Proverila sam na sajtu Agencije za lekove i medicinska sredstva, u uputstvu stoji za decu od dve do sest godina 3x2,5ml A, sirup koji ja imam je iz grcke pa ne mogu da protumacim...Je l'' pise 4mg/5ml? Ako da, onda je sigurno 3x2,5ml. K je u grckoj predproslog leta zakacila gadan kasalj, pa je slusalo 10ak lekara, svi propisali sirup, ali onda je imala 19meseci i ne mogu da se set_im da li bese doza 1,25ml ili 1,5ml pa da me ubijes. Tada nije bilo sirupa kod nas, pa sam ja proslog leta kupila kad smo bili na moru, za ne daj Boze i za ovde, iako se u medjuvremenu pojavio na nasem trzistu. Prezadovoljna sam i od onda ne koritim ni prospan, ni flavamed,nikad joj nisu ni pomagali, mozda tek malo ublaze. fluimucil vec svakako povracala. Ona je specificna...npr pije lekove bez problema, ali sokove vrlo reeeeeeetko, ne znam da li je sve ukupno od rodjenja popila 3 litra, ali "ljusti" vodu. Gadljiva je na ukuse, a eto ne odbija lekove
Torbice, kucala sam, kad si objavila, hvala puno
Ne znam za doze, nisam sigurna, slazem se za objasnjenje zasto nema doza za mladje, ali ne i sa doziranjem onda. Ja sam tako dozirala svom detetu, i tako bih i sada da je mladja. I, da, ja ne bih nikako mesala F i B bezobzira na sinergizam, opet ponavljam , zbog starosti deteta.
< Poruku je uredio Klarita -- 29.1.2014 11:40:21 >