cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo

clock-img

21.05.2019, 17:45

clock-img

kamičak

pencil-img

1401

Gde ima da se kupi heljdina kasica?

clock-img

21.05.2019, 23:31

clock-img

lesli

pencil-img

3159

Merkator, aksa... Verovatno i u vecim Idea/Roda prodavnicama. Mozda dm i lilly. Ja sam konkretno kupovala u aksi ili merkatoru.

clock-img

13.06.2019, 12:51

clock-img

jance

pencil-img

6439

Da se javnem ovde. Nismo puno napredovali, bebuska u zadnje dve nedelje preferira iskljucivo voce i slatko. Otkrice nam je batat, njega bi mogla da jede ceo dan. Moram bundevu da probam, sigurno ce joj se svideti user posted image
Nisam meso uvodila, nesto mi se ne zuri puno. Sad cemo da se selimo u temu 6 plus meseci a tamo nam se onda otvara ceo novi svet mogucnosti jelte user posted image

Bez dece kuća ne raste

clock-img

14.06.2019, 17:47

clock-img

jance

pencil-img

6439

Opet ja. Bundevi kanda nije sezona, nema je na pijacama. Bila danas u savetovalistu, imam zeleno svetlo da krenem sa glutenom i sa pavlakom i kiselim mlekom pa da pratim reakciju.... i meso da vec polako uvodim posto povrce nece.... Mleko kao takvo tek od 7mog meseca ali da ne zurim. I da. Spomenula je slaninicu. Kad ste bese davali deci?

I kad ste poceli da dajete ono sa koricom hleba da zvacka?

Bez dece kuća ne raste

clock-img

14.06.2019, 18:40

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Hleb sa koricom i keksic smo uveli negde oko sestog meseca. Za slaninu ne mogu tacno da se set_im,ali ju je sigurno grickala negde sa devet meseci..

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

14.06.2019, 19:52

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Mleko od sedam meseci je Bas Bas rano. Mozda neka podnesu OK Ali kravlje mleko je tesko i ja ga nebih davala pre rodjendana (Ni razblazeno).i slanina Mi nije logicna pre 10 ak meseci. Ja mislim da oni to ne mogu da svare. Gluten se preporucujem sto pre-pre pola godine.

clock-img

15.06.2019, 09:52

clock-img

jance

pencil-img

6439

Ne tangira me mleko kao takvo nesto. Ovaj put sa ovom bebom dok god ima Babylove za 600din ne isplati mi se da joj dajem kravlje mleko. Meni vise mladi sir i pavlaka i kiselo mleko rade posao i hocu da pokusam da li ce joj znaciti da se privoli na slano. Eto recimo kod K i O je gluten isao tek sa 6 punih ili kasnije. To je za mene novost. Slaninu znam sigurno da su recimo deci sa alergijama na mleko davali ranije jer im posle 6 meseci masnoca potrebna za energiju, tako nesto. Zato pitam. 

Bez dece kuća ne raste

clock-img

16.06.2019, 10:38

clock-img

jance

pencil-img

6439

Hajd mi sad pomozite. Blitva sad ili ne? Ja ako se dobro secam Ogiju sam spanac i blitvu davala sa punih 6 meseci ali sad vise u nista zivo sigurna nisam, citam po netu da moze tek sa 10 meseci. A kupila diiivnu vezu blitve i mladog spanaca i sad sam u rebusu... 

Bez dece kuća ne raste

clock-img

16.06.2019, 11:59

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Dala sam oko 7 meseci recimo. Starijem sam čekala, ma jok, eto možda ne ispod 6 m, ali posle da.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

28.07.2019, 13:22

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Evo danas moj bebac napunio 4 meseca, pedijatar nam je rekao da već polako bebcu počnemo davati kasice! Sa kojom kasicom krenuti prvo? 

Da napomenem da želim sama da pripremam kasice

clock-img

28.07.2019, 13:25

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Mama ivane,bi ja sam sama spremala, krenuli sa krompiricem razmucenim mojom mlekom, pa posle nedelju dana dodali i sararepicu, to najvise vole

clock-img

30.07.2019, 11:56

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

user posted image
Počeli smo sa hranom : prva kasa je sa pirinčem i mojim mlekom 😊     Nije oduševljen 

clock-img

30.07.2019, 19:11

clock-img

MimaKos

pencil-img

6514

Ooo ljubav :) bar hoce da zine :) i to je uspeh, u pocetku kasicica dve, dok se ne naviknu

clock-img

08.11.2019, 16:13

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Mame mala pomoc.

Poceli smo sa Milupa pirincanom zitaricom i super je prihvatila. Danas je 3 dan. 
Kada prelazim na sledecu zitaricu tj. kasu ? Jel jos neko vreme uzimamo ovu dok ne formira pravi obrok? 

clock-img

08.11.2019, 16:20

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Nato, ja sam prelazila kada potrošimo tu prvu kutiju.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

08.11.2019, 17:04

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Hvala Ana. 

clock-img

08.11.2019, 17:16

clock-img

mama ivane

pencil-img

1902

Ja sam na 5 dana dodavala nove namirnece , bitno je da bebac nema reakciju na namirnicu koja se uvodi, bar sam ja tako radila 

clock-img

08.11.2019, 17:34

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Pila je sokic jabuka, sargarepa.

Sada je kasica riza pa nisam bila sigurna da li da krenem sa batatom, Sargarepom u vidu kasica ili da nastavim jos zitarice. 
Ipak cu jos produziti zitarice. Uzecu kukuruz sledecu. Taman ce nakon njih biti puna 5 meseca. 

clock-img

08.11.2019, 17:40

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

I ja sam sledecu zitaricu uzimala kad potrosimo kutiju. I tek kasnije sam dodavala u zitaricu nesto drugo, bas dugo mi je zitarica bila jedan obrok, miim sama zitarica.

,,Carpe diem"

clock-img

13.11.2019, 16:47

clock-img

nata11

pencil-img

9225

A da li mogu kombinovati 2 različite kasice dnevno?  Pr. Da prepodne uvedem novo povrce a popodne kasicu od zitarice koju inace voli i jede.

clock-img

13.11.2019, 16:49

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nato, tako se radi kad budes planirala da joj uvedes drugi obrok sa nekih 5,5-6 meseci

clock-img

13.11.2019, 21:04

clock-img

nata11

pencil-img

9225

Hvala. Jos jedno pitanje. Sat nakon obroka trazi mleko. Da li to znaci da trebam povecati kolicinu obroka? Bojim se da joj ne smeta za stomacic pa joj dajem oko 10 tak kasicica. (naravno kada smo vec utvrdili da nema alergija.) 

clock-img

13.11.2019, 21:47

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Nato, koliko ona ima sad? I koliko je to 10-ak kasicica u mililitrima ili gramima? Nama je dr govorila da je pun obrok sa oko 6 meseci oko 6-7 supenih kasika ili 80-90ml.

V je sa 6 meseci jeo npr 80-ak ml kasice

clock-img

13.11.2019, 21:51

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

I da, savet koji sam ja dobila je hranis bebu dok je gladna, tj dok otvara usta i trazi. Prestajes kad krene da okrece glavu od kasicice. Moji oboje nikad nisu jeli propisane kolicine za uzrast, to je uvek bila borba za svaki zalogaj pa nisam mnogo marila, ali ako beba hoce da jede ti je ne ogranicavas mnogo. Samo posle pratis da li je muci stomak pa malo prilagodis kolicinu

clock-img

13.11.2019, 22:03

clock-img

Filadendronka

pencil-img

5168

Nato, ti si koliko me secanje sluzi bas rano krenula sa kasicama. Valjalo bi da se konsultujes sa pedijatrom oko kolicine i redosleda uvodjenja sledecih obroka. Kada je rec o kolicini, tu sam isti tip kao Milicicak. Volim sve precizno u g/ml da znam na cemu sam. Inace mucimo se prilicno oko dohrane. Na pocetku je i jeo nesto, a u poslednjih mesec dana za rucak jedva pojede 20-30g. A za veceru kad pojede 50g bukvalno se odusevim. Strpljiva sam posto je 15 dana uzasno slinavio, a sad mu krecu gornje jedinice i verovatno mu i to smeta.