Mod, kad sam ja bila u porodilišu, majke čija deca nisu bile sa nijma, imale su organizovano vreme kad idu da ih doje, ili daju mleko koje su prikupile, tamo ponesu pumpice, ili ručno.... Dakle, u tačno određeno vreme, sve se skupe i idu kod beba. Tako je bilo početkom 2012.kad sam ja bila u porodilištu.
Doktor koji me je porodio, došao je sutradan da me obiđe, pitao me da li su mi pokazali kako da dojim bebu, kako da se masiram... Sestra je rekla ˝da, da, pokazale smo˝. Hahaha. Rekla sam im otvoreno, da meni niko ništa nije pokazao, a ona kaže da se ja verovatno ne sećam, a žene iz sobe da puknu od smeha jer sestra laže neverovatno. Dr joj kaže da mi pokaže, i ona sva ljubazna i fina... I kao, eto, pokazala sam ti. Dr joj onda kaže, pusti sada da ona sama to uradi da vidimo da li je shvatila. Ja krenem, naravno, nisam lepo uhvatila foru, sestra počne da gunđa, a dr joj kaže ˝samo polako, nemojte da se ljutite, mora da pokuša više puta˝. Svaki dan kad dođe pitao je sestre da li prate kako dojim bebu, da li sisa i sl, a za to se ni pedijatar nije interesovao...
Sećam se jedne crne pedijatriske sestre. Mrškasta, ne više od 40ak godina, ona je bila ok. Htela da objasni sve što pitaš...meni je uvek donosila bebu kada sam htela i vraćala je kad kažem da ne mogu više da brinem o njemu... Drugim sestrama kažem da ga donesu, a onda prođe 3-4 sata, i onda kaže kako je zaboravila...
< Poruku je uredio Azra_ -- 10.8.2013 0:36:34 >