cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

15.07.2016, 16:03

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Haaaaj evo i nas u ovoj temi.

Nikako da nađem vremena da uskočim i pitam po nešto.

Uveli smo grašak, skuvam pa istisnem i dam im onaj deo iznutra, bez korice, tako su moje sestre davale deci. Boraniju imam domaću, mladu, mama sadila, kada to i opet pitanje sa čime? Standardno kao i za nas, krompir, šargarepa, meso i boranija. Tako sam grašak dala.

Papriku bih da uvedem ali ne znam sa čime da je iskombinujem?

Kada može pileća džigerica, i sa čime da je dam?

Koji sir a da nije abc, taj ovde nemam gde da kupim.

clock-img

15.07.2016, 20:08

clock-img

adulence

pencil-img

7314

suzi ja dajem onaj president mladi sir.

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

15.07.2016, 22:08

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jao adulence pa super. Ja L jos dinstam posebno. Zumance nikako celo da uvedemo. Kad god mu dam on mi nesto promrljavi rucak. Onda nismo bili kuci pa je nekih 10-ak dana jeo kupovne kasice pa smo pauzirali sa uvodjenjem zimanca. Treba sad opet da mi dam. Dacu mu pola . Dotle smo i stigli.
suzi jel i ti kuvas tvojim devojkama losebno ili ne? Sve imam utisak da kaskam. Isto ko i amelia. Al amelia ti uvede i ribu i paradaiz....a ja sve to kao planiram u 2.godini...

adulence kako dajes spagete/makarone? Jel mu pasiras ilo kako. Moj L nece bas toliko da zvace. Vise voli redje da mu je

< Poruku je uredio Maraj -- 15.7.2016 22:09:35 >

clock-img

15.07.2016, 23:13

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Lenka za dorucak jede slaninu, pavlaku, zumance, kiflu, mlevenu plazmu, proso sa vocem. ...
Uzina samo voce
Rucak pasirano povrce+meso, testenina+sos od povrca, pire krompir+tikvica sa pavlakom i zumancetom. ...
Vecera palenta, neka pita, proja, jogurt...
Sve njoj kuvam posebno
Da, hoce da gricka plazmu ili perecu kad smo u set____nji.
Nisam uvela jos uvek paradajz i ribu. Planiram uskoro
Dzigericu ne planiram uopste da joj dajem, ali ko hoce moze vec u veliko.
Meni je taj president mladi sir pun nekog zelatina, a abc bas slanuser posted image
Jel pravite deci griz? Sa cim ga sladite?
Cula sam da je lep griz od spelte, ali nisam probala.

< Poruku je uredio jess021 -- 15.7.2016 23:22:48 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

clock-img

16.07.2016, 10:14

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

A jaoj jess. Pa svaka cas_t. Ja onda bas kaskam. Sad se smorih skroz. Kako joj dajes slaninicu i testeninu? Da li se testenina gnjeci ili kako?
Ja L jutros napravila poparu sa pavlakom sve je spucao po prvi put user posted image
jess koje perece joj dajes? Je l sa solju? Jesi li uvela so? Ja sam L davala griz psenicni sa vocem nisam secerila

< Poruku je uredio Maraj -- 16.7.2016 10:15:53 >

clock-img

16.07.2016, 10:34

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Slaninu nam tata skroz sitno isecka, pa joj dajem sa hlebom I pavlakom. Testeninu izlomim na sitno pre kuvanja. Nastojim da sto manje pasiram, L lepo zvace. Nisam uvela so i ne planiram, sa perece ogulim onu so

clock-img

17.07.2016, 14:56

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ima li koga?
Danas sam kao prilog napravila kus kus, super je proslo.
Ne znam sta da radim sutra za put. Krecemo oko 13h, a rucamo otprilike oko 15h. Sta god da skuvam, ohladice se, a L ne voli slane kupovne kasice, a ne bih da bas ceo dan jede slatko? !
I da, jeste davale deci kajmak?
Idemo na Zlatibor, pa razmisljam o kajmakuuser posted image
Danas cemo za veceru poparu, koju nisam nikad ni jela, ni pravila.

clock-img

17.07.2016, 16:21

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Jess ne znam šta bih ti rekla, ja bih dala neku kašu tipa milupa, nestle.
Kajmak nisam davala još uvek.
Koliko mleka piju vaše beke? Moje baš slabo, samo pred spavanje i noću.
Dobili smo neki puding. Ne bih im davala taj, radije bi skuvala ali ne znam da li im je to zdravo. Jeste kuvale i koji?

Jess speltin griz je super, ja kuvam i ne sladim ga.
Ni so nisam uvela i neću skoro.
Džigericu imam domaću pa bi im dala, zdrava je.
Koju ribu prvo uvodite?

< Poruku je uredio suzi kju -- 17.7.2016 16:23:28 >

clock-img

17.07.2016, 17:41

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Ma ni ne kupujem nista vise od toga tipa Milupe, Nestlé. ...
Ja nisam kuvala puding, dajem joj samo one Nestlé.
Ribu cu kad se vratimo. Nasa Dr kaze za pocetak obavezno recna riba, pastrmka, smudj. ..
Suzi, iako je domaca, svaka dzigerica u organizmu sluzi za preradu toksina, a gvozdja ima i u drugim namirnicama. To je moje misljenje.

< Poruku je uredio jess021 -- 17.7.2016 17:44:13 >

clock-img

17.07.2016, 17:43

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess ja sam kuvala za L klasican rucak. Dakle povrce. Dok je vruce izmiksam i sipam u vrelu teglicu. Zatvorim teglicu i to se bukvalno vakumira. Stavim u termos i drzi mi sigurno 4 sata toplotu. E sad ti ako nemas termos mozes taki da napravis i poneses sa sobom. Kad vam je vreme za rucak , stanite na neku pumpu npr omv i trazi da ti daju malo tople vode da ugrejes kasicu. Dace ti. Eto ja bi tako.
Inace ni ja nisam nikad jela a ni pravila poparu al L pravim i jede je.
Suzi meni L sisa , samo pred spavanje mu dajem ad mleko. Popije od 150-180ml. Zavisi kako kad. Al posle opet sisa (tako se uspavljuje , uz (.) )

Danas sam mu spremala makarone i povrće. Svidelo mu se al pojeo je malo. Mozda oko 100ml. Poceo da se buni i da trazi da sisa. Ne znam sta cu sa tim sisanjem. On bi samo sisao. Doduse nekad i lepo pojede . Npr 200-300ml rucka. Al kad ne pojede bas me demoralise.

suzi , moj L bas voli te mlecne dezerte. Ja mu dajem izmedju obroka. Kad nece da jede , srecna sam i kad to pojede. Ukusno je , i ja probala user posted image

clock-img

17.07.2016, 17:49

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Jess kako kus kus ? Ja to nikad nisam ni nama pravila. I , kako riba? Jao ja bas kaskam za vama

clock-img

17.07.2016, 17:54

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Snorih se ziva koliko ja kaskam za vama. Hocu onda da mu uvedem kravlje mleko sutra. Kako da mu dam mleko? Npr u popari. Da li se razredjuje i kako?

clock-img

17.07.2016, 17:55

clock-img

suzi kju

pencil-img

6502

Ja sam skoro gledala baš neku emisiju vezanu za ishranu beba, između ostalog pričalo se i o pilećoj džigerici. Zabluda je da toksini ostaju u njoj. Tako sam bar čula, čak sam danas i pročitala da je jako zdrava i da ne zadržava toksine u sebi.
J a ću je davati, jela sam je i ja, volim je i sada, pa ću dati i njima.

Maraj kaskam i ja, ali ne brinem i ne opterećujem se IČ user posted image , lagano samo...
E ne znam koju ribu uvesti prvo i kako da je spremim?
Mislim da je neću uvesti dok se ne vratim za Bg.

clock-img

17.07.2016, 21:08

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, kus kus se samo prelije vrelom vodom i odstoji 5min.
Za ribu sam vam pisala, obavezno prvo recna I ja mislim da se obari ili lešo u rerni.
Sto kaze Suzi, neces nigde zakasniti sa uvodjenjem namirnicama.
Lenka pije bas malo mleko, uvece oko 200ml i ujutro oko 150ml, onda se trudim da joj ostali obroci budu sto raznovrsniji.
Veceras je jela poparu. Probala i ja, nije lose.
Ja sam kravlje mleko uvela sa mlevenom plazmom I pire krompirom, ako si davale vec jogurt ili kiselo mleko, ne bi trebalo da bude problema sa mleko.

< Poruku je uredio jess021 -- 17.7.2016 21:10:47 >

clock-img

17.07.2016, 21:42

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Jess, kad si uvela kravlje mleko?
Maraj, ja sam isto ubacivala u pire. Nisam gledala tacnu razmeru, nego svaki put po malo vise.

clock-img

17.07.2016, 21:47

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Meni Lazar jede jogurt , kiselu pavlaku i redje kiselo mleko.
Kako da mu dajem mleko? Da li da ga razredjujem sa vodom ili ga dajete cisto? Npr u plazmi i mleku? Da li cisto mleko i plazma ili da ga razredim sa vodom? To mi nije jasno. Nesto mi u glavi da mi je neko pricao da se razredjuje da l u razmeri 3:2 il kako vec . Razredjujete li vi?

jess i sa cime dajes kus kus

< Poruku je uredio Maraj -- 17.7.2016 21:48:40 >

clock-img

18.07.2016, 09:07

clock-img

adulence

pencil-img

7314

mi smo uveli svasta kao i jes ali nismo ribu.paradajz,krastavac jesmo...juce je jeo musaku sa nama,danas mu sleduje zumance pa se nece sladiti nasim ruckom...ahahaha
inace maraj odavno mu ne pasiram ,sve komadici,makarone samo presecem na dva ili tri sve zavisi koji su...la jede i pite proje gibanice...maraj ne kaskate,samo ja sam u fazonu kada god ima priliku da proba nesto sto sme ja mu dam i da sa uvodjenjem svega ovog konkretno ,sam je izbacio 7 corn,8 corn griz i te tako kasaste lepljive stvari...jedino palentu dere...mleko dajem normalno nerazblazeno.

< Poruku je uredio adulence -- 18.7.2016 9:09:28 >

clock-img

18.07.2016, 10:53

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, nema potrebe da razredjujes mleko.
Kus kus sam dala sa piletinom i sargarepom.

clock-img

18.07.2016, 11:13

clock-img

amelia

pencil-img

1666

ja sam mu zumance uvela brzinski.nismo se razvlacili nedeljama dala sam mu cetvrtinu onda sledecu nedelju pola sada nam je na redu celo zumance. sad planiram da mu uvedem grasak boraniju kravlje mleko itd.
maraj resila sam vise da ne kaskam nego kod nas je problem sto neume i nece da zvace pa moram sve da mu pasiram ko zna do kada cemo takouser posted image
davi se ovako ako mu dam.

kako pravite poparu? mi jos uvek nismo jeli ne znam kako da je pripremimuser posted image

Ayan <3

clock-img

18.07.2016, 12:27

clock-img

bebilule

pencil-img

2215

Da se i ja malo aktiviram ovdje. I M pije malo mlijeka, ali zato obozava pavlaku, jogurt, sir i tkt. Malo je lakse, uvela sam i bjelance, ne pravim ga kao kajganu, vec u drugoj hrani, pitama, projama, tjestenini... Juce sam skuhala grasak i malo krompira i od toga sa maslacem napravila prilog. Neko je pitao za grasak, ja ne skidam opnu, samo uzmem mladi i dobro ga skuham. Mrzi me iskrena da budem user posted image .
Maraj, ja sam mlijeko davno uvela. Prvo sa plazmom i pire krompirom. Sad ga stavljam u te pite i pitice, pravim cuspajz od blitve sa njim, i poparu isto. Nekako mi bzv da je pravim samo sa vodom, ukusnija je dosta kada se stavi malo mlijeka. Amelija, ja stavim pola vode, pola mlijeka i malo maslaca da prokuha. U to ubacim krisku, dvije hljeba, preko par kasika pavlake, poklopim i skinem sa sporeta. On je bas voli.
Ne znam sta bih mogla sljedece od povrca, mozda boraniju?
I da, u basti imam mrkve, tikvica, tikve, krastavaca, luka...uskoro ce biti paradajza i cvekle. Super sto smo se odlucili da ipak posijemo malo. Prava sam seljancica user posted image

clock-img

18.07.2016, 13:57

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Bebi seljancica ili ne , jedno veliko user posted image za tvoju bastu. Mi probali paradaiz da gajimo u stanu tj na terasi
I nista. Nije bilo ploda. Verovatno ga insekti nisu obilazili.

stavila sam danas mleko L u poparu. Prvi put. Al sam sipala i vodu . Mozda 2/3 vode i 1/3 mleka. Kad je prokuvalo stavila srdinu hlwba i maslac. Skuvala i dodala kasiku pavlake. Pojeo je to. Danas cu mu palentu i ppvrce za rucak.
e da zaboravih , stavila sam mu i zumance u poparu. Kad god mu stavim u rucak , ne lojedw ga , pa nikako da uvedem celo zumance

clock-img

18.07.2016, 14:36

clock-img

amelia

pencil-img

1666

onda mi sutra klopamo poparu i taku cu mu uvesti i kravlje mleko ako se ne predomislim i napravim je samo sa vodom.user posted image
ja mu i dalje dajem one kase koje sadrze u zitarice+voce nekad za dorucak nekad za veceru.

bebi ma kakva seljancica bas super sto imas basticu i imas da das zdravu hranu bebcu danas samo gospoda takvo jedeuser posted image

Ayan <3

clock-img

18.07.2016, 22:34

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Mame koliko vam bebci piju vode. Moj L jako slabo. I dalje samo na spric ga prevarim i tako popije. Na koju velicinu cucle vam deca piju vodu ili mleko? Sve mislim da l u tome gresim , da l da uzmem neku sa vecim protokom , da l bi onda pio

clock-img

18.07.2016, 22:41

clock-img

jess021

pencil-img

13382

Maraj, Lenka bas dosta pije. Sigurno popije punu flasicu svaka dan, a Nekad i vise. Ja za vodu imam neku Nukovu plasticnu flasicu.

clock-img

19.07.2016, 09:14

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Relja isto pije puno vode,pogotovu kada su bile one velike vrucine znao je i po dve tri flasice od 150 ml da popije,inace ovako popije jednu i po flasicu.