cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

29.07.2016, 14:20

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Mame, kako ste spremale ribu, papriku i paradajz? Ne mislim zajedno, nego to bi mogla da uvedem, a nesto ne znam kako.
Lenka je isto jela przenice, danas gibanicu..
Maraj, mi I dalje, uvece i ujutro pijemo ad. Sa kravicom joj napravim plazmu, cokolino smo probali, ali joj se nesto nije svideo, pa je mama morala pojestiuser posted image
Apsolutno se slazem sa Les sto se tice mlecnih preradjevina, nista sa pijace ili sl. sto ne podleze kontrolama i ispitivanjima.

< Poruku je uredio jess021 -- 29.7.2016 14:24:41 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

29.07.2016, 14:23

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Papriku i ribu jos nisam dala,ali planiram,papriku cu kroz punjenu papriku verovatno,a paradajz sam dala svez iseckala ga na kockice,bas voli paradajz...
Jess ljubimo teeeee....

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

29.07.2016, 14:26

clock-img

jess021

pencil-img

13382

I mi vas, punooooooo!
A punjenu papriku ces redovno zaciniti? Kakvo meso stavljas? Ja obicno koristim mesano mleveno, a svinjetinu jos nismo jeli.

clock-img

29.07.2016, 14:31

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Jess,
paradajz je "korisniji" kuvan, te možeš možda da probaš uz tikvice ili neko porće koje voli - na malo maslinovog ulja dinstaš luk i tikvice, pa na pola dodaš paradajz izrendan da se fino ukuva.
Papriku sam ja davala u startu kuvanu, ili pečenu (oljuštenu) pa uz drugo povće pripremljenu, Sada jede sveže i jedno i drugo.

Riba... hmmm, knjiški bi trebala kuvana, ali je meni lično jeziva. Ja sam pastrmku uvela pečenu - malo začinjenu ( par zrna soli i par kapi maslinovog ulja ) umotam lepo u foliju i pečem, pa očišćeno uz povrće.

Sad već jede regulare spremljenu kao i za nas

e da, set_ih se još nečeg - pa bolonjeze sos za bebite user posted image
I pečena pa iseckana na sitno paprika sa recimo sirom, za doručak ideale.

< Poruku je uredio lesica RR -- 29.7.2016 14:34:05 >

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

29.07.2016, 14:38

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Les, thanks!
Kako ide taj bolonjez za bebe?
Cula sam vec da je paradajz korisniji sto se duze termicki obradjuje.

clock-img

29.07.2016, 14:43

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Pa lako Jess, mislim možeš ujedno i za vas da napraviš.

Na maslinovom ulju izdinstaš malo luka, možeš da ga rendaš, i malo šargarepice, celera, šta ste već uveli od začina. Ubaciš mlevenu teletinu ili junetinu, dodaješ po malo vode i dinstaš, eventualno malo soli, ono na vrh noža. ubaciš rendani sveži paradajz, i kuvaš. Na kraju dodaš ako gospođica klopa nešto od začina - bosiljak, mrvu bibera ( ovo ti je već uslovljeno time šta je probala..) ukrčkaš, izmešaš sa testeninom, i gnječiš. blendaš zavisno kako ona jede.

Drage, "veliki" su već, sad lagano gledajte da se prebacuju na klopu koju i vi "matori" jedete. Samo što se onda začinjava obrok nakon što se njima odvoji.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

29.07.2016, 14:46

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Hvala! Od nedelje cemo svasta nesto novo probatiuser posted image

clock-img

29.07.2016, 15:41

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Iscitah i ja ove nove recepte. Moram mu uvesti paradajz, imam ga cak i u basti. Mama ga uveliko jede user posted image . Svidja mi se ovaj bolonjez. Ja sam vec davala punjenu tikvicu. Klasika, luk, mrkva, mljevena junetina, persun, riza. Sad mogu mozda napuniti i tikvicu i papriku, pa da gospodinu skuham rucak za dva dana, kao i nama user posted image .
Ovdje pecarosi prodaju skobalja i neku plotu...ne znam koja je to riba. Mozda to da mu dam? Do normalne pastrmke tesko cu doci.

clock-img

31.07.2016, 14:34

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame evo i mene. Nesto me zeza rr pa me nije bilo par dana. Ne otvara mi rr u Google pretrazivacu. Sad promenih pretrazivac pa eto i mene.
Super les , hvala na savetima. Ja skuvala L danas meso sa povrcem i ubacila malo paprike. Tako da ce danas probati i papriku tako.
Les mozda si i u pravu za to da su "veliki". Ja se nesto usemila da mu kuvam odvojeno , pa nikako da se naviknem da moze da jede ono sto i mi jedemo ....

clock-img

31.07.2016, 18:09

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Moja mala ima 10 mes i vec jede sve nase, tj kuvam za sve jedan rucak...

clock-img

01.08.2016, 13:06

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ja mislim da je jos rano da jede sve kao i mi. Npr, mi danas za rucak imamo gulas, to mi nesto jako za njen stomak. Iako znam njih dosta koji uveliko sve jedu zajedno.
E da, bolonjez nisu prosle slavno, a bas sam se potrudila. Smetaju joj gromuljice od mleveno mesa, sve joj otislo pod jezik, pa se sva dala u posao da sve to izbaci iz usta. Probacemo za koju nedelju opet.

< Poruku je uredio jess021 -- 1.8.2016 13:07:02 >

clock-img

01.08.2016, 13:23

clock-img

Khaleesi

pencil-img

4055

Prve makarone sa mesom tj spagere koje sam joj davala sam napravila sa vise sosa i izmiksala bas zbog tih gromuljicauser posted image
A ja kada pravim za nas manje posolim, malo stavim zacina C, nekad bosiljak i to je to, nije jak gulas...
Sva jela tako spremam, manje zacinjena i blaza...

clock-img

08.10.2016, 16:19

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

Mi smo danas probali kupus i govedinu , do sad nije jeo kupus ,bas mu se svideo .
Kako ste spremale ribu , u foliji pa zapekle ?
Ja na savetovalistu pitam dr za ribu , kaze ona ne zurii sa njom zna biti reakcija , mada mi imamo 9 meseci i planiram da mu uvedem za koji dan

clock-img

08.10.2016, 21:41

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Mi jos nismo probali ribu. Neću mu je ni uvoditi do godinu dana.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

09.10.2016, 22:32

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

mi smo danas uveli praziluk , nismo ga do sad probali i ok je reagovao

clock-img

10.10.2016, 16:09

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

a danas pasulj na meniju user posted image

clock-img

11.10.2016, 08:59

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Kako pravite kupus bebama i od kada se daje?

clock-img

11.10.2016, 20:59

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

ja ga kuvam redovno sa povrcem i izblendiram , mi smo poceli od 9 meseci

clock-img

12.10.2016, 11:28

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

za dorucak smo jeli plazmu i mleko, a za rucak cemo, tikvicu, praziluk i džigericu

clock-img

18.10.2016, 16:22

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

jel vi deci dajete džigericu, sad citam kako mnogi su protiv toga i da ne treba da se daje?

clock-img

18.10.2016, 20:52

clock-img

Sanjalicaaa

pencil-img

4698

Ja ne dajem.

Ali, ja sam sanjalica. Verujem u nestvarno. Verujem u ono "ali" svaki put kada mi kažu da se ne zavaravam. Jer nemoguće postaje moguće, ako dovoljno želiš.

clock-img

18.10.2016, 21:17

clock-img

MasnaMasnica

pencil-img

1639

Ni ja nisam do sada davala.

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

clock-img

18.10.2016, 22:48

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Ni ja nisam jos dala U. Ali uskoro cu imati domacu pa cu mu dati.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

18.10.2016, 23:30

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

ja sam mu davala i voli je bas, pa da vidim jer i vi delite to mišljenje da džigericu ne treba davati,
i da postoje mnogi drugi izvori Fe, i da je jetra glavni precistac u organizmu. Sve se ja to slažem.
ali jela sam je i ja kad sam bila mala, jedem je i sad, i ne fali mi nista.
Mi imamo domace koke i zeceve tako da jede domacu

clock-img

26.10.2016, 18:01

clock-img

Animsaj9

pencil-img

2911

dorucak -palenta
rucak -kelj , krompir , curetina , zumance i malo sira
uzina -banana i kruska
i za veceru mleko sa plazmom