IZVORNA PORUKA: wivern
Zato kazem da nema pravila i da nisu sve bebe iste.
Moja sestra je, prije 10 godina, dojila iz obje dojke po podoju. Znači malkice na jednu, malkice na drugu. Tako su tada savjetovali. Mali je bio džin! Sa 6 mj je imao trostruku kilažu u odnosu na rođenje.
S druge strane ja sam i prije 7g i prije 5g dojila i sada dojim, samo iz jedne dojke po podoju. Djeca su mi napredovala različito. L koja je bila po prosjeku, M malo iznad prosjeka, a ova je sad mala debeljuca-puno više iznad prosjeka.
Kuma je rodila prvo dijete isto prije 5g i dojila iz obje, mali super napredovao, sada krenula isto tako, bilo sve OK, pa odjednom stao sa napredovanjem, ona počela da nudi iz obje i opet krenuo da napreduje.
Zatim moja rodica (koja je rodila vrlo mlada, nepspremna za dijete) je dojila preko godine dana iz samo jedne dojke (u drugoj joj je stalo mlijeko nakon mjesec dana).
To su neki od primjera koji mi sada padaju na pamet, a ima ih puno više.
Hoću da kažem, isto to, niti su sve bebe iste, niti je svima mlijeko isto. Meni nikada nije ni palo na pamet da pišem kako dojim, koliko beba dobija i slično. Bilo mi je dovoljno da dr kaže na pregledima u savjetovalištu da je sve Ok i to je to. mada, sam svjesna da nažalost ima dosta pedijatara koji ne pružaju adekvatne info i pomoć što se tiče ove teme. Zato se raspitajte unaprijed za dobrog pedijatra