cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

26.03.2013, 14:00

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Sto se epidurala tice, rukovodstvo klinickog je resilo da stane na put kriminalcima u porodilistu i dok ne izgrade jasan sistem u njenoj primeni, nece ga ni biti.

Sto se Radovicke tice, nisam kompetentna da komentarisem njenu strucnost, ali sam kompetentna da prepoznam lazova, manipulanta, nekoga ko obmanjuje kako bi spasili svoje pozicije i verujem da ce odgovarati u skladu sa zakonom.

Pokusali su da se sacuvaju, po starim sablonima koje primenjuju poslednjih godina, ali se izaslo iz sablona i ukoliko drzava nije spremna da to prepozna, mada ceka se na odgovor, postoje i drugi nacini resavanja problema.

Mogu da obecam pojedincima, da to sto ih je snaslo od oktobra meseca je samo delic onoga sto ih ocekuje i tu nema apsolutno nikakve dileme.user posted image

Pozdravljam i Vas i naravno njih (citaju oni ovo)

clock-img

28.03.2013, 21:34

clock-img

lola32

pencil-img

3

Nisam sigurna da sam najbolje razumela tvoj odgovor.
Hoces da kazes da se ceka na odgovor - kakav odgovor ? Odgovor da se epidural radi - zvanicno ili nezvanicno? Da postoji zvanicna ili nezvanicna cena?

Sta je to njih snaslo (pretpostavljam da mislis na lekare)?

Ako je tacno to da zene vise ne mogu dobiti tu uslugu, onda je snaslo nas, a ne njih jer ne poradjaju se oni, nego mi.

Sto se mene tice,ako postoji mogucnost dobijanja epidurala, po zvanicnoj ili nezvanicnoj ceni - ja sam spremna da je platim, a verujem i svaka druga zena, cak i ona koja nije u finansijskoj mogucnosti - pozajmice, na kraju krajeva. Sramota je da KC te velicine i tolikog grada nema jednu uslugu koja je rutinska cak i Surdulici (Surdulicu sam navela samo kao primer jer je to varosica, pa se tamo radi).

Ko bi jos pomislio da je briga Ministarstvo zdravlja ili tamo nekog sta se i kako radi? Pa, da ih je briga, odavno bi epidural bio zvanicna usluga. A iskreno, nadala sam se da sada jeste.

I sta sada, ko je iskoristio priliku do oktobra, mogao je u humanim uslovima, tj. da ima bezbolan porodjaj, a mi ostale zene treba da ispastamo?

Da me shvatite pogresno, nije mi cilj da se raspravljam ni sa kim ovde, ali jednostavno ne vidim poentu u proganjanju doktora koji, cak i ako ta usluga nije postojala kao zvanicna, ipak izlazi zenama u susret i omogucavaju im da im porodjaj bude normalno, a ne traumaticno iskustvo.

clock-img

30.03.2013, 18:52

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Verujem da ce epiduralna anestezija biti zvanicna, transparentna, u skladu sa propisima.
To sto su oni radili, nije izlazenje trudnicama u susret (njihova humanost, velikodusnost i osecaj odgovornosti), ni proganjanje doktora, nego pljacka koja je postala opste dobro ove zajednice, kao i mnoge druge pljacke.

Ta takva i slicne pljacke, su stvorile nemarnost, bahatost, osecaj ne dodirljivosti, u cemu je stradalo moje dete, kao da neko tamo prodaje semenke, a ne da radi sa ljudskim zivotima.

clock-img

01.04.2013, 14:51

clock-img

martina.b

pencil-img

2

Imam jednno pitanjce, da li neko od Vas zna gde doktor Nenad Cvetkovic radi privatno? Cula sam samo lepe stvari o njemu.

clock-img

01.04.2013, 18:52

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Ja nisam htela epidural ineću ga tražiti ni sada. Samo iz jednog razloga - nemam poverenje u anesteziologe u GAK Niš.
A ono što je doktore pa i sestre "snašlo" od oktobra je novi direktor (ili koja god da mu je titula) a to je dr Lukić. Nadam se da neće poludeti pre nego što dovede stvari u red user posted image
Ipak neće moći sve da se ispravi što ne valja. Recimo nije mi jasno zašto ne obradjuju ranu? Kako zamišljaju da žene to same rade? Meni je kod kuće suprug obradjivao ranu. Nije imalo šanse da sama to uradim kako treba.
Što se apartmana tiče - slažem se da ima prednosti. Ali mana je što nemaš druge porodilje oko sebe. A od drugih žena sa istom mukom najviše naučiš i imaš najviše pomoći. Bar ja tako gledam na to. Ono što sam u porodilištu naučila od drugih žena je neprocenjivo i ne bi saznala ni od patronažne sestre a kamoli od majke recimo. Pa ikasnije sve što mi je trebalo zvala sam drugarice.
Nadam se da će se stvari kretati na bolje. A u septembru ću vam reći kako je user posted image Samo da do kraja bude sve ok

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

02.04.2013, 00:59

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Slažem se sa Mod što se tiče mana apartmana. Uvek se u sobi nađe neka iskusna porodilja, mame sa drugačijim iskustvom, iste muke, psihički je velika podrška. Meni je bar tako bilo.

Neobrađivanje rane-strašno. A kad idu u vizitu, ranu gledaju sa 6 metara udaljenosti, kao da smo zarazne, možda i vide nešto. Mene je svakog dana obilazio dr koji me je i porodio. Nezavisno od vizite, gledao ranu i govorio sestrama šta da urade. velika rana spolja, velika ruptura unutra, bio bi haos da se to nije lepo obrađivalo. Na otpustu mi dr kaže, dođi da skinemo konce u ponedeljak(7 dana nakon porođaja, kako se inače radi). Dr koji me je porodio je rekao da ipak dođem 10.dan. Tad je skinuo deo konaca, pa za par dana još deo, i treći put išla na kontrolu, kod njega. Kada sam imala kontrolu nakon porođaja 6-7 meseci dr koji je gledao, bio impresioniran ˝ručnim radom˝. Da me je ušivao neko drugi, ko zna šta bi bilo i na šta bi ličilo. Drugarici na otpustu dr rekao˝pa, rana ti i ne izgleda sjajno˝ i tako je pustili kući. Da bi se to inficiralo, pa skidanje konaca i ponovo ušivanje...user posted image Nego, da vas ne plašim. primer devojke iz moje sobe. devojčurak 19 godina. Nije obrađivala ranu, niti bilo šta prskala i sl. Samo njoj iz sobe konci krenuli sami da spadaju 2-3 dana nakon porođaja i sve bilo ok.user posted image

Nadam se da će se stvari u GAK- Niš srediti. Što se Lukića tiče, sve najbolje, ali i on je bio deo priče, da se ne lažemo. Jeste se kod njega sve znalo, nema ništa zavijeno. Dve žene koje su sa mnom bile na vežbama u DZ su bile kod njega. Pre porođaja ugovoren epidural i to se sam dr obavezao da u njihovo ime obezbedi anesteziologa, naravno...zarada se deli. Razlika je što je on obećao i ispunio, a meni moja dr obećala, a nije ni pokušala da realizuje.

Anesteziolozi Maja Kutlešić, Srđan i Vlada su odlični anesteziolozi. Nisam čula ženu koja se požalila...

< Poruku je uredio Azra_ -- 2.4.2013 1:08:26 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

02.04.2013, 15:30

clock-img

mati

pencil-img

6667

To sto ne obradjuju ranu i mene jako plasi. Sreca u nesreci jeste sto sam ostala u bonici duplo duze nego sto treba, tako da su nam tada svakog jutra pre vizite sestre obradjivale ranu, jeste bolelo ako zakaci koncic, ali nemam predstavu kako bi to sama. Pa i kuci kad sam stigla nisam smela ni da se pipnem . Meni je recimo jedan od groznijih osecaja onaj kad vizita ujuttru zabode prste u tvoj stomak mereci nesto koliko prstiju, i sada ne znam sta je to. Pa kad nabije prste, a ono poplava, ali to traje par sekundi, i naravno svakog jutra drugo osoblje, pa kako ko ima osecaj.

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

02.04.2013, 19:52

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Meni nikad Bojan nije tražio novac za porodjaj niti za anesteziologa. Niti mi je ikada ponudio tako nešto. Ja nisam doduše ni tražila. ALi našo mi se kao niko prošle zime kad zaglavihu bolnici i dinar jedan jedini nije dobio za to. Niti bilo kakav poklon. To što odem U Demetru kad odem to je sve.
Cenim ga najviše što me nikad nije poslao u privatnu laboratoriju i što me nikad ništa nije lagao. Trebao mi je dr koji će sve da mi kaže u oči i da me ne zavlači. Oni kojima treba da ih neko mazi - Bojan nije izbor za njih.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

02.04.2013, 20:04

clock-img

serpica

pencil-img

8707

IZVORNA PORUKA: Modessty

Meni nikad Bojan nije tražio novac za porodjaj niti za anesteziologa. Niti mi je ikada ponudio tako nešto. Ja nisam doduše ni tražila. ALi našo mi se kao niko prošle zime kad zaglavihu bolnici i dinar jedan jedini nije dobio za to. Niti bilo kakav poklon. To što odem U Demetru kad odem to je sve.
Cenim ga najviše što me nikad nije poslao u privatnu laboratoriju i što me nikad ništa nije lagao. Trebao mi je dr koji će sve da mi kaže u oči i da me ne zavlači. Oni kojima treba da ih neko mazi - Bojan nije izbor za njih.

Moduser posted image potpisujem sve za dr Lukica!!! Ni meni nije trazio nista a ponasao se prema meni ko prema sestri rodjenoj...
Nadam se da ce i sad ostati takav i da ga zene pamte samo po dobrom.Ja planiram da ga ovaj put pitam za spinal jer verujem da zna dobrog anesteziologa s obzirom da mu je uza specijalnost cr i gin.hirurgija.
Apartman nikad! Evo i zasto: sa drugom cerkom dan nakon porodjaja dobijem alergiju od koje sam htela da se ugusim,da nije bio zene pored mene koja je pozvala sestru gromoglasno ko zan sta bi bilo samnom.Znam da dolaze i u apartman kad ih pozoves,ali za 10 min...pa sad vidite,a i one ne vole bas zene koje su u ap.bar sam tako cula,a niko ne zeli da ljuti sestre na odelenju jel da?user posted image

clock-img

02.04.2013, 22:48

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Apartman je bio preko puta moje sobe, jao jadna ona žena, tuga, da joj nije bilo posete ne bi imala s kim da progovori ceo dan. A nas tri između podoja džakale po ceo dan i noć (između toga nas dve palakale što su nam deca na infuziji za žuticu a treća što je u inkubatoru user posted image )
Prvi dan izašla na hodnik da prošeta a sestre je vratiše unutra, premda je moja drugarica oduševljenma apartmanom ali ona je totalno drugačija, ne voli preveliko društvo a i možda joj je prijalo zbog teškog carskog.

clock-img

03.04.2013, 00:09

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Mod, da ne razumeš pogrešno, a ni ostale žene koje čitaju, ne rekoh da je Bojan nekome tražio novac za bilo šta, ja to nisam čula, ali, devojke koje su htele epidural, on im je to obezbedio uz ogovarajuću nadoknadu. To što u Nišu za to ne postoji,tj.nije postojao cenovnik, pa je sve bilo u zavisnosti od dr i anesteziologa, to je druga stvar. Inače, pričam o prošlom vremenu, dok nije bila rešena priča sa epiduralom, zvanično, tj.u nekom prvilniku klinike, to je bila BESPLATNA usluga. E sad, pošto nema dovoljno anesteziologa teško da će se neko naći baš kad se ja porađam, u neko nedoba, ili neka druga žena, nije bitno. E , to se i plaćalo, da vam anesteziolog bude dostupan i dođe onda kada vam treba. Kontakt između anesteziologa i trudnice uspostavlja ginekolog i tako priča ide svojim tokom...

Neko je spominjao spinalnu, mojoj kumi je Maja radila spinalnu. Super je prošla. dr Lukić uglavnom sarađuje sa dr Srđanom po pitanju anestezije.

Iskreno, u Nišu još uvek ne znam lekara koji je apsolutno i na pravi način, stručno, pre svega, a onda i kao čovek na usluzi pacijentu. Mislim da su malo nemarni i da se malo pažnje posvećuje preventivi, o zaostalim metodama i pristupima u dijagnostici i lečenju da ne pričam. No to nije za ovu temu, a i valjda će se nešto promeniti....

< Poruku je uredio Azra_ -- 3.4.2013 0:16:43 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

03.04.2013, 12:54

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Ma to sto vi ljudi pricate zove se korupcija! Boricu se svim sredstvima da je isteram na cistac iz porodilista, pa makar i ja snosila posledice. To da je dr. Lukic ugovarao anestezije sa nekim Srdjanom bice i policija obavestena. Ta ugovaranja ce prestati budite uverene u to!

clock-img

03.04.2013, 13:41

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

IZVORNA PORUKA: Ljubazna

Ma to sto vi ljudi pricate zove se korupcija! Boricu se svim sredstvima da je isteram na cistac iz porodilista, pa makar i ja snosila posledice. To da je dr. Lukic ugovarao anestezije sa nekim Srdjanom bice i policija obavestena. Ta ugovaranja ce prestati budite uverene u to!

Teško da će u policiji bilo ko za dokaz prihvatiti nečiji post sa foruma. Uostalom, ko će dokazati da se anesteziolog nije slučajno našao na porođaju??? Ne bih da ulazim u polemiku, ovde sam da kažem to što znam i pre svega pomognem budućim mamama. Takođe, bilo bi mi drago da se stvari u niškom porodilištu srede, ali mislim da forum nije mesto za ovu vrstu progona lekara. Ako imate neraščišćene račune i želite da pokrenete postupak protiv bilo kog lekara, postoji način i mesto za to, a forum je za neke druge priče...

clock-img

03.04.2013, 14:09

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Postupak je u toku. Nisu to nikakvi racuni, vec i ja zelim da pomognem buducim mamama i to na pravi nacin, kako ne bi dosli u situaciju u kojoj se ja nalazim. Gde ces vece borbe od toga da drugi ne dozive zlo!
Forum je pravo mesto da ljudi saznaju u kakve sebe probleme mogu da uvucu.
Kada je porodjaj u pitanju, treba se samo pomoliti bogu i otici bez ikakvih trazenja problema.

clock-img

03.04.2013, 22:26

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ljubazna,iza sebe imam dva porodjaja od toga je prvi bio izuzetno tezak i u bolnici sam ostala 17 dana,za to vreme svasta sam cula i videla.Malo bolje bilo je nakon cetiri godine kad sam se drugi put poradjala, a sada je sasvim druga prica,to pouzdano znam.Normalno je da ginekolog saradjuje sa anesteziologom oko porodjaja a to ne zanci da ugovaraju cifru,znam milion primera gde zene nisu zadovoljne lekarom pa na njega i drvlje i kamenje a onda ispastaju i nevini lekari.To sto je Lukic uradio za kliniku ni jedan drugi nije i nece,nemam licne simpatije prema njemu niti ga poznajem privatno ali to je mozda jedini dr u bolnici koji se APSOLUTNO isto odnosi i prema onim zenama kojima je vodio trudnocu kao i prema onim koje se zadese tu,to sam licno videla,i cak iako nosim lose iskustvo sa prvog carskog,to ne znaci da su svi isti.
Verovatno nisi imala prilike da se sretnes sa ostalim "lekarima" pa da vidis da je dr Lukic majka Teresa u odnosu na njih..pozdravljam te.

clock-img

04.04.2013, 14:59

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Serpice verujem da je Lukic ok, sta vise bila sam srecna kada je postavljen za direktora a smenjen Trajkovic, pogotovo njegov zamenik. Moj komentar je bio zbog iznosenja od strane Azre, jer ono sto je ona pominjala se svodi na korupciju. Sigurno da se necu mesati u rad nadleznih organa

Pozdrav svima

clock-img

04.04.2013, 21:48

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Svi imamo nekog koga bi poslali na "vešala". Ja recimo - dr Veru Dimić. A znam još mnogo žena koje bi se složile samnom.
Iskreno ja bi više od epiduralne volela da muž bude pored mene. Onda se ne bi dešavalo da se žene psuju na porodjaju od strane lekara ili da se čeka po ceo dan da se žena porodi.
Sve o čemu sada ovde pišemo je za neku drugu temu. Ovde je reč iskustvima u GAK Niš - bilo pozitivnim bilo negativnim.

clock-img

04.04.2013, 21:56

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Ja sam imala porođaj bez epidurala i nije mi nista falilo, jeste bolelo ali ne dajte da vas neko previše uplaši, nivo bola je različit kod svakoga.
A moj nivo je veooooma nizak, nekoliko puta sam se onesvešćivala zbog toga ali tokom porođaja sam bila svesna svega, bistre glave i pre svega dobro raspoložena.
Još sam otišla i naslepo, nisam imala svog lekara tamo i odlično prošla. Svi oni su tamo da rade svoj posao a naš posao je,kad im se nadjemo u rukama, da ih slušamo dok se sve ne završi i beba ne bude na našim grudima.
Idite na porođaj sa pozitivnim mislima a manje razmišljajte o tome da li ima epidurala ili ne.

< Poruku je uredio Ivanka 75 -- 4.4.2013 21:58:07 >

clock-img

05.04.2013, 00:29

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Ja sam psihički bila spremna za epidural, tako sam htela. Ni kod zubara ne otvaram usta, dok mi ne da anesteziju, ne zato što bih pala u nesvest od bola, već zato što hoću da sprečim da me bilo šta boli, ond kada je to moguće. Većina ginekologa kaže da lakše sarađuju sa trudnicama koje su pod epiduralom i da je porođaj manje stresan, naravno, ako sve ide svojim tokom i ako ga porodilja želi.

Eto, sticajem okolnosti, nisam ga primila na porođaju i živa sam. :-) Pre mene se porodilo 7 žena, sve su vrištale. neke da se celo porodilište treslo, neke manje. iskreno, čekajući svoje kontrakcije, mislila sam da ću i ja urlikati. Bolelo me je, ali nisam ni pisnula. Radila sam sve što mi se kaže, disala kao što smo učili. Svo osoblje u porođajnom boksu je bilo zabezeknuto kako lepo sarađujem i ne paničim i konstatovali da dugo nisu imali mamu koja se prvi put porađa, a da ne paniči. Na porođaju mi se zatekao dr koga prvi put vidim u životu i sve je prošlo odlično. Divan lekar, divan čovek, bodrio me dok sam čekala da pređem u boks, za vreme porođaja takođe, izlazio u hol da obavesti muža kako sve teče. Kasnije me svaki dan na odeljenju obilazio, davao savete, molio sestre da mi pokažu kako da masiram grudi i da se izmuzavam on mi skidao konce iz tri puta, kod njega išla na kontrole. Sve žene u sobi su bile ubeđene da je u pitanju teška veza ili neko srodstvo jer njih lekari koji su ih porodili nisu nikada obišli. Dobro, kod mene je slučaj bio malo teži, pa je to bio razlog, ali ne bi svako to uradio. Eto, primer lekara koji sasvesno i odgovorno radi svoj posao, bar je tako u mom slučaju bilo.

Mod, istina, bilo bi divno da muž može da prisustvuje porođaju. Nekim mama bi to puno značilo...

A kada smo kod raznih vidova korupcije, ako neko zna, neka mi kaže jednu zdravstvenu ustanovu u Srbiji gde se ne dešavaju slične priče?! Lepa zemlja Srbija! Žalosno, ali , tako je i uvek je bilo...nadam se da neće tako biti zauvek...

< Poruku je uredio Azra_ -- 5.4.2013 0:34:34 >

clock-img

28.04.2013, 00:49

clock-img

Melkiorka

pencil-img

4

Drage sugradjanke i sapatnice, ja sam trudnjača, u niskom staru ka finalu, ističe mi 36. nedelja :) Imam jednu grande dilemu. Naime, vodila sam trudnoću kod znanog dr Neše u Železničkoj, odlično iskustvo, ali on zaboravan, ja smetena i da on meni skoro zeleni uput, završismo saradnju i ja sad ne znam kad treba da se prijavim u GAk :) Da li odmah, da li da čekam termin ili prosto da čekam da me priroda potera :) Ne osećam još neke naznake, a hoću da svisnem, jer iako je sve fino išlo, sad mi je već dosta trudnovanja :) Niti imam koga u bolnici, niti znam te doktore o kojima se priča, ja rešena da nadjem neku babicu eventualno, da nisam baš klot na milost i nemilost tamo, a ako i bude tako, kom opanci kom obojci :) Frka mi je, gdi nije, zato se zevzečim, da je lakše :) De mi samo recite, pliz, kad je red da se javim tamo, na nekom od foruma pročitah da ne valja prerano, a s druge strane imam i problem s tim da baš ništa ne znam o napredovanju bekolina sad u devetom. Takodjer, bio je dobro postavljen koncem osmog meseca kad smo se gledali u ambulanti, a kako ću sada da znam kakav porodjaj me čeka, da se nije zarotiro :) Dr mi je natuknuo da sluti da ću pre termina( 21. maj)... Daklem, ja sedim doma, ufćem i čekam da se nešto desi :)) Pa budite dobre, iskusne porodilje i malko obaveštenije predporodilje, razrešite dilemu meni grdnoj :) Ne bih ni išla prerano, da mi ne mrčkaju previše dok se ne mora, deveti mesec kako sam intakta dole, sem uzimanja briseva :) Poznanice kažu da idem nedelju dana pre termina, ako me ne potera ranije. To je u redu, ali me zanima čisto šta kaže protokol :) Hvala vam, divne ste ;)

clock-img

28.04.2013, 09:00

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

Dobrodosla Melkiorka!
Iskreno, ja sam cekala da me potera. Nezgodno je ako se javis ranije, onda ti otvaraju istoriju tj karton, pregledaju te, stave na ctg ali posle toga moras da im se javljas svaki dan dok ne krene porodjaj, prirodno naravno.
Odluka je na tebi.

clock-img

28.04.2013, 12:06

clock-img

Melkiorka

pencil-img

4

Ivanka, srce si za odgovor;) Tako nekako i ja mnijem da bi bilo bolje i baš to pročitah još negde da te kao po kazni teraju da svakog dana ideš. Biću strpljiva, koliko tempirana bomba ( tako se osećam) može da bude :) Blago vama koje ste obavile to ;)

clock-img

28.04.2013, 22:50

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Melkiorka, ja sam u zeleznickoj prvo uzela plavi uput za ctg. Sa tim uputom ne moras da ides svaki dan. Ja sam isla svaki cetvrti, peti dan dve nedelje, dok mi nisu rekli da dolazim cesce. Inace, sa tim uputom ti samo rade ctg. Kad su se pojavile kontrakcije, koje ja uopste nisam osecala, uradili su mi i pregled i uz.

clock-img

28.04.2013, 22:51

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Zaboravih da kazem: SRECNO!!!!

clock-img

28.04.2013, 23:41

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Ja sam privatno vodila trudnoću i sa svojom doktorkom se dogovorila da dođem na kliniku kad je ona dežurna. Otišla sam 10ak dana pre termina. Otvorili istoriju, odradi se uvz, ginekološki pregled, ctg i analiza krvi. Kad sam to obavila, rekli su mi da dođem za 3-4 dana na kontrolni ctg, ali nisam ga dočekala pošto sam se porodila. Ukoliko je sve ok, ne ide se svaki dan tamo. Svaki dan-svaki drugi dan se ide kad prekoračiš termin.

U sobi sa mnom su bile dev žene koje pre samog porođaja nisu dolazile na GAK i nije bilo nikakvih problema, normalno se porodile, istoriju su im otvarali tad kad su došle. Uput koji imaš, samo ti daje mogućnost da sve preglede u budućnosti obavljaš u GAK-u, a ne više kod svog lekara. E sad..da li ćeš čekati da sve krene, javiti se na dan termina ili malo ranije...to je na tebi. Ako se osećaš ok, nemaš nekih problema, pričekaj, pa ćeš videti kako se stvari odvijaju.