IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha
jadan tvoj sin ako ti njemu sve ovako komplikovano objasnjavas
Kad smo kod ovoga...Ja kad sam bila mala sestra mi je objašnjavala matematiku (bila je lučonoša i išla je na takmičenja iz iste, a kasnije je htjela da upiše i fakultet, ali je odustala) i nikako se nismo uklapale. On a jedno, ja drugo. Ja sam uvijek imala četiri iz mate. I uvijek me je kritikovala kako sam glupa
Sad ima ćerku i sina, sin razbija matematiku, a ćerka jedva nešto natuca i to je naravno mojoj sestri bolna tačka
Mala ubijena u pojam kako je to najgori predmet i bla, bla. Međutim dođe ona jedan dan kod mene slučajno poslije škole i odradimo domaći iz mat. i još nekoliko vježbica joj zadam i objasnim joj stvari koje joj nisu bole jasne na moj način. I ona ukapira. Iz prve. Nakon dva dana kontrolni, na kom je dobila 5
. Onda smo u stvari ukapirali da ne shvatamo svi matematiku na jedan način, nekome odgovara jedan, drugome drugi. I jednima i drugima onaj surprotan način se čini komplikovanim. Ja mislim da moja ćerka kapira isto kao moja sestra, pa ću ja nju slat kod sestre na časove, a ona neka šalje sestričinu kod mene