cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

18.05.2015, 10:47

clock-img

World

pencil-img

4234

Ako moze da pojede 2 zumanceta, sto da ne. U slucaju da ce neko skociti na holesterol ili slicno, dokazano je da nije tacno.
I ja avokado stavim u kesu ili plasticnu foliju za sutra ili prekosutra, a mozes ga pomijesati sa bilo cime. Nedozreo stavim medju druge vocke u zdjelu dok ne bude za jelo.

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

18.05.2015, 11:21

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Hvala vam drage moje, super što ipak može u frižider avokado, makar da podelim na tri dana.
Pipkala sam ga jutros, nije omekanio, pa ću videti sutra da li će biti OK.

Jutro smo klopali kajganu sa pavlakom, nije nešto bio oduševljen. Tako da neću još da razmišljam o dva žumanceta, nije ni ovo jedno pojeo user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

18.05.2015, 11:26

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Avokado stavi sa jabukama u činiju...tako će najbrže omekšati!

clock-img

18.05.2015, 20:08

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Hvala vam!

Danas u parku mi neka žena (mislim da je bebisiterka) reče da mogu S da dajem ceđene sokove od narandže i limuna. Jel smem to sada, mislim na citruse generalno?

Uvešću ove nedelje ribu, pa sam razmišljala sa čime da krenem. Možda da kupim file lososa, on nema kosti? Da obarim pa da dam sa povrćem?
Kako spremate pastrmku, meni tu frka oko kostiju?

Kada može paradajz da klopa?

Davala bi mu sada neko voće, a nemam ideju šta, jabuka mi je već malo dosadila, ali ostalo tek pristiže, ne znam koliko jed obro ovo prvo voće, tipa breskve, čekala bih još da dođu prave.

< Poruku je uredio dunja RR -- 18.5.2015 22:54:10 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

19.05.2015, 14:58

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Drage moje, mm kupio šniclu lososa, nije bilo filea. Da li mogu da obarim pa da dam S? Šta da uradim da budem sigurna da nema kostiju, da li da prstima pretrebim pa da izmiksam? Uz ribu bi mu dala pirinač i kelerabu.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

19.05.2015, 15:11

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ma Dunja, ionako ćeš mu dati samo malo da proba ako ribu još niste uveli...

Malo onako promeljaj kroz prste I daj mu jedan-dva zalogaja....

clock-img

19.05.2015, 15:27

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Joooj MK, mm došao iz ribarnice i samo drobi, kako mu je prodavac rekao da mora da se pazi, da se pazi, da je rizično, da se pazi, pazi ... user posted image

Inače, mm je Bosanac, iz dela BIH gde se riba ne jede nikako. Daj mesa, mesa nam daj. Mi volimo ribu, tj. on je uz mene zavoleo. Pre deset_ak danas smo bili u BIH, slava nam je Đurđevdan, i ove godine posna bila, jeo se šaran, pastrmka i oslić. Mm se koščica od oslića zabila u grlo i ceo dan je izbacivao, a svekrva i svekar samo ponavljaju, eeeto zašto mi ne volimo ribu. I sada je mm još pod tim utiskom, te koščice, i tripuje, i sebe i mene user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.5.2015 15:28:26 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

19.05.2015, 15:31

clock-img

World

pencil-img

4234

e tako, onda svom sinu bosancu daj neki batacic ili rebarce, mani se ribe user posted image

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

19.05.2015, 15:56

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

user posted image user posted image

World, ne znam da li je kod vas tako, ali odakle su svekijevci (Foča) jeste. Ja se redovno vratim odande sa 3 kg više i visokim pritiskom - pirinač-jagnjetina, kupus-teletina, krompir-teletina, a da ne pričam o suvom mesu, slaninicama ..piletinu slabo konzumiraju, kao i ribu.

< Poruku je uredio dunja RR -- 19.5.2015 15:57:34 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

20.05.2015, 14:37

clock-img

imperial

pencil-img

729

Nama u dvoristu rodile jagode,more jagoda,ja im svaki dan dam po jednu i pratim reakciju,za sad smo ok,mnogo volimo,mislim da ce biti ok,da nema alergije,a domace su,prave,nista lepse user posted image

clock-img

23.05.2015, 19:30

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Klopali smo avokado, i trešnje, pravila sam mu voćni jogurt. Sutra sam mislila isto voćni jogurt, ali sa borovnicama.
Uvedosmo i ribu, klopao je lososa. Prstima sam mu davala prvi dan, slabo je jeo. Drugi dan sam izmiksala sa pirinčem i brokolijem i pojeo je sve, prvo se bunio, a onda odjednom počeo halapljivo da jede. Inače losos ima malo jači miris pa se možda zbog toga protivio, sledeći put ću pastrmku.

Da li može kajmak sada, kupila sam neki zreli kajmak od Subotičke mlekare? Dala bi mu npr za doručak uz proso ili palentu.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.05.2015, 10:38

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Mi ribu vec davno uveli, lososa mu dajem, ako I ima neka kost to je krupna pa samo izvadim. kako dajete avokado? to jos nismo jeli.

clock-img

25.05.2015, 11:29

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Maki, ja ga presečem na pola, košticu bacim, jednu polovinu dobro umotam u samolepljivu foliju, tako da nema vazduha i stavim u frižider.

Drugu polovinu izdubim sa kašičicom, pomešam sa jogurtom i bananom i tako klopa. Mame su pisale da može da se doda i keks, ili žitarice.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

28.05.2015, 14:39

clock-img

jeca87

pencil-img

134

Mame, kako spremate ribu? Pečete ili kuvate?
Ja bih trebala ovih dana da mu uvedem.

clock-img

28.05.2015, 14:43

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ja filet stavim u vatrostalnu posudu, stavim malo maslinovog ili repičinog ulja sa malo vode i tako pečem u rerni poklopljeno ili folijom ili poklopcem od posude.

clock-img

31.05.2015, 12:14

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Za doručak smo lepo klopali proso sa tršenjama i mladim sirom i na vrh noža cejlonskog cimeta. Mladi sir, uzela sam prezident čini mi se, nadam se da je ok (inače smo tek počeli da klopamo sir).
Za užinu nektarina.
Za ručak keleraba, karfiol, šargarepa, mladi luk i teletina.
Za večeru još ne znam šta ćemo.

< Poruku je uredio dunja RR -- 31.5.2015 12:16:00 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

04.06.2015, 14:05

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Da se sa zakašnjenjem upišem. user posted image

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

05.06.2015, 17:57

clock-img

ivaMark

pencil-img

2578

Evo i naaaaaas user posted image

Luka danas tacno devet meseci napunio.... do sada smo imali samo tri glavna obroka bez uzina...sta cu kada obozava da coka...mislim da je vreme da mu uvodim i jednu po jednu uzinu. Ide voce i .....voce user posted image i naravno veceraaaa, sta dajete za veceru user posted image

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

clock-img

05.06.2015, 20:32

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

I meni je večera problem, više nemam ideja.

Inače, klopamo jagode :) a godinicu punimo za 8 dana user posted image Selimo se u drugu temu uskoro.

Za doručak smo uveli ovsene pahuljice, prelijem ih vrelom vodom i dodam jagode i bananu, poliže sve.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

05.06.2015, 20:50

clock-img

Sanjica26 RR

pencil-img

26965

MOzete makarone sa sirom ako niste davali. Popara sa sirom.
Dunja sad je Sava veliki, pa moze projice, pite... ako si uvela belance. Sad ti je ono doslo na red pre mmr vakcine.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.06.2015, 11:48

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

I mi klopamo svašta sa sirom, makarone, poparu, palentu... Nismo zvanično davali belance, ali nezvanično klopa, u projarici i sl.

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

clock-img

06.06.2015, 13:36

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Quuen, ja mislim da nema zvanično i nezvanično, ako ste ga klopali u projarici, uveli ste ga :)

Ja sam mu jednom bzv dala mrvu jedne kupljene proje, dok smo putovali za BIH, pa sam posle kontala da je možda bilo jaja, imao je tada 11m.

Sanjice, hvala ti, uvešču mu belance ovih dana, napraviću kajganu, što Queen reče, zvanično user posted image user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

06.06.2015, 15:04

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Hahaha, pa na to sam i ja mislila. Probala je svašta, pa tek onda shvatim da u to nešto ide celo jaje. Ali joj nisam, npr. pržila tako, nego samo žumance. user posted image

clock-img

06.06.2015, 16:00

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Belance je jači alergen od žumanceta,pa bi ga trebalo uvoditi baš pažljivo,istom dinamikom kao i žumance.

clock-img

06.06.2015, 18:25

clock-img

QueenJ

pencil-img

2252

Slažem se, ali kako je počela da klopa svašta, nekad mi se omakne, pa joj dam nešto što ja jedem, pa se tek kasnije setim... A kad nije do sad bilo reakcije, neće je verovatno ni biti.
A paradajz? Kada ćemo to?