Pozdrav svim mamama i poljupci za vase bebe :D Procesljala sam ovu temu, i I i II deo,pa da i ja nesto dodam i pitam jer cu vise izludeti. Moja bebana je jedan veliki necejed . Uskoro punimo 11 meseci,a ona jede toliko malo da vec 3 meseca stojimo na istoj kilazi (8,4kg,sto i nije nesto preterano malo,ali mi je u zadnjih mesec dana izgubila 50 gr). Ovako izgleda nas uspesan dan (svaki 2.,ili 3. dan a izmedju pojede pola od toga)
podoj izmedju 4-6h(nekad trazi i oko 2 pa opet u 6 i to tek od 9.meseca,do tada nije sisala nocu)
dorucak izmedju 8h30-9h( maximalno 150 gr jogurta sa 7corn,palente,spelte,prosa,razanih pahuljica,hleba koji ja mesim,nekada sa koselim mlekom,a uvek dodam 1-2 kk pavlake sa 15 %mm)
spava posle toga 1 do 1.5sat
uzina izmedju 11 i 12h i to vocna(skoro svo voce voli ali da nije u obliku kase vec u komadima koje grize izvace sa svoja 2 zubica)
kolicinski to bude 1-2 breskve,sljive,kriskica dinje,kruske,jabuke,grozdje pojede i 10 zrna...)
do rucka odspava jos sat vremena tako da mozda malo rucamo kasnije,oko 14-15h pa nekad i u 16h. Rucak meso+povrce do 180 gr( samo je jednom pojela toliko,uglavnom do 150 gr). dam joj i parce h.leba da se zanima,i uglavnom ga i pojede,pa i mrvice sakupi i uspe da ubaci u usta
ponudim joj uglavnom uzinu ako ne trazi da sisa oko 18h (opet vocnu jer drugo nece
vecera oko 20h(opet mlecni proizvodi a ako nije htela da ruca dam joj zumance). Kolicina kao za rucak.
uspava se sisajuci oko 21h30-22h
Imate li drage mame neki predlog za mene. Ja sam se toliko nervirala,toliko sam bila uplasena sto preskace obroke,jos kada procitam koliko druge bebe pojedu i kada vidim kako samo zevaju bebe mojih prijatelja , uh samo sam ....sada malo manje...ovo moje nece ni da zine,a kada zine to je kao pile da hranis,jedva sam nasla dovoljno tanku kasikicu da joj ubacujem u kljun...a da ne pricam da se hranimo po 45 minuta...da da,za cela 100gr hrane,nekada i manje. Nikada joj na silu nisam davala...ona samo stisne usta i gurne ruku i KRAJ!