cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

01.07.2015, 21:39

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Mariya,tako i ja ponekad kada kuvam supu za nas,stavim i njoj i odvojim pre zakuvavanja sa zacinima i rezancima. To sa dinstanjem sam pocela nedavno.i dalje njoj posebno kuvam,dok ne uvedemo sve,a i onda cu pre zacinjavanja samo odvajati njen deo.
U pravu si za beli luk,to je jedan od najjacih prirodnih antibiotika...verovatno bih i ja postupila tako da sam na tvom mestu user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

05.07.2015, 17:15

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Mame od kog meseca ste davale svež krastavac? Ja sam juče dala Mihajlu krastavac isečen na štapiće i on je trljao desni i malo ručkao, vidim da mu se dopalo ali neznam koliko smem često da mu dajem.

clock-img

05.07.2015, 17:39

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja sam dala Aleksi prije nekih mjesecak dana otprilike i jeo je bas dosta, ne vidim neki razlog ogranicavanja ako uvodjenje prodje dobro.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

05.07.2015, 17:56

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Ja ću dati svež krastavac Heleni kad napuni 10 meseci. Danas sam joj neplanirano dala kašicu sa paradajzom. Ja njoj skoro uvek kuvam za dva dana, tako da odvojim u teglicu ručak, stavim u frižider i to joj dajem sutradan. I danas ja izvadim tu kašicu iz frižidera u jedan i ostavim na šanku, u 3 je uzmem da skinem poklopac da je ugrejem malo u mikrotalasnoj i kako sam skidala poklopac, tako je kašica iscurela, onako penušavo, slično kao kada otvoriš pivo, kao da je prokuvala. Mirišem je- miris je ok, a ukus - kiselo. Ne mogu da verujem da mi se ukiselila hrana!!!user posted image A kod kuće imam samo kupovne kašice sa paradajzom, pojela je 1/3 i gotovo. Pa sam joj dala bananu. Sad sam joj skuvala jaje, pa ću da smućkam žumance sa voćem.
A baš danas nam je sazreo prvi domaći paradajz iz bašte, pa sam sutra mislila da počnem sa uvođenjem paradajza.

clock-img

05.07.2015, 17:58

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Hvala World ja sam se brinula da ga ne muči stomačić.

clock-img

06.07.2015, 12:24

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Tako nesto i ja planiram Mariya,za krastavac.Nas sada ceka uvodjenje boranije,eno ima kod bake jako mlade u basti, grasak,pasulj,,to nismo jos uveli,pa paradajz i krastavac.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

06.07.2015, 12:57

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Evo i nas jos malo u ovoj temi,pa da pitam,da li pored 3 obroka dajete nesto izmedju..meni se desi da nekad ruca u 14h,i onda do 19 je dug period,mislim da joj nije dosta da sisa samo..

clock-img

06.07.2015, 13:14

clock-img

mila83

pencil-img

3821

E to sam se i ja pitala,probala sam par puta da joj dam neku uzinu,ali onda ne vecera...tako je kod nas bilo
ili manje pojede pahuljica...a necu po ovoj vrucini ni da forsiram jos nesto,bolje sto vise tecnosti i mleka,ne znam...

clock-img

06.07.2015, 13:15

clock-img

World

pencil-img

4234

Kako kad, ako malo bolje jede onda ne, ako brljavi onda da.. u sustini dam mu da jede kad je gladan, ne gledam bas na sat..

clock-img

06.07.2015, 13:17

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Juce je rucala u pola 2,sisala oko 4,i u 18 je vec bila gladna,ajde dala joj da vecera,i posle je samo sisala pre spavanja,isto se probudila u 4 da sisa..znaci isto kao da je u 20h veceralauser posted image

clock-img

06.07.2015, 13:18

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Da,ako brljavi onda uvek probam jos nesto da ponudim

clock-img

08.07.2015, 19:53

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

greška

< Poruku je uredio Mariya -- 8.7.2015 19:57:56 >

clock-img

08.07.2015, 19:56

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

I kod nas isto, zavisi kako je jela. Ona ruča između 2-3 sata, pa ako ne pojede sav ručak ili napravim više onda joj dam to oko 5, ili joj dam bananu, smućkam voće sa jogurtom ili keksom. Nekad pojede, nekad uzme 2-3 kašike i zacementira ustauser posted image Pa onda sisa oko pola 7.
Juče smo završili uvođenje paradajza, prošlo bez problema, danas smo počeli lubenicu.
Da vas pitam, ja njoj nikad nisam davala ad mleko samo, ali jede kašice sa mlekom u sebi, pa ne znam da li da joj dam ad mleko samo dan-dvauser posted image ili joj je to onda uvedeno preko mlečnih kašica?

Današnji meni: D- kajsije sa ovsenim i raženim pahuljicama
R- Piletina sa graškom, pirinčem i paradjazom
V- Humana kašica sa trešnjom i bananom

Inače kuvala sam proso u mleku, kao sutlijaš, sa cimetom i smeđim šećerom. Žene, pa to je tako ukusno, više neću kuvati pirinač, samo proso.

clock-img

08.07.2015, 20:40

clock-img

mila83

pencil-img

3821

IZVORNA PORUKA: Mariya

I kod nas isto, zavisi kako je jela. Ona ruča između 2-3 sata, pa ako ne pojede sav ručak ili napravim više onda joj dam to oko 5, ili joj dam bananu, smućkam voće sa jogurtom ili keksom. Nekad pojede, nekad uzme 2-3 kašike i zacementira ustauser posted image Pa onda sisa oko pola 7.
Juče smo završili uvođenje paradajza, prošlo bez problema, danas smo počeli lubenicu.
Da vas pitam, ja njoj nikad nisam davala ad mleko samo, ali jede kašice sa mlekom u sebi, pa ne znam da li da joj dam ad mleko samo dan-dvauser posted image ili joj je to onda uvedeno preko mlečnih kašica?

Današnji meni: D- kajsije sa ovsenim i raženim pahuljicama
R- Piletina sa graškom, pirinčem i paradjazom
V- Humana kašica sa trešnjom i bananom

Inače kuvala sam proso u mleku, kao sutlijaš, sa cimetom i smeđim šećerom. Žene, pa to je tako ukusno, više neću kuvati pirinač, samo proso.

Zvuci ukusno jako ! Moram probati,nisam nikada !
A meni ti je odlican !

clock-img

09.07.2015, 13:53

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Eto Mila da i ja tebi dam ideju, ja inače uvek virkam kod tebe za inspiracijuuser posted image

clock-img

09.07.2015, 14:04

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Tome i sluzi ova tema,da razmenjujemo ideje user posted image
Kako ti jede H po ovim vrucinama ? Mi se bas natezemo,sto od toga,sto od zubica.
Danas malo lakse pa je i bolje ruckala.
Jutros vocni miks 1 banana, 1\4 avokada, 1 sljiva, 1 kajsija,super proslo,malo kiselkasto ali ona voli.
Rucak sad treba : piletina,sargarepa,tikvica,karfiol,krompir.
Veceru smisljam.

clock-img

09.07.2015, 19:00

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Došla sam da se utešim i da vidim da li i vaše bebe brljaju sa hranom po ovoj vrućini. I sad mi je lakše. Danas je svežije, pa je i jela bolje. A ovih dana je lepo samo večerala i sisala, i to se budila noću češće nego inače. A o količini vode koju popije da ne govorim. Najgore mi, ni voće nije htela da jede, a bar sa tim nikad baš nismo imali problema. Danas je probala lubenicu. Nismo slavno prošli. Ili je bila sita, ili joj se nije dopalo. Videćemo sutra.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

10.07.2015, 08:52

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Mariya,sa kojim mlekom si kuvala proso?

clock-img

10.07.2015, 17:45

clock-img

vonavoj

pencil-img

21998

Nigde nikoga,sama pisemuser posted image
Da li ste davali deci lubenicu,dinju? Od kad? Ja bih dala Joki sad.

clock-img

10.07.2015, 17:53

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja sam Aleksi dala sad jer je sezona, mislim da joj mozes komotno dati, nisu to neki alergeni..

clock-img

10.07.2015, 20:48

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Možeš, slobodno, sad je sezona.
A što se tiče kuvanja, ja sam sve počela da spremam u kravljem, jer ad mleko nije htela da lizne.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

10.07.2015, 22:01

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Von, sa kravljim mlekom sam kuvala ali nisam davala Heleni, jeli smo Lu, ja, mm i svekrvauser posted image . Daj joj lubenice i dinje, ja sam lubenicu završila, sutra ću joj dati dinju.
Mila, i H je brljavila sa klopom, danas je super jela ali pre dva dana je baš slabo, čak jni doručak nije ceo pojela a to uvek smaže, ali pila je baš puno vode, a nije htela ni da užina.

Današnji meni:
D-kruška, jabuka i 8 cereals
R-pil. batak, karfiol, brokoli sa malo dinstanog luka
V- Humana kašica sa trešnjom i bananom.

clock-img

15.07.2015, 00:30

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Da oodgovorim sama sebi,dala sam joj Ad mleko oodmah,bez uvođenja. Sad uvodimo danju.
danas smo jeli:
d-nektarine i frutolino
r-paradajz,šargarepa i krompir sa junetinom
v-8cereals.

clock-img

15.07.2015, 07:23

clock-img

Trcosava

pencil-img

15173

IZVORNA PORUKA: vonavoj

Nigde nikoga,sama pisemuser posted image
Da li ste davali deci lubenicu,dinju? Od kad? Ja bih dala Joki sad.

Pisala sam tamo Eci u ishrani od 6 do 9 user posted image isto pitanje skoro

Dinja i lubenica nisu alergeni, ali mogu da preopterete bubrege. Vi ste u sigurnoj zoni i smeš da joj daš. Uvodi se od 9 meseca napred. Verovali ili ne to je jedino što sam zapamtila još od Ane user posted image

Mi ulećemo u ovu temu za koju nedelju user posted image

I flunked anger management! }:->

clock-img

15.07.2015, 13:34

clock-img

mika79

pencil-img

1743

Mariya sa čim praviš 8 cereals i frutolino, pošto sam razumela da si tek sad počela da daješ AD a ove žitarice koristiš od ranije, koje AD si počela da daješ?
Ja danas uvodim paradajz samo sam ga ogulila i skuvala sa povrćem i mesom, videćemo kako će mu se svideti. Uvela sam mu užinu u podne voće i plan mi je da mu ukinem sisanje u to vreme, jer uskoro počinjem da radim pa da nauči da se uspavljuje bez sisanja, danas je brzo zaspao videćemo kako će biti ubuduće.