cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Pizza pita sa starim hlebom

  
clock-img

28.11.2013, 09:01

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ovo ja pravim često,deca je obožavaju
Potrebno je
1 stari hleb,
3 jajeta
200 gr mladog sira
2 čaše jogurta
100 ml ulja
so,origano po želji
kečapa po želji

Izlomiti hleb na komadiće. Umutiti jaja i u njih dodati jogurt,izmrvljen sir,šunku, ulje i so.
U mešavinu dodati hleb, sve dobro sjediniti, pa ostaviti da odstoji oko 30 min a može i duže.
Potom smesu sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje,poravnati je,pa posuti origanom i našarati kečapom
Peći u rerni na 180 C dok ne porumeni
Ja kečap stavljam i u smesu dok je mešam,što zavisi od ukusa,ako ne volite kečap onda sa kečapom samo našarajte pitu pre pečenja.

Prijatno!

< Poruku je uredio vikiveki -- 28.11.2013 9:02:35 >

clock-img

28.11.2013, 09:11

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Interesantno. Ja pravim ovo samo sa mešavinom jogurta/mleka, jaja i sira, ali ću probati i ovako za promenu.

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

28.11.2013, 09:12

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ja pravim pitu sa sirom od starog hleba, često nam ostane hleb pa ga tako iskoristim.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.11.2013, 09:43

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja ovo isečem na komade pa preko narendam i malo trapisata a moja Viki stavlja i majonez pošto ga obožava

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

28.11.2013, 09:45

clock-img

caca81

pencil-img

642

E, ovo je extra ideja, baš mi se dopada.user posted image

clock-img

28.11.2013, 10:26

clock-img

mama micki

pencil-img

910

Super je ovo Viki, napokon si nam odala tajnu. Hvalauser posted image

clock-img

28.11.2013, 10:36

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Imam ja još tajni,samo vremena nemam toliko da sve napišem...imam super recept za baklave koje se prave od pravljenih kora koje se razvlače

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

28.11.2013, 11:53

clock-img

Torbica

pencil-img

8283

Odlican receptic!

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

clock-img

28.11.2013, 12:15

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Viki, sviđa mi se ovaj recept.
Ja to pravim malo drugačije:
Isečem na kriške bajati hleb, pa ga onda premažem kečapom i odozgo stavljam nadev kao za pizzu. I to sve lepo zapečem u rerni.user posted image

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

28.11.2013, 12:55

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337

Ja kada pravim pica sendviče, uvek donju stranu hleba umočim u mešavinu mleka i jaja, a gore mažem paradajz, stavim šunku, sir, slaninicu, šta imam i onda zapečem. Ako hleb pečem bez umakanja u mleko bude tvrd i ne sviđa mi se.

< Poruku je uredio Ana RR -- 28.11.2013 12:56:22 >


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.11.2013, 13:02

clock-img

minnica

pencil-img

2295

Ana, ja to radim sam bilo kakvim toplim sendvičima i uvek mi ispadne super. user posted image

_____________________________

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

clock-img

28.11.2013, 13:45

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Žapkić i ja sam nekad tako pravila, ali mojoj deci se više sviđa ovako verovatno zato što je ovako mekše

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

28.11.2013, 14:52

clock-img

Ana RR

pencil-img

34337


IZVORNA PORUKA: minnica

Ana, ja to radim sam bilo kakvim toplim sendvičima i uvek mi ispadne super. user posted image



Pa da user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

28.11.2013, 16:42

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792


IZVORNA PORUKA: vikiveki

Žapkić i ja sam nekad tako pravila, ali mojoj deci se više sviđa ovako verovatno zato što je ovako mekše


Ovo ću obavezno da probam čim budem imala bajatog hleba.
Ja inače, od bajatog hleba pravim pitu sa spanaćem koju T. obožava.user posted image

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

28.11.2013, 16:45

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Žapkić hajde stavi taj recept za tu pitu od spanaća

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

28.11.2013, 17:44

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Mogu li ovde da napišem, ili da otvorim novu temu?

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

28.11.2013, 17:52

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

Isecka se bajati hleb na kockice (ili kako vam je već lakše) umute se 2-3 jaja, doda se mleka, pavlake, jogurta (šta već imate , malo soli i sve se izmeša. Ja to pravim sve otprilike, a smesa ne treba da bude suviše retka, a ni suviše gusta. Onako , da bude lepa, homogena smesa.
U tiganju se , na ulju proprži spanać (kolićina -po ukusu-mi volimo da ga bašš ima), dok se dinsta spanać-dodavati po malo vode po potrebi, ali da ta voda ne ostane na kraju u spanaću. Doda se vegete. Ja često stavim zelej umesto spanaća. Kad se malo prohladi, umeša se u smesu od hleba. Izlije se u pleh ili u tepsiju, pospe susamom (ne mora, ali moje dete voli susam, pa ga uvek stavljam). Peče se na 200-220 stepeni, dok ne porumeni, tj. dok se ne uhvati korica. Provetiti čačkalicom da li je pečeno.
Kad je skroz vruće-može izgledati da je nepečeno, ali kad se malo prohladi, vidi se da je OK (da vas ne ubuni, ako sečete vrelo).
Služi se sa jogurtom, kiselim mlekom...
Prijatno!user posted image

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

28.11.2013, 19:58

clock-img

nata11

pencil-img

9229

Recept izgleda bas primamljivo, probacemo pa javljamo utiske user posted image

clock-img

28.11.2013, 20:13

clock-img

jovana jojo

pencil-img

907

Vikiveki i Žapkić baš su vam zanimljivi recepti

clock-img

29.11.2013, 11:17

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Isprobaću oba user posted image

_____________________________

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

29.11.2013, 11:25

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Ja ću ovaj recept od Žapkića praviti danas

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

29.11.2013, 16:36

clock-img

Žapkić

pencil-img

1792

E, da, da dodam: ja prvo umutim jaja (posebno belance, pa dodam žumance), zatim dodam mleko, jogurt, pavlaku (št aveć imam) , pa u to stavljam hleb. Nekako mi je tako lakše nego da prema hlebu određujem količinu mleka.
Može se staviti prašak za pecivo, ali ja ga ne stavljam zbog Tine. I super bude.

_____________________________

"BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

clock-img

29.11.2013, 18:29

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Danas sam pravila onako odokativno i mogu reći da je superuser posted image
Stavila sam i prašak za pecivo pa se fino "razabralo" a bile su kifle u pitanju.
Što je najbitnije mom se sinu sviđauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

29.11.2013, 21:15

clock-img

New Mom

pencil-img

10345

Ja pravim slicno. Razlika je sto ne secen hleb na kocke i sl. vec ostavljam u kriskama. Njih potopim u umucena jaja sa mlekom, i onda ih poredjam na papir za pecenje u tepsiju. Onda od gore stavim kecap, salamu, zacine i narendam dosta sira. I oko 15-20min na 200 stepeni zapecem.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

clock-img

29.11.2013, 21:17

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18867

I ja isto pravim sa kriskama, prelijem mlekom i jajima, ili natopim kao za przenice pa prek9sve kso za lozzu, pecurke, sunka, sir....