeš da primaš tokom celog dana. To jesu prednosti apartmana. E sad, lepo je biti u društvu drugih mama, a toga u apartmanu nema.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

06.11.2013, 09:22

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Draga Azra, čitala sam prethodne postove i koliko vidim sve su oprečne informacije od plaćanja, veza za anesteziologa, poznanstva sa članom komisije, do sreće da bukvalno samo kažete lekaru da hoćete epidural i ako se on složi dovede anesteziologa koji će nam uključiti epi. Vidim da se pominje dr. Miša Stefanović, mahom su korektna iskustva, ali koliko shvatam nije siguracija da će nas porađati lekar koji nam void trudnoću osim ukoliko se porođaj ne zakaže. Dakle, lutrija. Lično, potrudiću se da nahvatam bilo kakvu vezu, pa makar to bila i čistačica na odeljenju, a pogotovu jer moji roditelji poznaju gomilu lekara kojima su pomagali, a nikad ništa nisu tražili zauzvrat. Ne tražim ja maženje i paženje, ali ne želim ušivanje bez anestezije ni u ludilu, želim epidural, naravno ukoliko moje stanje to dozvoli, a za ostalo ću se već snaći.

clock-img

06.11.2013, 09:32

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Zavisi ko ti je lekar user posted image Ja nisam ništa platila a imala sam porodjaj da bolji ne može da bude. Sve u dogovoru sa lekarom.
Veza ti za niško porodilište svakako treba, bilo da je to babica, sestra, doktor, čistačica...

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

06.11.2013, 11:10

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Modesty, da li to kažeš za epidural?
Miša meni, kao što rekoh, ne želi da sredi jer kako kaže on se godinama bori da bude dostupan svim ženama u Nišu, tako da to moram sama da sredim. Naišla sam pre dve nedelje na članak u novinama koji kaže da je RZZO dozvolio epidural u celoj Srbiji, ali nigde nisam našla to potvrđeno. user posted image

clock-img

06.11.2013, 11:13

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Azra_

Šerpi, po pitanju higijene na odeljenju i u apartmanu, nikako nije isto. U apartmanu imaš čist i mirišljav toalet, onaj na odeljenju ne bih ni da komentarišem. Imap normalnu posteljinu koju ne moraš sam da tražiš i menjaš kad se ufleka. Poset_e možeš da primaš tokom celog dana. To jesu prednosti apartmana. E sad, lepo je biti u društvu drugih mama, a toga u apartmanu nema.

Azra veruj mi da je cisto da blista od soba do toaleta i na odelenju gde su carski i na cetvrtom gde su normalni porodjaji.Bila sam na oba mesta i stvarno ne mogu da se nacudim koliko je sada cito u odnosu na pre nekoliko godina.Cistacice ulaze po nekoliko puta i brisu.

A i posteljinu su nam menjali svakog dana kao i spavacice,mada sam ja imala svoje,ali su vrlo ljubazne sestre i uvek izadju u susret.Za nepoverovati koja promena za samo par godina user posted image

< Poruku je uredio serpica -- 6.11.2013 11:14:46 >

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

06.11.2013, 11:20

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Jungle Girl

Vidim da se pominje dr. Miša Stefanović, mahom su korektna iskustva,

JG mene na zalost nije porodio moj dr jer je bio na odmoru ali je kontaktirao doticnog dr koga pominjes i on mi je uradio CR.
Ja licno nemam lepo misljenje o njemu jer je vrlo drzak ( bila svedok na patologiji ) ponasa se prema zenama kao prema... da ne pisem sta.
Medjutim kazu da je vrhunski strucnjak u svom poslu tako da to potire nulu od coveka. Videla sam ga samo jednom nakon porodjaja gde mi je u dve recenice objasnio stanje mog deteta koje na rodjenju nije bilo dobro ali se kasnije popravilo.Eto tako je rekaouser posted image
Sto se anesteziologa tice fenomenalan je dr Srdjan bar je meni bio super i kao covek i kao lekar,sve reci hvale za njega.Cula sam da on izlazi zenama u susret sto se epi.tice.Probaj da ga nadjes i ugovoris sa njim,neces se pokajati. Pozdrav.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

06.11.2013, 11:23

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Moja drugarica se letos porodila u Nišu i kaže da u sobama jeste čisto, menjaju posteljinu, čak i redovno donose spavaćice, ali da to najviše zavisi od samih žena s kojima ste smešteni, jer neke nemaju osećaj da se okrenu za sobom, ostavljaju neuredan toalet i sl. Ipak, ona kaže da je njoj prijalo da ne bude sama, brže prođe vreme, pomagale su se...

clock-img

06.11.2013, 11:27

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Serpice, hvala puno na ovom odgovoru! user posted image
Meni donekle odgovara Miša jer je direktan, bar je u privatnoj ordinaciji takav. Dosad nismo imali nikakav konflikt, čak ima strpljenja za mene jer ja dramim čak i na pregledima. Kako neko ima strah od zubara, tako ja imam strah od ginekologa, dok kod zubara idem kao kod frizera. A on me zaista nikad nije uvredio, mada mi otvoreno kaže da dramim, ali toga sam svesna.
Hvala za preporuku za tog Srđana, raspitaću se.

clock-img

06.11.2013, 13:54

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

I moj dr nije za epidural, sem ako baš mora.
A može te poradjati tvoj dr ako se tako dogovorite. Tako sam ja. reko je dodji tad i tad, ja dežuram. Pogledao me na UZ, da li sam i koliko otvorena i rekao da sam spremna za porodjaj. Primljena u porodilište, dobila indukciju i od prvih kontrakcija do bebe prošlo jedva dva sata. Da je bolelo, bolelo je mnoooooogo, ali je bilo ekspresno brzo.
Što se apartmana tiče - sve ima svoje prednosti i mane. Meni je lično više prijalo da imam društvo - oba puta. Sada je mnoooogo čistije nego pre tri godine. I sestre su zaista ljubazne, menjaju posteljinu, donose čiste spavaćice, mada sam i ja kao Šerpi nakon prvog tuširanja obukla svoju.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

06.11.2013, 14:09

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Sreća je da se sve dogodi onako kako se dogovorite sa lekarom. Meni je termin bio 11 januar, dr me pregledala 28.rekla da sam otvorena samo jedan prst,ctg bez kontrakcija i dr reče da neću ovih dana. Nisam imala ni bolove, sve je ukazivalo da neće skoro. Dr otvori istoriju, sve pripremi, i dogovorimo se da me primi 4.januara kada dežura, damo indukciju i da tako ˝zajedničkim snagama˝ uspešno privedemo trudnoću kraju. Ja se pripremila na to, ali eto iznenađenja! 1.u toku noći mi pukne vodenjak...pravac porodilište, moja dr nije tu...i da ne širim priču. Samo sam htela da pripremim mame da znaju, da ne mora baš uvek biti onako kako smo mi zamislile. :-) Mene je to najviše potreslo, to iznenađenje, kud ću sad?!

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

06.11.2013, 14:45

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Da, pretpostavila sam da je pomalo lutrija hoće li nas naš lekar porađati upravo zbog toga jer porođaj može krenuti i koji dan ranije. Kako imam pregled kod Miše u subotu, zapisala sam da ga pitam to u vezi zakazivanja porođaja kad je on na klinici, nadam se da me neće odbiti, mada nije to neka siguracija. Iskreno, pomalo me brine „porođaj iznenađenja“ jer mi muž radi u drugom gradu, a voleli bismo da ipak budemo zajedno tog dana.

clock-img

06.11.2013, 22:18

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Meni se Misa Stefanovic uopste ne dopada. Mozda je dobar lekar, ali je mnogo arogantan i neprijatan. user posted image

clock-img

07.11.2013, 07:05

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: lanajana

Meni se Misa Stefanovic uopste ne dopada. Mozda je dobar lekar, ali je mnogo arogantan i neprijatan. user posted image

user posted image samo sto ne krene da bije zeneuser posted image

clock-img

07.11.2013, 11:52

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Hahhaha! Šerpi, sreća, pa na njega ne naleteh!user posted image

clock-img

07.11.2013, 14:43

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Hahhaha! Šerpi, sreća, pa na njega ne naleteh!user posted image

A ja naleteh i on mi zakazao CR i uradiouser posted image a ja ko dobra zenica cutim,ipak idem pod noz,a noz je u njegovim rukamauser posted image

clock-img

08.11.2013, 00:43

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Šerpice, I dobra, ali i mnooogo hrabra!user posted image

clock-img

08.11.2013, 06:51

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Šerpice, I dobra, ali i mnooogo hrabra!user posted image

Azrauser posted image sve zene na ovom forumu su hrabre svaka na svoj nacin...

clock-img

08.11.2013, 08:35

clock-img

Jungle Girl

pencil-img

9

Ja nisam hrabra…jer sam neviđena kukavica od lekara i bolnica. user posted image

clock-img

08.11.2013, 18:11

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Protiv Milana Stefanovica, zvani Misa, podneta je krivicna prijava za nesavesno lecenje. S obzirom da zivimo u zemlji u kojoj ne postoje pravo i pravda, on je i dalje na slobodi.
Apsolutna je neistina da je on neko ko ne ucestvuje u posredovanju u izvrsenju krivicnog dela, a u vezi sa epiduralnom anestezijom, jer je to delo takodje vec nacinio. Onaj ko misli da nije tako samo moze da bude uveren da ne poznaje stvari, sa kim zapravo ima posla.
Taj nazovi doktor je takodje nacinio jos jedno krivicno delo, a to je prikrivanje dokaza jer je pod njegovim patronatom sacinjena lazna sluzbena beleska untrasnjeg strucnog nadzora, koju ni njegov bivsi direktor (nakon povratka sa bezanja na odmor) nije hteo da potpise, jer ga je bilo sramota.

Pre nego odete u to leglo nemorala, dovoljno je bez ikakve veze i vezice, epidurala, da se pomolite gospodu bogu i odete hrabro

clock-img

09.11.2013, 07:49

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ljubazna,verujem da imas osnova za ovo sto pises jer u suprotnom bi to bilo krivokletsto,a i za to se odgovara. Ako se ne varam na predhodnim stranama si u losem kontekstu pisala i za jos neke lekare,da li je to iz licnog iskustva ili imas neki poseban razlog? Ovde su zene koje tek treba da se porode i uopste im ne treba da citaju tako nesto,ako me razumes. Jer iz tvojih postova koliko vidim ni jedan lekar u niskom porodilistu nije dovoljno dobar za obavljanje poslova na kojima se nalazi.

clock-img

09.11.2013, 15:36

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Šerpi je u pravu. Nemojmo da plašimo žene. Svuda ima nepravilnosti i prekršaja. Niški Gak prednjači, nažalost, ali eto, toliko ženica je došlo sa bebama odande, tako da... Nove mame, hrabro!

clock-img

09.11.2013, 17:59

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Šerpi hvala što radiš moj posao user posted image I skroz si u pravu.

Ljubazna veruj da svi imamo loše iskstvo sa po nekim lekarom iz porodilišta. Ali se često dešava da onaj koji je meni loš, tebi bude dobar. Na žalost nemamo drugo porodilište u gradu, a ni priliku da se poradjamo kod kuće. Ja zato jedino što mogu da savetujem budućim porodiljama je da imaju nekog ko radi tamo, bilo koga.

clock-img

09.11.2013, 20:11

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Drage moje samo da vas podsetim da imamo ovu temu: Dr XY mi se ne dopada! pa tamo možemo da nastavimo o lekarima niške klinike user posted image
Ja već više puta pisala tamo - šta ću kad imam bogato iskustvo sa niškim lekarima user posted image

clock-img

10.11.2013, 00:23

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Da Mod Mod, ali ovo je nekako objedinjena tema. Čim spominjemo niško porodilište, tu su i lekari koji tamo rade, pa verujem da je ženama lakše da pronađu i da se informišu, bar kad su noviji članovi u pitanju...