IZVORNA PORUKA: jess021
Maraj, apsolutno te razumem. Pre svega ad moras izbacivati postepeno, znaci ne mozes ga samo prekinuti.
Zašto?
Ja stvarno cenim vase savete, ali ponekad osecam i pritisak da ne radim nesto kako treba i onda sam jos dodatno frustrirana, a ne zelim da se tako osecam. Pokusacu sve, ali ako ne bude islo, prihvaticu to i biti zadovoljna majka, jer jedino sam takva potrebna detetu.
Nadam se da me necete pogresno razumeti.
Reći ću ti isto što sam juče rekla jetrvi koja se porodila 10.10., i dohranjuje, a beba joj je rasturila bradavice.
Ne mislim (zaista) da je majčino mleko od presudnog značaja za bebu, može bez njega ladno, i može odrasti na ad mleku, i nije tačno da će nužno biti gojaznije i bolešljivije od dece koja sisaju.
ja sam imala užasno iskustvo sa dojenjem sa prvim sinom, nit je on znao da sisa, nit sam ja znala da dojim, pa su me još i savetovali da uobročavam... Košmar. A sa drugim je bio raj - dojila sam na zahtev, prvih mesec dana dohranjivala 1x dnevno (uveče u 20h).
Zašto mislim da žena treba da doji? Zato što je jednostavnije za nju! Uvek spremno, adekvatne temperature, nije se sigurno pokvarilo, ne pereš i ne otkuvavaš flašice... Prosto, daje mnogo više slobodnog vremena mami.
al ako je tako necu se lose osecati
Šta god da je razlog nemogućnosti dojenja - žena ne treba da se oseća loše!