cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

06.06.2015, 18:33

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Ma,naravno,vi ste ga već uveli i odlično što je sve fino prošlo,nego mislim na one koji tek planiraju da uvedu.Mi smo za Uskrs slučajno liznuli belance,pa je baš bila burna reakcija,pa ja na osnovu lošeg iskustva želim da skrenem pažnju.

clock-img

06.06.2015, 18:34

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Queen, paradajz moze sa punih 10 meseci...ja bih na tvom mestu sacekala domaci, a ne ovaj kupovni....brzo ce to,ako imas bastu ili kod bake npr. user posted image

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

06.06.2015, 19:03

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Zato i pitam. Čekamo domaći, a i meni se činilo da je sa 10+. Hvala! user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

07.06.2015, 20:09

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Ja sam danas koprivu sa blitvom (i jedno i drugo iz svekrvine bašte) izdinstala na malo vode, međutim zaboravih tu vodu kasnije da prospem (zbog nitrata). Bilo je vrlo malo vode inače, veći deo je ispario. U to sam dodala žumance, malo griza, i kada sam skinula sa vatre, dolala i malo pavlake. Ukus je bio super, sve je polizao. Zanima me kako vi spremate koprivu, i da li inače može kopriva da se zamrzava, i ako može da li da je prethodno izblanširam ili ne?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

07.06.2015, 22:35

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Isto tako kao ti user posted image nisam nikad zamrzavala,ali pretpostavljam da moze kao spanac ili blitva,blansiranje,odmah pod hladnu vodu,iscediti,praviti brikete ( zguzvati loptice kuvane blitve koliko zelis) i u kese pa u zamrzivac....ima na fb super grupa Zdrava hrana za nase bebe ,treba tu pogledati.

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

clock-img

09.06.2015, 09:13

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Devojke, pomagajte.
Moja D neće trešnje, neće kasjije, avokado, lubenicu i jabuke je prestala da jede. Osim ako ih ne kamufliramuser posted image

Baš sam u šoku!

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

09.06.2015, 09:43

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Isti slučaj. Samo bananu hoće iako je jeo svo voće.
Sada mu dajem sa žitaricama za doručak, iako ne preporučuju.
Samo tako pojede ili ako pomešam sa bananom. Ali ne može ni svaki dan banana.

clock-img

13.06.2015, 22:27

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Kako se ne preporučuje voće sa žitaricama? user posted image Ja mojoj E. često dajem, naročito sa jabukom, kada joj narendam, taman pokupe sokić, ili kombinacija: žitarice, banana, jogurt.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

14.06.2015, 00:36

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Ma ja dajem svaki dan, voće i žitarice.
Nego sam negde pročitala da, kao, truli,da se ne vari lepo, bla bla truć truć .

clock-img

14.06.2015, 11:20

clock-img

degu

pencil-img

11332

to sam i ja čula al i ja dajem, voće samo neće, na sve se gadi, sve joj je kiselo. Kruška je jedino prolazila pored banane, sad sve prolazi samo sa bananom i kupovna kašica šljiva, al ne volim kupovne kašice da joj dajem. Sad će dinje i lubenice pa se njima nadam da će bolje proći.

< Poruku je uredio degu -- 14.6.2015 11:23:52 >

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

14.06.2015, 11:29

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Ja se trudim da ne dajem voće sa žitaricama baš zbog varenja i što se ta voćka ne iskoristi kako treba-izuzetak je valjda banana-ali u prvoj godini je dosta ograničen izbor,a i inače je teško ispoštovati baš sva pravila.Ne bi trebalo ni meso i povrće sa žitaricama,ali nas takav ručak drži celih sat i po.Ali mislim da je vaznije birati što kvalitetnije,zdrave namirnice,izbegavati industrijski prerađenu hranu,ako već ne možemo baš sve kombinacije po pravilu.

clock-img

14.06.2015, 11:31

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Inače,kod nas novitet na meniju-sočivo,drugi dan.Bili smo bolesni,opao hemoglobin,pa se trudimo da pojačamo gvožđe.

clock-img

14.06.2015, 15:40

clock-img

degu

pencil-img

11332

yyy i nama je hgb bas pao,dobila je ferum a usput je kljukam sa svim sto znam da sadrzi gvozdje. A bas dobro jede i meso i zumance,blitvu,proso,cveklu i opet je malokrvnauser posted image

clock-img

18.06.2015, 09:44

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Mi i zvanično uveli belance. Juče sam joj za doručak pržila celo jaje, sa malo narendane tikvice i pavlakom. Sidelo joj se, ali kako je ceo dan bila kilava i slabo jela, nije mnogo pojela. Jedva čekam da ponoimo za koji dan.
Za doručak projarica i jogurt. Celu je smazala.

clock-img

18.06.2015, 21:02

clock-img

ishler

pencil-img

1708

Evo i nas ds se prijavimo u ovu temu sada imamo 9m.Imamo problem isto da zvakanjem keksica,starija cerka je rano pocela sama da jede plazmu cak sa 7m i nikada se nije davila,nikada nisam nista posebno blendala
Sada sa mladjom imam problem iako joj nikada nisam blendala sa 5 meseci je dobila prvi zub,ona ne ume da zvace,keks odmah odgrize i davi se,ne smem ni da joj dajem.Ne mogu da se setim kada je starija pocela sama rukicom da jede ali rano,cak
je sa 7 m pila iz solje,a mladja nece.Obe su dojene i sa obe sam isto postupala.Inace je mladja motoricki naprednija ali ne zna da zvace i nece iz case da pijeuser posted image
Jedino nemamo problema sa jelom,jedemo sve.
Interesuje me ima li neko ovakve probleme,i kako ih je resiouser posted image

clock-img

18.06.2015, 21:34

clock-img

degu

pencil-img

11332

ishler vecina beba u tom periodu pa i dosta starije ne znaju iz case da piju,a jedu blendano. Meni T lepo jede,al ne mogu da zamislim plazmu da gricka. A pije iz case s piskom. Polako,sve ce postici. Starija ti je bila bas napredna. T je sama pocela da jede,tj rukom da uzima negde sa 8 meseci mislim. Ima negde po temama,moram da potrazim

clock-img

18.06.2015, 21:56

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Ništa zarinjavajuće. Možda je malo lenja. Moja E. sama jede plazmu, kolačiće i sl. Pri tom nema niti jedan zub. Tvrde su joj desni. Hoće da pije iz čaše, ne ume sama, čak ni flašicu ne zna sama da nagde dok sedi, samo ako je u polusedećem ili ležećem položaju. Za flašicu sa onim piskom neće ni da čuje. Ja kupila onu no spill, rekoh, neka uči sama da naginje i pije, ne može da prospe. Ma kakvi. Samo baca. Voće neće sama da jede, uzme, pa pusti, pa mi sve pruža ruku da je obrišem, ljigavo joj valjda, pa da ne prlja ruke, damica. Tako da komadiće voća moram ja da joj držim dok gricka. Kaše joj još uvek pasiram, ali na krupnije, nije više fina smesa, neke namirnice čak i samo izgnječim viljuškom.
Tako da, ishler, izgleda da sve one imaju neke svoje bubice. Proći će, nadam se.
P.S. Ja i dan danas ne volim da jedem rukama...

clock-img

18.06.2015, 22:57

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: ishler

Evo i nas ds se prijavimo u ovu temu sada imamo 9m.Imamo problem isto da zvakanjem keksica,starija cerka je rano pocela sama da jede plazmu cak sa 7m i nikada se nije davila,nikada nisam nista posebno blendala
Sada sa mladjom imam problem iako joj nikada nisam blendala sa 5 meseci je dobila prvi zub,ona ne ume da zvace,keks odmah odgrize i davi se,ne smem ni da joj dajem.Ne mogu da se setim kada je starija pocela sama rukicom da jede ali rano,cak
je sa 7 m pila iz solje,a mladja nece.Obe su dojene i sa obe sam isto postupala.Inace je mladja motoricki naprednija ali ne zna da zvace i nece iz case da pijeuser posted image
Jedino nemamo problema sa jelom,jedemo sve.
Interesuje me ima li neko ovakve probleme,i kako ih je resiouser posted image

Mi još ne jedemo rukom..osim plazme
A za plazmu isto, dobili zub sa 5 meseci, ne sećam se kada je probao plazmu, u počtku odgrize ouno pa se davio, a sada klopa kao veliki plazmu, tako da ne brini.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

22.06.2015, 23:53

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Dunjči čekam te na ishrani od 1-2 godinice, tamo je pusto samo da znaš user posted image
Queen kako si uvela belance? I ja sam joj tako dala, "nezvanično" kroz pitu, pohovan hleb, danas i pohovana piletina. A kako da joj dam konkretno? Tj. koliko količinski? Odmah prvog dana si joj dala celo jajce na oko? Daaaaavim user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

22.06.2015, 23:57

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

user posted image Ma da, odmah celo jajce, samo ne na oko, nego sam umučkala u kajganicu i pred kraj prženja (na malko maslinoog ulja) umrvila malo hleba.

clock-img

23.06.2015, 00:00

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Supeeer, odmah ću ujutru da joj spremim, biće mi posle lakše, više izbora za obroke. Isto onako-3 dana proba?

clock-img

23.06.2015, 00:06

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

E, nisam. Mnogo mi 3 dana da jede jaje. Lepo je jela, ne mnogo, ali joj se svidelo. Da, ubacila sam i tikvice malo. Te sedmice sam joj jednom pržila celo jaje i jednom dala kuvano žumance u standardnoj kombinaciji-palenta i povrće sa kis. mlekom ili pavlakom ili mladim sirom.
Ti vidi, radi kako misliš da treba. Ako ne jede mnogo, možda i možeš tako da razvučeš, ali ako pojede količinski lepo, mislim da nema potrebe... Još nečije mišljenje?

< Poruku je uredio QueenJ -- 23.6.2015 0:08:31 >

clock-img

23.06.2015, 00:12

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Hvala puno user posted image
Ja joj uglavnom dajem žumance 3 puta nedeljno sa povrćem, a meso 4 puta, mada sam od skoro počela na primer žumance uz doručak, a ručak meso i povrće, to sam ovde pročitala da sada možemo da im spajamo žumance i meso istog dana. Već su velike user posted image

clock-img

23.06.2015, 01:25

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: Jole84

Dunjči čekam te na ishrani od 1-2 godinice, tamo je pusto samo da znaš user posted image

Evo me dolaziiiim user posted image user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

23.06.2015, 15:06

clock-img

mila83

pencil-img

3821

Evo napunismo juce 9 meseci(kad pre?) pa da se i ovde upisemo. Mi uvodimo gluten,danas drugi dan,pahuljice sa bananom bile za dorucak. Idu joj zubi pa bas nisam izabrala najbolji momenat,ali jutros je fino ruckala,zato rucak bas zeza.

Ja zumance dajem dva puta nedeljno uz povrce,za rucak.Tada ne dajem meso.Ali nameravam da ga prebacim za dorucak,a nekad cu davati i meso taj dan. Njoj ionako treba dosta proteina.