IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
Ne bih ja forsirala. Slova i brojeve nikako. Kupite te vezbbanke samo po linijama da spaja i onda da boji da pazi da ne prelazi liniju. Ako to savlada ove godine to je super. To deca i treba u predskolskom sa savladaju da boji 30 min a ne da pise slova
Moracu jos neku vezbanku da kupim. A uzela sam i svesku u kvadratice, pa mu ja tu zapocnem, a on nastavi niz do kraja. Nasla sam po netu jos neke vezbe, pa cu i to da odstampam. Cak sam nasla i neke osmosmerke za decu (cirilica), pa cu da probam i to, ako mu bude interesantno. Ja sam svesna toga da njemu to ne drzi paznju, ali me nervira sto su vaspitacie iznele takav stav da ja kuci moram da mu drzim paznju dok pise, crta, boji, a kod njih se setka i gleda sta druga deca rade. Smatram da one tu treba da imaju uticaja (kao osobe koje su zavrsile za pedagoga) da znaju kako da im drze paznju, i da ja u saradnji sa njima vezbam i kuci.
Mada kazem i suprug je to malo vise licno shvatio. A ja se trudim da ga ne forsiram, bas da ne bi zamrzeo kasnije skolu (sto nije mnogo daleko od polaska u skolu). Nego koliko njemu prija, pocela sam po 15-20 min, pa cu da povecavam do 30-40 min, koliko njemu bude odgovaralo.
IZVORNA PORUKA: emicaa RR
Queen koliko ima on godina?
Dora je krenula u skolu nije znala citati i pisati.Znala je alova skoro sva ali nije bilo to to.David vec odavno zna sva slova i brojeve.Nikad ga nisam ucila,sam je naicio.Kod njega je to nekako samo doslo.Ne zna ih napisati,tj nije pokusavao jer natjerati ga uzme olovku ili bojicu i ruke je uspjeh sedmice
Emice, u Julu je napunio 6. Cak i za vreme korone, kada su nam slali "domaci" jedino je crteze koje smo radili temperama ili vodenim bojama radio bez problema.