cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

29.04.2013, 12:13

clock-img

Melkiorka

pencil-img

4

Hvala vam, žene, majke, kraljice ;) Počekaću da minu praznici, pa možd i odem pre termina, tek da sam mirna da je sve u redu. Javiću posle i ja iskustva iz našeg porodilišta da doprinesem temi ;) Mada iz priča poznanica - sve je do toga koliko si trpeljiva :) I brat bratu, jest sve to šokovito iskustvo za ženu, sam porodjaj i sve posle, posebice za nas amaterke - prvorotke ( fuj izraz!) :) Što bi rekla moja A. - tamo plačeš što te ne puštaju već, a posle kukaš što nisi još malo ostala jerbo je posle bolnice sve samo na tebi :) Doduše, ona jeste imala epidural, ali pre tri godine bezmalo i kaže - tako bi mogla da se poradja još ihaha puta. Ja jesam razmišljala o tome, ali takva peripetija je nastala sa svim tim, ne razbiram ništa, u Bg-u možeš da biraš na samom porodjaju ako želiš i da platiš naknadno samoj bolnici kao nestandardnu proceduru, a ne da vabiš lekara unapred kao u nas, ispod žita. To mi je i logičnije, ne znaš šta ti priroda sprema, možda prodje glat, možda bude krkljanac. Kreneš stameno, a ako tamo razabereš da te bolovi parališu, iskukaš epidural :) Uostalom, muški danas civilno služe vojsku, što mi ne bismo bezbolno radjale ;) No, kako smo (t)južna pruga, idemo na ovaj bolni, pak ćemo za drugi jednom, da demonstriramo kod konja da nas anesteziraju :) Zbiljski vam kažem, taj ćemo forum, pa akciju da pokrećemo mi, Nišlijke moje :)

clock-img

29.04.2013, 12:25

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ja nisam htela epidural, a neću ga ni sad. Meni su na porodjaju dali brufen i dolantin, toga se sećam. Od brufena sam povraćala, a dolantin me bacao u neko narkomansko polusvesno stanje izmedju kontrakcija.
Uvek i svakoj ženi ću preporučiti da ima nekog - sestru, babicu, lekara... ko će se bar malo raspitati kao im ide, da li je sve u redu itd.
Mužu sam rekla i prvog puta a i sada mu stalno napominjem da porodjaj ne treba da traje u nedogled i da ako posumjna da se odužilo više nego što treba da hvata Bojana za gušu ili koga god da treba! Iskreno, super sam prošla na prvom porodjaju pa me sad muči sumnja da ću drugi put da nastradam i da nisam medju onim srećnicama kod kojih sve uvek ide glatko.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

01.05.2013, 17:21

clock-img

sunny girl

pencil-img

4

mene je porodio dr koji je ovde izmedju jos nekih pohvaljen (ne bih da ga imenujem,iako moje iskustvo nije ono sto sam ocekivala mada sam zelela da me on porodi)Posto sam imala nekih manjih problema u trudnoci nisam zelela da rizikujem, stupil sam u kontakt i on je pristao.Nije bio preterano ljubazan na porodjaju ili sam ja previse ocekivala.Iskreno, bilo koji drugi dr mogao je da bude neljubazan za dzabe (ako se razumemo) Trudnicu sa mnom u sobi za pripremu takoreci nije ni pogledao,iako se mucila jos od nocne smene,a pomenuo je da ce je navodno poroditi on,sto nije ucinio,a kasnije jedva uskocio da pripomogne kolegi jer je kod nje nesto krenulo naopako. Dozivela sam i neku dozu arogancije jer je neraspolozen dosao na posao,sto me je jako iznenadilo.Mozda bi prosla i gore da sam krenula na porodjaj napamet,ovako je bilo da kazem ...korektno,dete je dobro a to je najvaznije. Za neku sledecu trudnocu, ne bi bila pametna sta da cinim.

clock-img

01.05.2013, 23:58

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Iskreno, i ja ne bih znala šta da radim za sledeću trudnoću, mada ne verujem da će je biti uskoro. Ja sam se oslonila na doktorku koja je vodila privatno celu trudnoću i bila sasvim korektna, a onda kad mi najviše treba, nije se javila na telefon, niti odgovorila na poruku, niti se uopšte nekad kasnije javila. Kapiram ja da su svi uoni u gužvi, da imaju privatne obaveze, poslovne planove, hitne slučajeve , i nisam očekivala da se stvori tamo zbog mene i porodi me, ali sam iskreno, bar očekivala da će se zainteresovati i kolege uputiti u ˝moj slučaj˝. Oslonila se na nju, a ono ˝mućak˝. Porodio me dr za kog sam prvi put čula, i bio sjajan i kao čovek i kao lekar. Dakle, ići na bum, paa šta te zadesi, ili računati na nekog, pa te ˝ispali˝?! Ne zna se šta je gore.

Mod...ti ne brini...nije baš kod tebe sve bilo tako glatko, zato veruj da ćeš bar sa porođajima biti pošteđena problema i komplikacija.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

02.05.2013, 13:15

clock-img

sunny girl

pencil-img

4

Ma,razumem ja i njihove obaveze i hitne slucajeve i sve,ali ako im je sve to dosadilo sto su trazeni nemoj da pristaju da poradjaju i na "na vezu" pored drugih porodjaja jer ne rade to za dzabe.Makar malo ljubaznosti,da me opusti da ne brinem,da me ohrabri bilo bi dovoljno,ali nista od toga nisam dobila.Cak i nakon porodjaja ni rec,kako je beba sta god. Azra, ne znam ni ja kad bi sledecu trudnocu,ali mislim da kod istog dr verovatno ne bi...

clock-img

03.05.2013, 01:02

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Odvratno je to što ljubaznost i malo pažnje očekujemo samo kada imamo vezu! A ni tada je ne dobijemo! Kad kažem malo pažnje, i to je još uvek nedovoljno u odnosu na ono kako bi trebalo da se ophode prema porodiljama. Žao mi je što ne mogu da postavim snimak kako veterinar uzima u ruke mog mačka nakon operacije! Da se postidi većina lekara! Na svet donosimo novi život, strepimo, u njihovim smo rukama...i presrećne ako budu ¨korektni¨, o nekoj prisnosti i ljubaznosti da ne govorim. Drago mi je što je na mom porođaju bio jedan jedini dr koji je izvadio celu ekipu. Sestre su bile ˝korektne˝...onako...odrađuju žene svoj posao, kad se već mora.

Držite se buduće mame!

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

03.05.2013, 14:56

clock-img

zumbula

pencil-img

2

Imam dva porodjaja iza sebe, prvi davne 1997g a drugi 2011g. Za taj drugi porodjaj sam htela apartman i zamolila dr Lukića da ga rezerviše u moje ime.
Apartmanom sam oduševljena, prijalo mi je da budem sama i imam kakav-takav mir za sebe i bebu. Iskreno, glavni razlog za uzimanje apartmana je bio taj što sam bila starija porodilja i bojala sam se da ću ''morati'' mladim mamama da objašnjavam razloge za radjanje drugog deteta u 38g4m , a toga mi je već bilo preko glave.
Mene nisu drugačije gledali, a sestre su bile ljubazne i pristupačne.

Što se epidurala tiče naravno da je dobro da postoji i ta opcija, zbog onih žena koje ga žele.
Ja ga nisam htela, niti je dr Lukić smatrao da mi treba. Oba porodjaja su bila bez epidurala i oba puta sam ušivana bez anestezije. Valjda je moj prag boli vrlo visok i meni to nije bilo tako bolno.

Prvi put vodila trudnoću u dz i nisam imala nikog ''svog'' na porodjaju. Drugi put privatno, kod dr Bojana Lukića, a on me i porodio. O njemu imam samo reči hvale i do kraja života ću mu biti zahvalna što me maltene ''nagovorio'' da tu neplaniranu trudnoću zadržim, a bilo je medicinskih razloga da to možda i nije najpametnije rešenje. Medjutim, dr Lukić je bio pozitivan, rekao da se prepustim njemu i ne brinem ni o čemu. Tako je i bilo.
Izuzetan, pre svega čovek, a onda i lekar.
Ni dinara nam nije tražio, niti je bilo kakvim gestom nagovestio da očekuje novac ili bilo šta drugo u znak zahvalnosti. I žao mi je da se makar jednom pomene u tom kontekstu jer to zaista nisam ni od koga čula, do sada, a jesmo se raspitivali pre nego što smo prvi put otišli kod njega. Što se kaže, čovek je na mestu.

To je i bio razlog da napišem svoj prvi komentar na ringeraji jer sam osećala dužnost, ne da branim dr Lukića, već da iznesem svoje pozitivno iskustvo vezano za njega i GAK Niš. Za divno čudo i prvi i drugi put. Da sam mladja bio bi i treći user posted image
Puno sreće svim trudnicama, da vam porodjaj bude lak, a bebci živi i zdravi.
I da nam porodilište u skorije doba bude za primer, da ga pominjemo i pamtimo po dobrom, a ne lošem. Verujem u dr Lukića i verujem da će biti tako.

clock-img

03.05.2013, 15:06

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Zumbula drago mi je da si se javila i prenela svoje iskustvo.Ako si citala predhodne postove videla si da i ja imam samo reci hvale za dr Lukica,i da stvarno ne poznajem ni jednu zenu kojoj je trazio bilo sta.Porodio me drugi put a nadam se da ce i sada,i da napomenem da ne verujem da ce ga bilo koja funkcija promeniti,jer jednom covek,uvek covek...uostalom nek je zdravlja i srece pisacu kad se porodim za koji mesec.
Pozdrav!!!

clock-img

03.05.2013, 15:16

clock-img

sunny girl

pencil-img

4

IZVORNA PORUKA: zumbula

I žao mi je da se makar jednom pomene u tom kontekstu jer to zaista nisam ni od koga čula, do sada, a jesmo se raspitivali pre nego što smo prvi put otišli kod njega. Što se kaže, čovek je na mestu.

Uopste nije rec o dr Lukicu,kao prvo. Ko zeli da iznese svoje pozitivno iskustvo (a i negativno)-slobodno. Ja ne zelim da imenujem koji dr je u pitanju u mom slucaju-jer nema svrhe, neko drugi je imao pozitivno iskustvo sa njim,o cemu je ovde i pisano. A ko je koga pronasao u mom iskustvu, to je njegov problem.

< Poruku je uredio Modessty RR -- 25.11.2013 14:42:44 >

clock-img

08.05.2013, 15:28

clock-img

zumbula

pencil-img

2

Šerpice, pozdrav i tebi. Slažem se za dr Lukića, ne verujem da će ga promeniti bilo koja funkcija. On je toliko prirodan,srdačan da nikada nisam imala osećaj da razgovaram sa doktorom, nema taj stav. Verujem da će ostati takav i da će raditi za dobrobit trudnica i porodilišta. U sigurnim si rukama, znaš i sama. ''Vidimo'' se za par meseci na ovoj temi, Bože zdravlja, kada budeš pisala o svom pozitivnom iskustvu sa porodjaja user posted image

Sunny girl, dr Bojan Lukić je pomenut ''imenom i prezimenom'' našta sam ja reagovala. Doduše, cura se ogradila i napisala da ne govori iz svog iskustva već je nešto čula od drugih žena (vezano za ugovaranje epidurala i podeli zarade izmedju anesteziologa i dr Lukića).
Ja sam pisala o svom iskustvu i to da nisam htela epidural ali ga je u jednom momentu pomenuo moj suprug, da imamo i tu mogućnost ''za svaki slučaj''. Dr Lukić je odmah rekao šta će nam to, da on može da nas uputi koga da kontaktiramo ako baš želimo, ali da nam nije potreban epidural jer ćemo sve brzo završiti. Na sreću tako je i bilo. Razmišljam, da on ima koristi od epidurala jedva bi dočekao da ga pomenemo, a možda bi ga i sam predložio. A nije bilo tako.

I što se samog porodjaja tiče, da dodam da ja nisam pitala da me on porodi već je on sam spomenuo da bi bilo dobro da ''zakažemo'' porodjaj par dana pre termina, u njegovom dežurstvu, da bi me lično on porodio. Tako da sam ja unapred znala datum kada ću se poroditi, 30.10. 2011. Mogla sam da odbijem ali je i meni bilo tako sigurnije. I nisam bila tog dana njegov jedini pacijent, bilo nas je više. I verujem da ni njima nije ''naplatio'' porodjaj ko što nije ni meni.

Dugi niz godina je ''moj ginekolog'' bio dr Matijašević (nekada načelnik GAK-a gde je i sada zaposlen) ali me baš razočarao. U potrazi za dobrim ginekologom, gde mi je, primera radi, od 100 ljudi 98 predložilo dr Bojana Lukića, odlučila sam se za njega i zahvaljujući njemu danas sam najsrećnija žena na svetu jer sam rodila živo i zdravo dete. A da se pitao dr Matijašević moj sin se ne bi rodio jer je po njemu ta trudnoća bila visoko rizična, zbog mioma koji je blokirao grlić materice, nekih lekova koje sam pila neznajući da sam trudna i naravno mojih godina. Godine je baš potencirao. Ko da sam u tom momentu imala 50 godina a ne 37g7m . Ta vrata sam zauvek zatvorila.

Tako da, ko je u potrazi za dobrim lekarom, poštenim, a da pritom radi na GAK-u, moja topla preporuka je dr Bojan Lukić. Pravi izbor, po meni najbolji!

Izvinjavam se na opširnom postu.

I LOVE MY LIFE...as a mommy & a wife...

clock-img

10.05.2013, 14:34

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Imam veliku dilemu,koga da odaberem da mi vodi trudnocu dr.Lukic ili dr.Dragana Radovic?
Dr. Draganu predlozio mi je lekar u mom mestu, koji mi je do sada vodio trudnocu,a za Lukica sam cula od vas forumasica.
Pa,drage mame i trudnice,sta kazete??
Cula sam za Draganu da ne dolazi na porodjaj?!!
user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

11.05.2013, 15:06

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Ne pomisljaj na Radovic, o toj gospodji sa kosova imam najgore moguce misljenje.
Ovo govorim sa jasnim razlozima. Izmedju ostalih, smatram je odgovornom za stradanje mog deteta, i najodgovornijom za podmetanje apsolutnih ne istina, prikrivanje cinjenica, sto ni njen bivsi direktor nije hteo da potpise i ako mu je bila obaveza!

Pozdrav

< Poruku je uredio Ljubazna -- 11.5.2013 15:10:13 >

clock-img

11.05.2013, 20:59

clock-img

mati

pencil-img

6667

Vratih se iz bolnice. Jedan od dezurnih je bio dr Milos nisam cula prezime, srednjih godina, nizi, nosi naocare. Bio je veoma prijatan, da li neka zna ko je i ima li neka iskustva?

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

12.05.2013, 00:05

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Mati, pa ti si nam trudna?!!! Nisam u toku! Nisam čula za dr Miloša, možda je poznatiji po prezimenu. To može lako da se sazna na portirnici, pa će možda neko sa teme znati koji dr je u pitanju...

clock-img

14.05.2013, 13:21

clock-img

fleka

pencil-img

2

Devojke, ili mozda bolje da zamolim ove taze mame,
da li imaju neku informaciju ili je neka primila epidural u Niskom porodilistu, u poslednjih, recimo mesec dana?!?
Sada kada je 'besplatan' da li se moze doci do njega i koja je procedura?

Hvala unapred

clock-img

14.05.2013, 20:01

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Fleka dobrodosla..
mislim da si pogresno shvatila,epidural je oduvek trebao da bude besplatan ali su ga lekari naplacivali dodatno,trenutno koliko sam ja upucena,sadasnji direktor klinike ceka zvanicno saopstenje ministarstva da to spada u redovne RZZO usluge i onda ce ga primenjivati,do tada niko ne prima epidural,odnosno u nekoj hitnoj situaciji zaseda komisija od tri clana i cekas odobrenje za epidural.
Ako se nesto promenilo ili neko zna sveze informacije neka me ispravi.

clock-img

14.05.2013, 22:42

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Drage moje! Nemojte jedna drugu osudjivati zato što ima loše mišljenje o nekom dr! Svi smo različiti i trrebaju nam i prijaju različiti ljudi, da ne kažem lekari. user posted image
Bojan se sigurno neće dopasti onome ko od dr tražineko maženje i uvlačenje i slično. On je čovek koji je odsečan i koji se ne prenemaže već uvek kaže tačno ono što misli - prijalo to nekome ili ne. Recimo Radovićka je skroz drugi tip. Ona je (bar bila) sva onako srdačna, sve ti nešto tepa (cico maco itd), naročito kad kod nje ideš privatno. Nekome baš to i treba.
Meni je trebao dr koji će razumeti muku kad dugo pokušavaš da zatrudniš i koji će uprkos svemu biti realani uvek reći ono što jeste a ne ono što bi ja želela da bude. Mojoj kolegenici recimo to nije odgovaralo. Ona je htela nekog ko će je maziti i biti neiskren. I to je njen izbor!

Ne planiram ni sada kao ni prvi put da pitam Bojana da me baš on poradja. Bitno mi je da mi se nadje ako mi zatreba. Kao što mi se našao prošle godine. I kao što je zvao i interesovao se za mene kada sam se poradjala sa Danilom. A iskreno rečeno očekujem sve! Nadam se najboljem ali sam spremna ina najgore user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

15.05.2013, 09:18

clock-img

fleka

pencil-img

2

Hvala serpice, na dobrodoslici i odgovoru.
Upravo sam na to mislila, da je epidural besplatan za one koji poznaju clanove, ili bar jednog, te troclane komisije.
Za ostale i dalje ne postoji.
Nazalost.

clock-img

15.05.2013, 14:58

clock-img

sunny girl

pencil-img

4

da se razumemo,nisam ja trazila nikakvo mazenje i tepanje, vec samo malo vise korektnosti i da ne bude bezrazloznog prebacivanja - (to ,,prebacivanje'' mislim na moj slucaj,a nije od velike vaznost da vam pisem sta je tacno bilo u pitanju).I kao sto si napisala Modessty - da muzevi mogu da prisustvuju, bolje bi se ponasali prema nama trudnicama. Izgleda kad sam se ja poradjala ,,nije mu bio dan''...

clock-img

18.05.2013, 15:58

clock-img

pipaaa

pencil-img

1

Procitala sam vise komentara na temu porodilista u Nisu , ali kada sam videla da se neki zale na doktorku Zanu , morala sam da se ukljucim i dam svoj komentar! :) Porodili sam se pre 6,5 meseci , carskim rezom ,imala svog doktora koji mi je vodio trudnocu dr.Zoran Pop Trajkovic. Kada sam se ja poradjala pored njega , njegove cerke i dr.Vlade Antica, za koje imam sve pohvale dezurala je i doktorka Zana . Iako sam i ja njoj , na neki nacin ,bila poverena zbog nekih komplikacija u trudnoci koje se ticu patologije ,nije se setila da me pita ni kako sam tokom pripreme i porodjaja, sem kada je bio tu moj doktor .Tada je izigravala briznu dokorku .U isto to vreme se poradjala i neka zena koja je imala neku vezu sa patologije .Nju je poradjala zana , i dan i noc je ona gledala samo nju a ostalim zenama je vikala i bila neljubazna.ali zaista se ponela nezainteresovano i ruzno prema ostalima. Cak je toj zeni dozvolila, da joj udje majka da je vidi dok je lezala na porodjajnom stolu!!! Samo hocu da kazem sto se tice nje da je jedna iskompleksirana zena, i da je fina i ljubazna jedino ako ti ona vodi trudnocu od samog pocetka ili mozada ukoliko te privatno zna . Mene je ocigledno prezrela , jer mi je vodio trudnocu direktor Ginekologije ,koji mi je rezervisao i apartman u koji "ta njena " je isto planirala da udje . sto se tice sestara , neke su ovakve i onakve , ali sto se tice doktorki u globalu su sve iskompleksirane !!! dok su doktori mnogo ljubazniji ! cinjenica je da ti svuda pa i u porodilistu treba veza , da bi te uopste primili , da bi imala samo pristojan tretman, i da bi te koliko toliko postovali!!

clock-img

18.05.2013, 20:39

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ćerka Pop Trajkovića.... neznalica!

clock-img

20.06.2013, 14:02

clock-img

Melkiorka

pencil-img

4

ženske, ja se porodila 15. maja, dobila dečaka i oduševljena sam majčinstvom mimo svih muka oko porodjaja i same bebe :) No, na samu temu - Iskustva u GAK Niš, mogu da rečem tek ovo - mučilište! Ne prilazite bolnici ni na 500 m osim ako vam ne gori pod nogama, ako bebina glava ne kreće da izlazi :) Ja sam imala školsku trudnoću do 37. nedelje 9. meseca, zabasam nepotrebno tamo i od tada nadalje preživela sam pakao. Porodjaj - horor film, gel, indukcija, indukcija, gel, pa carski posle celodnevnog mučenja. namučili mi i bekolina. Neko je pomenuo Žanu - živa veštica, nije mitološko biće :) Malo dobrih lekara i još manje ljudi ima tamo, bolje da imate nekog pre porodjaja tamo. Pitajte šta vas muči, proboravila sam tamo skoro mesec dana i još se vučem jer mi gnoji rana od carskog. Najbolje od svega je beba, nije fraza - sve se zaboravi! Preživećete jer smo mi žene stoka :) sve istrpimo! ;) Drugo dobro iz tog isustva je sijaset žena sa kojima sma se združila tamo, posle sveg iskustva i porodjaja nekako počneš na sve majke da gledaš kao na rod rodjeni ;)

clock-img

21.06.2013, 10:43

clock-img

milenatea

pencil-img

1560

Cestitamuser posted image user posted image

uzas koliko pljuju to porodiliste a niko da se dozove pameti i dovede u red

Poraz je najbolji učenik, jer u poraz možeš da sipaš sve svoje buduće pobede - koliko ti je potrebno.

clock-img

21.06.2013, 11:14

clock-img

daca77

pencil-img

8079

O GAK-u mogu reci sledece>
Sestre su relativno ok, mada sam ih hvata na foru da smo koleginice i zaista se ne mogu pozaliti. O dr Vladi Anticu sve najj, jer je covek bukvalno 24h brinuo meni, jer sam bila malo komplikovaniji slucaj. Znao je da postroji sestre ako kasne sa slanjem krvi u laboratoriji, da zove telefonom i proverava da li su stigli rezultati, 2.dana od laparo sam dobila blago povisenu T i covek me vise puta obilazio i zaista ga mogu pohvaliti, jer znate da malo-malo pa se sukobim sa dr.
A sto se tice higijene, to je blagi haos...WC se ne ciste i 24h, kada nekoj padne pakovanje papirnih maramica, zaticemo ih i sutradan na istom mestu, na podu...iako se radi o hiruskom bloku klinike, zaista je zabrinjavajuce stanje. Ali, najbitnije je izvuci zivu glavu...a onda se vremenom sve zaboravi.

clock-img

25.07.2013, 13:02

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Trudnice i mame,ima li nekih novosti u niškom porodilištu???
Idem ovih dana,pa samo o tome razmišljam!!!