IZVORNA PORUKA: Valerie
moje dete je ocigledno mnogo forsiralo jednu dojku, tako da mi je na drugoj potpuno prestalo mleko u nekom trenutku. bas mi je bilo cudno jer je posle jos vise od sest meseci sisala samo jednu. sad razmisljam, da li to ukazuje da nesto nije ok sisala je 16 meseci. priznajem da nisam puno vodila racuna na koju dojku je red, vise po trenutnom osecaju
Ne razumem tvoje pitanje.
Dojenje sa prvim sinom mi nije ostalo u lepom sećanju, dojila sam ga svaki podoj na obe, ako je na jednom dojenju bilo desna pa leva, na sledećem je bilo leva pa desna (trudila sam se da ga uobročim, na 3 sata). U desnoj je bilo uvek više mleka. Sve ukupno je sisao svega 3,5 meseca, a sa 3 meseca je u levoj stalo mleko. Onda mi je uništio bradavicu na desnoj, pa smo skroz batalili sa njegovih 3,5 meseca.
Ako je tvoje pitanje da li to znači da sa dojkom nešto nije ok, odgovor je NE!
Drugog sina sam dojila na zahtev, po podoju jedna dojka, pa na smenu. Mleka je bilo u obe, i sisao je bez problema iz obe 5,5 meseci, dok nisam morala da prekinem jer sam prekršila eliminacionu dijetu, i ulozi su bili veliki, pa je ovako bilo bolje. Zaustavljala sam melko 2 nedelje.