cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

15.07.2015, 16:10

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Trćo, htela si da kažeš da ulećete u onu temu od 6-9user posted image

Miko,joj, i mene to čeka, mislim na odvikavanje od dnevnih podoja i ubacivanje užine. Za uspavljivanje se ne brinem, zna da se uspava i bez sise, barem zasad, da je ne ureknem. Ne znam koji podoj da joj prvo izbacim, podnevni ili popodnevni, moram da razmislim i isplaniram...
Frutolino joj uvek dajem za doručak, sipam joj u izmiksano voće, koliko treba da zgusne kašicu. A frutolino se prriprema sa vodom. 8 cereals sam sad prebacila za večeru, amešam ga sa NAN 1, to sam kupila još kad se rodila za svaki slučaj da imam kod kuće, pa sam sad tek počela da joj spremam kašice sa njim, a sledeće ću kupiti NAN 2.

A paradajz ja prvo skuvam, pa ga posle gulim, ustvari tad se kožica sama skine sa mesa.

< Poruku je uredio Mariya -- 15.7.2015 16:14:06 >

clock-img

19.07.2015, 09:22

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Ko ima problem sa ljušćenjem paradajza, evo jedna "fora" koju me mama naučila. Nema potrebe da se kuva, ja ostavim u sudoperi 30-tak sekundi pod mlazom vruće vode. Baš se lako oljušti.
A mi smo juče klopali paprike, punjenje junećim mesom, pirinčem i gomilicom nekog znevlja. Sa kašičicom pavlake i malo hleba. Razvalila se. Nije bilo problema ni sa paprikom, ni sa onom njenom kožicom. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

19.07.2015, 10:03

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

I ja moram da ubacim uzine i izbacim dnevne podoje,jos malo i pocinjem da radim..ne vredi..
Ne znam ni sama sta,kako,opet moram da menjam..

clock-img

22.07.2015, 22:30

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Von, ništa mi ne govori, i ja sam u istom sosu, a kao da mi je prvo dete, nemam pojma kad i kakouser posted image
Mi pomalo izbacujemo jedan od dnevnih podoja. To znači da, ako je neko kod nas (baba, muž, sestra) onda je oni uspavaju, ako sam sama sa njom onda je podojim. (dosad je zaspala na rukama bez problema, a otkad joj ukidam podoje hoće da se uspavljuje sisajućiuser posted image ) Pa ću tokom avgusta da joj ukinem i drugi dnevni podoj, a u septembru jutarnji, da kad počnem da radim ostanemo samo na podoju pred spavanje.
Od zadnjeg posta uveli smo dinju. Danas smo počeli celer.
današnji meni: D- Nektarine i višnje sa ovsenim i raženim pahuljicama;
R- Pil. džigerica sa šargarepom, krompirom, paradajzom i celerom
U- Nektarine i mladi sir
V- 8 cereals.

clock-img

23.07.2015, 12:51

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Mi smo ukinuli podoj u podne i zaspi bez problema i počeo je da duže spava u podne, u poslednja tri dana neće posle podne da spava, spavao je oko pet, pre je sisao i zaspi sad povuče dva tri puta i neće više. Neznam da li da ga onda više i ne nudim da sisa već da mu dam voćku. Da li je mnogo za bebu od 11 meseci da ima dve voćne užine? Od kada smem da mu dam kupine imamo domaće i baš su slatke, sve mi žao da prođu a da on ne probauser posted image

clock-img

23.07.2015, 14:01

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Miko, nije mnogo da ima dve vocne uzine..ja sam nudila starijoj vocni jogurt popodne,jer su ujutru zitarice+voceuser posted image
Ovsene i razene pahuljice moram da kupim..bese,one se kuvaju?

< Poruku je uredio vonavoj -- 23.7.2015 14:03:25 >

clock-img

23.07.2015, 23:12

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Von,Ja ih potopim na 10ak minuta,pa isperem i onda prokuvam.

clock-img

24.07.2015, 12:48

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Von i ja sam ih kuvala, malo ih sameljem pa ih onda skuvam u vodi. Kad bi hteo voćni jogurt bilo bi super, moram ga nekako naučiti da pije na slamčicu.

clock-img

24.07.2015, 15:16

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Miko mislim da mu je rano još za slamčicuuser posted image Probaj sa flašicom što ima onu "sport cap" prvo, pa posle slamčicu.(H ne zna još ni da pije iz te sport cap, ali dobro, ona je manja od tvog M, zato mislim da mu je rano za slamčicu)
Setih se da smo uveli i ćuretinu, to je jedina kupovna kašica koju je pojela, ali naravno tek kada sam je razredila i izblendalauser posted image
Danas jedemo:
d- breskve, nektarine i nestle nestum;
r- pil. batak, šargarepa, krompir, brokoli
u - banana
v - 8 cereals.

clock-img

25.07.2015, 08:45

clock-img

World

pencil-img

4234

Miko, ne treba mu slamcica, uci ga da pije iz case, A. sada pije bas lijepo i to smo vec odavno poceli.. na pocetku sam mu davala kasikom jogurt ali sad fino popije iz case ili solje.. doduse sa 'brkovima'.. user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

25.07.2015, 12:38

clock-img

mika79

pencil-img

1743

World on zna da pije iz čaše, kad vidi da ja pijem vodu iz čaše hoće i on, tako je naučio da pije iz čaše, samo neće jogurt uzme malo i neće više, nije oduševljen jogurtom. Moje dete bi moglo po ceo dan da jede samo breskve, jutros nije hteo da doručkuje ali je posle u vreme užine pojeo dve breskve.

clock-img

01.08.2015, 23:55

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Pozdrav svima.Moja beba ima 9.5 meseci i ima 3 obroka i 2-3 flašice mleka-oko 600-700ml.Za doručak jede žitarice i voće,ručak povrće i meso i večera ili gotove instant pahuljice ili kačamak sa jogurtom,griz...Uveli smo svašta,i gluten,mesa,bkraniju,grašak...
Uglavnom od drugog meseca je spavala celu noć i pre 2-3 nedelje počinje da se budi svaku noć i eće da zaspi dok ne popije mleko-oko 150ml.
Svi me ubedjuju da je gladna, a ja ne znam kad da joj dam još da jede.Mogu samo da uvedem užinu voće,ne znam.
Jel vaše bebe spavaju celu noć sa tri obroka dnevno?

clock-img

02.08.2015, 00:20

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Moja H ima. Podoj ujutro,pa doručak,nekad i užinu,pa podoj,ručak,užinu,podoj večeru i podoj i opet ne prespava nocuser posted image

clock-img

02.08.2015, 14:41

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Cecana, moj M je do skoro 13 mjeseci pio nocu po jednu flasicu mlijeka user posted image
Ne milslim da je gladna, pa i da dodas vocnu uzinu neces nista promijeniti jer voce nije sito.Mislim da je to prije navika. Ja M nisam ni pokusavala da izbacim tu nocnu flasicu, prosto je jedne noci prespavao bez budjenja za nju, pa onda druge, trece...i nema vise mlijeka. Zato se sad budi da pije vodu user posted image

clock-img

02.08.2015, 21:40

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Cecana,ma kakva glad..sad pocinjy da zeke!
Moja jede sve i sisa dva puta nocu..a kao beba je samo jednom...

clock-img

02.08.2015, 22:41

clock-img

Cecana

pencil-img

376

Pa da,i ja mislim da nije gladna nego jednostavno pije mleko noću.Videćemo do kada će to da traje,nadam se da neće još dugo.Evo danas nije ni večerala zaspala je u 6 pošto ceo dan nije spavala i nastavlja noćni san.To nam se već desilo par putauser posted image

clock-img

03.08.2015, 12:32

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Cek i ja da se upisem.
Moj je od rodjenja sikio samo jednom nocu oko 3, u poslednjih mesec dana od 5 ujutru visi stalno na sisi. Kasice od mesa i povrca nece pa smo presli na sve ostalo, sarmice, pasulje...

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

03.08.2015, 13:12

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Hihi, wiv, gurman mali user posted image ako, samo vi lepo ruckajte i uzivajte u ukusima user posted image

clock-img

04.08.2015, 22:14

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Mame, koliko je borovnica alergena? Imam je sad, a ko zna kad ću opet imati svežu, pa se razmišljam da li da joj dam...
Danas smo jeli:
D-avokado, kruška i nestum
R-Morčija džigerica i batak sa krompirom, peršunom i brokolijem
U-kriška dinje i banana
V- Humana kašica sa trešnjom.

clock-img

04.08.2015, 23:51

clock-img

wivern

pencil-img

8800

IZVORNA PORUKA: milicicak

Hihi, wiv, gurman mali user posted image ako, samo vi lepo ruckajte i uzivajte u ukusima user posted image

Mili morali smo level up sto se tice uvodjenja hrane. Dajem mu da jede sve, osim mleka naravno i belanceta. Nece bljutavo, juce je jeo pilecu corbu, peceni batak i hleb. Odvalio se. ali zato danas kad sam opet pokusala da podvalim kasicu ni usta da otvori.

Mariya mislim da borovnicu moze bez problema.

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving

Honey, I'm Home

clock-img

05.08.2015, 18:52

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja zaboravih danas da joj dam borovnicu, pa joj dadoh za ručak patlidžan.
Moram negde da zapišem šta joj nisam još dala: borovnice, batat, boraniju, papriku, kakao, čokolino,

D- Višnje i kruške sa ovsenim i raženim pahuljicama,
R-cvekla, paradajz, celer i žumance,
U- breskve
V Milupa sa keksom.

clock-img

05.08.2015, 18:58

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mariya,bas mi se svidja vas meniuser posted image i mi slicno imamo,mada nekad nema uzine popodne,zavisi kako jede.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

05.08.2015, 18:59

clock-img

wivern

pencil-img

8800

Jao ja nista vise ne pisem, niti pamtim. Dajem mu sta mi jedemo za rucak , a za dorucak i veceru je sve standardno.

Honey, I'm Home

clock-img

05.08.2015, 22:54

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

I ja slabo pišem šta joj uvodim, mnogo sam opuštenija sa H nego što sam bila sa L. Ne samo zato što je drugo dete već što je moja sorta - nije atopičnauser posted image

Setih se još da ću joj, kad napuni 11 meseci početi uvoditi svinjetinu, citruse, kravlje i kozije mleko, orahe, lešnike, bademe, belance... ihaj, kako ćemo da klopamouser posted image

Mila, jedino ti i ja pišemo dnevni meniuser posted image , i ja često kradem kombinacije od tebe. Stane mi mozak, pa onda virnem ovde da vidim šta ste jeliuser posted image

A zamisli da mi ponekad imamo užinu i u podneuser posted image I još sisa ujutro, uveče i popodne!!! H jede kao što je i sisala - na 2 sata. Kad gledaš koliko i kako često jede, pomisliš da bi trebala da ima 100 kila. Međutim, ona još nema ni 9, a sve mi se čini da neće ni utrostručiti porođajnu težinuuser posted image .
Mada ima dana kad baš neće da jede, ali juče i danas npr se razvalila od hrane, ceo dan je nešto jelauser posted image Sad kad je ureknemuser posted image

< Poruku je uredio Mariya -- 5.8.2015 22:56:16 >

clock-img

06.08.2015, 12:36

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Moja t ne jede puno.Njoj je maksimalno za dan bilo oko 480 g kasice,to se desilo samo dva puta dosada,uvek pojede oko 350g. Ima trenutno oko 7800g.i to sto pojede,sve te kalorije potrosi na puzenje,kao gonzales je,sad joj je to interesantnije nego hodanje jer je u tome brza.

Nas danasnji meni
dorucak: casa kiselog mleka i malo hleba
rucak: teletina sa sargarepom,lukom,krompirom i graskom
uzina (mozda) :breskve i kruske
vecera nestle zitarice ovas i suve sljive
Izmedju obroka pije mleko Nan 2,popije ujutro pre dorucka 130ml, i svaki put pred spavanjer,jednom prepodne i jednom popodne,isto toliko otprilike.Cak i kada joj ne dam mleko,isto kasice pojede. Od 22 pa do 6h ne pije mleko,iako pola noci losije spava,valjda vrucina i ti famozni zubi.Vec par dana mi na vrh kasike jede.

Nego,jeste li dali vasim bebcima papriku? Ja se ne secam kako sam starijim klincima dala,oni su oboje u julu rodjeni i mislim da sam im oko 1.rodjendana dala svezu domacu iz baste.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.