cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Cake Pops

  
clock-img

26.11.2014, 11:37

clock-img

Lu

pencil-img

15094

Pa sad kad razmislim, ima smisla taj ganaš, drugi put ću i ja probati s njimuser posted image
Buba Miro jedva čekam da vidim vaše pop keksiće, kad će biti gotovi?user posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

clock-img

26.11.2014, 11:41

clock-img

Buba Mira

pencil-img

757

Hvala, Lelo, Lu i ostali, sve sam pripremila, još je ostalo da se iseče ogromna tabla stiropora na manje delove, za postolje user posted image
To će muž. Valjda se snađe.
A ja oko ovih cake popsa dramim ko da pravim pekinGšku patku user posted image , ali šta ću kad sam picajzla user posted image

Lu, pravim u nedelju ili ponedeljak, videću, a u utorak je rođus pa ću sve da vam reportiram user posted image

< Poruku je uredio Buba Mira -- 26.11.2014 11:42:12 >

clock-img

26.11.2014, 11:44

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Odlično ti je to za posipanje, gde si to našla?
Ja ove godine ne pravim cake popse, ne mogu još i njih. Pravim samo tortu na sprat, cupcakese i keksiće za poklončiće. Prošle godine sam pravila dve manje torte, cupcakese,, cake popse i keksiće za poklončiće. SAd ovako trudna u devetom mesecu, moram makar malo da smanjim...al' sam smanjila user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 11:47

clock-img

Buba Mira

pencil-img

757

Ovaj posip mi je drugarica donela iz Austrije, pa sad ti vidi koliko sam ja ljudi smorila zbog jednog rođendana, još ste vi i dobro prošle user posted image

clock-img

26.11.2014, 11:53

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Pa, ja sam na granici da pređem granice Srbije u pripremi rođusa. user posted image Doduše ja sam zbog posla poručila brdo stvari iz Nemačke, pa ako mi nešto ustreba za rođus iskoristim. Ali, mislim da bi me mm ubio kad bih još i te džidžabidže poručivala iz inostranstva. Srećom, pa to sve mogu da napravim... Al' zato rođendan krećem da spremam u septembru. user posted image a ona je rođena 6.decembra. Sl.godine ćemo da im slavimo zajedno rođendane, planiram već temu, kostime i sl...user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 11:54

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Nemam mikrotalasnu (riknula).

Kako topim čokoladu (Menaž), napominjem: ništa mlečno ne dolazi u obzir. (molim postupak za debile user posted image )

Šta bih mogla staviti za oči i usta (mi ne možemo MM bombone)? Sinoć sam razmišljala da one mrvice razvrstam po boji, pa od toga da pravim oči, usta... user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 11:56

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

U šta to zabodete da stoji? U stiropor?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 11:57

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Inače, čula sam da u Maxi-ju ima i mini Oreo.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 12:00

clock-img

Buba Mira

pencil-img

757

Tašo, na prethodnoj strani je Lela opisala meni kako se topi šta, i u kojoj razmeri, nije teško. Ja to nabadam u stiropor koji prethodno planiram da obložim nekim krep papirom i drugim andracima, videću šta se najbolje pokaže.

clock-img

26.11.2014, 12:01

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865


IZVORNA PORUKA: Peace*

Nemam mikrotalasnu (riknula).

Kako topim čokoladu (Menaž), napominjem: ništa mlečno ne dolazi u obzir. (molim postupak za debile user posted image )

Šta bih mogla staviti za oči i usta (mi ne možemo MM bombone)? Sinoć sam razmišljala da one mrvice razvrstam po boji, pa od toga da pravim oči, usta... user posted image



Istopi na pari, ili u najlonskoj kesici. Na pari, znaš proces. Najlonska kesica: izlomiš čokoladu u kesu, zatvoriš/zavežeš, staviš u posudu, preliješ sa prokuvanom vodom, sačekaš da se otopi, odsečeš vrh kesice i istreseš u posudu gde ćeš umakati. Ovaj način ti je dobar i kad hoćeš da crtaš sa čokoladom, odsečeš tini mini vrh na kesi.
Možeš mrvicama, perlicama u boji i sl. Kod nas ima toga u većim radnjama.


IZVORNA PORUKA: Peace*

U šta to zabodete da stoji? U stiropor?



Ja neke popse okrenem naopačke da budu u paprinim korpicama, neke zabodem u dekorisan stiropor ili u teglu.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 12:06

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Na pari, znaš proces.



user posted image user posted image user posted image

Ne znam, ali ako piše na prethodnim stranama, naći ću.
U životu nikada nisam toplia čokoladu.
A trebaće mi i u ovu svrhu:


IZVORNA PORUKA: Peace*



user posted image


Ali bih rado upakovala u nešto.

Jel imaju negde da se kupe ukrasne folije?



Takođe, ako neko zna odgovor na pitanje u citiranoj poruci, bila bih zahvalna.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 12:09

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Takođe, Lelo, kako praviš masu za crtanje na Gingerbread?
Našla sam oprečne savete, i ustvari, izbezumljuje me momenat "MALO user posted image soka od limuna i šećera KOLIKO U SOK TREBA", mislim, meni je to kao da si napisao "&%$#&()=/&/$$ - podjednako sam razumela. Ako možeš u gr da mi napišeš, i u ml, bila bih ti zahvalna. Dodavala bih i jestive boje.

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 12:26

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Uzmeš dve šerpe, jednu za nijansu manju od druge, da može da stane u nju, ali da se ne dodiruju dna. U veću sipaš vode jedan prst visine, u drugu izlomiš čokoladu. Staviš manju u veću i sve zajedno na ringlu. Dok voda u donjoj vri, ti u gornjoj mešaš čokoladu da se istopi. Isto tako i dogrevaš (tj. topiš) ako se zgusne u toku rada.
Ne znam za ukrasnu foliju user posted image
Ja za keksiće koristim rojal masu. Išla sam na kurs i više nikad nisam koristila nijednu drugu glazuru. A radim po sledećem receptu: 450g šećera, 1 belance, 1/2 kašičice limunovog soka ili sirćeta. Belance umutim tek da zapeni, najbolje viljuškom ili mikserom na najmanjoj brzini. Dodam sirće ili limunov sok, promešam. Onda dodajem šećer, krenem prvo sa manje, 250-300g, pa ako mi se ne sviđa konzistencija dodam još, ali nikad više od 450g, i to ti sve zavisi od veličine jajeta i količine belčnceta. Za prekrivanje keksića mi treba ređe za crtanje gušće. Jestivim bojama bojim kad se šećer rastopi skroz. Ako mi je previše gusto kasnije, dodam pola do jedne cele kašičice vode i razmutim. Brzo se steže.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 12:32

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

Možda glupo pitanje, ali...

U tom slučaju je belance potpuno sveže. Ja Marku nisam davala sveže jaje još uvek.

Čitala sam negde da se meša voda i šećer (prokuva se), i onda doda razmućeno belance (prethodno skineš šerpu sa ringle).

Jel znaš nešto o tome? Kontam, onda belance ipak ne bi bilo skroz presno. Ono što me muči je, dal bi se belance kad se sipa u tako vrelu vodu prosto skuvalo u komadiće (mislim, komadiće belanceta, kao bareno jaje? (blam, kako lupetam, ali zaista ne znam)

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 12:49

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Nije glupo pitanje, ali tako je. Tako se pravi rojal. Tu ti je šećer kako bih rekla konzervans. DA ti radi mikrotalasna, rekla bih ti da probaš ovako: KLIK. Ja se toga inače ne bojim, tako radim i za prodaju i za nas. Veća je muka u presnom žumancetu. To sa kuvanjem nisam čula niti probala, može biti da bi ti se izdvojilo belance, ali probaj jednom pre nego što ti zaista bude trebalo pa ćeš videti. Ili probaj ovako: KLIK Ovde imaš o tome: KLIK

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 12:50

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

IZVORNA PORUKA: lelaigor

Nije glupo pitanje, ali tako je. Tako se pravi rojal. Tu ti je šećer (velika količina ) kako bih rekla konzervans. Da ti radi mikrotalasna, rekla bih ti da probaš ovako: KLIK. Ja se toga inače ne bojim, tako radim i za prodaju i za nas. Veća je muka u presnom žumancetu. To sa kuvanjem nisam čula niti probala, može biti da bi ti se izdvojilo belance, ali probaj jednom pre nego što ti zaista bude trebalo pa ćeš videti. Ili probaj ovako: KLIK Ovde imaš o tome: KLIK



Htedoh da uredim ja citirala. user posted image

< Poruku je uredio lelaigor -- 26.11.2014 12:52:19 >


_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 12:54

clock-img

vikiveki

pencil-img

8792

Lelaigoruser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

clock-img

26.11.2014, 12:56

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865


IZVORNA PORUKA: vikiveki

Lelaigoruser posted image


user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 13:08

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

A radim po sledećem receptu: 450g šećera, 1 belance, 1/2 kašičice limunovog soka ili sirćeta.



Dakle misliš da bih mogla belance i šećer sjediniti kuvajući na pari (kao u videu), a da limunov sok dodam kad se ohladi?

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 14:13

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Mislim da bi mogla. Ali za svaki slučaj imaj i gustin u rezervi u slučaju da ne bude htelo lepo da se zgusne...ne znam kako će se ponašati belanca posle kuvanja na pari.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

26.11.2014, 14:16

clock-img

Peace*

pencil-img

4881

user posted image user posted image

_____________________________

Tasha

Objasni im Bože, da mi se može!

clock-img

26.11.2014, 14:30

clock-img

lelaigor

pencil-img

2865

Šta god treba pitaj user posted image

_____________________________

Always look on the bright side of life...

clock-img

30.11.2014, 23:12

clock-img

Buba Mira

pencil-img

757

Žene, jeste spremne za preki sud mojim popsićima? user posted image

clock-img

30.11.2014, 23:16

clock-img

Buba Mira

pencil-img

757

clock-img

30.11.2014, 23:18

clock-img

Anoniman

Buba Miro prelepi suuser posted image user posted image user posted image Koji si recept koristila?