cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

26.08.2013, 10:26

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Lanajana, kako si otišla kod Brace na kliniku? Mene je on porodio (oduševljena sam!user posted image ) pa planiram da odem kod njega na kliniku da opet budem trudna, tako kao ti, jednom u mesec-dva na pregled.
Otišla si u ambulantu, šta si uradila? Imala si neki uput?

clock-img

26.08.2013, 17:25

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Ivanka, ja sam na kliniku stigla kao hitan slucaj poslat sa hirurgije, a Braca je bio dezuran. Ne zelim ti da tako odes kod njegauser posted image user posted image . Kako mi je trudnoca krenula potpuno drugacijim tokom,nego sto se obicno desava, verovatno sam mu, na moju srecu,bila pomalo zanimljiv slucajuser posted image . To je za mene bila sreca u nesreci. Posle jezivog iskustva na hirurgiji, meni je dr Braca bio melem na ranu.

clock-img

27.08.2013, 00:40

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Šerpi, i ja sam čula da je Srđan odličan, mada i Maja isto...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

27.08.2013, 04:02

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Već sam rekla Bojanu da neću epidural.
A Braca je sjajan u svakom pogledu. Mene je Bojan prošle godine kada sam ležala na patologiji njemu predao na brigu. Braca nam se javljao kad dolazi na posao i obavezno kad ide kući. Vrlo je odgovoran i sa njim možeš o svemu da popričaš i posavetuješ se. S druge strane ume da se našali i opusti pacijenta kad treba. Sjajan je zaista. Ivanka najbolje je da saznaš kad radi na klinici i tamo mu se javiš. Videla sam prošle godine da ga dosta žena traži i da uglavnom nikog nije odbio. Zaista šteta što nigde ne radi privatno.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

27.08.2013, 09:28

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Znam da nigde ne radi privatno, mislim da reče da nema vremena sprema doktorat (ili beše megistraturu... nznmuser posted image ).
Znači, kad dođe vreme da idem u lov na Bracu user posted image

clock-img

28.08.2013, 11:35

clock-img

Anci90

pencil-img

3

Nema nam je NinaAna...to moze znaciti samo jedno.... user posted image

Drzim fige da je sve u najboljem redu,i cekam najnovija iskustva iz porodilista....user posted image

clock-img

28.08.2013, 21:58

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Anci90,ništa ne znači! user posted image
Ovaj moj bebac neće nikako napolje! Javljam vam čim bude! Nadam se do subote sigurno ili pucam po svim šavovima!!
user posted image

clock-img

29.08.2013, 01:26

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

cure ovo je tema o porodilištu. imamo teme za navijanje i za trudnice

Trudnice - treće tromesečje

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

03.09.2013, 11:53

clock-img

gocicka

pencil-img

2

Cao, mozete li mi reci naziv privatne ginekoloske ordinacije u kojoj radi dr, Bojan Lukic???

clock-img

03.09.2013, 22:52

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Demetra, Učitelj Tasina...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

05.09.2013, 09:54

clock-img

gocicka

pencil-img

2

hvala ti puuuunooo user posted image

clock-img

14.09.2013, 20:02

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Mame,porodih se i ja,konačno. user posted image
Za razliku od prvog porodjaja (koji je bio pre 7 godina),ovo iskustvo je bilo mnogooooooo bolje u svakom pogledu. Najpre,najzadovoljnija sam doktorkom koja mi je sad vodila trudnoću (dr.Dragana Radović), a prošli put dr.Vera Dimić( ne bih da trošim reči,a i već sam o njoj pisala negde na forumu).
10-tak dana bila sam na patologiji trudnoće zbog nekih analiza,nemam nikakvih primedbi,ni na osoblje a uopšte ni na šta na tom odeljenju. Što se tiče bloka gde su smeštene porodilje,higijena je katastrofa,za šta su krive same žene.
Porodila sam se sa epiduralnom anestezijom i super sam prošla.
U akušerskom bloku možete proći loše,ako očekujete Bog zna šta. Meni se čini da je red malo zaveden tamo,nije kao kad sam prvi put bila. Tako da,drage buduće mame, iz mog ugla,nema razloga za stah.
Pozdrav!!

P.S.Šerpice,gde si ti?
Pozdrav velikiiiiii za tebe

clock-img

16.09.2013, 01:04

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Čestitamo!user posted image Ko ti je od anesteziologa dao epidural? Verovatno Maja?

clock-img

16.09.2013, 10:26

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Zovu je dr.Djenka,mislim da se zove Andjelka! I izuzetno sam zadovoljna!

clock-img

22.09.2013, 12:42

clock-img

*Maki*

pencil-img

1237

Molim vas da mi kazete da li su bebice sa majkama u sobi, i kada majci posle carskog reza donesu bebu da je vidi ili joj dozvole da je vidi,ako je bebica iz nekog razloga zahteva posebnu negu?

clock-img

22.09.2013, 22:04

clock-img

mati

pencil-img

6667

Maki, po pitanju carskog ti je najsvezija serpica, ali ce ti verovatno odg posle srede, kad se vrati iz sela. Tu je i Mod, ja kad sam se porodila sa Matom on je sve vreme bio u solarijumu i ja sam na tri sata silazila da se izmuzavam.
E sad valjda su bebe sve vreme kod majki, uvece nose one ciji plac ne mogu da ssmire da ne uznemiravaju ostale. Tako je bilo pre tri god.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

23.09.2013, 09:47

clock-img

*Maki*

pencil-img

1237

Hvala ti Mati puno, kontaktiracu ih ja preko p.p. user posted image

clock-img

24.09.2013, 19:53

clock-img

Miss Mimi

pencil-img

4

Ja sam se porodila pre malo vise od 8 meseci,imala sam carski rez.Porodila sam se u podne,uvece su me prebacili u sobu iz intezivne nege i odmah tada doneli bebu da vidim.Sutra su je doneli na nekoliko sati,prekosutra isto,a vec od treceg dana su bebe po ceo dan skoro bile kod nas.Pitajute da li zelis da beba nocu bude kod tebe ili ne,mada smo ih mi "vracale" da malo odspavamo user posted image Inace ja imam divna iskustva iz porodilista,o cemu sam jos tada pisala.Nista me nije bolelo,sve je bilo cisto,svi su bili ljubazni,pa mi se prosto i nije islo kuci user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.09.2013, 15:51

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Ja sam poseban slučaj! Nisam se porodila carskim rezom, sa bebom je bilo sve ok, ali zbog teškog porođaja, tj.kasnijih komplikacija, bebu su donosili kad se dogovorimo. Tako je dr koji me je porodio zamolio. Ne znam šta bih radila da su ga ostavili sa mnom. Nisam ustajala 2 dana, kasnije tek oko kreveta i kupatila, kateter, transfuzija... Bilo je sestara koje donesu bebu čim im kažem, bilo je nekih kojima kažem ujutru da ga donesu, a one se sete u podne, Jedna divna pedijatrijska sestra, crna, mlađa, njoj kažem da ga donese kad joj se završi smena, i bez greške, pre nego krene kući u 6h donese bebu. Bilo je nezgodno jer je nekad za vizitu bio sa mnom, nekad nije, pa su i doktori malo mešali i bili zbunjeni , ali dobro... Zato je apartman bio odlična solucija da beba bude sa mnom i da mi mama pomaže, ali bilo zauzeto. Ovako, bebac nikad noću nije bio sa mnom. Danju bude u dva tri navrata po sat-dva. Nisam išla da se izmuzavam, nisam ni mogla, a u početku nije ni bilo baš mnogo mleka. Sisa kad je kod mene obavezno, a oni ga dohranjuju. Sad mi sve deluje tako konfuzno, a tad mi je bilo jako loše da nisam ni mogla o bilo čemu da mislim. Možda i bolje. Ždrala bih se od nerviranja i brige.

clock-img

28.09.2013, 18:42

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ovog put imam mnogo bolje iskustvo sa sestrama na 4 spratu nego pre tri godine. sve su bile super i stvarno su pomagale porodiljama, naročito prvorotkama. Mojoj cimerki jesestra u pola noći pomogla da namesti bebu za dojenje i umiri je malo. Meni niko nije tebao. Šta ti je iskustvo! user posted image
Porodila sam se ekspfresno brzo. Na sto su me stavili u 20.15h, probušili vodenjak i dali indukciju. Pre toga nisam imala nikakve kontrakcije. U 21.15h su krenuleone najjače kontrakcije i naponi. U 21.55 sve je bilo gotvo. Dva sata se leži u sali na stolu. Bebu ti daju čim je okupaju, malo je podržiš inose je u blok. Odmah ti donose mobilni. Mene su ušivali dok sam pričala sa mužem. Nakon dva sata voze te u sobu i na izlazu u hodnik može suprug da dodje da se vidite. tebe odvoze a njemu daju bebu da vidi. Uprincipu ne daju ti da ustaješ iz kreveta skoro 12 sati nakon porodjaja. Onda dodje sestra, pomogne ti da ustaneš, da se umiješ i presvučeš. Meni su bebu doneli u 6 ujutru i više se nismo razdvajali. Sad moram da dojim drekavca pa vam pišem još kasnije

clock-img

28.09.2013, 19:53

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Mod, izgleda da su ih malo prisrafili gore na 4 spratu, pre tri godine nije bilo govora da uzmu bebu preko noci, nisu bile ni preterano ljubazne tako da baby friendly program kao da nije ni postojao - da, ima ga, ali samo mama i beba i niko vise.

clock-img

29.09.2013, 23:36

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ma izgleda da ih Bojan sve prišrafio! Kažu mi drugarice da su i na drugom spratu fine sestre gde su porodilje sa carskim. Čistije je definitvno nego što je bilo ranije. I stvarno su mnogo pažljiviji i kulturniji. Jedino se u sali za porodjaj i dalje može svašta čuti i videti. I dalje tvrdim da ako nemaš nikakvu "vezu" prodješ ko "bos po trnju". Dokaz za to mi je cimerka iz sobe. Bile smo zajedno u pripremi i kasnije u sobi. Ona se prodila dan nakon mene i prošla je užasno. Porodjaj trajao besmisleno dugo, dr i babica koji su je poradjali bili su bezobrazni i užasni prema njoj. Baš se naplašila bila. Sestre i ja smo uspele da je malo smirimo i opustimo kad je stigla u sobu. Pomogle smo joj da nauči da presvlači bebu, sestre joj pokazale kako da je doji, kako da obradjuje pupak... Kažem opet da sam iznenadjena promenom i to prijatno iznenandjena. Što se toaleta tiče - kao što je neko gore napisao: same žene su krive što bude prljavo. Neke su stvarno neopisivo aljkave.
Hrana je i dalje bljaks, i za porodilje se svodi na keks, mleko, pire i griz. Što možda i nije loše jer recimo ja nisam mogla da idem u wc tri dana, mislim na veliku nuždu. Da sam jela neku jaču hranu sem supica i keksa i peciva, bilo bi strašno.
Pošto se sve pitaju zašto ne obradjuju ranu, evo odgovora: Konci više nisu konci kao ranije, već je to neka vrsta strune i ne može se u suštini od njega inficirati rana. Tako da se preporučuje samoredovna lična higijena - i to sapun i voda. Može se koristiti i rivanol, kapneš na uložak i to je to. Kažu da manje ima problema od kad se preporučuje samo higijena sapunom i vodom. Rana se ne čačka, samo se gleda da li dobro zarasta, koliko je krvarenje i naravno gledaju da li se vratila materica - a to se radi pipanjem preko stomaka. Znači nemojte da brinete - nema neprijatnih pregleda. Jedini put kad te gledaju na stolu je kad krećeš kući a i to samo da se vidi iu kom je stanju epiziotomija. Ništa strašno.
Pitajte šta vas interesuje. Ne mogu sad da se setim svega.
A da! Mleko za bebe se donosi na tri sata i morate da tražite ako vam treba. Takodje tražite čiste benkice i plene za bebu i spavaćice za vas.

clock-img

31.10.2013, 09:22

clock-img

Patkic

pencil-img

1

Zelim da iznesem svoje iskustvo odnosno da pohvalim doktorku Sanju i doktora Pedju, zaista divni ljudi i lekari, strucnjaci, spremni da pomognu! Uslovi u porodilistu su ok, a toplo preporucujem apartman naravno ko je u mogucnosti, zaista je cisto, sa bebom ste, vecina beba imala je zuticu moja nije. Opet velika pohvala za doktore gore navedene!

clock-img

03.11.2013, 12:00

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Patkic

Zelim da iznesem svoje iskustvo odnosno da pohvalim doktorku Sanju i doktora Pedju, zaista divni ljudi i lekari, strucnjaci, spremni da pomognu! Uslovi u porodilistu su ok, a toplo preporucujem apartman naravno ko je u mogucnosti, zaista je cisto, sa bebom ste, vecina beba imala je zuticu moja nije. Opet velika pohvala za doktore gore navedene!

Fizioloska zutica nema veze sa tim gde boravis niti se prenosi. Ja sam imala tri porodjaja i ni jedno dete nije imalo zuticu.Ja sam im odmah davala vodu cim su mi ih doneli jer su mi rekli da cu tako da sprecim zuticu,e sad da li je stvarno to upalilo ili su je slucajno izbegli,ne znam. Inace higijena je svuda ista tako da se apartman ne razlikuje od ostalih soba bar po higijeni.
A meni licno je bilo lakse da imam drustvo pored sebe nego da budem sama u sobi.

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

03.11.2013, 12:19

clock-img

mati

pencil-img

6667

I ja sam cula to za vodu... Ali je Mata odma dobio zuticu, pre nego da mi ga donesu tako da nisam uspela da mu dam.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...