cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Iskustva u GAK NIS

clock-img

29.01.2013, 16:58

clock-img

miki76

pencil-img

9

Potpuno se slazem da pravila treba da postoje i da Nis nije neka Tunguzija , nego kako se prica 2. / 3. grad u Srbiji ...pa mi je logicno da se epidural uvede kao izborna mogucnost kao u Beogradu.
Pa ko hoce, zna sta treba da uradi, zna koja je procedura prijave i pregleda i koliko ce ga kostati usluga, ko nece ne mora...

A ovo ovde , te ima, te nema, placa se, ne placa se, komisija odlucuje, doktor odlucuje, anesteziolog odlucuje, zabranjeno , dozvoljeno....pa kao na pijaci smo ...uzas....

Hvala devojke na informacijama ali sveukupno ...u krug... opet se nista ne zna :(

< Poruku je uredio miki76 -- 29.1.2013 16:59:52 >

clock-img

29.01.2013, 23:15

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Drži se... Preživesmo i mi bez epidurala, mada je dr koji me je porađao bio za to da dobijem anesteziju i podržavao epiduralnu. I ja sam ZA epidural i za to da se omogući u Nišu. Ako imaš nekog, pokušaj da izguraš, možda preko te komisije, ili preko svog ginekologa... Ne čekaj zadnji čas. Ja sam po tom pitanu ispala glupa i potpuno se oslonila na dr koja je privatno vodila trudnoću, a ipak je trebalo imati nekog ¨unutra¨ kao što se ispostavilo, za slučaj da se moja dr ne pojavi.

Očekujemo iskustva od svih novih mama. Žao mi je što ima puno porodilja u Nišu, a malo njih aktivno na forumu koje bi pomogle budućim mama. Meni su neke mame sa foruma jako pomogle... Ikacc, Ivanka75user posted image , jako su mi značili saveti iz prve ruke...

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

01.02.2013, 18:40

clock-img

lanajana

pencil-img

32

vec 2 meseca epidural u Nisu ne mozete primiti na porodjaju. S jedne strane je to dobro, jer je to jedini nacin da postane "legalan" za sve koje ga zele primiti. Stvarno je sramota da za nesto sto je besplatno i njih nista ne kosta, anesteziolozi uzimaju po 150e, a pored toga primaju platu user posted image . S druge strane, bez veze je sto se i ne zna kada ce se uvesti u cenovnik bolnice. Zaista mi je zao sve trudnice kojima se termin blizi,a racunale su na epidural. Ja sam se porodila sa epiduralom i svima ga preporucujem user posted image . Porodjaj mi je ostao u divnom secanju user posted image . Nadam se da ce uskoro epidural moci da se primi i u Nisu kao i svuda (ne na crno i ispod zita, a u dzep anesteziologa)

clock-img

03.02.2013, 00:04

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Navijamo za epidural u Nišu! LEGALAN epidural! Ja ne planiram uskoro trudnoću, ne znam hoću li uopšte poželeti da imam još dece, ali navijam da sve buduće mame imaju isti tretman i mogućnosti.

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

clock-img

04.02.2013, 15:08

clock-img

Miss Mimi

pencil-img

4

Samo zelim da podelim svoje utiske i ohrabrim buduce mame.Porodila sam se pocetkom januara carskim rezom i imam najpozitivnije utiske i o porodjaju i o bolnici (izgleda da nisam normalna user posted image ) Nisam se probudila u bolovima kao sto su mi mnogi pricali,bila sam odmah potpuno svesna,mogla da pricam telefonom itd.Stalno sam dobijala lekove protiv bolova,tako da bih to opisala kao jacu upalu misica.Dva dana se nosi kateter,treceg ga skidaju,ja sam tada vec spartala kroz hodnik user posted image .Sto se tice higijene,sve je bilo cisto,prijatno sam bila iznenadjena wc-om,sobama,stalno su nam menjali posteljine,spavacice...Sestre su bile preljubazne,e sad ne znam da li smo takve privilegije imale samo mi na odeljenju sa carskim rezovima user posted image Uglavnom,bila sam spremna na najgore a na kraju imam samo lepe utiske iz gak-a.Mame,samo hrabro!!!user posted image

clock-img

11.02.2013, 21:06

clock-img

Ljubazna

pencil-img

15

Cao svima, pazljivo sam procitala sve postove i odlucila da se prijavim.
Korupcija koja je harala u Gak u Nisu napokon je dozivela nevidjeni slom i to na nacin da im se kicma polomila na mom detetu (nazalost).
Epiduralna anestezija jeste za preporuku na legalan nacin. Uvodjenjem sistema u njenom davanju, sprecava se mogucnost dilova koji sa sobom ponekad nose zrtve.
Mogu samo da cestitam novom rukovodstvu koje je stalo korumpiranim (nazovi) doktorima na rep, sa dubokim ubedjenjem da dolaze jos tezi trenuci u njihovim bezvrednim zivotima.

Pozdrav

clock-img

27.02.2013, 20:51

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Pročitala sam skoro sve postove na ovoj temi i iskustva su različita. Trenutno sam u 12. nedelji trudnoće a termin mi je početkom septembra,ali,znam da će brzo da prodje. Druga mi je trudnoća,tako da već imam devojčicu od 7.godina user posted image
Moje iskustvo sa prvim porodjajem (a iskreno se nadam da neće nimalo da nalikuje sledećem) je katastrofalno, i to samo zbog jedne osobe. Po prirodi nisam zahtevna osoba,zadovoljna sam sa onim što trenutno imam,tako da sam bila i zadovoljna sa setrama i skoro kompletnim osobljem u bolnici. Ali,uvek se tu nadje neko da pokvari sreću!
Prvu trudnoću mi je vodila dotična doktorka(iako nimalo ne zaslužuje tu titulu) Vera Dimić u poliklinici Panajotović.Obzirom da sam tada imala 20 godina i do tada savršeno zdravlje,i trudnoća je bila više nego odlična. Dotičnu doktorku posećivala sam u privatnoj prdinaciji i cene su bile visoke ali, naravno nisam se bunila nego sam očekivala visoku dozu profesionalizma i ljudskosti na prvom mestu. Tako je,došlo vreme i za porodjaj.Rekla mi je da se javim u bolnici rano izjutra na pregled.Otišla sam bez bolova ili bilo kakvih pratećih simptoma skorašnjeg porodjaja (Ušla sam u 9- mesec samo 1.dan),dr.kaže da treba da ostanem na odeljenje jer sam spremna za porodjaj,mada, mogu još koji dan,ali, da je bolje da se porodim danas kad je ona tu nego kasnije kad ona ode na odmor. Ja,mlada, kao i muž, ne znamo šta i kako idemnaravno ostajem. daju mi 2 boce indukcije i u pripremnoj sobi ostajem dugo bez bolova i nakon prve boce indukcije,odlazim u porodjajnu salu bez ikakvih bolova ali dr. kaže da glumim i da imam bolove jer se plašim ( ne znam samo kako je mislela da glumim,kako mogu takvi bolovi da se kriju). Porodjaj je bio gotov za 15 minuta silom. sva sam se pocepala. Beba je bila nezrela sa 2800.Lekar koji me je kasnije pregledao,rekao je da bih mogla trudnocu da itdrzim najmanje jos 20 dana. Što se tiče sestara i osoblja tamo nemam nikakvih zamerki,za razliku pd doktorke koja je kasnije bila vrlo gruba i neprijatna i nije me posetila uopste narednih dana u bolnici.Mesec dana nakon porodjaja javile su se komplikacije i zaglavila sam u Bg-u u bolnici mesec dana i jedva izvukla živu glavu. Dan danas vučem posledice nemara takvih lekara i strah od ponovnog post porodjajnog toka.
Ćera mi je,hvala Bogu,zdrava i prava!
Tako da,drage trudnice,ako vam je ova žena u smeni,neka vam je sam Bog u pomoći.
Higijena u bolnici je O.K. osim ako ne očekujete hotel a kategorije. da napomenem,ovo je iskustvo iz 2006. možda se i sad nešto promenilo.
E,sad vidim da neke mame pričaju da ne obradjuju ranu,već da to same rade,kad sam ja bila obradjivanje rane je bilo obavezno svakog jutra pre viizte.
Muž me je posećivao kad god je hteo, i skoro uvek je sedeo po pola sata do sat u sobi,ali, zato kad je moja majka došla nisu je pustili uopšte,što znači da sve zavisi od sestara.
Sada me hvata strah kad god pomislim na bolnicu i to odeljenje uopšte,nisam kukavica,ne plašim se uopšte bolova,znam da moram proći kroz to i to mi nije problem. Kako će sad biti sa drugom bebom sam Bog zna!!!
Nego,mame mene interesuje taj dr.Braca da li radi privatno i gde?????
Izvinite,na predugačkom postu,ali,prosto mi je bila obaveza da ne bih još neka mama prošla kao ja,ali, sam sigurna da već jeste,nažalost!!!
Želim svim trudnicama da prodju najbolje što mogu!! user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.02.2013, 13:34

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

NinaAna pa gde baš na nju da naletiš?! Njoj treba zabraniti da radi! NIjedna od žena koje leže na Patologiji ne želi da je ona vodi ili gleda. Mene je poslala na porodjaj iako je moj dr (sada je on direktor klinike) rekao da me samo nadgledaju tokom vikenda i da čekamo da prirodno krene porodjaj. Imala sam sreće da tog jutra dežuran bude dr Grahovac, pa mi je zahvaljujući njemu porodjaj bio pesma.
POrošle godine sam skoro 20 dana ležeala na patologiji i vodio me dr Braca. Naravno moj dr Bojan Lukić me odveo kod njega,da ne kažem da me predao njemu na brigu. Nijednom ni drugom ni dinar nisam dala niti su tražili. A dr Braca je fenomenalan! Mislim da nigde ne radi privatno. Privatno možeš kod Dr Lukića i kod dr Grahovca. AKo nešto saznam o Braci javljam ti obavezno. U svakom slučaju treba ti i značiće ti da ideš kod nekog dr koji radi u bolnici. Samo ovog puta mudro biraj.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

28.02.2013, 13:37

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

IZVORNA PORUKA: Miss Mimi

Samo zelim da podelim svoje utiske i ohrabrim buduce mame.Porodila sam se pocetkom januara carskim rezom i imam najpozitivnije utiske i o porodjaju i o bolnici (izgleda da nisam normalna user posted image ) Nisam se probudila u bolovima kao sto su mi mnogi pricali,bila sam odmah potpuno svesna,mogla da pricam telefonom itd.Stalno sam dobijala lekove protiv bolova,tako da bih to opisala kao jacu upalu misica.Dva dana se nosi kateter,treceg ga skidaju,ja sam tada vec spartala kroz hodnik user posted image .Sto se tice higijene,sve je bilo cisto,prijatno sam bila iznenadjena wc-om,sobama,stalno su nam menjali posteljine,spavacice...Sestre su bile preljubazne,e sad ne znam da li smo takve privilegije imale samo mi na odeljenju sa carskim rezovima user posted image Uglavnom,bila sam spremna na najgore a na kraju imam samo lepe utiske iz gak-a.Mame,samo hrabro!!!user posted image

Imale ste privilegiju i verovatno i sreću da vam budu dobre sestre u smeni. Čim možeš sama da ustaneš, prepuštena si sama sebi. Iskreno se nadam da će se to sada promeniti.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

28.02.2013, 14:01

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Hvala ti puno!!user posted image Čekam da mi javiš za dr. Bracu,ako nešto saznaš!
Ako ništa ne saznam odoh kod dr.Lukića!!
user posted image

clock-img

28.02.2013, 14:02

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Za sada je to poslednja informacija da i dalje nigde privatno ne radi. Možda Šerpica zna. Pitaću je kad je "vidim" ovde na RRuser posted image

clock-img

04.03.2013, 21:33

clock-img

lanajana

pencil-img

32

Dr Braca ne radi nigde privatno. Ranije je radio u Demetri sa dr Lukicem. Meni je Braca vodio trudnocu i ja ga prosto obozavamuser posted image Dr Lukic je isto dobar, a Grahovac me je porodio i svaki dan obilazio nakon porodjaja. Meni je porodjaj prosao super, a dr Grahovac me je obilazio kao da sam sve vreme bila njegov pacijent. On je isto, po meni, odlican.
Za koga god od njih trojice da se odlucis, neces pogresitiuser posted image

clock-img

04.03.2013, 21:47

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Dr Lukic!!! Ja ga ne menjam,i necu ni da se poradjam ako on nije tu ne daj Boze...prosli put se prema meni ponasao u najmanju ruku kao da sam mu sestra,privatno sam isla kod njega ali nisam dala nista vise od cene pregleda a covek mi se naso samo tako,cak je i pevao dok je radio carski,bar sam cula malooo...
ako se odlucite za njega necete pogresiti.Braca ne znam gde radi...

clock-img

05.03.2013, 09:33

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Braca definitvno nigde ne radi privatno. I moja preporuka Lukić ili Grahovac. Fenomenalni su i vrlo realni i "normalni". Nisu uobraženi.

clock-img

05.03.2013, 12:10

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Hvala vam. user posted image
Poslusaću vas sigurno!!!!

clock-img

05.03.2013, 17:58

clock-img

andzy

pencil-img

1

Mene je nedavno porodio dr Grahovac,sve je bilo ok, i ponovicu recenicu iz jedne post porodjajne price: Porodjaj je brz i lak kad je dr lep i mlad :) Sve preporuke za njega...

clock-img

06.03.2013, 10:17

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Porodjaj je brz i lak kad je dr lep i mlad :)

user posted image user posted image user posted image I mene je porodio Grahovac i nešto slično sam i ja napisala user posted image

clock-img

10.03.2013, 23:03

clock-img

NinaAna

pencil-img

15

Jel' ima neka trudnica ili mama koja je trudnoću vodila kod dr.Pop-Trajkovica??? Iskustva!!

clock-img

19.03.2013, 13:59

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Meni je Lukić isto ok, samo im je oprema u Demetri prilično zaostala. Jedina zamerka. Recimo, meni je trebao snimak glića sa kolposkopije, kako bih to prosledila svojoj dugogodišnjoj doktorki u Bg, čisto da pogleda, ali nisu imali tu mogućnost, a video kolposkop je po meni, danas, nešto sasvim normalno od opreme u gin.ordinaciji.
Bracu sam viđala, on je mene nešto bio naplašio posle porođaja, bez razloga, pa ga nešto ne mirišem, ali je ovako ok.

clock-img

22.03.2013, 02:34

clock-img

miki76

pencil-img

9

Jos malo i tema bi mogla da bude Dr.Lukic ;)
Ja takodje idem kod njega, privatno od pocetka trudnoce i za sada sam prezadovoljna...
Nadam se da ce da me i porodi kao sto smo i dogovarali i da onda bude i zavrsnica teme Dr Lukic fenomenalna :)

Slazem se sa Azrom da je oprema malo zastarela ali s'druge strane bolje mi je stari UZ ali super/normalan doktor.

Ja sam inace presisala termin na nekoliko dana i vec se smaram puno ali nadam se da ce uskoro.

user posted image

clock-img

22.03.2013, 23:59

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Miki, držimo ti palčeve i čekamo da nam pričaš iskustva iz porodilišta.

P.S. Ako mogu da biram, ja bih i moderan uvz aparat i dobrog lekara.

clock-img

25.03.2013, 12:22

clock-img

lola32

pencil-img

3

Pozdrav,

Ja sam Lola, iz Nisa, 32god. Uskoro ulazim u 8. mesec trudnoce. Interesuje me da li je reseno pitanje epidurala u Nisu i da li neko ima iskustva sa dr Draganom Radovic?

Iskreno, naslusala sam se raznih prica. Uglavnom su zastrasujuce, osim onih iskustava gde je porodjaj prosao u epiduralu i zaista bih se odlucila za tu varijantu pre nego da idem na "srecu", da tako kazem...

Da, imam jos jedno pitanje, kakav je to apartman o kome se prica? Ne znam nikog ko je koristio tu "uslugu", cula sam samo da se nalazi na istom spratu gde su i sobe drugih porodilja...

Hvala unapred. Svaka informcaija je dobrodosla. :-)

clock-img

25.03.2013, 13:47

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

O Dragani Rdović se dosta pisalo. Generalno dobar lekar, ostalo neću da komentarišem, vrati se unazad na temu, pisano je dosta toga.

O epiduralu ne znam ništa šta se trenutno dešava.

Apartman je na istom spratu gde su smeštene i ostale porodilje. Imaš svoje kupatilo i možeš imati posetu kad god želiš u periodu od 8-20h i to su glavne prednosti. Ne može se rezervisati, nego ako je slobodno-slobodno. Ja sam htela, ali je bio zauzet. Cena pre godinu dana je bila 5000 dnevno.

Svim trudnicama savetujem da idu u školu za trudnice u DZ. Neće naučiti nešto što ne znaju, ali družiće se sa ostalim trudnicama, i ono najbitnije, bar je je meni bilo od koristi, idete u obilazak porodilišta. Vidite prijemnu ambulantu, pa gde se porađate, gde je pripremna soba, kako sve funkcioniše, neko od sestra kaže šta treba poneti i sl. Kasnie idete da vidite gde ćete biti smeštene kad se porodite, ako je app slobodan, uvešće vas i tamo... Meni je jako koristio taj obilazak, znala sam šta me čeka.

Kad sam se ja porodila, nije bilo obrađivanja rane od strane sestara, već su žene same to radile, po principu kako se ko snađe.user posted image Tu nam je takođe u školi objašnjeno šta od sredstava koristiti, a i u obilasku porodilišta, glavna sestra nam je objasnila kako da održavamo higijenu. Žene koje nisu bile informisane, nisu imale pojma da ne rade obradu rane i bile zatečene.

Nadam se da sam ti pomogla...

clock-img

25.03.2013, 18:22

clock-img

lola32

pencil-img

3

Hvala na odgovoru.

Znaci, za porodilje koje su apartmanu dozvoljene su posete do 20h.

A sta je sa ostalim zenama? Da li je svakog dana dozvoljena poseta?

Iscitacu temu jer planiram da odem kod dr Dragane, da vidim da li je moguce da me ona porodi, s obzirom da mi nije ona vodila trudnocu.
Moja kuma je prezadovoljna njome.

clock-img

26.03.2013, 01:01

clock-img

Azra_

pencil-img

2650

Moj savet ti je da se ne cimaš oko ugovaranja dr koji će te poroditi. Ko god se zatekne, porodićeš se. Dragaa nije naročito pouzdana po pitanju zakazanih dolazaka na porođaj. Meni je trudnoću vodila od prvog dana, a nije se pojavila. Ona je zaista prezauzeta, a i takva je, hoće-ako može, ali se nen cima previše... Dobar je lekar i ako se zatekne na porođaju, odlično, ako ne...biće neko drugi. Dr koji se zatekao kod mene je bio super. Obilazio me svakog daana, Dragana me se nije ni setila. Porađaće te babica, uskočiće dr, ako je potrebno... Ja sam htela da imam nekoga ko je od početka trudnoće sa mnom, da bude i na porođaju, više psihička potpora... ali generalno, porođaj je drugačije kod svake žene, ima svoj tok...

Posete za ostale žene su, ako se dobro sećam od 13-14h. Možeš izaći u hol, i tu ćeš primiti posetu. Mada, ako još ne možeš da ustaneš, uglavnom puste da se uđe na kratko. Naravno, ne cela familija... Ja nisam ustajala, imala sam kateter 2 dana, posle nisam ni mogla od malaksalosti, bili su ok i puštali muža svaki dan da uđe kod mene. Van termina posete, ako ti nešto zatreba, mogu da ti donesu do portirnice i portir će ti doneti.