To je bila i informacija koja je kružila kad sam ja trebala da se porodim u januaru prošle godine, ali mi je moja dr rekla, da ukoliko bude prisutna obezbediće epidural.Sve se odigralo tako, ako čitate postove od ranije, videćete i zašto, nisam dobila epidural. Mislim da i dalje prolazi ta priča, osim ako nisu definitivno postali strogi i ozbiljni. Vala , redno je da se o tom epiduralu u Nišu donese neki zvanični dokument. Dosta više ¨ispod žita¨.
Moj vam je savet da nađete, preko nekog, anesteziologe, ako se ne varam, njih troje radi epiduralnu i da sa njima lično dogovorite. Naravno da neće pristati ukoliko vas neko ne preporuči ili uputi na određenog anesteziologa. Po pravilu, u Nišu je epidural bio besplatan, ali nije imao ko da ga da, malo je anesteziologa, ali se cena da anesteziolog bude prisutan i slobodan za vas, naknadno ugovori.
Ja sam bila baš sigurna da ću ga primiti, psihički bila na to spremna, a kad sam videla da su male šanse, uhvatila me panika. Na kraju, obezbedismo anesteziologa, u zadnji čas, ali po njemu, bilo je kasno i bio čovek u pravu. Najgori bolovi su bili pri kraju i sledio porođaj vrlo brzo.
Iskreno, meni je porođaj bio pesma u odnosu na oporavak, skidanje konaca i taj prvi period sa bebom.