cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Dojenje - vase iskustvo III deo

clock-img

22.02.2018, 23:57

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

A kako vam se cini jastuk za dojenje? Pomogne li?

,,Carpe diem"

clock-img

23.02.2018, 00:02

clock-img

Srecko47E

pencil-img

4591

Meni je samo visak.I onaj manji ali i onaj za ruku.

clock-img

27.02.2018, 16:22

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Zasto moja beba sisa najvise tri minuta?user posted image A trebalo bi 15-20min...

clock-img

27.02.2018, 16:24

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

Ne mora da znaci to trebalo bi ..
Neke bebe su lenjivice pa im treba duze a.neke su jace i za 5 minuta povuku koliko treba.
Moja T je sisala do besvesti dok je V to za 5 minuta obavio.

clock-img

27.02.2018, 16:34

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

ME, ako beba lepo napreduje nije bitno koliko vremenski sisa.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.02.2018, 16:50

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Moja starija je sikila do besvesti... a sada beba kako kad- jedan dsn par minuta sledeci se razvali... ja mislim da lepo napreduje, u petak idemo na drugu konntrolu pa ci bas ds vidim koliko je dobila..
Prvi mesec je kilo

,,Carpe diem"

clock-img

27.02.2018, 16:58

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Napreduje, n ego o tome stalno mislim. Isto sva deca tako...

clock-img

27.02.2018, 19:05

clock-img

mama Jo

pencil-img

26537

Ne opterecuj se... verovarno joj je dosta cim tako... pobunila bi se vec 😊

,,Carpe diem"

clock-img

28.02.2018, 07:51

clock-img

Anck Su Nmaun

pencil-img

27429

IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

ME, ako beba lepo napreduje nije bitno koliko vremenski sisa.

Najbolji pokazatelj!

clock-img

28.02.2018, 07:58

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Pomislih ili da imam manje mleka ili da jako curi, obzirom da se zagrcnjava i onda pocne plakati, nakon toga ili uzme malo ili nece uopste.

clock-img

28.02.2018, 13:24

clock-img

Dragce86

pencil-img

2625

ME, podigni joj gornji deo tela malo vise u odnosu na donji kad je drzite na dojci da se ne zagrcnjava, ako je suvise horizontalna a sisa, nagutace se i vazduha i nece joj onda lepo prijati podoj, nece se slegnuti mleko u zeludac lepo. Ja sam na pocetku koristila jastuk za dojenje dok je bebica bila mala i taman joj je to fino podizalo glavicu i vrat u odnosu na donji deo tela.

clock-img

04.03.2018, 08:52

clock-img

Dora89

pencil-img

3151

ME, verovatno je na početku podoja obilna količina, krene odmah mnogo, pa se zato zagrcne (naravno, treba joj podići glavu i vrat), i zbog te obilne količine se brzo i zasiti, napuni se mali želudac.

clock-img

04.04.2018, 20:01

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Evo ja cu sad da budem politicki nekorektna: i sa trecim detetom da zakljucim: dojenje je teska robija.user posted image . Narocito pocetak. Mozda Sam ja i glupa i nesposobna. Ali moje grudi svaki Put izgledaju ko razrovareno bojno polje U roku od 72 h. Posto ovde imate bebu u bolnici 24 h. I nemojte da Mi kazete da beba ne hvata pravilno (toliko Mi je jasno) Ali trening halapljivih novorodjencadi je zaludan Sport. Umeju oni vrlo dobro da vuku.
Inace Mi napredujemo super, sve lici na to da je malecka izborila svoj dotok kako treba . Rodjena sa okruglo 3800 Pala je na 3560gr posle 48 h (ovde nema dohrane U bolnici) i onda je okrenula pricu. Danas, posle dve nedelje imamo 4020g znaci dobila je knap 500 gr od minimalne tezine. Tako da sve je super i nastavljamo samo da dojenjem. Ali da je robija, robija je. Bez vlaznih kompresa bih umrla, od tusiranja se.traumiram itd... Znam i to me.tesi da CE U nekom trenutku prestati da boli.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 4.4.2018 20:02:57 >

clock-img

04.04.2018, 20:22

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maslacak, aktivni kiseonik. Spas za ragade

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

04.04.2018, 20:33

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Joj.maslacak i ja pocetak dojenja dozivljavam kao robiju..meni su grudi kao kamen...ja prvo moram vrelom vodom i masiranjem da pripremim grudi pre podoja..pa onda beba vuce.koliko moze na pocetku..pa se onda izmuzavam,moram malo..pa onda kupus na grudi...
Nemam problema sa bradavicama..ali grudi su mi kao dve bebine glaveuser posted image
Kod mene 10 dana nema spavanja..ali bukvalno..user posted image

clock-img

04.04.2018, 20:34

clock-img

Rosita

pencil-img

7285

Maslacak, evo mene 4. dan, puste nade da cu moci bez pumpice... Meni ni prvi put nisu bile problem ragade vec prepunjenost.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

clock-img

04.04.2018, 20:37

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Hvala jess, da rece Al neznam ima Li ovde u prodaji. Videcu, raspitacu se... Kod mene Su Bas rane U pitanju. Prave otvorene. Dok nisam otkrila te Kompresse sa gelom najveci Problem je bilo lepljenje za gardarobu/ Brus spavacicu-sve zvezde Sam videla. Al eto tesi me da barem funkcionise, tj da malecka napreduje kako treba.

clock-img

04.04.2018, 20:56

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Nama dojenje ide odlicno, dobio je 1500gr za mesec dana, nijedan dan mi grudi nisu bile nabrekle i pune onako, odmah se uspostavila ponuda i potraznja i ovaj put je dojenje zaista uzivanjeuser posted image
I jako me je iznenadio bebac kako se lepo snasao, mislila sam da nece imati refleks sisanja izrazen jer je ranije rodjen, medjutim cim san ga stavila na grudi tacno je znao sta treba da radi user posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

clock-img

04.04.2018, 21:01

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Maslacak u dmu imas njihovu mam kremu za ragade..kod nas je 250din..smesna cena...a odlicna je..
Isidora,to je lepo cuti..kod mene ce to tesko biti...meni su sad grudi vec kao kamenuser posted image

clock-img

04.04.2018, 21:16

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

ma moji su super zainteresovani i puni entuzijazma. U tome i jeste deo problema. A moje grudi valjda super osetljive. I onda se desi kad zevaju da uhvate manje, tj samo kao stipaljkom vilicama i cao zdravo... Dovoljno je da od 10 puta jednom omase i eto stete. A jako ih je tesko kontrolisati. U tome su sve troje jako slicni. Malecka se zagrcne ponekad propisno na levoj strani zato sto je ta bradavica jos od proslih puta ostecena i rupa je prosto prevelikauser posted image . Nemam ja problema sa viskom uopste, nikad se ne izmlazam, kod mene moraju bas da se potrude da navuku i onda je po svoj prilici to sto ima masno i jako. Srednji je usao u anale sa preko 9 kila sa 5,5 meseci samo na majcinom mleku pre nego sto sam uvela kasice. Tako da ne sumnjam ja da ce i ona imati dovoljno kako je krenula. Ali ja se osecam ko na prinudnom radu u rudnikuuser posted image user posted image bar trenutno. Ako nista drugo zaboravila sam poo kratkom postupku na ranu od carskog. Ona me nista nije bolela. U poredjenju sa grudima- pesma.

clock-img

04.04.2018, 21:31

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Maslacak.veruj mi..rudarski je posao tek izmuzavanje viska mleka..i drndanje..prvo grej,masiraj grudi,pa doji..pa onda hladiuser posted image

clock-img

04.04.2018, 21:35

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Verujem. Samo bi mi jos to falilouser posted image user posted image . Zvuci kranje zabavno....

clock-img

04.04.2018, 21:47

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess koji aktivni kiseonik si koristila? Neki odredjeni? Koja je cena?

clock-img

04.04.2018, 21:54

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

user posted image I ja sam od onih kojima dojenje nije bilo uživanje. Pritom nisam imala neke velike robleme sa ragadama. Nego eto, prikačiš ih i kao mašina, da se obavi taj posao pa idemo dalje. Narocito kasnije kad pocnu da sisaju milion puta. Pakao. Ali da je za mene jedina opcija bila dojenje, jeste. Dala bih AM jedino ako bih morala. Samo, nisam u tom nekom fazonu kao što je većina mama: Dojenje je uživanje, blaženstvo i td. Yeah right! user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

04.04.2018, 22:00

clock-img

isidora88

pencil-img

11471

Maraj ima u liliju aktivni kiseonik, oni bas prave, oko 600 din je bio
Meni se jedino "ne svidja" kod dojenja to sto sam ogranicena sto se tice nekih samostalnih izlazaka, bilo da je to odlazak na pice sa drugaricom, set_nja sa starijim sinovima i slicno. Nisam u fazonu da svida vucem bebu ida je dojim na ulici, po trznim centrima, kaficima i slicno. Meni je dojenje nesto izmedju mene i bebe i ne osecam se prijatno da to radim na javnom mestu. Ne dojim ni pred svojim roditeljima, jedino pred decom i mm.

< Poruku je uredio isidora88 -- 4.4.2018 22:09:38 >

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...