cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Dojenje - vase iskustvo III deo

clock-img

03.08.2015, 23:41

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Meni ne treba, samo da kazem zenama da se jave.
Odlican je sve preporuke user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

04.08.2015, 09:21

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

Zene javite se za fitolat,odlican je.user posted image
Ja sam pila par dana,i bas mi nadolazilo mleko.....bas pomaze.

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

clock-img

04.08.2015, 11:45

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Evo i mene za fitolat onda,da izguram jos koliko toliko ovo dojenje...

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

05.08.2015, 23:49

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: serpica

Da se javim za fitolat user posted image

Šerpi, šaljni podatke na pp :)

clock-img

05.08.2015, 23:49

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: branki RR

Evo i mene za fitolat onda,da izguram jos koliko toliko ovo dojenje...

Branki, šaljni podatke na pp :)

clock-img

05.08.2015, 23:51

clock-img

Tajčica

pencil-img

268

Prijavljujem se za Fitolat :)

clock-img

05.08.2015, 23:52

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: Tajčica

Prijavljujem se za Fitolat :)

Tajčice, šaljni podatke na pp :)

clock-img

07.08.2015, 12:10

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Jel mogu da dobijem objašnjenje za fitolat ukratko šta je i čemu služi da ne kopam po temi ,ili da ipak kopamuser posted image
Mislim,jasno mi je da je za dojenje ali malo bliže objašnjenje user posted image

< Poruku je uredio Anarunika -- 7.8.2015 12:11:53 >

clock-img

07.08.2015, 12:53

clock-img

marketing RR

pencil-img

5063

IZVORNA PORUKA: Anarunika

Jel mogu da dobijem objašnjenje za fitolat ukratko šta je i čemu služi da ne kopam po temi ,ili da ipak kopamuser posted image
Mislim,jasno mi je da je za dojenje ali malo bliže objašnjenje user posted image

Evo Anči KLIK

clock-img

07.08.2015, 13:40

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Hvala marketing, pročitala user posted image
Meni možda i ne treba ali ako neka majka bude pitala da znam šta da joj kažem i preporučim user posted image

clock-img

07.08.2015, 13:52

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Anarunika odlicne su,i sto je najbitnije koliko god mleka da ima ne moze da skodi user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

10.08.2015, 11:04

clock-img

Anarunika

pencil-img

1388

Možda ih i probam ako sledeći mesec uspem da se javim među prve tri user posted image

clock-img

12.08.2015, 13:16

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Podrska dojenju na javnom mestu, kome se ne svidja neka okrene glavu na drugu stranu, ili neka gleda u gomilu drugih golih sisa koje vire iz majica ali ne smetaju. Koje licemerstvo.

user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

12.08.2015, 13:21

clock-img

World

pencil-img

4234

user posted image

bas tako.. a to sto na sve strane ispadaju gola dupeta i sise nikom nista.. jer nisu dojilje...

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

12.08.2015, 14:18

clock-img

Kata90

pencil-img

3295

Ja sam vec dojila bebu u sred centra u parku,boli me dupe ljudi su me bas gledali ali sasvim normalno.....nema sta da nas bude sramota....

*****Svako dete je neprocenjivo vredno*****
*****Svako je Božije stvorenje*****

clock-img

13.08.2015, 01:34

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

user posted image Koja slika!

Ja se skoro uvijek pokrijem pelenom kad dojim ako sam u društvu, a dojim gdje stgnem, u kafiću, na plaži, na šetalištu...ma svugdje. Nikad me niko nije gledao poprijeko, niti mi nešto rekao. Što je i normalno, jelte. Ipak smo mi evropska zemlja, širokijeh s'vatanja user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

23.08.2015, 07:28

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Ne stigoh juce da javim,stigo Fitolat i to bas u pravo vreme kad je kutija bila pri karju.
Hvala RR i sponzoru. user posted image

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

23.08.2015, 07:42

clock-img

kokolom

pencil-img

57

Meni bas treba fitolat. Moja beba je do pre 4-5 dana bila na kombinovanoj ishrani jer nisam imala dovoljno mleka, a onda pocela da odbija flasicu i mleko i vodu... pa da probamo i fitolat, sada trazi da sisa na sat - sat i po danju. Da li smem da joj dam ili moram da cekam 2 sata da prodje?

clock-img

23.08.2015, 07:43

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Daj joj da sisa kad god trazi.

branki

clock-img

23.08.2015, 07:56

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Da,kao sto rece Branki sto cesce neka sisa tako ce i mleko da nadolazi vise,jedi cesce a manje obroke,uzmi i caj za dojilje Hipp ili Human a Fitolat je stvarno odlican,ja ne znam koliko povecava kolicinu mleka ali osecam da mleko cesce nadolazi recimo sat,dva nakon uzimanja tablete. Ja pijem dve ujutru i jednu uvece i prezadovoljna sam.user posted image

clock-img

24.08.2015, 11:08

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

IZVORNA PORUKA: kokolom

Meni bas treba fitolat. Moja beba je do pre 4-5 dana bila na kombinovanoj ishrani jer nisam imala dovoljno mleka, a onda pocela da odbija flasicu i mleko i vodu... pa da probamo i fitolat, sada trazi da sisa na sat - sat i po danju. Da li smem da joj dam ili moram da cekam 2 sata da prodje?

Uvrzeni je mit da bebe imaju satnicu u jelu i da to treba da bude na tri sata.
Majcino mleko se svari za sat i po do dva i skroz je ok da joj das da siki. Dojenje na zahtev se preporucuju - bebi se daje da sisa KAD GOD ZELI I KOLIKO GOD ZELI!
Mleko se stvara dok beba aktivno sisa, samim tim sto je cesce na dojci stvara se vise mleka.
A ovo ponasanje koje si opisala lici na skok u razvoju. Potrazi tu temu da iscitas. Bez brige, sve ce biti ok! Samo joj daj da siki kad god ona zeli i ne ogranicavaj podoje dok sama ne pusti. :)

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

25.08.2015, 10:09

clock-img

kokolom

pencil-img

57

Hvala. Otkad je tako krenula da jede (oko nedelju dana) poceli smo cesce da je merimo. Vaga ne mrda user posted image ... mozda je nedelju dana malo za bilo kakve zaključke?

clock-img

25.08.2015, 10:42

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Jeste. Beba ima puno pravo da stagnira neko vreme. Zato su kontrole na mesecnom nivou.
Ne treba zaboraviti da oni rastu i u duzinu, ne samo u tezini. I to obicno ide naizmenicno.
Drugo, bitno je da se beba vaga uvek na istoj vagi. Ta u savetovalistu i vasa kuci nije isto bazdarena i to nije merodavno.
Uvek savetujemo da se dve stvari izbace: sat i vaga. One samo unose nervozu mamama, a realno stvarno vam ne trebaju.

Samo jedna napomena. Pokusajte da ne menjate precesto dojku. Jedna dojka jedan podoj. I ako beba sisa cesto, u nekom vremenskom okviru od 2 sata nudite istu dojku. Zasto je to bitno? Beba na pocetku sisa tzv. prednje mleko koje je vodenastije. Bitno je da sisa sto vise tzv. zadnjeg mleka koje je masnije i od kojeg dobijaju ustvari na gramazi.

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

25.08.2015, 12:47

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ja da prijavim da je stigao fitolat i da zahvalim sponzoruuser posted image

branki

clock-img

27.08.2015, 15:38

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jednostavno pitanje-kako dojiti? user posted image prva mi je beba i vec uveliko razmisljam hocu li imati mleka, kako cu se snaci.... idem na CR pa jos price kako zenama na CR kasnije nadolazi mleko.... ulazim za par dana u 9.jer treba nesto lpsebno da pripremam grudi, kako se masiraju u kom pravcu da se ne dobije mastitis...uh milion potanja od mene.... imam ulje za masazu grudi posle porodjaja od Mella kozmetike dobila sam je u paketu za trudnice. Kako mazati i kada?