IZVORNA PORUKA: pari
Ja za sad samo dojim...Beba ima 8 nedelja i još uvek sisa prilično neredovno...nekad na sat, sat i po, nekad dva, tri... da li je to normalno?
Imam neke ljude u okolini koji me ubeđuje da mu dam dohranu...i da bi meni bilo lakše a i da bi kao on dobio sve što mu je potrebno...a ja opet smatram da je ovo dovoljno...kako proveriti kvalitet našeg mleka?
Sto bi ti bilo lakse? Treba sterilisati flasicu, ugrejati, smuckati, ohladiti... Ovako samo das dojku i kraj.
Pocetak je tezak. Ustvari, prva 2 meseca su najteza jer je i mama iscrpljena od porodjaja, hormoni divljaju, nespavanje... Al prodje. Najbolje radis vec - dojis na zahtev tj. kad trazi. Time uspostavljas laktaciju kako treba, da mleka ima koliko treba bebi. Mleko se svari za sat i po, dva, tako da ima puno pravo da trazi toliko cesto da sisa. Tu su i skokovi u razvoju kad traze cesce. Al sve prodje!
A kako da znas da li je beba sita? Jako lako - treba da ima 6-8 upiskenih (ne ukakanih) pelena. Upiskena pelena je kao da si sasula 2-3 supene kasike vode.