cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

25.07.2013, 23:54

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Od novostimogu samo da ti prenesem iskustvo drugarice koja se porodila na carski pre mesec dana. Bila je na drugom spratu i kaže da klime gde ih ima više ne rade nego što rade. Najmučnije joj je bilo to što su joj nakon budjenja iz anestezije teka nakon sat vremena dali nešto protiv bolova, kaže da je to bio najduži sat u njenom životu! Pa dok je lek počeo da deluje.... Sestre su kako koja. Zavisi na kog naletiš. I ona pominje doktorku pedijatra koja nema pojma - izgleda da je nabasala na istu na koju sam i ja naletela pre par godina.
Posete su vrlo ograničene. Uglavno može da dodje samo suprug ili majka i sl. Što je u suštini dobro jer nema onih gužvi i haosa od ranije.
Eto ako treba još nešto pitaću je pa vam prenosim!

A da! Ne očekujte da od sestara naučite bilo šta o dojenju i izmlazavanju! Uglavnom ih baš briga da li se snalazite sa bebom ili ne. Takodje vam niko neće reći da možete da se izmlazete i odnesete bebi mleko ako vam je beba u inkubatoru ili fotoćeliji. Morate sve same da pitate i tražie.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

10.08.2013, 00:30

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Mod, kad sam ja bila u porodilišu, majke čija deca nisu bile sa nijma, imale su organizovano vreme kad idu da ih doje, ili daju mleko koje su prikupile, tamo ponesu pumpice, ili ručno.... Dakle, u tačno određeno vreme, sve se skupe i idu kod beba. Tako je bilo početkom 2012.kad sam ja bila u porodilištu.

Doktor koji me je porodio, došao je sutradan da me obiđe, pitao me da li su mi pokazali kako da dojim bebu, kako da se masiram... Sestra je rekla ˝da, da, pokazale smo˝. Hahaha. Rekla sam im otvoreno, da meni niko ništa nije pokazao, a ona kaže da se ja verovatno ne sećam, a žene iz sobe da puknu od smeha jer sestra laže neverovatno. Dr joj kaže da mi pokaže, i ona sva ljubazna i fina... I kao, eto, pokazala sam ti. Dr joj onda kaže, pusti sada da ona sama to uradi da vidimo da li je shvatila. Ja krenem, naravno, nisam lepo uhvatila foru, sestra počne da gunđa, a dr joj kaže ˝samo polako, nemojte da se ljutite, mora da pokuša više puta˝. Svaki dan kad dođe pitao je sestre da li prate kako dojim bebu, da li sisa i sl, a za to se ni pedijatar nije interesovao...

Sećam se jedne crne pedijatriske sestre. Mrškasta, ne više od 40ak godina, ona je bila ok. Htela da objasni sve što pitaš...meni je uvek donosila bebu kada sam htela i vraćala je kad kažem da ne mogu više da brinem o njemu... Drugim sestrama kažem da ga donesu, a onda prođe 3-4 sata, i onda kaže kako je zaboravila...

< Poruku je uredio Azra_ -- 10.8.2013 0:36:34 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

10.08.2013, 02:40

clock-img

mati

pencil-img

6667

Serpi,izdrzi draga jos malo, a nisu ni uslovi toiiko losi, bar je cisto, a tvoje devojcice su velike i jake.
Azra ja imam veoooma lose iskustvo sa dr doticnim, kad mu se kako cefne i koliko je jaka veza.
Zene moje ja uopste ne mogu da spavam, postala sam kao baba sto ne moze da promeni krevet, samo sto ova baba vise ni u svom ne moze da spava...:)o
Inace mi smo kod svekijevacca, danas smo ceo dan bili na kupanju a ladno pivce se podrazumeva, milina. Mati smo poneli blik i tempere i crtali smo i uzivali u hladovini...
jao... Eto i temu sam promasila. kuckam sa tel pa. nisam ni primetila...
Neka modovi premeste u trece tromesecje ako vide.

< Poruku je uredio mati -- 10.8.2013 2:49:50 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

22.08.2013, 19:30

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Evo da ovde podelim svoje iskustvo ovde:
Primljena sam na patologiji trudnoce 8 avgusta radi posmatranja i cekanja na cr koji je bio zakazan od strane drugog dr za 15 avgust. na tom odelenju nije lose,uslovi ok,cisto,sestre ljubazne,doktore smo vidjale samo u viziti ali su i oni ok i kazu sve sto treba.
Da ne duzim dodje i taj 15. spustaju me prvo u porodiliste u 6h gde cekam 4 sata da bi potpisala potrebne papire i u 10:30h odvode me u salu.Srce bije kao ludo,mog dr nema ali smo se pre toga culi i rekao mi da ne brinem i da ce sve biti ok,uputio je druge dr na moju situaciju tako da su svi bili maksimalno korektni.dakle ulazim u salu srce bije kao ludo,anesteziolog covek nemam reci,sve pohvale za njega,vidi da sam uplasena da placem kao kisa i kaze sestri da mi da nesto za smirenje,pritisak 150/90 mislim kako necu preziveti i ostale crne misli vrzmaju se po glavi..lezim na sto osecam ubod igle i to je sve.....
Budim se nakon 3 sata pored kreveta vidim anesteziologa koji mi objasnjava kako je sve proteklo ok,kako ce odmah da mi daju lekove za bubrege i da ga zovem ako bilo sta osetim...pocinjem da placem,pitam za bebu,dolazi sestra i kaze da je beba dobro,da sacekam pedijatra,cekam,placem,brinem,dolazi pedijatar kaze beba je u inkubatoru nije odmah zaplakao,rodjen sa celom posteljicom i dosta plodove vode,bio je u soku kad su ga izvadili ali da je ok i da ne brinem.
krecu bolovi,mucnine,povracanje ali se i to prevaziliazi,sestre na intezivnoj fenomenalne sedele su pored kreveta maltene,nakon toga dobijala sam fraksiparin u stomak radi preventive i sve ostale terapije koje idu uz to. Ustala sam odmah sutradan uz veliki napor ali nisam imala dren pa je to olakasalo situaciju. Svog dr sam videla nakon dva dana dosao je kad je cuo da sam dobila napad jer mi se mladje dete povredilo a moji to krili od mene,dao mi lekove za smirenje i ta noc je prosla nekako...izlazim iz bolnice 6.dana ali sutradan ujutru rana curi vracam se u bolnicu na previjanje,mada su mi na kontrolnom uz pre otpusta videli neku limfu ili sta vec koja je puna neke tecnosti i plase se da ne pukne te moram na kontrolu...
da rezimiram,zadovoljna sam gledano u globalu,a to sto me je poterao maler ihh nista novo..samo da dodam da mi je cr radio Misa Stefanovic,anesteziolog Dr Srdjan,i prateca ekipa svi za desetkuuser posted image ....i sad tek vidim da je bolje sto sam isla pod totalnu jer onaj pritisak i sve ono ne znam kako bih podnela da sam bila budna.....

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

22.08.2013, 22:22

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Šerpi preživela si i sad odmaraj! Ne razmišljaj više o tome! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

23.08.2013, 08:00

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Serpice, sve je ovo iza tebe i sad odmaraj i uzivaj sa decicom...
A sto se tice osoblja sa intezivne nege, III sprat, zaista su svi divni...uvek su tu i uvek daju injekcije protiv bolova-sto je meni jako bitno, pre budjenja iz anestezije...

clock-img

23.08.2013, 19:03

clock-img

Anci90

pencil-img

3

Pozdrav trudnice i mame...

Nova sam ovde,iscitala sam sve sto ste pisali o GAK-u.Vidim ima raznih iskustva.Imam i ja jedno ali nema veze sa trudnocom,vec nekom (nepostojecom) cistom.Koje na zalost nije nikako dobro,posle te "posete" sam dosla itraumirana kuci,cele noci nisam spavala,ali to je sada iza mene.user posted image

No ne bitno,sada sam 13+2 i slucajno sam naletela na ovu temu,pa me uhvatila panika.Kakvo je stanje sa epiduralnom za sada,ima li novosti?!Plasim se bolova,i nekako sam racunala na nju,a vidim nema nikakvog pomaka (mada ima vremena,meni je termin krajem februara).
Takodje,zanima me da li je mozda neka od vas vodila trudnocu u studentskoj?Ja sam kod dr.Danijele Danic i zena je fenomenalna,ljubazna je,odgovara na sve (ne vezano sad za trudnocu).Zanima me kako ide postupak "prebacivanja" kad se priblizi termin?Isto sa uputom kao i kad se trudnoca vodi u drugim zdr.centrima ili ima neke razlike?!

Hvala vam puno na odgovoru unapred...nadam se da cemo se lepo druziti....user posted image

clock-img

23.08.2013, 21:24

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Šerpice,ja i ti smo bile zajedno na patologiji. user posted image
Mislim da se znamo! Da nisi na porodjaju nosila ispletenu kosu u riblju kost? Ja sam ti je plela!!

clock-img

23.08.2013, 21:31

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Anci90, za epidural je teško ako nemaš svog lekara od početka trudnoće ili da te bar tvoj lekar preporuči,sve u svemu teško ide. Ja čekam na porodjaj od ponedeljka,ako Bog da i u ponedeljak,pa ti javljam najsvežije informacije. Meni je moj lekar obećao epidural,mada videćemo,spremna sam i na drugu varijantu. Sve u svemu,drage trudnice i mame,ja sam baš zadovoljna celokupnim tretmanom na patologiji, i higijenom i osobljem. E,sad možda je meni ugao gledanha drugačiji,to već ne znam...
Javljam vam se čim prodje cela ova "zbrka"!!!
user posted image

clock-img

24.08.2013, 01:11

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Izgleda da sam ja jedina ludača ovde koja NEĆE epidural! user posted image
Divim vam se na poverenju koje imate u anesteziologe ovde.
Epidural legalno ne možeš da dobješ sem ako komisija lekara ne odluči da ti baš treba i da te drugačije ne mogu poroditi. Znači ona koja dobije epidural u Nišu, dobila ga je "ispod ruke" i koliko sam razumele žene sa kojima sam razgovarala - dobro se plati . Takodje sam sa različitih strana čula da je jedini anesteziolog koji zna da da epidural kako treba u penziji i da je teško ući u njegov raspored.

A što se vodjenja trudnoće tiče u studenskoj ambulanti - neznam nikog ko je tamo vodio trudnoću. Verovatno je sve isto kao da vodiš u bilo kojoj drugoj ambulanti. Kad udješ u deveti daće ti uput za GAK i to je to

clock-img

24.08.2013, 01:23

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Mod. i Srđan kog je Šerpi spomenula odlično radi epidural... Ima jako puno žena kojima je radio, nijedna nije imala problem.

Nišlijke su hrabre žene, šta će nama te izmišljotine?! Ma samo neka boli!!!user posted image

Volela bih da ga legalno ima u Niškom gak-u, i da se zna koja je cena, a onda će svaka porodilja odlučiti da li želi ili ne...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

24.08.2013, 01:37

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

I ja bi volela da bude dostupno svima. A što se mene same tiče - ne hvala! Da se poradjam u Beogradu, tražila bi, ovde ne. Planiram da se i dalje bavim sportom i ne treba mi ni najmanji rizik da se taj plan izjalovi.
Ja rekla dr da neću ni carski ako baaaaš ne mora. user posted image
Ali ako mi se pojavi dr Vera Dimić negde u blizini ja idem iz porodilišta i radije ću se poroditi na ulici! Ili ću je prebiti i zaglaviti u ćuzi user posted image

clock-img

24.08.2013, 13:46

clock-img

Anci90

pencil-img

3

Iskreno,ja nisam ni razmisljala o epiduralnoj do pre par dana.Kuma se porodila bes problema sa njom,ali tada je i nekako mogla da se dobije za odredjenu cenu.Doduse njoj je trudnocu vodio Matijasevic (ili kako se vec preziva,zaboravih).user posted image

Ma psihicki sam spremna da idem prirodnim putem,ali opet sve mislim na to da ce mi biti lakse sa epiduralnom.Za sada je sve ok sa bebicom,pa verovatno nece biti potrebe za carskim.Toga se tek plasim....user posted image

NinaAna ajde drzimo fige da sve bude ok,pa nam 'donesi" sveze informacije....user posted image

clock-img

24.08.2013, 15:41

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

normalno je da se plašiš.ali nemoj da te strah parališe pa da ne čuješ šta ti kažu babica i lekari. abitno je da ih poslušaš. ustalom nije baš bez ičega - dobiješ brufen i dolantin. mada i nisu neka ugeha :)

clock-img

24.08.2013, 16:50

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Ja sam se porodila sa epiduralom u niskom porodilistu. Na znam o kakvim problemima pricate, ja ih nemam. Porodjaj mi je ostao u divnom secanjuuser posted image . Epidural mi je dao dr Srdjan Cvetkovic i nista nisam platila. Covek je bio dezuran tog dana kada sam se porodila. Kada su me poslali u porodiliste, ja sam ga potrazila i pitala da li mogu da dobijem epidural. Rekao mi je da porazgovaram sa dr koji me poradja. Dr Grahovac je rekao da je to ok i pozvao ga da mi ukljuci epidural. Dr Cvetkovic je jako prijatan, kasnije me je i obilazio. Znam da su mnoge epidural placale, ali to je u slucaju kada zovu dr da dodje na kliniku (valjdauser posted image ). Naravno ovo je bilo prosle godine. Ja bih se uvek odlucila za epidural. Zasto da me boli, ako ne mora?Stvarno ne razumem zasto se toliko dugo ceka da se uvrsti kao normalna usluga klinikeuser posted image Jos jednom da kazem,mislim da je epidural divna stvaruser posted image

clock-img

24.08.2013, 17:59

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: NinaAna

Šerpice,ja i ti smo bile zajedno na patologiji. user posted image
Mislim da se znamo! Da nisi na porodjaju nosila ispletenu kosu u riblju kost? Ja sam ti je plela!!

user posted image jeste ja samuser posted image boze koliko je svet maliuser posted image za riblju kost drzala sve vreme... hvala nadam se da si dobro...

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

24.08.2013, 19:41

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Pa to je smesno da si epidural dobila na taj nacin. user posted image

clock-img

24.08.2013, 23:26

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Nije smešno, moguće je. Ali to je veeelika sreća da se zadesi da je anesteziolog slobodan i da nema neku ood zakazanih operacija. Kada sam ja bila na porođaju, jedan anesteziolog je bio, a on nije radio epidural. Srđan je imao porodičnih problema i obaveza i bio odsutan sa klinke, a da je došao, naravno...zna se...pa neće čovek da dolazi da radi van svog radnog vremena za dž.! Ako je anesteziolog na raspolaganju, u bolnici i slobodan, i dr koji će te porađati se složi, može se dobiti epidural. Problem je što se taj scenario dešava jednom u 100 porođaja.

clock-img

24.08.2013, 23:29

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Smesno ili ne, tako je bilo. Kada sa usla u 9ti mesec, jednog dana sam na klinici sacekala dr Cvetkovica ( jer sam cula da je on,navodno, najbolji za epiduraluser posted image ) i pitala sam ga kako mogu da ga primim. On mi je odgovorio da to nije problem ako je on na klinici, ali da on radi i privatno i da je jako zauzet i da ne moze da mi garantuje da ce doci kada mi krene porodjaj. Ja sam mu potrazila br tel, ali mi ga nije dao rekavsi da je jos rano, da imam jos puno do porodjaja i da ce u vreme kada mi je termin on biti na odmoru. Ja sam se porodila 10 dana pre termina, on je bio dezuran i epidural sam primila bez problema i bez ikakvog placanja,kao sto sam i napisala. To mi je bio srecan danuser posted image user posted image user posted image .

clock-img

24.08.2013, 23:40

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Ja dr Cvetkovica nikada ranije nisam ni videla, portir mi ga je pokazao kada je silazio niz stepenice, niti sam isla preko neke veze.Jednostavno sam ga sacekala, predstavila sam se i pitala sta me je interesovalo. On je bio jako ljubazan.
Mislim da, mozda i gresim, sve smo u trudnoci u nekom filmu da nam treba veza za sve, da sve moramo da platimo, da idemo privatno itd. Neki od doktora u niskom gak-u su napravili takvu atmosferu. Ja sam i trudnocu vodila na klinici, bila sam prezadovoljna svojim doktorom (dr Braca), porodio me je dr Grahovac (takodje sve pohvale), a epidural sam bez problema dobilauser posted image .

clock-img

24.08.2013, 23:43

clock-img

lanajana

pencil-img

32

da, verovatno sam imala srece da se sve kockice sloze.user posted image

clock-img

25.08.2013, 10:48

clock-img

mati

pencil-img

6667

IZVORNA PORUKA: Modessty

ustalom nije baš bez ičega - dobiješ brufen i dolantin. mada i nisu neka ugeha :)

Ja ovo nisam dobila, i usivanje je bilo na zivo...
Ali je zato svaki sekund pre usivanja jedno veoma lepo iskustvo, neopisiv osecaj.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

26.08.2013, 01:41

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: lanajana

Ja dr Cvetkovica nikada ranije nisam ni videla, portir mi ga je pokazao kada je silazio niz stepenice, niti sam isla preko neke veze.Jednostavno sam ga sacekala, predstavila sam se i pitala sta me je interesovalo. On je bio jako ljubazan.
Mislim da, mozda i gresim, sve smo u trudnoci u nekom filmu da nam treba veza za sve, da sve moramo da platimo, da idemo privatno itd. Neki od doktora u niskom gak-u su napravili takvu atmosferu. Ja sam i trudnocu vodila na klinici, bila sam prezadovoljna svojim doktorom (dr Braca), porodio me je dr Grahovac (takodje sve pohvale), a epidural sam bez problema dobilauser posted image .

Nije mi jasno kako si to vodila rudnoću na klinici? Zakonski to nije moguće. Trudnoću ti vodi dom zdravlja ili neka ambulanta, sem ako ne zaglaviš na GAK zbog problema u trudnoći.
A nismo u filmu. Ja sam stradala 2005 ko kolateralna šteta baš zato što nisam nikoga imala ni znala u bolnici. Poučena tim iskustvom tražila sam dr koji radi u GAK i u isto vreme u nekoj privatnoj ambulanti.

Što se epidurala tiče da razjasnim da ni ja ne volim da me boli ako ne mora. Ali zaista nemam ni trunku poverenja u anesteziologe koji ovde rade. Moj porodjaj jeste bio bolan ali je kratko trajao, tj brzo se završio zahvaljujući Grahovcu i ekipi koja me poradjala. Možda se zato sada ne plašim i ne tražim epidural.

clock-img

26.08.2013, 02:10

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Nisam lepo objasnila: ja imam karton u zeleznickoj ambulanti i tamo sam isla svakog meseca za upute i doznake za bolovanje. Znaci, tamo mi je vodjena trudnoca. Na kliniku sam svakih mesec, mesec i po dana, isla na uz kod Brace. Doktorka u zeleznickoj je svakog meseca samo pogledala i upisivala izvestaje koje sam joj donosila. Ja sam nekoliko dana pre nego da sam saznala da sam trudna, imala nekih problema zbog kojih sam primljena U Gak. Tada je Braca dezurao i primio me je. Tada sam ga i upoznala (to je bila sreca u nesreci koja me je zadesilauser posted image ) Potpuno me je odusevio koliko je bio prijatan i koliko se zauzeo za mene. Cak me je i obisao na drugoj klinici u koju sam sutradan primljena.
Kada sam posle nekoliko dana saznala da sam trudna, ja sam odmah otisla kod njega na kliniku. Bila sam uplasena zbog jake terapije koju sam primila. On mi je ulio toliko poverenje, da sam mu verovatno dosadila do kraja trudnoceuser posted image . Naravno, karton mi je sve vreme bio u zeleznickoj.
Sto se epidurala tice, ja sam ga od pocetka zelela (mada dr Braca bas nije bio za to) jer su mi se nekoliko prijateljica porodile sa epiduralom i sve do jedne su bile zadovoljneuser posted image .

clock-img

26.08.2013, 08:20

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Modesty

Ali zaista nemam ni trunku poverenja u anesteziologe koji ovde rade.

Mod sve vreme dok sam bila na patologiji obilazila me je anesteticarka koju sam pitala koji je anesteziolog najbolji,ona kaze da ni jednog ne moze da izdvoji da su svi podejednako dobri i da bi ona licno svakom pala u ruke bez razmisljanja.Znaci stvarno su strucni,dr Srdjan pogotovo,zato ako ti Bojan zakaze kad on dezura molim te pitaj ga da uzmes epidural i izbegnes bolove ili ne daj boze carski. To ti od srca savetujem.

< Poruku je uredio Modessty RR -- 25.11.2013 14:38:20 >