cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

23.04.2015, 22:46

clock-img

World

pencil-img

4234

mislim da sve bobicavo voce ide nakon godine, a mozes zamrznuti, sto da ne.. a sto mu ne das koru hljeba da glodje nego keks, mislim ako vec sluzi za vjezbu..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

23.04.2015, 23:07

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ja kupine ne volim pa ne znam za njih...a borovnice i maline mozes pre godine. Ja sam mom davala sa 9 meseci. Samo su jagode problem ja mislim. Provericu pa surra javljam.

clock-img

24.04.2015, 01:50

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

MK, važi, javni, mada ja svuda nađoh da piše kupina i malina posle godinu, kao i jagoda.
Za borovnice negde piše da mogu posle 6. meseca. a negde da ne smeju pre godinu.

Ako bude moglo, kako da mu dam, sveže? Da ih izgnjećim ili moram blendanje, pomešala bih možda sa jabukom, koja je malo slatkasta jer borovnice su kiselkaste, pa ne bih same davala, šta kažete?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

24.04.2015, 04:56

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Čítam temu i slatko se smejem,bas smo mi mame blesave sa nasim tripovima. user posted image
Ja jogurt nikad ranije iz frizidera nisam vadila niti grejala u mikrotalasnoj a ona jogurt od starta obozava. Ja mislim da joj je hladan bas i prijao zbog zubića. I kad su joj nicali zubi nista drugo ni ne pbi jela osim jogurta. Negde sam i citala da se jogurt ne greje,na kraju krajeva u zivotu ga nikad nece ni grejati.
Dunja je imala vise od godine kad je probala maline i sve po redu alí ne zato sto joj ja nisam htela dati vec zato sto smo tad imali sveze.. Jagode je brala u basti sama morala sam da joj ih otimam da ih operem (naravno dranje je sve pratilo dok joj ne vratim u ruku jagode). Inace moja cura a mislim da generalno sva deca imaju taj instinkt nikad nije ubrala zelenu jagodu ili npr zeleni čeri i strpala u ustauser posted image . Neverovatni su

clock-img

24.04.2015, 09:03

clock-img

branki*

pencil-img

20828

sa jagodama ne zurite,umeju da budu alergen,imam dvoje prijatelja koji i dan danas imaju reakcije na jagode i to vrlo jake.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

clock-img

24.04.2015, 14:33

clock-img

imperial

pencil-img

729

Citam temu i osta na Dunji i Savinih 8 zubica....user posted image ,a mi jos nijedan ni u najavi,ja mojima moram prosto sve da gnjecim jer nemamo sa cim da jedemo,sve mi zao kad im dam neki krupan komad,oni jadni se trude,i zvacu,ali se muce,izgledaju ko one babe bez zuba sto samo premestaju sa jedne strane na drugu,hahaha.
Nama u dvoristu ucvetale i jagode i maline,taman dok stignu eto i nama godinica,sve cemo da poberemouser posted image

clock-img

24.04.2015, 17:06

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Pa,kod nas nemaju zubi baš neku ulogu u žvakanju,tek skoro smo gornje jedinice dobili,a on duže već žvaćka domaće keksiće,hleb,ne blendamo ni meso,danas je fino poručkao seckanu teletinu,mulja jezikom i desnima.Donje kečeve imamo odavno,jedino je sad usavršio ugriz,ali ne žvaće prednjim zubima.
Nego,za proju sam gotovu mislila uz šta dajete,a da nije jogurt ili tako nešto?

clock-img

24.04.2015, 17:08

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

E,da-po nekoj tabeli koju ja pratim,sve bobičasto osim jagoda ide od 11+.

clock-img

25.04.2015, 16:28

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

YYY jel sama praviš keksiće, kažeš da su domaći? Imaš neki recept? user posted image user posted image Mi fino jedemo plazmu, mada sam joj na početku davala samo u onoj mljackalici-mrežici, dok mi jedan dan nije otela iz ruku i fino pogrickala sama user posted image
Nego da se pohvalim, super nam je prošla proja by MK user posted image malo se kao gadila i folirala da davi, ali je pojela ceo jedan mafin i malo jogurta.
Još uvek neće pasirano user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

25.04.2015, 17:51

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Jole,upravo pečem proju,pa nemam vremena za pisanije,ostavila sam recept za keksiće u ishrani 6-9 na 100.str. čini mi se,ide i maslaca oko 100g ako ga jedete,bude hrskavo,bez njega malo gumast.

clock-img

25.04.2015, 21:28

clock-img

degu

pencil-img

11332

javi kako je prosla proja! Ja sam imala pokusaj proje neki dan al nije uspela,al po nekom drugom receptu. Inace mi slabo rucka u zadnje vreme i veceras napravim buckuris palentu,tikvicu,spanac,zumance i maslinovo ulje. Sve je smazala :)

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

25.04.2015, 21:35

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Mi pojedosmo dva mafina,na suvo.Sredina se malo lepila za nepce,korica idealno prošla,mislim da smo otkrili novo omiljeno jelo!Recept odokativno bez jogurta i sira,žumance oprala pod mlazom vode za svaki slučaj.
Mora da je bio super ukusan taj bućkuriš Degu,čim je cura tako lepo smazala!

clock-img

25.04.2015, 21:53

clock-img

degu

pencil-img

11332

moracu i ja da pravim ovu projicu. Mozda kroz nju da uvedem lan. A kako mogu lan kasnije da upotrebim?
I veliko bravo za 2 mafina user posted image

clock-img

25.04.2015, 22:10

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Lan možeš mleveni u bilo kakav obrok,slani,slatki.Može i kao zamena za jaje,potopiš celo seme i sačekaš da pusti sluz-nisam probala.

clock-img

26.04.2015, 22:05

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

YYY našla sam recept za tvoje keksiće i baš ću da joj pravim ovih dana, deluju super user posted image Koliko se peku otprilike pošto kažeš da pazimo da ne budu prepečeni? Ja sam mama plavuša, meni mora sve u sitna crevca user posted image
Inače imaš baš super ideja, pratim te user posted image

clock-img

27.04.2015, 09:43

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Hvala,Jole!
Pratim i ja druge mame u akciji,a i volim da se bavim po kuhinji user posted image
Što se keksića tiče,to onako od oka proceniš,zavisi kako ti peče rerna.
Npr. na 180 stepeni nekih 20 min,pa izvadi jedan,pipni,prepolovi,probaj,ako treba pecni još malo,ali budi tu u blizini,kad su već gotovi malo im treba da preplanu.Peci na pek papiru.
Kod nas danas na meniju:
Doručak-kajsija,jabuka.
Ručak-žumance,tikvica,šargarepa,proso sa masl.uljem.
Večera-spelta sa kiselim mlekom.
Kad smo probali mlečne proizvode prvi put bilo bljuckanja,dr kaže da pokušamo opet po malo,eto večeras proba.

clock-img

27.04.2015, 11:10

clock-img

degu

pencil-img

11332

y :D i meni je T dugo bljuckala od tikvice i izbacivala je nesvarenu, evo sad konacno super prolazi.

clock-img

28.04.2015, 12:40

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Ja sam pravila projice pa sam mu stavila u jogurt i tako davala. jede sve sto mu dam, e jedino zumance bas i nevoli.

clock-img

28.04.2015, 13:21

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Fino je prošla večera sinoć,dala sa mu grčki jogurt,baš je blagog ukusa,kafenu kašičicu i nije bilo bljuckanja.Baš mi je drago,ako to fino prihvati imaćemo lepše kombinacije za večeru.
Maki,pa i ne mora da ga obožava za dva puta nedeljno,super što sve ostalo voli,pa se lako zakamuflira ili da kroz proju,palačinkice.

clock-img

28.04.2015, 22:13

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

YYY napravila sam tvoje keksiće, super su user posted image Samo meni nisu ispali kao keks, nego su bili mekani. Ne znam da li sam nešto pogrešila, a vrlo je moguće da jesam user posted image Mada ona ih je fino grickala user posted image

clock-img

29.04.2015, 07:35

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Super,Jole!Čim su se bebani svideli znači da nema greške!Možda je bila veća banana,pa je testo bilo mekše.

clock-img

29.04.2015, 11:26

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Jeco,za vaš uzrast ovseno ili pirinčano.Po receptu ide ovlaš soli,ali je ta količina zanemarljiva na te 3 šolje mleka koje dobiješ.Za ulje zaista ne znam odakle u mleku!

clock-img

29.04.2015, 12:18

clock-img

degu

pencil-img

11332

ja sam moje keksice izgleda prepekla jer su bas tvrdi :D pojesce mama,a ne znam jel smem njoj da dam,strah me,uh. Pocela sam da joj dajem koricu domaceg hleba. Ona je fino iscupka sebi i tako jede :D a ja ocu da je ucim da grize

clock-img

29.04.2015, 12:36

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Ma,poenta je da oni polako uče samostalno da ručkaju,pa kako se ko snađe.
Degu,moj malac je sa nepunih 8 prvi put dobio ovaj keks,glodao,više balavio,pa ga razmekšao,nego što je grickao.Bila je i meni frka,ali prošlo je ok.Više problema imamo s jabukom,recimo.Možda će te manje biti strah ako pročačkaš malo šta se radi kad se dete zagrcne,kako da mu pomogneš,koji položaj je potreban...u smislu da budeš spremnija,a mala će najverovatnije bez problema savladati taj keksić!

clock-img

29.04.2015, 13:20

clock-img

imperial

pencil-img

729

Mi smo konacno dobili jedan zubic,jeste da se jedva vidi,ali izasao je,i to bez velikih problema,gotovo neosetno,jednu noc se malo vise budio i plakao ali nista toliko strasno,bas sam srecnauser posted image
Moji su sou sa keksicima,Vukic lepo rucka i odmah ga skrca u ustima,a Savica se tako zadavljuje da se sva preznojim,ali malo po malo i savladacemouser posted image