cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

22.11.2015, 11:05

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Kakav kaki,sta ti je to?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

22.11.2015, 11:19

clock-img

eca89

pencil-img

3753

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

Nego, kad smem da mu dam kaki?

Ja nisam davala, ali ova moja jeste svom dječaku, kaže da je ružan kad se skuha, pa mu je dala onak sirov.

< Poruku je uredio eca89 -- 22.11.2015 11:21:13 >

clock-img

22.11.2015, 11:51

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Branki, japanska jabuka. Jako dobra i zdrava za probavu.

Imaju ovde dve vrste - persimon i vanila kaki. Persimon mora da se čeka da bude gnjio i mekan, a vanila se jede tvrd.

Eco pa ne bi mu ni kuvala - gde to da kuvamuser posted image

Sad ću nađem neki bio eko, persimon pa da bude mekan, pa ću mu dati.

I flunked anger management! }:->

clock-img

22.11.2015, 13:51

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Trcos nemam pojma. Mi imamo kaki u bašti, ali ja nisam ni njima davala...Nisu ga nikad ni jeli. A ni ja. user posted image Opet stara boljka, ono što ja ne jedem, ne dajem ni njima user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

02.12.2015, 23:02

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Jao,meni boka danas ceo dan izbacuje hranu.dala joj mix povrce sa mesom,kao i nace i ona samo izbacuje jezikom.ja opet vracam,ona opet izbacuje.i sve tako.ja prekinem.reko,ajde,jesce bolje cokolino.kad cokolino isto tako,sve izbacuje jezikom napolje.posle ja kuvala virsle za b,kad je ona navalila,hoce i ona,celu jednu pojela i hleb malo.kako li ce sutra biti,brinemuser posted image

branki

clock-img

02.12.2015, 23:35

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Uh ne znam ti reći. Doduše rekoh već da je I probala paštetu i preživjela je user posted image

Ova moja i dalje voli samo povrće i to lešo, čak i bez soli. Par puta sam pokušala da joj uvalim naše, tipa kuvani kupus sa mesom, pečeni krompir sa piletinom, ona to neće da jede user posted image Sva djeca vole začinjenu hranu, slatke stvari, voće, a ona je "uvik kontra" user posted image

Inače, danas jeli kuvanu papriku crvenu (sa mrkvom, krompirom, kukuruzom i graškom) - pojela je sve...

< Poruku je uredio choopa choops -- 2.12.2015 23:48:41 >

clock-img

02.12.2015, 23:38

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Nije mi toliko sto je pojela tu virslu,nego mi je ovo sa izbacivanjem hrane sok!bozidar to nikad nije radio,jes da je jeo na gurku,ali je gutao.i ono kad joj izmiksam,nasopam je,i znam da je sita i da je jela.a,sta sad!?da joj dam da jede s nama?ok,jela je ona i do sad,ali ja racunam to sve nesto malo,sta znam.sutra pravimm musaka od tikvica i krompira,pa cu joj dati.

branki

clock-img

06.12.2015, 15:38

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Mame, kad se uvode kupus i pasulj i u kojoj kombinaciji mogu da ih dam bebi?

clock-img

06.12.2015, 15:56

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Naša dr kaže od 9mjeseca može svo povrće koje nadima, pa samim tim i kupus i pasulj. E sad, ja sam I probala da dam kupus na način kako ga i nama spremam (sa mesom, krompirom i mrkvom) ali nije bila baš oduševljena, ne znam da li zbog kupusa il izbog toga što ne voli začinjenu hranu?!. Probaću uskoro opet. Pasulj nisam davala još. Ja mislim da su i ovo dvoje starijih jeli pasulj svega 5 puta u životu user posted image

clock-img

06.12.2015, 16:15

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ja njoj i dalje kuvam posebno. A kupus nikad nisam spremala sa krompirom, a ne mogu ni da joj ga dam na nacin na koji spremam nama zato sto je to ipak masno i zacinjeno. Jos uvek joj ne solim hranu.

clock-img

06.12.2015, 20:55

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja sam mojoj kupus dala tu negde oko devetog,malo posle.kuvala sam nama kupus,obican sa mesom,lukom i sargarepom,zacinilA,jedino nisam zaprzavala i samo usula dve kutlace u blender,udrobila malo sredine od hleba i izmiksala,bas je lepo jela.pasulj nisam jos uvela.prvom prilikom kad budem nama kuvala,dacu i njoj?kuvacu najobicnije.

branki

clock-img

06.12.2015, 22:19

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

I nije je mucio stomacic posle toga? Sve se plasim da joj ne bude tesko za stomak, ali opet mislim da ako moze da jede karfiol, zasto ne bi kupus

clock-img

06.12.2015, 22:34

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Nije,nije,sve je bilo ok.

branki

clock-img

06.12.2015, 22:41

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Samo jos jedno pitanje. Kupus se uvodi tri dana za redom kao i ostala hrana?

clock-img

06.12.2015, 22:46

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Sve se uvodi tri dana :) ako se plasis da ce je nadimati stav par zrnaca kima kad ga budes kuvala, smanjuje nadimanje a daje bas lep smek

clock-img

06.12.2015, 22:53

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Ja ga stavljam u pasulj i grasak i manje nadima, au kupus nisam do sad, ali bih mogla da probam. Nego dajte onda jos neku ideju za kombinovanje. Ne mogu tri dana isto da joj kuvam

clock-img

09.12.2015, 16:18

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: milicicak

Sve se uvodi tri dana :) ako se plasis da ce je nadimati stav par zrnaca kima kad ga budes kuvala, smanjuje nadimanje a daje bas lep smek

Ja sam batalila to tri dana user posted image Mislim sad sam batalila.

Luka je dva dana jeo kupus (sladak, pečen u rerni u kesi) lepo je pojeo. Tu je bila šargarepa još, paprika i paradajz. Uz to je dobio i batak. Tu nema šta da se odvaja, a ja inače ne dajem puno soli.
Danas evo drugi dan jede suplja. Dve kutlače pojede sa sredinom hleba. Nit zavija nit išta. Kao da je hleb jeo.

E da, jedino sam primetial da mu izgleda stolica bude kiselija od paradajza (ako su recimo testenine sa paradajzom, znači malo veća količina) pa mu se ojede guza, ali to za noć prođe. I kao za baksuz, tad ne provalim odmah da se ukakio, pa možda i zbog toga.

clock-img

09.12.2015, 16:38

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: milicicak

Ja sam batalila to tri dana user posted image Mislim sad sam batalila.

Trco, koga zmija ujede i gustera se plasi user posted image ja i sad kad dajem nesto novo strogo tri dana uvodim.
Da mi mini buba nje takva kakva je i ja mislim da bih posle devetog meseca razmuslila da li vredi sve uvoditi tri dana

clock-img

09.12.2015, 17:33

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

Ma ni ja ne uvodim više to dana jedno jelo. A kuppus sprem isto samo sa šargarepom mesom i krompirom, na standardan način, ne znam drugačije...

clock-img

09.12.2015, 19:09

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Jos nismo uveli kupus. U stvari odavno nismo nista novo uvodili. Kupus bih nekako i mogla da joj dajem tri dana, ali pasulj... user posted image
Nego kako kuvate taj kupus sa sargarepom? Izvinjavam se ako idem u off ali ja uvek prvo proprzim meso, pa na to ulje stavim kupus i paradajz i zacine... A bebi niti dajem zacinjeno, niti solim, niti przim. Jedino ulje koje je probala je bilo maslinovo, a ono nije za termicku obradu

clock-img

09.12.2015, 19:16

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Idi tamo u c recepte, postavila sam recept za kupus iz kese (dakle ništa ''prženo'') i sa maslinovim uljem je

A koliko me sećanje služi, to sa maslinovim i termičkom obradom je zabluda. Barem neka nova istraživanja. Pa pogledaj svi kuvari priznati sve prže i spremaju na maslinovom.

Mili, imam i ja fobija (čitaj zatvor od kravljeg mleka), ali realno znaš li nekog da je alergičan na japansku jabuku, kupus, pasulj? user posted image
Najbolja mi fora bila što sam pre ne znam kad spremala proju i kao super, bez jaja su (a to što sam krknula jedno 300ml kravljeg mleka nema veze user posted image )
Jeste mu bil malo tvrđa stolica, ali ne nešto zabrinjavajuće.

Dajem mu povremeno ono što spremam i za nas (eto taj kupus, davala sam mu krompir paprikaš i sad pasulj)

clock-img

09.12.2015, 20:03

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Trco, ja nisam znala nikog ko je alergican na kravlje mleko dok nisam rodila mini bubu. A jos uvek ne znam nikog ko je povracao od banane do gidinu ipo i imao proliv od kruske i bundeve a moje dete jeste. Jbg, traume...
Al znam za dete koje je alergicno na bananu.
Zato kazem, iz mog iskustva, tri dana i peva kuca user posted image
Ja sam mini bubi od osmog meseca dinstala meso i povrce na maslinovom ulju.

< Poruku je uredio milicicak -- 9.12.2015 20:05:30 >

clock-img

09.12.2015, 21:13

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Trco recept mi se svidja za nas matore, ali za bebu ... Ne znam... Mozda malo da ga modifikujem, nesto oduzmem, pa da posolim i zacinim na kraju. Nismo uveli ni paradajz, ni papriku, o tucanoj da ne govorim, mucio je refluks bas jako kad je bila sezona, pa sam ih izbegavala.

clock-img

12.12.2015, 23:21

clock-img

dddaca

pencil-img

9223

Danas sam joj dala milupine cerealije sa mesanim vocem koje izmedju ostalog sadrze i pomorandzu. Nije bilo nikakve reakcije. Sad sam u dilemi - da li sam ja to pocela neplanirano da joj uvodim pomorandzu?

clock-img

13.12.2015, 13:14

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Mi uveli pomorandzu pre neki dan,dajem joj cedjenu na kasicicu i da gricka,nije nesto posebno idusevljena.znaci sa skoro 11 meseci .

branki