cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

13.12.2015, 14:52

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Branki, pisala sam u osipu. Malom se ojela guzica od mandarine. A uopšte nije kisela bila. Tako da, pauziram pa ću kasnije. Dakle nema nikakvu alergijsku reakciju, veće stolica kiselija i onda mu se ojede komplet sve. Inače nije kukao na želudac ili bilo šta drugo.

Daco, imaju i sokići za decu od 6 meseci sa pomorandžom. Nije to tako strašno, ako eto nema problem posle sa stolicom.

I flunked anger management! }:->

clock-img

13.12.2015, 15:01

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

Tako se i Sofiji desavalo da joj se ojede guza od mandarine. Onda sam napravila pauzu. Sada je ok, ali vodim racuna da joj ne dajem vise od dve mandarine. Primetila sam kad pojede malo vise guza joj bude ojedena.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.12.2015, 15:14

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: dddaca
Jedino ulje koje je probala je bilo maslinovo, a ono nije za termicku obradu

Daco, maslinovo ulje je dobro za termičku obradu, kažu nova istraživanja, vidi ovde KLIK, žena lepo objasnila, obmanjivala nas je industrija, a izvor je KLIK

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.12.2015 15:17:16 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.12.2015, 15:19

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: dddaca

Danas sam joj dala milupine cerealije sa mesanim vocem koje izmedju ostalog sadrze i pomorandzu. Nije bilo nikakve reakcije. Sad sam u dilemi - da li sam ja to pocela neplanirano da joj uvodim pomorandzu?

Pa da, počela si sa uvođenjem sada. i ja sam onomad kupila istu, ali kada videh da ima narandžu, sačekala sam, čini mi se da sam posle 1 god uvela.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.12.2015, 22:03

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Uh Dunja sto sam se zaludela sa ovim blogom. Pa sad mi tek ne znam sta da joj dam da jede. Sto se pomorandze tice, sta da se radi. Planirala sam posle prvog rodjendana, ali sad kad je vec pocela, probacu da joj dam i svez sokic za pocetak

clock-img

13.12.2015, 22:17

clock-img

SunFlower

pencil-img

321

Mu smo svasta nesto probali u zadnje dve nedelje, nesto sam lake rukeuser posted image
Pomorandze, mandarine. Sutlijas na vodi, pred kraj dodam malo kravljeg mleka. Keks sa celim jajem (ovo greskom, videla tek kad sam procitala sastavuser posted image ).
Gricnula je malo cokolade, krem bananice. Pasulj, izvadjen pre zacinjavanja. Vocni jogurt sa borovnicom. Hmm, valjda je to sve... Ne znam sta nam je jos ostalo, jagode i kostunjavo tek dogodine, svinjetina i riba takodje. Ostalo (preradjevine, kravlje mleko samostalno sa pije) ne planiram nikada da uvodim, jer ni mi ne jedemo.

Generalno, vidim da za sada ona odlicno podnosi sve namirnice, nikakve promene niti stolice niti bilo sta nisam primetila, sta god da joj dam
E da, jos uvek joj posebno kuvam, mada pokusavam polako da je navikavam dodavajuci vrlo malkice soli, jer sam primetila da nece ni da lizne nista zacinjeno kao za nas, navikla je na samo skuvano bez icega. Nadam se da necu imati kasnije problema da mi nece prihvatiti nasa jela.

"I don't insult, I diagnose."

clock-img

02.01.2016, 22:45

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Pre neki dan sam pokusala da joj dam pomorandzu sa koje sam skinula belu opnu, ali samo je pljuvala. Bas joj je bilo gadno.
Nego, nesto drugo me interesuje. Ja njoj i dalje uglavnom posebno kuvam, tek po nekad kad kuvam supu, grasak, boraniju odvadim pred zacinjavanje. Ne dodajem so, a ni secer. Peceno i przeno nije nikad jela, a i plazmu je pre neki dan prvi put probala. Vidim da su druge mame opustenije po tom pitanju. Da li sam ja to previse paranoicna kad je u pitanju njena hrana? Interesuju me dnevni meniji vasih beba. Mi smo danas jelu
D - griz kuvan sa kruskom
R - kupus (prvi put), sargarepa, krompir i edmu (prethodna 4 dana je jela meso, pa sam htela da malo odmori stomacic)
U - banana
Ujutru i uvece je sisala, a pred spavanje dobila flasicu mleka

clock-img

19.01.2016, 17:48

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Hmmm, pa mi smo ovde user posted image

Elem, ručka sinko sve što mu se ponudi user posted image

Nije mu nuđena jagoda, orašasti plodovi, ni riba još uvek. Nju sam planirala ali kako smo nešto zakasali sa bolestima ostalo je da sačeka još malo.

Belance... pa sad, mojom nepažnjom se dokopao bio ranije proje koja je naravno sadržala isto, i nakon toga nam je dr dala blagoslov da kroz hranu i dalje jede belance.
Skoro sam počela da mu kroz hranu dajem i kravlje mleko, u smislu skuvam mu griz, ili kroz pitu, proju..

Pisaću posle jelovnik.

< Poruku je uredio lesica RR -- 19.1.2016 17:59:45 >

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

19.01.2016, 18:26

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Mozda je tako i najbolje. Ja planiram ovih dana da pocnem sa uvodjenjem belanceta, uveli smo vec kakao, pa da dete moze da jede rodjendansku tortu ko covek :)
Ribu jos nismo, i nju cu ovih dana, pre belanceta. Ne znam, negde kazu od 8-9 meseca, negde ne pre godinu dana

clock-img

10.03.2016, 15:01

clock-img

eca89

pencil-img

3753

Odg.za Sunflower, ovako za večeru se trudim, da joj ne bude baš stalno isto dajem joj palentu sa sirom/pavlakom/jogurtom/mlijekom, griz takođe, onda to nekad mješam sa voćem, dajem joj plazmu sa mlijekom, plazmu sa voćem, prosenu kašu sa nečim mliječnim, ovsenu kašu isto sa voćem, nakon toga dam joj nekad voćni jogort, ovde ima i sir sa voćem ako hoće. Čokolino i te instant mi neće da jede. Nekad joj skuham rižu i pečenu jabuku sa malo cimeta, zavisi kako kad.

clock-img

10.03.2016, 15:33

clock-img

SunFlower

pencil-img

321

Tnx! Isti nam je jelovnik, bas isti, s tim sto ja palentu ili bilo sta sa sirom, jogurtom itd dajem za dorucak, a uvece dajem griz, pirinac ili neke pahuljice sa vocem. Za rucak joj i dalje samo skuvam 2-3 vrste povrca sa mesom, pa propasiram, dodam malo maslinovog ulja, drugo nista. Kod nas je problem sto se svi razlicito hranimo, tako da npr jedan rucak za sve mogu samo da sanjam. Cak i u razlicito vreme jedemouser posted image .

E da a nismo vise u ovoj temi, presli smo godinicu. Inace smo uveli sve, cak i jagode, orasasto, med i belance.

< Poruku je uredio SunFlower -- 10.3.2016 15:34:58 >

"I don't insult, I diagnose."

clock-img

14.03.2016, 18:15

clock-img

jovicaa

pencil-img

9471

jao sisaju li vase bebe jos uvek? nocu, celu noc? :) mene ovo urnise, puno ucim i nocno dojenje i ucenje su mi bas hardcore u kombinaciji.. kako izlazite na kraj sa time?
inace sto se tice ishrane, mi imamo rucak sa zumancetom ili mesom(piletina, junetina), neki smuti od voca, jabuka, banana, pomorandza, sargarepa, kivi... to su nam opcije s obzirom da je zima i nema niceg drugog, i vecera pahuljice sa jogurtom, mlekom. a za uzinu svasta gricka, keks, krem sir i hleb, i tako nekad neko voce i to je to otprilike.. s tim sto nekad pojede neceg skoro nista, nekad se razvali sva tri obroka, sve zavisi, a sisa kao blesav cini mi se sve vise..

don't shit where you eat :))

clock-img

14.03.2016, 21:39

clock-img

World

pencil-img

4234

Da. Sisace sve dok ne prestanes da dojis. Pomiri se. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

22.03.2016, 16:14

clock-img

soni

pencil-img

5581

mame pomoc...stefan 10 punih meseci i par dana... sledeci mesec krece u vrtic....sta sve u ovom uzrastu dajete bebama...
on jede za rucak svo povrce sa mesom, ali problem mi je dorucak....
jel ste uvele hleb?? MAZALICE?? VIRSLE??

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

clock-img

22.03.2016, 16:17

clock-img

soni

pencil-img

5581

jel dajete hranu istu sto i vama kuvate??

clock-img

22.03.2016, 16:17

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Sta im daju u vrtiću za doručak ti uvedi to kuci pre nego sto krenete u vrtic.

clock-img

22.03.2016, 16:30

clock-img

soni

pencil-img

5581

treba tek da krene u vrtiv a oni uvde u norveskoj ne prave deci hranu u vrticima, zato mi i jeste malo problemzato sto moram da mu slajem spremnjena 3, 4 obroka

clock-img

22.03.2016, 18:41

clock-img

IvanaSK RR

pencil-img

24770

Soni, a sta se šalje tu? Moja drugarica kad je bila u Norveskoj, kaze da tu, na primer, ne moze euro krem i hleb.
Uvedi mu sve mazalice koje nisi uvela. Testo i peciva takodje. Virsle (iako nisu zdrave), ali da imas sto vise varijanti za slati u vrtic.

clock-img

22.03.2016, 22:55

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Mame, kako spremate patlidzan bebi, ima neka caka da se oslobodi gorcine ali ne mogu da se setim

clock-img

23.03.2016, 08:22

clock-img

adulence

pencil-img

7314

Ja kad spremam musaku od patlidzana prvo ga isecem i posolim i istavim da izadje gorcina i onda operem...

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

23.03.2016, 23:00

clock-img

Christabel

pencil-img

469

Hvala. Ja ga inace nesto ne volim pa ga ni ne pripremam ali bebu ucim da jede razno povrce.

clock-img

12.07.2016, 18:29

clock-img

superm

pencil-img

3244

Sa skoro 10 meseci, M ima doručak, ručak, večeru, 2 užine od skoro ovu drugu, podoja oko 3.

3 je moj srećan broj!!!

clock-img

15.07.2016, 11:31

clock-img

Maraj

pencil-img

21369

Meni L i dalje najvise voli da sisa.
nego mame , cije su bebe u 10.mesecu , kakvi su vam sada obroci? Dinstate povrce i dalje za rucak plus maslac i pavlaka ili ste nesto promenile?
Sta vam je za doručak i večeru?

< Poruku je uredio Maraj -- 15.7.2016 11:34:29 >

clock-img

15.07.2016, 14:49

clock-img

adulence

pencil-img

7314

IZVORNA PORUKA: Maraj

Meni L i dalje najvise voli da sisa.
nego mame , cije su bebe u 10.mesecu , kakvi su vam sada obroci? Dinstate povrce i dalje za rucak plus maslac i pavlaka ili ste nesto promenile?
Sta vam je za doručak i večeru?

maraj Relja je polako poceo da jede sto i mi samo njemu izvadim pre nego posolim...evo pre neki dan je jeo testeninu sa bolonjez sosom...

< Poruku je uredio adulence -- 15.7.2016 14:50:07 >

...u srcu moje mame i moje srce kuca...<3

clock-img

15.07.2016, 15:11

clock-img

amelia

pencil-img

1666

Koliko ja kasnim sa ishranom user posted image mi smo tek uveli zumance, paradajs i sad cemo papriku. Ribu smo uveli oslic i salmone. Sad se kanim da mu uvedem jagnjetinu.
Maraj ja mu za dorucak dajem kiflu projicu nekad zitarice sa ili bez voca, gledam uvek da bude raznovrsno. Vecera pirinac palenta testenina keks corbice od povrca i udrubim mu hleb. Poparu. Kombinujemo user posted image

Ayan <3