IZVORNA PORUKA: nina26
Ciklama, koliko je zdravo spremanje hrane u mikrotalasnoj znam da odavno kruze price, da nije zdravo ni podgrevati hranu, i ja je licno ne koristim, iako je priznajem korisna.
Kod mene se koristi najvise toster i blender
Vidi ovako, i ja sam verovala u to dok se nisam raspitala..dobro..naime..ono što sam saznala je, da nema naučnih istraživanja koja su verodostojna i koja govore o štetnosti mikrotalasne. Onda, masa ljudi koje znam koristi mikrotalasnu od kada ih znam i zdravi su..moje prijateljice, i prijatljice moje mame, koje su "vani" isključivo koriste mikrotalasne zrake u sve svrhe spremanja hrane..znam bebe koje sada imaju 20tak godina i čije se mleko samo u mikrotalasnim podgrevalo. I treće, vidite da je moja mikrotallasna noviji model, kupila sam je letos, sva je savršena..i još sam odabrala model koji ima opcije
zdravog kuvanja povrća, piletine, ćuretine i ribe. Dal je zdravo ne znam
, ali, da je brzo i ukusno znam. Povrće se kuva u sopstvenom soku, samo se u krompir doda 4 kasike vode, skuva se za 4-8 min i ukus bude kao puter. da ne govorim o ukusu blitve, zelja, kukuruza, pastrmke i piletine..
Što se podgrevanja tiče, jaka je baš, za 1 min hrana je vrela, tako da podgrevam hranu za 30sec, a ako je supa iz frižidera i težoj činiji, ide 1min-2min.
< Poruku je uredio moja ciklama -- 28.2.2014 9:11:24 >