Pročitala sam skoro sve postove na ovoj temi i iskustva su različita. Trenutno sam u 12. nedelji trudnoće a termin mi je početkom septembra,ali,znam da će brzo da prodje. Druga mi je trudnoća,tako da već imam devojčicu od 7.godina
Moje iskustvo sa prvim porodjajem (a iskreno se nadam da neće nimalo da nalikuje sledećem) je katastrofalno, i to samo zbog jedne osobe. Po prirodi nisam zahtevna osoba,zadovoljna sam sa onim što trenutno imam,tako da sam bila i zadovoljna sa setrama i skoro kompletnim osobljem u bolnici. Ali,uvek se tu nadje neko da pokvari sreću!
Prvu trudnoću mi je vodila dotična doktorka(iako nimalo ne zaslužuje tu titulu) Vera Dimić u poliklinici Panajotović.Obzirom da sam tada imala 20 godina i do tada savršeno zdravlje,i trudnoća je bila više nego odlična. Dotičnu doktorku posećivala sam u privatnoj prdinaciji i cene su bile visoke ali, naravno nisam se bunila nego sam očekivala visoku dozu profesionalizma i ljudskosti na prvom mestu. Tako je,došlo vreme i za porodjaj.Rekla mi je da se javim u bolnici rano izjutra na pregled.Otišla sam bez bolova ili bilo kakvih pratećih simptoma skorašnjeg porodjaja (Ušla sam u 9- mesec samo 1.dan),dr.kaže da treba da ostanem na odeljenje jer sam spremna za porodjaj,mada, mogu još koji dan,ali, da je bolje da se porodim danas kad je ona tu nego kasnije kad ona ode na odmor. Ja,mlada, kao i muž, ne znamo šta i kako idemnaravno ostajem. daju mi 2 boce indukcije i u pripremnoj sobi ostajem dugo bez bolova i nakon prve boce indukcije,odlazim u porodjajnu salu bez ikakvih bolova ali dr. kaže da glumim i da imam bolove jer se plašim ( ne znam samo kako je mislela da glumim,kako mogu takvi bolovi da se kriju). Porodjaj je bio gotov za 15 minuta silom. sva sam se pocepala. Beba je bila nezrela sa 2800.Lekar koji me je kasnije pregledao,rekao je da bih mogla trudnocu da itdrzim najmanje jos 20 dana. Što se tiče sestara i osoblja tamo nemam nikakvih zamerki,za razliku pd doktorke koja je kasnije bila vrlo gruba i neprijatna i nije me posetila uopste narednih dana u bolnici.Mesec dana nakon porodjaja javile su se komplikacije i zaglavila sam u Bg-u u bolnici mesec dana i jedva izvukla živu glavu. Dan danas vučem posledice nemara takvih lekara i strah od ponovnog post porodjajnog toka.
Ćera mi je,hvala Bogu,zdrava i prava!
Tako da,drage trudnice,ako vam je ova žena u smeni,neka vam je sam Bog u pomoći.
Higijena u bolnici je O.K. osim ako ne očekujete hotel a kategorije. da napomenem,ovo je iskustvo iz 2006. možda se i sad nešto promenilo.
E,sad vidim da neke mame pričaju da ne obradjuju ranu,već da to same rade,kad sam ja bila obradjivanje rane je bilo obavezno svakog jutra pre viizte.
Muž me je posećivao kad god je hteo, i skoro uvek je sedeo po pola sata do sat u sobi,ali, zato kad je moja majka došla nisu je pustili uopšte,što znači da sve zavisi od sestara.
Sada me hvata strah kad god pomislim na bolnicu i to odeljenje uopšte,nisam kukavica,ne plašim se uopšte bolova,znam da moram proći kroz to i to mi nije problem. Kako će sad biti sa drugom bebom sam Bog zna!!!
Nego,mame mene interesuje taj dr.Braca da li radi privatno i gde?????
Izvinite,na predugačkom postu,ali,prosto mi je bila obaveza da ne bih još neka mama prošla kao ja,ali, sam sigurna da već jeste,nažalost!!!
Želim svim trudnicama da prodju najbolje što mogu!!