cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Razgovori mama 2/14 [chat]

clock-img

11.02.2014, 23:01

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Zdravo mame,
odemo mi danas do DZ kad na pedijatriji guzvaaaa uzas... Kazem ja sestri da nemam knjizicu ali da mi treba pregled i ona meni ovako: Vidite ove knjizice iza, svi oni cekaju a samo dva dr rade.. Ahm, znaci jedno 3-4sata cekanja? Da, minimum!.
Odem do privatne ordinacije, rade od pet....aaaaa!

Ispricam dr sta je i kako, (danas je tri puta samo kakila), ispita ona mene sta je trebalo (zadrzale smo se vise od pola sata kod nje) i ovako: beba na neku vrstu dijete, dorucak pirincana ili kukuruzna kasa, rucak: sargarepa, krompir, meso... vecera: kao i dorucak, dve uzine, od voca: banane i jabuke, zatim jogurt i kiselo mleko. AD da joj spremam sa pirincanom vodom. Krv i urin obavezno (nije mi samo jasno zasto mi nije dala da radimo stolicu user posted image ) i CRP. Ispiranje acidi borici 3% (mozda ima eserihiju,ribica joj mirise neprijatno, sto jeste..ali nije upaljena, pa nisam ni proveravala user posted image ), grlo dobro, pluca dobra, ima sekreta ali ne u nosu vec tako ka zdrelu. Kilaza joj je mala: 7.9kg... 74cm duga. Kaze da mozda ima nesto sto ce tek da se ispolji jer slabo napreduje a i sada ovo sa kakom.

Ne znam sta vise da joj radim i gde gresim sto se tice hrane. I samo se nadam da ovo sa stolicom nije nista ozbiljno...

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

12.02.2014, 00:07

clock-img

Sanchy

pencil-img

4393

KLIK...toliko o buducem lecenju po domovima zdravljauser posted image ...IvaMark,moj M.je sa osam meseci imao 8kg i 72 dugacak ,nije puno napredovao od starta,,jede dobro i nista mu ne fali ,mnogo manje je bolestan od vrsnjaka ,krvna slika super..tako da to sto ti je rekla dr da slabije napreduje ne uzimaj suvise k srcu,,nisam u toku sto kazes samo je tri puta kakila?

< Poruku je uredio Sanchy -- 12.2.2014 0:14:27 >

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

clock-img

12.02.2014, 07:11

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Dobro jutro mame. Mi juči malo skitali, bili u gradu, imala sam dosta toga da obavim pa pošto je bilo lepo vreme vodila sam i Saru sa sobom. Sutra kreće u jaslice posle pauze, nadam se da će biti kao kada smo krenuli, valjda ova pauza neće da je poremeti.
Adulence kako je Iva prihvatila jaslice posle pauze?
IvaMark kilaža ne mora ništa da znači, moja starija ćerkica je uvek imala manju kilažu nego što bi trebalo a bila je savršeno zdrava.Možda se sada čini da nije sve u redu ali polako, čekaj dok budu gotovi svi rezultati. Nikako nemoj da se nerviraš unapred, čuvaj bebice, i jednu i drugu i javi šta je bilo.
Žene drage želim vam lep danuser posted image

clock-img

12.02.2014, 07:19

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Dobro jutro evo mi se spremamo za jaslice,inace doruckujw kod kuce jer tamo nrce,a i kad sam videla juce dorucak nibja ne bi htela...pa znas kako mama micki negoduje,ali juce kad sam dosla po nju bila je rasapolozena ide od pola 9 do 12nesto mi bilo zao da je odmah puatim da spava...a ja sam kod kuce

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

12.02.2014, 07:28

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Adulence, mi smo bili još u fazi adaptacije kad se razbolela, ostajala je od 9 do pola 11, neznam kako će sada biti. Što se ručkanja u vrtiću tiče, savetujem ti da je pustiš da tamo doručkuje, da se navikne, ješće kad je gladna sigurno. Kod nas u vrtiću je hrana super, ne mogu da kažem ništa loše, Tea mi je u istom vrtiću šest godina skoro i nikad nije bilo problema sa klopom. Ljubi nam drugaricu!
Doco gde si? Juhuuu!

clock-img

12.02.2014, 07:53

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

dobro jutro
IVAMARK Bice sve ok ,videces,mozda samo ne tolerise nesto od namernica sto joj dajes
MMuser posted image Moze kafa? user posted image
Dora se probudila u 6 jutros user posted image bas mi se spava
Drustvance ja danas idem da pokupim jos ona dva papira za posao,kad posmislim sva sam user posted image

clock-img

12.02.2014, 07:59

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Mama micki vec tri dana ne jede nista dok ne dodje kuco sto bude oko podneva i kasnije...i kod nas je ok klopa,ali taj dorucak juce tunjevina na hlebu fuj....A pri tom je i dosta smrsala sad kad je imala bronhitis...

clock-img

12.02.2014, 08:04

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Doco, može kafica, uvekuser posted image
Adulence, pa dobro, bitno je da se ona lepo oporavila a sve drugo će da bude ok. Vratiće ona kilažu.

clock-img

12.02.2014, 08:12

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Dobro jutro! Mm je zivnuo i odveo Teodoru u vrtic. Cekam da Sofija zaspi, da probam da i ja spavam. Sinoc mi je bilo jako lose pa sam merila pritisak. Bas je bio nizak. Samo sto se nisam onesvestila. Sreca muzu je bilo bolje, pa je spremio Teodoru za krevet.
Iva slazem sa Sanchy. Ne smem da kazem koliko kg ima Teodora sa tri godine. Bas je mrsavica, a zdrava. Krvna slika joj je uvek bila super. Nemoj da se sekiras. Ja bih joj na tvom mestu uradila i stolicu cisto da i sa te strane budes mirna.
Adulence jesce tamo samo treba da se navikne. Teodori nista ne dajem kod kuce da jede dok se ne vrati iz vrtica. Za dorucak imaju nekad med i maslac. Ni ja ga ne volim. Ona to nikad nije jela, a sad obozava.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 12.2.2014 8:17:24 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.02.2014, 08:53

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

i ja sam kao beba ,a kasnije i kao dete bila mrsava da je to bilo strasno,tipa uvek mi se ocrtavala rebra,krvna slika uvek u redu ,sad je ista prica 50 kg ,ali ne vredi nema sanse da se ugojim prosto je to moja kilaza user posted image

clock-img

12.02.2014, 09:02

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Dobro jutrouser posted image
Iva ako je KS i sve ostalo uredu nemoj da se brines. Kod Vuka naidje mesec kada izgleda mrsavo pa onda kao buca, bitno je da su oni zdravi a bolje da budu i malo mrsuljavi nego buce.
Mm je odveo Vuka u vrtic a Kosta mi se raduje lusteru, samo se smeje i cici . Vreme je da mu kupim vrtuljak za krevetac.
Sanjice i ja cekam da mi Kosta zaspi pa da i ja malo odmorimuser posted image
Meni on lepo spava ali ja sam debil umesto da legnem uvece i da spavam ja do 1 h a nekada i duze pricam sa mm i naravno da sam onda stalno umorna.

clock-img

12.02.2014, 09:09

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26966

Dijana bas smo lude stvarno. Sinoc umesto da spavam cackala po netu. Meni Sofija ako je lepo jela pre spavanja ustane tek.u 8. Ovih dana se malo poremetila jer pije sirup, pa moramo da je budimo.
O radosti kad je spustim u krevetac kod njenih drugara. Tako zovem medvedice vrtesku. Slatko se sa njima isprica.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 12.2.2014 9:10:36 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

12.02.2014, 09:25

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

otkrila sam sta mi muci Doru,krevetac,zaspi i cim je spustim odma se budi a kod nas u krevetu sama zaspi,joj sad bih samu sebe grizla sto smo je poceli stavljat kod nas user posted image .... inace dobro jutro drage mamice user posted image

clock-img

12.02.2014, 11:08

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobro jutro.

Emice suvise ti je mala Dora da bi se tako brzo navikla na vas krevet. Ja sam x puta spavala sa Dunjom pa cak i sad ponekad evo pre neku noc pa se nije navikla da spava na velikom krevetu. Nju verovatno probudi hladnoca u krevecu kad je spustis. To se i nama desavalo, kako je ja spustim u krevetac a ona kmeeeee... Prosto promena temperature je probudi. Ja je onda pokrijem njenim peskirom dok je drzim ili dok je kod mene u krevetu i spustim je u krevetac zajedno sa tim peskirom u krevetac da joj bude toplo (onako nekako da bude peskir i ispod nje da je ne hladi carsaf ispod u krevecu. Probaj tako.

Dunja spava (u krevecu hehehe) ja kuvam. Nesto mi je jaaakoooo nervozna nisam navikla na nju da je takva sva je kmezava od jutros mila majko i jedva smo se sad uspavale i to cak skoro sat vremena ranije u odnosu na njenu standardnu dremku ali joj je ocito bio potreban san jer se jutros ranije probudila nije bilo ni 6 sati.

Odoh da mi ne zagori rucak pa cu da virkam ovde sta ima novouser posted image

eh da Emice sad se set_ih spusti je u krevetac izmedju 15 i 20 min nakon uspavljivanja tad im je san najcvrsci jer bebe imaju pretezno vrlo lak san (apsolvirala sam spustanje u krevetac jer se mi nunamo i uspavljujemo na raznorazne nacine)user posted image

< Poruku je uredio Misha i Ljisha -- 12.2.2014 11:11:39 >

clock-img

12.02.2014, 11:14

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

veceras cu i to isprobat a sad je i preko dan kad prikunja nosim u krevetac da se navikava opet na njega user posted image

clock-img

12.02.2014, 11:19

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

da da i preko dana ako ti se navikne stvarno na vas krevet bice problem u toku dana kad se probudi moze da padne ili kad krene da se koprca odu oni opaaa s kreveta. Snajka je naseg Noleta vecito ogradjivala jastucima ali kad je postao veci nije to vredelo srecom Nole se uvek budio u placu tako da se javi, a ova moja se probudi i cuti pa je i ona meni jednom prilikom pala sa velikog krevetauser posted image . Htela zenska sama da ustane

clock-img

12.02.2014, 11:36

clock-img

emicaa

pencil-img

22194

Ja sam nju prije stavljala u onaj torić ili kako se već zove da spava ali sad ću radije tamo je navikavat,baš me strah tog da padne sa kreveta....kad je tvoja cura pala jel joj išta bilo?

clock-img

12.02.2014, 11:43

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

hehehe nije joj nista bilo. Pala ona i ja cujem dum jos ja pomislila sta sad moj tata napolju radi sta tako lupa i ja ne odem da vidim nju, kad je valjda videla da ne dolazim ona krrenula u dreku hahahaha... Hvala Bogu nije joj nista bilo, kazu bog uvek jednu ruku podmetne malisanima.

clock-img

12.02.2014, 12:49

clock-img

mati

pencil-img

6667

Zdravo mamike... MiLJ to sam i ja cua, da tako judi kazu za bebce kad padnu. Inace ,vec sam negde pisala... Mata kad je prvi put pao iz kreveta, ja sam sva uplasena zvala prvo mamu, na sta je ona rekla" Nista strasno, tek ce on da pada, a ako odes kod dr napravice te na ludu", ja sam tad pomislila " Da, da bas cu da dozvolimda mi dete ispadne iz kreveta jos koji put"... I znate sta? Pao je jos najmanje jednom i to na moje oci, meni ispred nosa...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

clock-img

12.02.2014, 14:49

clock-img

big mum

pencil-img

1690

Dan mame

Nisam baš redovna ali ponekad svratim.

Strahinja spava ,mm treba da dođe svaki čas ,Sofia u vrtiću.Danas joj je baš ispunjen dan.Poslije vrtića na muzičku pa engleski.Nekad joj se neda pa je ostavim kući da odmori.

Moji su počeli da spavaju u svojoj sobi.Mm i ja konačno imamo svoj krevet tj ugaonu user posted image na raspolaganju.Njima smo prepustili sobu ,napravili im malo dječije carstvo i tu budu.Igraju se,slušaju muziku, ponekad potukuuser posted image .
Hoću da izbacim tj prodam krevetac,kupim komodu za TV i gardarobu.Na ljeto kad MM krene sezona naručićemo im krevet na sprat.Ustvari samo gornji dio a dole ćemo ubaciti postojeći.Sofii radni sto, novu zavjesu.biće im baš lijepo.
Njoj su već počele dolaziti drugarice,ona ide njima.

POZDRAV SVIMA

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

clock-img

12.02.2014, 17:51

clock-img

doktorkakristal

pencil-img

4108

uh evo i mene,uzela sam papir iz suda ( cekala jeb.... 40 min ),posle isla po onaj u mup ali mogao da se podigne tek posle pola 4 ,sto pojma nemam user posted image ,tako da opet nisam predala dokumenta jer oni rade do pola 3 user posted image ,sutra opet moram u grad,glava me opet rastura pila sam kafetin cini mi se 10000 ove nedelje
bas sam user posted image odoh da vas ne davim vise

clock-img

12.02.2014, 19:03

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

doco ti ništa ne slušaš,mm ti je taj papir verovatno odradio,pošalji mi prezime u pp

clock-img

12.02.2014, 20:25

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Dobro vece mame. Dr skroz te razumem za papirologiju, aj sto treba da uzmem iz suda i mupa da nisam krivicno gonjena i da nisam osudjivana ali zasto moram svaki put i drzavljanstvo. Ubi sve to. Jos da nadjem posao pa i ja da se bacim u nabavljanje papirauser posted image . Sto bi rekli onerepublic (Dunja i ja samo hitove slusamouser posted image ) no more counting dollars we'll be counting stars.

Nama svaki dan isti. Ovaj vetar je bas dosadan Dunja i ja bile napolju da se ona malo seta ali ne dugo pa je pocela da place kad smo usle unutra. Eno je spava. Nije videla tatu pitaj Boga koliko. Ja cekam da mm dodje ko zna i kad ce doci. Dosadno mi pa bih nesto jela iskreno a nem pojma sta. Idem da vidim ima li ista za meze onako na koso user posted image

Pozdrav mame

clock-img

12.02.2014, 20:39

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Dobro vece mame,Ivka spava,mm pravi veceru a ja sve cetiri u vis,danas sam se bas naodmarala...a od sutra ucenje definitivno,nrmam vise ni jedan izgovor...

clock-img

12.02.2014, 20:52

clock-img

anci kv

pencil-img

3355

kiša...