cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

24.06.2015, 09:23

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Ja ne dajem još ceo žumanac i meso u istom danu,ali bude npr. meso za ručak,a za doručak ili večeru palčinka,proja,mafin sa žumancem,pa koliko pojede.

clock-img

24.06.2015, 12:29

clock-img

World

pencil-img

4234

Moji jedu zumance i meso skoro svaki dan.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

24.06.2015, 12:48

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Kod mene je kako-kad. Nisam previše opterećena dokle god lepo napreduje i ima dobru ks. Danas će npr. dobiti samo kuvano žumance sa povrćem i palentom, za ručak. Doručkovala je žitarice sa jogurtom i jabukom. Za večeru ćemo videti...

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

24.06.2015, 19:18

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Dobar dan,ja imam par pitanja zaboravils sam neke stvari.Kada ste poceli mleko u hrani da dajete mi samo sisamo,jedemo mlecne proizvode.Od kada idu grasak,svinjetina,riba,pasulj.?user posted image

clock-img

24.06.2015, 19:52

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Ishler,ima raznih tablica dohrane,ja sam sa prvo dvoje tako nameravam i sa T,vodila se ovako:
Grasak,pasulj,boranija,riba sa punih 10 meseci pa na dalje, a svinjetina posle rodjendana..

I bebe nisu imale problema sa probavom niti alergijama...
Taman sad polako da pocnes sa tim user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

24.06.2015, 19:59

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Ishler, što se mleka u pripremi hrane tiče, ja sam prvo koristila svoje, koje sam imala zaleđeno. Pa kada smo potrošili zaihe, pokušala sam da koristim veštačko, ali je odbijala hranu. Tako da smo mi oko 7. meseca čini mi se, a možda i ranije počeli da koristimo 2/3 domaće kravlje za pripremu hrane. Sad trenutno nemam ni domaće, dajem kravicu, i to više ni ne razblažujem. Koristimo i ostale mlečne proizvode i još sisa. OOd naamirnica za koje pitaš, ja sam uvela sve, osim svinjetine. Ne preporučuje se pre 1. rođendana. Ja neću ni žuriti. Toliki izbor mesa ima. Ni ja je lično ne volim.
Nadam se da sam pomogla. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

24.06.2015, 20:02

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Da,zaboravila sam za mleko,koristila samo moje do 10.meseca,onda ad, a kravlje posle 1.rodjendana....

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

24.06.2015, 20:36

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Hvala vamuser posted image ,ja sam uvela boraniju.Probacu ovih dana malo mleka u hrani.Kako se brzo sve zaboravuser posted image

clock-img

24.06.2015, 23:06

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Javi kako ste prošli.
Inače, ja sam danas planirala da joj dam samo žumance, pa kada sam pripremala ručak, setim se da sam joj uvela belance, tako da sam celo kuvano jaje pomešala sa povrćem i palentom. Fino je jela. A posle je popila pola šolje jogurta. Sama. user posted image Vrlo malo je prosula.

clock-img

24.06.2015, 23:21

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Bravo za bebu koja pije sama!!!!
Mi ovih dana tek naučismo kako se pije iz čaše,do sad je grizao,zevao na nju ili gurao jezik unutra,a o nekom samostalnom pijenju za sad samo mogu da sanjam.
Ishler,slažem se sa Milom,mleko ne bih davala pre prvog rođandana,ako koristite mlečne proizvode,možda zaista nema potrebe za mlekom.

clock-img

25.06.2015, 00:17

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Hvala! user posted image
A ovde se radi o dodavanju mleka prilikom spremanja hrane, npr: pire krompir, popara... Ja povremeno dajem i ml. plazmu i čokolino.

clock-img

25.06.2015, 00:24

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: mila83

Da,zaboravila sam za mleko,koristila samo moje do 10.meseca,onda ad, a kravlje posle 1.rodjendana....

A gde inače sve koristite mleko za pripremu?

Ja sam koristila samo kod Nestle žitarica, koje povremeno dam uveče, i tu sam stavljala Bebelac.
Da li sada mogu kravlje da stavljam recimo u te Nestle žitarice?

I koje mleko koristite za pripremu hrane?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

25.06.2015, 00:33

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Ja sam već napisala, kada sam potrošila svoje zalihe, probala sam veštačka mleka, odbijala je hranu. Onda sam spremala sa 2/3 domaćim, a sad smo uglavnom na kravici, i to više ni ne razblažujem. Kada imam domaće, naravno, ono ima prednost.
A dodajem u pire, poparu, palačinke, projaru, sa žitaricama, sa plazmom, čokolinom, sa pahuljicama... Trenutno čega mogu da se setim.

clock-img

25.06.2015, 10:38

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Ja kravlje mleko koristim od 9 meseci i to u pripremi hrane,tj kuvam na mleku poparu i sutlijaš. Po nekoj tabeli koju ja pratim, ne daje se pre godinu dana da pije, ali može da se kuva na mleku od 8.meseca.
Ja koristim bello imlekovo.

clock-img

25.06.2015, 10:41

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Instant pahuljice pravim sa ad mlekom ili jogurtom. Dojim ga, ali nikada nije bilo dovoljno da odvojim ili zamrznem za žitarice.

clock-img

25.06.2015, 10:44

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Zanima me kada odvajate žumance( sveže) za palačinke ili projice, kako ne ostane i malo belanceta? Ja mu još nisam to pravila, jer se plašim te male količine belanceta koju ne mogu ili ne znam da odvojim. Kako da budem sigurna da sam 100% odvojila belance?

clock-img

25.06.2015, 11:16

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Jeco,odvojiš žumanac ,staviš ga u šaku i propereš pod blagim mlazom vode,da ne pukne.Tako ja radim.

clock-img

25.06.2015, 12:34

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Hvala puuunoooo.

clock-img

29.06.2015, 22:08

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Evo i nas u ovoj temi, porasle smo!!!
Jao, čitam kako vi pravite bebcima proju i palačinke...Moja nema šanse da pojede tako nešto, ili bilo šta sa komadićimauser posted image Ako je kašica gušća, ona se davi, a ne daj Bože da naiđe na komadić-onda više neće ni da jedeuser posted image Ali nadam se da će početi kad bude veća, i Lu mi je baš dugo jela samo blendano.
Mame, kada kuvate proso, jel, ono treba skroz da se raskuva ili se kuva da ostanu cela zrna?

clock-img

29.06.2015, 22:12

clock-img

World

pencil-img

4234

ja sam tako sa anom pogrijesila pa sve zivo blendala, a ona se davila kontstantno.. bas je dugo trebalo da predje na neblendano.. ali zato je aleksa skoro od pocetka jeo gnjeceno, sjeckano, ma ni ne svidja mu se kad je blendano, mozda sam mu malo na pocetku kao blendala.. i odavno on vec pojede komadice pite sa jogurtom, a sa anom je to bilo nezamislivo dok nije bila skoro duplo starija.. dala sam mu od pocetka da sam uzima hranu i jede, kuvano povrce npr. pa prilicno je naucio lijepo..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

29.06.2015, 22:22

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Moji su negde sa 10 meseci poceli polako komadice,valjda ce tako i T sada.Pocela sam sada sa gnjecenim,hoce ponesto,samo je nezgodno malo jer joj idu zubi,pa se i ovako natezemo sa jelom.Sve zavisi i od toga,kad prodju muke sa zubicima.
Sto se tice prosa,meni vise bude raskuvano kada za nju pravim,za svaki slucaj.Evo jutros bas,avokado,banana i proso,divna kombinacija. a rucak zumance,blitva,luk,krompir,mrkvica,prodinstano na malo masl.ulja i vode. na kraju dodala palente da zgusne. Vecera Nestle 8 corn.

clock-img

29.06.2015, 22:23

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Neće ni Kosta komadiće. Zato i hoću da mu pravim te zezancije da može da drži u ruci. Za sada se samo igra, a kada mu ja držim, gricka i to samo keksić.
Proso, zrno treba da pukne. Ne znam kako da ti objasnim. Da, raskuva se.

clock-img

30.06.2015, 22:33

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

Hvala na odgovoru mame. Mila, ti meni daješ super ideje za voćne kombinacijeuser posted image
danas smo jeli
D kruška i kajsija sa 8 corn-om
R junetina sa brokolijem, karfiolom, šargarepom i malo luka
V Humana pahuljice sa keksom.
Zaboravila sam danas da nastavim, juče sam joj počela uvoditi svež beli luk. Pa ćemo boraniju, pa kad budu dinja i lubenica i onda čekamo 10 meseci i domaći paradajz.

clock-img

01.07.2015, 10:30

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Dorucak juce jabuka,kruska,breskva sa malo nestle 8corn, a danas avokado,breskva,kajsija
rucak juce piletina,sargarepa,krompir,cvekla,luk...danas junetina sa blitvom,krompirom,tikvica,luk,masl.ulje..vecera pahuljice jos uvek...

Marya,ja mislila da beli luk ide od 12+...kazu da je jaci alergen...

clock-img

01.07.2015, 19:37

clock-img

Mariya

pencil-img

4489

I ja sam negde videla da je jak alergen, a negde da se može uvesti od punih 7 meseci. Onda sam pogledala kako sam sa Lu ( njoj sam uvela kuvani sa 7,5 a presni sa 9 meseci) pa sam Heleni dala sa punih 8m kuvani beli luk. Pošto nije bilo reakcije, a sad kako je prehlađena gledam da joj dajem sve što mogu da je sveže, pa se set_ih da pokušam sa svežim belim lukom, kažu da je on sjajan prirodni antibiotik. U svakom slučaju, prošlo je bez reakcije.I nije se bunila, klopala je kašice. Mada, nije se luk ni oset_io.
U međuvremenu se set_ih i celera, to joj nisam još uvela. Dajte ideje,ženeuser posted image
Mila, super ti je i ideja za dinstanje, ja H ili kuvam posebno, ili pristavim supicu za nas, stavim meso, povrće, pa kad se sve skuva, odvojim deo za nju i izblendam, a onda supu začinim, ukuvam testeninu i to je za nas.

< Poruku je uredio Mariya -- 1.7.2015 19:43:43 >