11m ima, voće jede gnječeno od starta, ali komadiće nisam pokušavala, jer je poslednja 2 meseca puna šlajma, Sava donosio iz vrtića, i često se dešavalo da ni blendano ne prolazi, od šlajma, pa povrati ili ni neće da jede, pre svega slano. Voće gnječeno pasirano uvek prolazi, tj. slatko nekako bolje ide.
Tek mi je juče, posle 2 meseca pojela slanu kašu (sa oslićem i povrćem, blendano), a da se nije zagrcnula više od 3 puta (obično bude 10 zagrcavanja, pa pravimo pauze dok jede).
Mislim da to zavisi od deteta do deteta, ni S nije komadiće jeo pre 1 godine, a recimo vidim da moja koleginica iz MK, čiji je sin malo mlađi od M, daje odavno komade, tipa mali drži krastavac i sam jede. Ne moslim da je to zbog navika, tj. zato što mu ona daje, nego mislim da imaju drugačije postavljeno ždrelo, jednjak, lupam sada, ali enkako stvarno to mislim. Ja ne želim da ni da probam komadiće, jer znam da će da povrati sve, a meni je svai zalogaj koji uzme zlatan, koliko je slabo jela zbog šlajma,
I meni se desilo jednom ono gušenje u trudnoći prilikom jela, a i inače osećam da malo teže gutam, i ispostavilo se skoro kod orl, da imam devijaciju kompletnu.
Uopšte se ne sećam kada je S krenuo komade, ali mislim da mu posle prvog rođendana nisam blendala, sećam se da je sam jeo tortu za 1 rođ, malo probao, ali je probao, nije se zagrcavao. A mislim da ću njoj morati da blendam još neko vreme, te slane, nadam se ne dugo.
< Poruku je uredio dunja RR -- 10.2.2020 15:29:21 >
...
Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.
Šekspir