cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 3-6 meseci - IV deo

clock-img

29.01.2016, 10:16

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Adulence što bi nagrnule, opusti se , ja malo sve odlazem jer su prevremeno rođene, iako to mozda nema ni veze, njihov digestivni trakt je razvijen, ali eto odlazem za po dve nedelje, tako. I ja planiram da nekoh desetak dana da im dam da probajj, a sa ounih pet ću početi sa povrćem i voćem.
A veštačko planiram da im dajem do ounih sedam i da od osmog uvedeno kravicu.

clock-img

29.01.2016, 10:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Suzi jer ima veze to Milupa il neki drugi proizvođač? Ja imam hipp al ne cisto pirincanu vec one pirincane sa jabukom. Tako da moram da kupim neku cisto pirincanu. Nesto nisam mogla da nadjem cisto pirincanu bez dodataka voca i povrća. Mozda sto sam trazila hippovu

clock-img

29.01.2016, 10:58

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Meni doktorka reče da ima tri slučaja sa alergijom na hippovu pirinčanu kašu, pa mi savetuje milupa, a i moja sestra je koristila i drugarica jedna pa ću i ja tu.

clock-img

29.01.2016, 11:06

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

O dobro sam te pitala. Hvala ti. Uzecu i ja onda Milupu

clock-img

29.01.2016, 11:08

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Ni ja necu dugo cekati. Dr nam je rekla da nastavimo sa ad mlijekom jer lijepo napreduje. Sljedeca kontrola nam je oko 20. februara, tad puni cetiri mjeseca. Mislim da cu od cetiri puna krenuti isto sa rizinim pahuljicama, pa polako dalje.

< Poruku je uredio bebilule -- 29.1.2016 11:13:13 >

clock-img

29.01.2016, 11:09

clock-img

Anoniman

ja sa Norom necu poceti pre 6 meseca, jer sam sa Unom iz znatizelje probala sa 4 i, ako je bila samo dojena, i nije bila bas odusevljena, poceli smo sa Milupa zitaricama, lepo je pocela da mi jede tek sa godinu dana i od tada nemamo problema...

clock-img

29.01.2016, 11:11

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

E da vas pitam. Mislila sam uzeti isto milupu. Ali je li neko pravio kasicu od rize. Kontam mozda je bolje uzeti neku dobru rizu i praviti sam. Ili je pametnije krenuti sa tim pahuljicama.

clock-img

29.01.2016, 11:12

clock-img

Anoniman

Bebi svi savetuju te milupa, ali ti se mozes posavetovati sa lekarom, pa ces videti sta ce ti reci....

clock-img

29.01.2016, 11:24

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Nisam ni znala da se savetuju milupine. Dobro vas pitah

clock-img

29.01.2016, 11:35

clock-img

Anoniman

Maraj ne drzi me za rec, tako je bilo pre 4 godine, mozda se do sada nesto promenilo, javice se ove mladje mameuser posted image

clock-img

29.01.2016, 13:50

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Adulence sto bi nagrnule svaka mama zna sta je najbolje za svoje dete tako da radi kako mislis da je najbolje.. Mi smo izgleda ovde najjstariji za 5 dana punimo 5 meseci i jos uvek smo na isprobavanje hrane po 3 kasicice. Juce sam mu dala kasicu od krompira i tikvice nije mu se svidelo sve je ispljuvao onda sam mu to pomesala sa pirincanim pahuljicama i jeo je cak je jos trazio ali nisam mu dala. Bundevu smo prekjuce isto probali nije odusevljenen. Danas ce mo probati kasicu od breskve mislim da ce traziti jos user posted image

Ayan <3

clock-img

29.01.2016, 14:53

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Amelia jwr ti probas po jednu namirnicu ili ti to probas vise odjednom? I te kasice od bundeve , jee to sama pravis ili kupujes? Ja sam videla da uma pirincana sa jabukom i sa jos necim. Prijateljica mi rekla da idu prvo il vocne ili povrcne. Da se proba ili krompir i sargarepa (prvo jedna pa druga) ili ako je vocna onda jabuka i jos nesto zaboravih sta mi je rekla

clock-img

29.01.2016, 14:57

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja koliko znam, proba se najpre svaka ponaosob, i to dan dva u kontinuitetu, pa se napravi pauza pd nekoliko dana do uvođenja druge. Primer daš danas i sutra sano krompir, pa za par dana samo šargarepu, pa za par dana mozeš kombinaciju ta dva. Jabuku pečenu ili barenu.

clock-img

29.01.2016, 16:13

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Da da suzi. Tako su i meni rekli.

clock-img

29.01.2016, 16:31

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

mi cemo prvo milupinu zelenu, sa mojim mlekom. pa tu istu pirinac-kukuruz.
nesto ne bih odmah sargarepu i krompir, istripovao me rodjak koji se bavi zemljoradnjom da su te namirnice najvise pune hemikalija, da se besomucno djubri i prska. kaze i za organske da je retko koja bas organska, da sade organsku pored prskanih itd... nisam ja nesto za preterivanje, zivimo usred zagadjenog grada, ali ne moraju to da joj budu prve namirnice.
moja starija je volela bundevu, nemesanu sa drugim namirnicama. uvek sam se trudila da na pocetku vise puta dam jednu cistu namirnicu, da se privikne na ukus, a kasnije sam mesala po 2-3 razlicite za obrok. takodje sam zamrzavala u kutijice za led skoro sve sto sam pripremala, bas mi je olaksavalo. a i nemoguce je izblendati 3 kasicice user posted image

clock-img

29.01.2016, 17:27

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja nisam ni znala da ima više tih milupa pirinačanih, znam da imaju one koje se spremaju sa vodom i obe koje se spremaju sa mlekom.
A za povrće, ja imam domaće sve, neprskano, tako da tu nemam brige.
Samo će mi trebati vremena dok se uhodam koliko će mi čega trebati za kašice, ima vremena naravno n a pretek al eto...

Kako misliš da se zamrzne, spremljena kaša ili?

clock-img

29.01.2016, 20:51

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

ma da, npr. skuvana izblendana bundeva ili sargarepa, brokoli, karfiol. ma bilo sta sto kupim sveze, spremim, odvojim za taj obrok, ostalo odmah zaledim u onom za led, kad se stvrdnu kockice, prebacim u kesu i tako uvek imam svega. niti idem svaki cas na pijacu, u nasem maksiju nema nista posebno... znam da su mnogi protiv zamrzavanja, a meni je to super user posted image
treba da kupim novi stapni mikser, ovaj nesto skripuce. naradio se bogami user posted image
jao jedva cekam papice user posted image

clock-img

29.01.2016, 21:03

clock-img

Valerie

pencil-img

1410

evo ga spisak kako sam uvodila kod starije

pirincane pahuljice milupa
sargarepa
krompir
brokoli
bundeva
tikvice
jabuka sok, kasnije kuvana
kukuruzne pahuljice u milupi
karfiol
maslinovo ulje
kruska
sljiva
curetina supa samo vodica, nedelju dana kasnije i pasirana
banana
kajsija
pirinac kuvani
paradajz

to je do punih 7. meseci

sori sto je kao spisak

clock-img

30.01.2016, 08:51

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Mi smo probali juce pirincane pahuljice...bio je mnogo sladak.

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

30.01.2016, 19:34

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ada jeste i danas ručkali?
Kako si pripremila? Davala na kašicu ili na flašicu?

clock-img

31.01.2016, 01:29

clock-img

amelia

pencil-img

1666

IZVORNA PORUKA: Maraj

Amelia jwr ti probas po jednu namirnicu ili ti to probas vise odjednom? I te kasice od bundeve , jee to sama pravis ili kupujes? Ja sam videla da uma pirincana sa jabukom i sa jos necim. Prijateljica mi rekla da idu prvo il vocne ili povrcne. Da se proba ili krompir i sargarepa (prvo jedna pa druga) ili ako je vocna onda jabuka i jos nesto zaboravih sta mi je rekla

Maraj probali smo jednu pojednu namirnicu pa onda ih kombinovali nekad ali samo sto dam mu vec uvela. nisam praktikovala ono tri dana isto pa da preskocim koji dan jer to je zbog alergije da nije beba na nesto alergicna. Kasicu od bundeve sam kupila hippovu i vecina mu dajem kupovne jer samo mu dajem po tri pune kasicice...

Ayan <3

clock-img

31.01.2016, 09:07

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Suzi,jesmo jesmo,na kasicicu sam mu davala...fino on to kapira..sutra idemo na kontrolu pa cu bas da vidim sta ce dr da kazd...

clock-img

31.01.2016, 10:39

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Ja juce uzela u dm-u Milupinu pirincanu kasu. Na snizenju su sad oko 400din....
to je pocetna.
od pocetnih pored cisto pirincane ima i pirinac kukuruz , pirinač keks i pirinač banana

clock-img

31.01.2016, 10:40

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Valerie sta radis sa tim smrznutim kockicama?

clock-img

02.02.2016, 07:07

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Juce smo bili na kontroli,kaze dr sa cetiri i po meseca sto je za 3 dana da krenemo,pirincane,pirincano kuluruzne,sargarepa,krompir,tikvica,bundeva,jabuka,piletina...sve prvo po malo cisto da se upoznajemo...
Inace meni je R super prihvagio pirinvanu kasu juce je bas lepo pojeo...ja prezadovoljna...