cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Lenja pita

clock-img

29.04.2013, 15:13

clock-img

Verolina

pencil-img

5958

Ovo je moj omiljeni kolac. Ja pravim onu starinsku lenju pitu sa receptom na pocetku teme, s tim sto sam provalila da kad se umesto masti stavi puter kolac je fenomenalan. Ima poseban smek i topi se u ustima. Moja omiljena je lenja pita sa kupinama. A moze sa cim god-jabuke, visnje, tresnje, ribizle-ne savetujem maline jer su mnogo vodene.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

clock-img

04.06.2013, 09:35

clock-img

Štetica

pencil-img

2486

Juce sam pravila lenju pitu,obozavam je,jutros je bila za dorucak sa soljom hladnog mleka. Imam starinski recept,najslicniji onom sa pocetka teme. Provereno dobar,recept moje bake.
250gr masti mutiti miksirom uz dodavanje 1 dc vode(da se mast opere),prosuti vodu i dodati 2 zumanca i 1celo jaje,casu(od jogurta) mleka,casu secera i 600gr brasna,jedan prasak za pecivo. Umutiti testo mikserom(metlice za testo) ili rukama i ostaviti pola sata u frizider. Narendati 1,5kg kiselih jabuka i blago rukama iscediti. Testo podeliti na dva dela,pdvi deo razvuci u podmazan pleh,staviti jabuke pa drugi deo testa. Iseci nozem na kocke i staviti da se pece. Kad se ohladi posuti prah secerom.
Da se nebi zalepilo za pleh i da nebi stavljalje pek papir ja radim na sledeci nacin: Pleh namazem mascu i nalijem hladne vode u njega,otprilike dokle je testo,pustim par minuta da odstoji i prospem vodu,pa stavljam testo. Provereno nelepi a nikad mi nije bilo jasno u cemu je fora,tako radim za vecinu kora i sasvim je ok,mast nemirise na korama.

_____________________________

Zivi za svoje hocu,a ne za tudje trebalo bi...

clock-img

26.09.2014, 14:38

clock-img

Olga75

pencil-img

20593


IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

2 čaše brašna
1 čaša šećera
1 čaša mleka
pola čaše ulja
1 jaje
1 prašak za pecivo

fil

1,5 kg. jabuka ili koliko volite
šećera zavisi koliko su kisele, oko 1 čaše
kašikica cimeta
vanilin šećer

fora je u tome sto se ne dobije klasicno testo vec retko, sipa se pola na dno podmazanog pleha stavi u rernu na 180 stepeni i pece 10 min, onda se izvadi stave se jabuke i odgore opet prelije tim testom i vrati se u rernu i pece jos 20 min. Odlican recept. A ne ono mesi razvlaci, stavljaj na oklagiju testo i sl.

ovo je lenja pita user posted image zaboravih da kazem i plus mikserom se sve zavrsi. napravim kolace ocas posla




_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

26.09.2014, 14:44

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Obozavam je, ne znam da li vise sa jabukama ili sa visnjama!user posted image
Nekada u jabuke stavim marmeladu od kajsije i prodinstam sa cimetom- vrhunski je. Ali retko je pravim, obicno volim da spremam i za druge, da drugi uzivaju a mm taj kolac bas i ne voli..user posted image

clock-img

26.09.2014, 15:14

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

MiLJ, pravim i ja takvu lenju pitu, mećala sam recept i u C kuhinju...to me tetka iz Kikinde naučila. Više volim takvu nego onu sa prhkim testom. Mada, lenju pitu sa jabukama obožavam i mogla bih je jesti svakako!

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.09.2014, 15:54

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

I ja imam ovaj recept i meni je ljepsa od one "klasične" što se mijesi.

clock-img

26.09.2014, 15:56

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da bas je sjajna i brza.Vrhunska jeuser posted image zalim godine i godine mesenja testa