cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

29.04.2015, 13:23

clock-img

degu

pencil-img

11332

bravo Imperijal user posted image
hahaha yyyy ovaj keksić jedva ja savladavam user posted image više sreće drugi put. ma strah me, al opet joj dajem al što kaže Imperijal preznojim se, sva pretrnem, uh, al učimo user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

29.04.2015, 14:27

clock-img

imperial

pencil-img

729

Ma naravno,naucicemo,ja nista necu na silu,jos nisam videla dete da nije naucilo da zvace,polako,kad budu spremni sami ce da mi otimaju iz ruke,sad kad im dam koricu hleba u ruke,odmah ispuste,jedu samo iz moje ruke,kad budu sami hteli jesce samiuser posted image

clock-img

29.04.2015, 15:37

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Slažem se,treba pratiti bebin tempo!
Bravo za zubić!!!Nema ništa lepše nego kad osvane sa novim zubom!

clock-img

29.04.2015, 23:22

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Degu obe smo kuvarice na nivoJu user posted image ćuti kad oće deca uopšte da nam jedu user posted image Bravo za keksić user posted image
Mi keksić baš lepo krkamo, i hleb, ali nikako pasirano i dalje. A eto tvoja T lepo ručka pasirano. Sve su kontraši user posted image
Juče sam u pekari kupila sebi i njoj po kiflu, sela sam na klupicu, ona u kolica, i svaka svoj doručak. Baš mi je ovako uživancija, velike bebe user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

29.04.2015, 23:43

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Impa, bravo za zubaća user posted image

Moraću i ja da se bacim na te keksiće ;)

S večeras poručkao krompir, šargarepu i ćuretinu, pasirano, konačno user posted image
Čini mi se da hvata konce za žvakanje, Bilo je malo zagrcavanja, ali baš malo, ja srećna!

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

03.05.2015, 23:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Mame,

Da li st_e uvodile ribu (i ako jeste, koju) i svinjetinu, jagnjetinu, jaretinu?

I da li neko moooožda zna, kada može raštika (raštan) da se da bebi?. Ići ćemo u nekom narednom periodu na put u BIH, pitah svekrvu šta tamo ima od povrća (u pitanju je stara Hercegovina), nemaju istu klimu kao mi pa ni isto povrće ne gaje, kaže sveki imaju krompir, karfiol, šargarepu, raštiku (mislim i na baštu i prodavnice, znači nema tipa brokoli, keleraba itd). Ali sveki ima želju da mu spremi raštiku user posted image , i ja nemam ništa protiv, samo da može bebaod 10.5 meseci to da klopa, a nigde nisam uspela naći tu info. Tamo se inače raštika jede u svim varijantama 7 dana u nedelji :)

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

04.05.2015, 00:00

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja sam davala samo pastrmku od ribe, redovno uvela svinjetinu, a jagnjetinu malo kasnije, ono kad sam imala neku provjerenu.. mislim da mozes uvesti bilo kakvo meso samo ako je provjereno.. a rastika je neka vrsta kelja, pa valjda moze kad i ostale kupusnjace, od nekih 9 mjeseci?

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

04.05.2015, 01:33

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

World hvala ti!

Vidiš, nisam razmišljala da li je raštika kao kelj, ja sam je uvek poredila sa zeljem, spanaćem, tim liskama punim gvožđa. SAmo je raštika jača, i duže se kuva.

A jel smem S sada da dam kupus i kelj, inače? To još nisam davala.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

04.05.2015, 07:05

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Jagnjetina 8+,kupus i kelj 11+,riba bela (pastrmka,oslić,som) 10+,a za svinjetinu sam svuda našla posle rođendana.
Bravo za Savu i žvaćkanje!!!

clock-img

04.05.2015, 10:59

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

Hvala tiiiiiii user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

04.05.2015, 12:14

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Mi smo raštiku jeli sa 8 meseci u Dalmaciji I realno on voli kupus I tako to... I ne smeta mu!

Možeš belu ribu, npr pastrmku, list, oslića da mu daš oko 10 mes, a jaretinu i jagnjetinu odmah od 7 meseci slobodno. Svinjetina posle 12 meseci.

clock-img

04.05.2015, 14:11

clock-img

imperial

pencil-img

729

Mi smo jeli pastrmku, pre dva dana,super nam je bilouser posted image

clock-img

06.05.2015, 10:36

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

mi smo jeli samo lososa, strah me dati pastrmku zbog kostiju.
dr rekla da mogu da mu dam pasulj i grasak, dobro grasak ok al gde jos pasulj. Cekam da bude mladog graska pa da rucka.

clock-img

12.05.2015, 23:07

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Probali smo oslića, nije baš oduševljena, ali zato čokoladoooom user posted image Uvela sam joj nedelju dana pred rođendan, jer je torta čokoladna pa me bilo žao da ne proba svoju slavljeničku tortu.
Nešto imam osećaj da jedemo sve jednolično....

clock-img

13.05.2015, 08:40

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Devojke, pomagajte

Šta za doručak?
Osim
Kačamača/Proje
Griza / Čokoladnoag / Malina
Kifla / Buter / Pavlaka
Viršle
Makarone
Čokolina
Đžem ne volimo

Dajte predloge
Hvala

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

13.05.2015, 09:37

clock-img

World

pencil-img

4234

povrce sa zumancetom
povrce sa sirom
proso sa zumancetom ili povrcem ili vocem ili sirom
pirove pahuljice sa vockom i maslacem
kajgana od zumanceta sa pavlakom ili sirom

clock-img

13.05.2015, 16:32

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

jogurt + voće + pahuljice od ovsa/pšenice/spelte....
popara sa mlekom
voćna salata sa int keksom

clock-img

16.05.2015, 19:11

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

IZVORNA PORUKA: World

povrce sa sirom
kajgana od zumanceta sa pavlakom ili sirom

Još nismo klopali sir, koji bih mogla da mu dam?

Ako ujutru dam kajganu (nismo je još jeli), da li tog dana za ručak preskačem mleko ili sada može istog dana i ćumance i meso?
Kajganu pravim od jednog žumanceta?
Da i i dalje da dajem žumance dva puta nedeljno?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

16.05.2015, 19:33

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Mame, kako ste navikle decu na jogurt i pavlaku?
Mi smo poceli sa uvodjenjem mlecnih proizvoda aliii neceeeee pa neceeee da ih jede... Imate neki savet kako da se navikne na ukus?

clock-img

16.05.2015, 20:24

clock-img

World

pencil-img

4234

Ja dajem mladi sir koji sama napravim, neslani, ili eventualno domaci od punomasnog mlijeka koji se ne soli. Kajganu pravim tako sto zumance pomijesam sa pavlakom ili sirom pa onda na laganoj vatri ispecem, bude malo mekse.
A sto se tice kolicine, skoro svaki dan jedu oboje jaja, uglavnom za dorucak, a za rucak uglavnom meso sa povrcem. Ponekad preskocim pa dam nesto drugo, ali ne mislim da treba ogranicavati, nije to neka velika kolicina, sve dok je povrce najvise zastupljeno.

A sto se tice navikavanja nisam imala nikakvih problema, oboje obozavaju mlijecne proizvode. I zakljucila sam da ono sto sam Ani uvela recimo do godinu dana to i sada rado jede, a ono sto je islo kasnije slabije dosta.

< Poruku je uredio World -- 16.5.2015 20:25:44 >

clock-img

17.05.2015, 13:52

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Milicicak, ja sam joj jogurt dodavala pomalo kad skuvam povrće+meso, pa pre blendanja, kasnije sam tako i pavlaku, valjda se vremenom navikla na taj ukus, pa sad baš voli i ovako da ih jede, klot što bi se reklo user posted image
Zar vi niste beše imali alergijicu?
Dunjči ja i dalje preskačem meso kad dajem žumance, ako ga dam ujutru, onda za ručak samo povrće.
Nego mi i dalje blendiramo user posted image

clock-img

17.05.2015, 16:20

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

Jole, i dalje ima reakciju na mleko ali isprobavamo mlecne proizvode. Danas je dobila smooti sa pavlakom, jagodama i vanilom, kao otrov da smo joj dali user posted image
World, mislim da je i sa mini bubom slucaj kao sa tvojom Anom, obo sto smo uveli do godine jede bez problema, sve ostalo je povuci potegni.
Juce je probala Ferrero Roshe kuglice i uopste joj se nisu svidele, smoki joj se takodje ne svidja... Ja sam zadovoljna sto joj je i dalje omiljeni slatkis crna cokolada ali me brine sto ne prihvata nove ukuse...
Jole, ja nikad nisam iskljucivala meso kad sam davala zumance. Narocito posle godinice kad sam uvela belance. Ako je za dorucak jela jaje za rucak najnormalnije dobije povrce sa mesom

< Poruku je uredio milicicak -- 17.5.2015 16:22:16 >

clock-img

18.05.2015, 00:55

clock-img

dunja RR

pencil-img

30415

To je novost za mene, i mislim da će mi biti lakše da ne razmišljam da li se poklapa žumance i meso u istom danu user posted image

Da li za kajganu smem samo jedno žumance ili mogu dva?

I još pitanje - kupila sam danas avokado da mu uvedem (U Idei na akciji ako nekom treba, deluje lep), nije puno tvrd ali nije ni mek, stavila sam ga u papirnu kesu na sobnoj T da odstoji do sutra, eventualno do prekosutra, do dozri. Našla na netu da tako treba .. ako neko ima precizniju info, slušam :)

Tražila sam info kako da ga sačuvam, jer ne bih dala ceo odmah. Ali uglavnom piše da brzo oksidiše, da ga treba odmah pokapati sa par kapi limuna kako ne bi promenio boju itd (citruse još ne smemo jel tako?), tako da mi je jedina opcija čini mi se da ga ispasiram i podelim na 3 dela, 2 dela zamrznem da imam za naredna 2 dana. Mešaću ga sa jogurtom za doručak, ne znam da li bi još nešto mogla da dodam, jabuku recimo ili možda amarant? Proso nemam trenutno, mada mogu da ga uzmem u međuvremenu, dok dozri avokado.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

18.05.2015, 06:58

clock-img

serpica

pencil-img

8707

Dunjci u avokado ja sam dodavala bananu i keks i super je,jer sam avokado nema neki poseban ukus bar meni..

"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."

clock-img

18.05.2015, 10:08

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Dunja, avokado, onaj koji ne upotrebiš, stavi u kesu plastičnu I izvaci sav vazduh zaveži I u frižider...može tako par dana. Pocrneće taj prvi sloj, ali pre upotrebe ga samo ga odseci i baci, a ostalo slobodno ručkajte.

Avokado možeš i sam mesom da mu kombinuješ, npr piletinom, samo nemoj da dodaješ druge masnoće kada njega stavljaš u hranu, jer je on jako mastan i to onako najzdravije moguće mastanuser posted image ....