cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

11.09.2015, 21:22

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mi smo poceli sa uvodjenjem belanceta.Vidis,i ja bih mogla grozdje da uvedem..Ni ja nisam jos uvela kravlje mleko,sve spremam sa ad. Nije jos probala ni krastavac,pasulj,kelj..
Zene,ne mogu da verujem,za koji dan puni godinu i prelazimo u novu temu..kad pre...

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

12.09.2015, 16:36

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Hehe, Mila, i ja je gledam i ne verujem, kad pre je od one mrvice iz porodilišta postala velika devojčicauser posted image

Ja sam se predomislila jutros, mrzelo me da joj čistim grožđe i dam joj jutros malkice kravljeg mleka. Ad je već dobila u kašicama, jede mlečne proizvode pa ne očekujem reakciju ali ću ipak da joj uvodim 3 dana, po PS. Pa posle i kozije i kad izbacimo jutarnji podoj počeće to da pije.
Ja ne znam kako da joj dam krastavacuser posted image da ga narendam pa tako sirovog ubacim u nešto jer kolutiće i kockice samo ispljune, ne jede ih.

clock-img

12.09.2015, 18:35

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Mi grozdje vec uveliko tamanimo, jedino sto posle njega user posted image bude pakleno. Cak i krastavac hoce, seckan i svez. Ali zato bareno meso i povrce i dalje nece.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

15.09.2015, 07:42

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Wiv,a kako mu dajes grozdje?pretpostavljam da iscepkas nekako.Ja mislim da sam mojima davala kada su bili stariji..nemam pojam kako njoj sada da dajem. Planiram od jutros kap dve limuna u kasicu da dam,da tako uvedem postepeno.
Bas je pocela lepo da jede ,konacno,ne bira nista vise mala user posted image (kuc,kuc)user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

16.09.2015, 14:53

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Mila user posted image za drugaricu, samo neka ručka!!
ja sam joj mislila istisnuti semenke pa izmiksatia grožđe sa kožicom, ili ču joj davati iz ruke, pa istisnuti iz kožiceuser posted image nekako, valjda ću uspeti.
Još malo i odosmo nas dve iz ove temeuser posted image
Mi uveli i kravlje mleko, od sutra kozije. ili pomorandžu. Odlučiću sutrauser posted image
Danas jedemo:
D - Kruška šljiva i borovnice sa frutolinom
U - keks
R - krompir, brokoli, luk i piletina (H omiljeno jelo)
U - banana
V Nestle kašica stračatela.

< Poruku je uredio Mariya -- 16.9.2015 14:56:03 >

clock-img

16.09.2015, 15:58

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Videcu,planiram grozdje,med,kravlje mleko u narednom periodu.
Nas meni
D: domaci sitni sir i integralni hleb
ad mleko pred spavanje
R: junetina sa povrcem(luk,sargarepa,krompir,tikvica,malo masl.ulja)
U: banana sa malo limuna(malo da promenimo,pretezno ovo sezonsko voce dajem)
V: Nestle pahuljice miks sa kakaom
ad mleko pred spavanje
izmedju obroka nekad malo capne neceg sto mi jedemo,ako smo to uveli user posted image

clock-img

17.09.2015, 12:02

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Evo i mene, ovdeuser posted image ...
Mi relativno dobro jedemo i to ono sto volimo...jedino nece palentu i poparu sa sirom... Mozda je navikla da ujutru jede zitarice sa vocem, ne znam...a zato obozava speltine pahuljice sa nekom vockom...

clock-img

21.09.2015, 15:34

clock-img

Ana13

pencil-img

972

Mi sad ruckamo kao veliki user posted image
Krajem avgusta smo isli na more i ponela sam vise od 40 hipovih kasica i sokica.Jela je to prva 3 dana i odjednom je pocela da okrece glavu i da pljuje kasice,a da place kad mi jedemo i njoj ne damo.Do tad je jela iskljucivo blendano,a onda je pocela da jede komadice sa nama,kao da to radi mesecima. Pobacah ja silne kasice i sad Nina rucka sve sto i mi,samo se jelo ne soli kao nase (ili ga ne solim uopste). Mislim da joj nisam uvela samo belance,svinjetinu i sveze povrce,mada koliko je pitica pojela sa nama na moru,mozda je belance i jela.
Grozdje je ruckala prosle nedelje.Oljustim onu kozicu i izvadim semenkicu i lepo ga rucka.
Zene,dajte predloge za dorucak,bas nemam ideje.One kutije za bebe nikad nije htela,a probali smo sve proizvodjace i sve ukuse.Ne prolaze.Moje dete jede konkretne stvari.Hihihi

clock-img

21.09.2015, 15:39

clock-img

branki*

pencil-img

20828

ana,bravo za ninu+
user posted image

ana,bravo za ninuuser posted image mozde ovde ima nekih predloga bebin dorucak.

< Poruku je uredio Trcosava RR -- 3.11.2015 8:32:53 >

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

21.09.2015, 15:49

clock-img

Ana13

pencil-img

972

Hvala,Branki za temu. Nacice se nesto user posted image

clock-img

21.09.2015, 15:54

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Bravo za drugaricu Ninu ! user posted image Samo neka rucka! I moja T je nekako odjednom sto kazes,kao da je oduvek jela komadice,hoce da jede nasu hranu.Ja i nama ne zacinjavam puno.Kada zvacu,mnogo bolje osete ukus hrane i lepse im je,nego samo da gutaju onako blendano. Bas cu i ja da pogledam malo temu za dorucak,hvala Branki user posted image

clock-img

22.09.2015, 18:02

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Mi smo uveli pomorandžu. Sledeće je sočivo, pa šumsko voće, jagode. Moram da joj uvedem sve pre nego što počnem da radim, da joj ne uvodi svekrva nove namirnice, a da joj ne da slučajno nešto što ne sme. Jer me je pitala za smoki, pa sam joj rekla da smoki NE daje jednogodišnjem detetu!!

clock-img

23.09.2015, 12:34

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Reče svekrva da ima maline, rekoh joj da danas da Heleni malo, nadam se da će proći bez reakcije!!

clock-img

24.09.2015, 12:54

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Bravo za Ninu user posted image
Mariya, sve je to ok...moja mama kaze da sam ja kao bas mala beba jela jagode, koje smo imali u dvoristu...verovatno ce za koju godinu dr reci da to nisu alergeni, vec neka druga namirnica...kao sto je slucaj sa ribom...

clock-img

03.11.2015, 08:37

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: branki RR

ana,bravo za ninu+
user posted image

ana,bravo za ninuuser posted image mozde ovde ima nekih predloga bebin dorucak.

Au Branki pa gde baš na stranicu gde pisah za Anu user posted image user posted image user posted image

Ja još Luki nisam uvela doručak, mislila sam da ga zeza jogurt, pavlaka.
Juče nakupovah voćne jogurte, pa ću mu to danas davati za užinu. Ako prođe lepo, uvodimo doručak.

Inače, ovde mi je rečeno da DOMAĆE jagode mogu i pre godinu dana. Da je problem u raznoraznim aditivima koje dodaju ne bi li se one u prodavnicama održale.

A još od Ane pamtim kako mi rekoše da je BRESKVA veći alergen nego jagoda.
Trendovi...

Nego, ja dođoh da pitam kad smem da dam borovnicu? Dala bi je doduše kroz voćni jogurt prvo

I flunked anger management! }:->

clock-img

03.11.2015, 10:53

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Trco,pa znam ja da si ti cuveni expert za bebine doruckoveuser posted image
Ja sam toliko opustena sto se tice bokine hrane da se sama sebi cudim.koliko sam sa bozom strepela oko svakog grama,kolicine,sta ce jesti,sta sa cim mesam ,u koliko sati ce jesti,ma sve,sve,sad mi je sve laganica.
Borovnice,mislim da smes.
Ja samboki juce dala za veceru hleb,pojela je celu krisku i krem sir,onaj zuti,imlek bese pravi,nemam pojma.cak je uzela i dva,tri zalogaja kobasice,jer je vecerala kad i mi ijela sa nama.

branki

clock-img

03.11.2015, 11:50

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

Branki opuštena sam, mislim ''opuštena''. Neću dati alergene i mleko.
A kažem, probala ja odavno jogurt pa se drao na sav glas uveče pa sam malo odgodila.

Sad ću polako kupus, pasulj... A da mu dajem u sat - dajem. Na 3 sata skoro striktno, da barem neko u porodici ima zdrave navike što se tiče jela. To se ja kao nadam da će ostati tako ahahahahahahahha

SAd odo da mu dam voćni jogurt

clock-img

03.11.2015, 13:28

clock-img

daca77

pencil-img

8079

Konacno nisam sama, ovde user posted image
A kako spremate grasak? Da li odvajate od onih ljuspica?

clock-img

21.11.2015, 18:22

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: daca77

Jok, odustala sam od toga. Probala par puta i smučilo mi se. Nema ovde lep grašak zamrznut, pa taj neki i što ima je sa nekom baby šargarepom.

Dala sam mu kupus, nije se bunio.

Mislim da je definitivno vrmee da mu uvedem doručak user posted image

A sad molim ideje za doručak.

Osim hleba i jogurta i recimo palente sa jogurtom/pavlkom.

clock-img

21.11.2015, 18:25

clock-img

eca89

pencil-img

3753

IZVORNA PORUKA: Trcosava RR

IZVORNA PORUKA: daca77

Jok, odustala sam od toga. Probala par puta i smučilo mi se. Nema ovde lep grašak zamrznut, pa taj neki i što ima je sa nekom baby šargarepom.

Dala sam mu kupus, nije se bunio.

Mislim da je definitivno vrmee da mu uvedem doručak user posted image

A sad molim ideje za doručak.

Osim hleba i jogurta i recimo palente sa jogurtom/pavlkom.

Trco, ja svojoj dajem i makarone sa pavlakom, skuham joj griz, pa stavim malo sira, malo pavlake i žumance, nemam baš nekih mnogo ideja za doručak.

< Poruku je uredio eca89 -- 21.11.2015 18:26:30 >

clock-img

21.11.2015, 18:31

clock-img

lesica

pencil-img

12015

Pravac tema bebin doručak user posted image

I btw, milion i jedna proja, pita, što slatka što slana, uz bez jogurt/kiselo mleko..., ako imate domaći pekmez ( ne džem, već pekmez) eto i to, pa popara, kačamak, može prethodni dan od ručka da se odvoji malo mesa pa da se napravi paštetica, pa prženo žumance, pa palačinak bez belanaca ( ili sa, ako već jedu) ovsena kaša u slatkoj/slanoj varijanti...

Eto doručka( ili večere)

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

clock-img

21.11.2015, 20:37

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja ne odvajam ljuspice od graska.grasak joj uglavnom dajem kad kuvam nama,pa onda njoj samo udrobim malo hleba i izmiksam.
Dala joj da pije jogurt iz case,odusevljenauser posted image da l jogurtom,da l plasticnom casom,pojma nemam.

branki

clock-img

21.11.2015, 20:46

clock-img

choopa choops

pencil-img

9258

I mi smo počeli sa graškom, boranijom. Grašak ne ljuštim, samo ga izgnječim...Za sada se snalazi.

Kupus joj još nisam davala...Ni pasulj.

< Poruku je uredio choopa choops -- 21.11.2015 20:47:06 >

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

clock-img

21.11.2015, 20:51

clock-img

branki*

pencil-img

20828

Ja dala kupus i dopao joj se.pasulj nisam jos,ni socivo.a,ni papriku.

branki

clock-img

22.11.2015, 11:03

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: branki RR

Ja dala kupus i dopao joj se.pasulj nisam jos,ni socivo.a,ni papriku.

ppriku dajem ja poodavno - samo skinem kožicu.
Pasulj, sočivo nisam.

Nego, kad smem da mu dam kaki?