cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

06.08.2015, 22:32

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja još nisam dala ali planiram, prvo ću kuvanu ovih dana pa posle 11.og meseca i sirovu papriku.

D- Kruške i frutolino
R- Pileći paprikaš sa graškom (batak, krompir, paradajz i grašak)
U- banana
V-Humana sa trešnjom.

clock-img

06.08.2015, 23:13

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Mila ja sam mu juce davala kuvanu papriku sa batakom. Mrljavio kao i svaki rucak user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

07.08.2015, 08:23

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Nisam jos papriku..a ni grasak i boraniju,sad bi moglauser posted image

clock-img

07.08.2015, 10:37

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja sam uvela papriku u obliku punjene paprike pa je tako jeo malo, ali nijedno jos uvijek nece da jede onako samu nego bas kad je zabasurim u nesto.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

07.08.2015, 13:18

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Ja dajem kuvanu papriku i jede samo skinem kožicu kad se skuva, tako dajem i paradajz. Od kada sme svež paradajz da se daje? Razmišljam da napravim domaću paštetu i da mu dam za večeru, verovatno će biti i za doručak, pošto M voli hleb. Kako ste davale plavi patlidžan bebama?

clock-img

07.08.2015, 13:22

clock-img

World

pencil-img

4234

Patlidzan sam stavila u corbicu, isjeckan na kockice. Inace ovi moji vole tako te razne corbice pa onda natrpam sve u njih, meso, luk, mrkvu i onda bilo kakvo povrce koje imam. I paradajz stavim oguljen, a papriku nisam ubacivala jer se odvoji kozica pa ne znam kako bi to jeli.

clock-img

07.08.2015, 13:37

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Hvala World, znači mogu patlidžan sa ostalim povrćem i mesom da kuvam zajedno, mi tako ručkamo puno povrća skuvam i meso pa mu dajem komadiće, lepo jede kad sve pojede onda voli da se zasladi sa hlebom umočenim u čorbicu od povrća i mesa. Ranije sam mu dodavala maslinovo ulje kad sam blendala ili gnječila ali dečko ne voli kašiku nego zalogaje pa sad ne znam kako da mu dodam maslinovo uljeuser posted image .

clock-img

07.08.2015, 13:40

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mi smo juce slucajno uveli svezu papriku.Dok sam je hranila,dala joj papriku da drzi u ruci,tako je zanimam,dam joj i koricu hleba ili okrajak..gospodjica je pojela komadic,bila se zagrcnula,malo sam se uplasila ,lupala je po ledjima,dala vode i ona progutala.
Danas sam joj iseckala malo paprike zajedno sa sargarepom,tikvicom i krompirom,skuvala i dodala kuvano zumance.Bas je bila ukusna kasica.Sutra planiram kao becarac da joj napravim,pa sa pire krompirom i malo mesa.
Nisam jos dala boraniju i plavi patlidzan,trebalo bi..i pasulj.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

07.08.2015, 13:41

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: World

Patlidzan sam stavila u corbicu, isjeckan na kockice. Inace ovi moji vole tako te razne corbice pa onda natrpam sve u njih, meso, luk, mrkvu i onda bilo kakvo povrce koje imam. I paradajz stavim oguljen, a papriku nisam ubacivala jer se odvoji kozica pa ne znam kako bi to jeli.

Ista stvar i kod nas sa corbicama,sve vole ,stavljam sta imam od povrca.user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

07.08.2015, 13:52

clock-img

World

pencil-img

4234

Ranije sam mu dodavala maslinovo ulje kad sam blendala ili gnječila ali dečko ne voli kašiku nego zalogaje pa sad ne znam kako da mu dodam maslinovo ulje

ako pravis sa mesom, ne treba ti neka dodatna masnoca, ja obicno ubacim neke masnije dijelove mesa, a ako je samo povrce pa izdinstaj lagano na maslinovom ili ga na kraju samo ubaci u sve to, kad zagrabis kasikom pojesce se... user posted image

a sto se tice pasulja, mi ga ne jedemo uopste, ne sjecam se jesam li ga i Ani uvela... hm......

< Poruku je uredio World -- 7.8.2015 13:53:03 >

clock-img

16.08.2015, 19:34

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja Luciji jesam uvela pasulj ali mi ga ne jedemo, možda jednom godišnje. Jede ga kod babe ali ni to nije često.
H sam uvela kuvanu papriku i patlidžan, borovnice. Planiram kakao i čokolino ovih dana.
Nego moram da zakukam, H neće da jede!! Već treći dan, izluđuje me, jer do sad nisam imala problema sa njom. Izašao joj je zub, ali izlazili su joj sve do sada pa je ipak jela. danas je pojela pola svog doručka i to iz dva puta, nešto malo za ručak i pola banane. Bukvalno jede polovinu količine koju je jela do sad.user posted image Vesela je, raspoložena, nisam merila ali čini mi se da nema t. Jedino hoće keks da gricka, njime žulja desni pa joj valjda prija.

clock-img

17.08.2015, 13:22

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Mariya ako ti je za utehu i M neće da jede, što ti kažeš pojede polovinu količine koje je inače jeouser posted image muku mučimo sa hranjenjem, čak je naučio da pljune pa sad samo pljuje. Hranimo se po sat vremena i opet pojede polovinu.
Inače ja sam M juče dala gibanicu malo je jeo nije bilo reakcije, mislim da tu ipak ima malo belanceta, on će za 10 dana napuniti godinicu mislim da mu polako počnem davati i celo jaje.

< Poruku je uredio mika79 -- 17.8.2015 13:23:52 >

clock-img

17.08.2015, 21:32

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Evo danas je pojela ceo doručak ali iz dva puta, pola ručka, pola užine i pola večere.
Mika možeš mu davati polako i celo jaje. Ja sam prošle nedelje ostavila H kod svekrve, rekla sam joj šta može a šta ne može da jede ali joj ne rekoh ništa za testo iz supe i ona joj dala, a to testo je sa celim jajetom! sreća nije imala reakciju, pa sam joj danas i ja dala, tako sam je mogla prevariti da pojede ručak, umakala sam njenu kašicu u našu supuuser posted image . Supu je htela da jede a čim je oset_ila kašicu zacementirala usta. Možda je vreme da joj dajem ono što mi jedemo ili da prestanem da joj blendam, pokušaću i to...

Danas smo jeli:
D - kruška, jabuka i frutolino
R - Pil. batak, karfiol, krompir, peršun i supica
U - 1/2 banane
V - Humana sa keksom.

< Poruku je uredio Mariya -- 17.8.2015 21:36:29 >

clock-img

18.08.2015, 12:19

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Mariya možda je i kod nas vreme da počne da ručka ono što mi jedemo, dajemo mi njemu ponekad nešto što mi jedemo ali ja nikako da počnem soliti njegovu hranu. Pokušaj da ne blendaš ili deo izblendaš a deo ne pa ćeš videti da li hoće. Mi odavno ne blendamo ništa a on i blendano i ne blendano mrljaviuser posted image

clock-img

19.08.2015, 19:39

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Moja T i dalje brljavi.Uglavnom hoce blendano,jedino hoce komadice hleba,bas male,sa kiselim mlekom da jede ili bananu,neku pitu,ali kad napravim bez belanceta i nesoljeno.nista joj jos nisam dala slano.Nisam uvela jos pasulj,papriku jesam.Planiram borovnicu,kupinu sada.Pa razblazenu limunadu ako bude htela(jer sokove ne pije uopste,nece) pa tamo sa 11.5meseci polako i belance.
Vrlo je zainteresovana za nasu hranu,onda uspem da je zavaram kad kobajagi grabim iz nasih tanjira ili serpe a dajem njenu kasicu.
Nisam nista jos od Lino proizvoda dala,planiram taj frutolino da probam.
D: kruska i proso
R: Pileci batak,luk,sargarepa.krompir i karfiol
U:breskva (i malo plazme u njoj)
V: Nestle 8 corn

clock-img

21.08.2015, 20:09

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Pokušala sam i blendano i neblendano i podjednako neće da jedeuser posted image
Sreća pa sad jede doručak i večeru celu porciju, ostala je na pola ručka i pola užine.
U međuvremenu smo uveli čokoladu (dobila je nesquik kuglice i oduševljeno ih je grickala), čokolino i plazmu. Danas sam joj opet dala malo kolača sa celim jajetom (belance) i počela sam da joj dodajem malkice naše začinjene tj slane hrane u njenu kašicu, možda je do toga, jer kad joj dajem supu iz mog tanjira onda jede!

D - jabuka, kruška, šljiva i frutolino
R - kupovna kašica špagete bolonjeze
V - milupa Straciatella kašica

clock-img

25.08.2015, 17:45

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Valjda je neću ureći, došla sam da upišem da od nedelje jede sveuser posted image ceo doručak, ručak i večeru. Ne znam šta ju je mučilo, zub nije jer nema nov, ali bitno je da jede!!
današnji meni
D kruška, avokado i frutolino
R pil. džigerica, šargarepa i sataraš (luk, paradajz, paprika i pirinač)
V Nestle pahuljice sa čokoladom.
U dinja

clock-img

25.08.2015, 22:04

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Bravo za nasu drugaricu ! user posted image i moja T je pocela bolje da rucka(kuc,kuc),nadam se da ce potrajati malo duze.I dalje strasno grize,a jos nema novih zuba.
D: pavlaka i proja
R: pileci karabatak,paradajz,luk,krompir,sargarepa
U: kruska
V: Nestle ovas i sljiva

clock-img

28.08.2015, 16:38

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

OOo Mila, pa gde si tiuser posted image Bravo za drugaricu, sad će ona polako da klopa sve više i više!! moja se danas razvalila, pravila sam joj njenu omiljenu kašicu sa brokolijem i pala sam u nesvest kad je pojela sveuser posted image -to je bilo brem 220g kašice a posle toga je još pojela supu koju L nije pojelauser posted image .
Imam novu caku, kako da je zamajavam dok jede - dam joj činiju i kašiku. Ona se toliko zaigra da samo otvara usta i guta. milina je hranitiuser posted image
U međuvremenu sam joj dala malo svinjetine i lješnjak čokolino sa kravljim mlekom. Ali samo kašikicuuser posted image

D -kruška i nestle nestum
R-ćuretina sa brokolijem krompirom i karfolom
u - banana i keks
v - nestle kašica sa čokoladom.

clock-img

29.08.2015, 15:35

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mariya,tako je i ja zamajavam,retko kad da bez neke animacije i zabavljanja jede.Cesto joj dam okrajak od hleba da gricka,dok je hranim.Nasa maksimalna porcija po obroku je oko 160, 170g...i to rucak,sve ostalo je u proseku oko 120g,nekad dorucak bude manje.(kad hoce da jede,nije tako bas svaki dan...)
Sad si me podsetila,kupila sam frutolino ,jos joj nisam dala.
D domaci sitni sir(neslani) u malo pavlake razmucen i palenta
R piletina,luk,tikvica,brokoli,krompir, sa malo masl.ulja
U danas na redu breskva
V smisljam,ako nista ne napravim,mozda neke pahuljice.

Voli malo supice posle rucka da pojede.Bas je zainteresovana da jede sama.

clock-img

01.09.2015, 19:46

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

I H hoće da jede sama ali pojede 2-3 zalogaja i onda krene da hrani meneuser posted image
Danas sam joj dala malkice ananasa. Nisam više tako oprezna i ne hranim je baš po PS-uuser posted image . Ostaje nam med, citrusi, bobičasto voće, celo jaje.
Danas smo jeli:
D kruška breskva i frutolino
R Svinjeći paprikaš (svinjetina, paradajz, paprika, krompir, celer i makarone)
U ananas i banana
V milupa pahuljice za laku noć

< Poruku je uredio Mariya -- 1.9.2015 19:47:59 >

clock-img

01.09.2015, 23:14

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Mi i dalje muku mučimo sa povrćem i mesom. Ništa bareno neće da jede, ništa od svežeg povrća. Dr nam juče na kontroli rekla da se ne opterecujem previše, da napreduje dobro i da će jesti kad još malo odraste. I rekla mi je da probam paradajz i krastavac. Što više salatica dok su ove vrućine, pošto neće meso user posted image

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

05.09.2015, 23:04

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mi smo uveli ribu konacno.Sa prvo dvoje sam uvela oko 10.meseca, a evo sa Teodorm skoro pred sam rodjendan. Sad planiram belance,nisam do sada.Malo sam opreznija sa njom oko tih alergenih namirnica,zbog svega sto je prosla.A i dr mi je tako rekla,jer joj je organizam bio dosta stresiran. Onda planiram citruse.

clock-img

10.09.2015, 19:50

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Samo da se cekiram da smo pre neki dan probali ribu, i svez paradajz i krastavac. To za sada hoced da jede user posted image

Honey, I'm Home

clock-img

10.09.2015, 20:16

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Wiv, sjajnouser posted image Ako već neće meso, nek jede ribu!
Mi smo od zadnjeg javljanja uveli ananas, med i limun, tako da sad možemo da pijemo čajeve koji joj se veoma dopadajuuser posted image Belance samo joj nisam još dala ali danas je jela griz knedle iz supice, i to se računa kao belance, zj celo jaje, zar ne? Sutra ćemo grožđe, pa onda sočivo. Setih se da bih mogla da joj počnem uvoditi kravlje i kozije mleko...

< Poruku je uredio Mariya -- 10.9.2015 20:17:37 >