cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo

clock-img

07.11.2018, 11:30

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

I ja sam krenula sa pirincanom kasom,a homeopata mi je rekla nismo mi japanci,zasto se to forsira..deci treba davati hranu da naseg podneblja..krompir, sargarepa prvo..Kaze i to sto smuckaju,ne znate ni sta je..i u pravu je..Inace M je danas pojeo celu jabuku i 2 komadica bundeve,on ne pojede po 3kasike da proba,on pojede ceo obrok..i posle 45min popije mleko..

clock-img

20.11.2018, 10:53

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

M je u pola 10 pojeo 2 banane i urla,gladan..sad pije 180ml mleka.Sa cim da mu dajem bananu da mu bude obrok..

clock-img

20.11.2018, 11:06

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Von, sa pirincem, lanenim semenkama?

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

20.11.2018, 11:22

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Mozda sa pirincem..

clock-img

20.11.2018, 11:23

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Proso, palenta, pirinač. Al ima apetit, kuc, kuc.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

20.11.2018, 11:26

clock-img

MasnaMasnica

pencil-img

1639

Sa avokadom. . Ja D dam celu bananu, pola avokada i kasiku nekih zitarica i to mu bude dorucak.

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

clock-img

20.11.2018, 11:27

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Tako sam i ja radila. Avokado lepo zasiti.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

20.11.2018, 11:28

clock-img

MasnaMasnica

pencil-img

1639

Da , ja mu dajem i uz piletinu bas porucka sve.

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

clock-img

20.11.2018, 11:43

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

I mi smo sa avokadom i ponekad sa prosom. Proso sam uglavnom kombinovala sa jabukom zbog gvožđa i vitamina c.

clock-img

20.11.2018, 11:45

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Von, pozdravi homeopatu i reci mu/joj da je krompir nas isto koliko i pirinac.
Ja bih mesala bananu sa zitaricama, kukuruz, pirinac ili proso Ili dodala avokado.
Joj, mi cemo ovde za jedno mesec dana 😊

< Poruku je uredio milicicak -- 20.11.2018 11:47:14 >

clock-img

20.11.2018, 11:47

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Moracu da mu dodajem..za sad jede palentu..uvescu i proso..

clock-img

20.11.2018, 12:04

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Proso je lep i u zrnu i kao griz.

O da, avokado je isto sjajan sa bananom. A bas zasiti, masan je. Moze i sa bundevom, lepa je kombinacija. O zasicujucoj moci namirnica ja pojma nemam. Meni ni jedno dete nije plakalo od gladi, makar totalno slabo jeli. Jer kad slabo jedu i tako ne kukaju, nemaju apetit. A dovoljno cesto su nudjeni da ne ogladne posebno pri dobrom apetitu. Takva deca.

< Poruku je uredio Rosita -- 20.11.2018 12:09:33 >

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

20.11.2018, 13:18

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Ja sam u šoku bila da je gladan posle 1h od 2 banane..Moji su jako gladne bebe,koliko mogu da pojedu,to je zapanjujuce..ali kad porastu onda mrljave..onda su zgodnice.

clock-img

20.11.2018, 13:59

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Von proso bi trebalo da odstoji preko noci u vodi... ja sam tako radila sa L.
I mi cemo uskoro u ovu temu....
Nego, taj avokado....ja sam samo jednom kupila za L i nisam mu dala. Ne secam se vec zasto...al ja to ne znam da kupim. Nisam nikad ni probala svez . Samo onaj kandirani user posted image

clock-img

20.11.2018, 14:56

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Maraj, kada mu je kora tamnija i mekši je na dodir, onda ga kupiš. Ako ga kupiš dok je tvrd onda sačekaš da omekša. I kao i banana, brzo oksidira.
Avokado je odlična namirnica, jedna od prvih koje sam uvela Marku.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

20.11.2018, 16:07

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26968

Avokado i banana moze. Tako sam i ja mesala deci. Mogla bih i neki dan deci da stavim u smuti avokado i bananu.
Retko kad sam deci stavljala pirinac.

Sofi nikad nije drzalo sitom samo voce.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

22.11.2018, 21:43

clock-img

smeško

pencil-img

4271

Avokado je odlična namirnica kao deo doručka. Nisam se još set_ila da ga uvedem J,ne znam zašto.

< Poruku je uredio smeško -- 22.11.2018 21:44:11 >

clock-img

22.11.2018, 21:56

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Smesko jel ste vi to vec krenuli sa dohranom?

clock-img

18.12.2018, 20:40

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Meni obe dr savetuju da sacekam 5 punih pa da pocnem V da uvodim hranu... Ja bih ranije jer ako bude islo sporo kao sa mini bubom ne znam kako cu uskladiti sa poslom.
Mada, dok ja proucim kako se nealergicnom detetu uvodi cvrsta hrana V ce napuniti 5 meseci 😀

clock-img

08.01.2019, 19:26

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Mame, koliko je vasoj deci trebalo vremena da pojedu neku kolicinu koja lici na obrok kad ste pocinjale da uvodite hranu?
Nama danas bio drugi dan krompira, pojeo je tri kasicice i krenuo da se buni pa sam odustala. I na sve tri kasicice ja napravio takvu zgadjenu facu da mi je doslo da se upucam jer mi sve lici na jos jednog necejeda... A krompir preukusan... Meni je dr rekla da vec drugi dan mogu da mu dam 80g hrane a sve minse cini da je to nemoguca misija. I da mu obavezno dam da sisa posle sve dok ne uvedem meso negde oko sestog meseca. To sa mesom se slazem, tako sam i sa mini bubom ali kako cu kolicinu da postignem ideju nemam

clock-img

08.01.2019, 19:29

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Bananu je odmah hteo celu, a krompir je isto zezao, ali uz malo truda brzo je počeo. Nedelja- dve.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

08.01.2019, 20:00

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Znaci, da ne insistiram. Plan je krompir, sargarepa pa tikvice ako nadjem ako ne onda bundeva. Posle cu palentu samo moram da razmislim da li cu sa mojim mlekom ili ad...

clock-img

08.01.2019, 20:08

clock-img

Ana RR

pencil-img

34336

Mili, mislim da će bolje jesti kada u krompiru bude još nešto. Marko je voleo sa tikvicom npr.

clock-img

09.04.2019, 21:03

clock-img

jance

pencil-img

6439

Da se zapljunem u temu da mogu kasnije da je nadjem, krecemo sa puna 4 meseca, tako je dr rekla...

< Poruku je uredio jance -- 9.4.2019 21:04:02 >

Bez dece kuća ne raste

clock-img

11.04.2019, 11:05

clock-img

jance

pencil-img

6439

Da li vam se desavalo da vas je beba zumirala kad jedete i gledala vam u usta ovako rano, znac pre 4og meseca? Nisam to primetila kod starijih u ovo vreme a bebuska je sinoc zumirala drugaricu koja jede kiflu imljackala dok ju je gledala kako jede. Meni prosto neverovatno i nesto mi rano....

Bez dece kuća ne raste