cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

09.04.2015, 14:04

clock-img

imperial

pencil-img

729

I mi smo poceli krupniju hranu da ruckamo,recimo bananu sami jedu,keksice,koricu hleba,i kad im kuvam ne blendiram vise...danas sam im spremila super ruckic,prazi luk na masl.ulju,spanac,kad se skuvalo dodala sam malo griza i zumance,ispalo je ekstra smazali su za cas :)

clock-img

09.04.2015, 20:50

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Impa, jel si spanać skuvala ili dinstala na masl. ulju? I griz si samo dodala u to kada je bilo skuvano, ili si ga i malo kuvala u svemu?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

14.04.2015, 14:18

clock-img

imperial

pencil-img

729

Skuvala na masl.ulju,dodala sam griz i malo prokuvala cisto da se griz skuva,ma ekstra rucak,ispadne kao neka kasauser posted image

clock-img

15.04.2015, 19:45

clock-img

pari

pencil-img

6778

I mi u ovoj grupi :-)
Meni bebac još dosta sisa ali imamo i 3 obroka...nekad i užinu... Uveče ne znam baš šta da mu dajem...

sitnice i emocije čine život...

clock-img

15.04.2015, 21:10

clock-img

degu

pencil-img

11332

pari mi vrtimo griz,palentu, pirinac u mom mleku, nekad i supica sa mesom i povrcem,nekad povrce i zumance kao za rucak i ne znam vise ni ja.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

15.04.2015, 21:23

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Mozete zumance da ispecete na puteru i uz to hlebic i jogurt, zitarice sa jogurtom, projice, pitu sa mladim sirom/tikvicama, mladi sir i hlebic, makaronice sa sirom, pavlakom itd.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

15.04.2015, 21:39

clock-img

degu

pencil-img

11332

Ana Teodora je alergicna na kravlje mleko pa nam je izbor bas suzen. A jos nije pocela da jede projice,pogacice i moram iskopati neke recepte za nju, samo da je brzo i da mozemo sto vise biti napolju.

clock-img

15.04.2015, 21:51

clock-img

MakiJ

pencil-img

2641

Evo i nas u ovoj grupi user posted image

clock-img

16.04.2015, 18:03

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Mozete zumance da ispecete na puteru i uz to hlebic i jogurt, zitarice sa jogurtom, projice, pitu sa mladim sirom/tikvicama, mladi sir i hlebic, makaronice sa sirom, pavlakom itd.

Anči, probah da mu dam mrvice hlema sa domaći pekmezom (Lesica roles user posted image ), i pojede on to, ali se davi, tj. ono kao krene kao da povrati, a ja se sva stresem. Tako da mi ove projice, pite deluju kao daleka budućnost ..user posted image Samo se nadam da će početi da jede to krupnije na leto, kada odemo na more, da može svašta da klopa (u septembru). Jer u protivnom, nemam pojma ..

Ne znam šta i kako inače klopaju deca koja jednu miksano a letuju u hotelima (u mom slučaju ALL)? Kako se snaći tada ?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

16.04.2015, 18:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: imperial

Skuvala na masl.ulju,dodala sam griz i malo prokuvala cisto da se griz skuva,ma ekstra rucak,ispadne kao neka kasauser posted image

Oldičnoo je, to smo danas klopali + žumance i pavlaka!
Ja sam spanać samlela sa mladim lukom u seckalici, i onda ga prodinstala na maslinovom ulju, dodava i malo vode, pred kraj griz i malo ukuvala. Posle dodala kašiku pavlake i žumance, sve je polizao.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

16.04.2015, 21:23

clock-img

degu

pencil-img

11332

ne brini dunja do tad ce Sava sve lepo ruckati user posted image
I meni se sad cini da smo daleko od projica,pitica...al samo za mesec dana moze sve da se promeni

clock-img

17.04.2015, 15:42

clock-img

imperial

pencil-img

729

Super Dunjauser posted image i nama su projice,pitice i takve stvari za sada kao naucna fantastika,jos smo mali breeeeuser posted image

clock-img

17.04.2015, 16:05

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Nego drage moje, ja ne znam šta da radim, moje dete i dalje neće, vodu, sokove, AD isto više neće ni da vidi, flašicu čim vidi gura i vrišti. Jedina tečnost koju unosi je putem sisanja, a tu nema sada ne znam koliko mleka (sisa oko 4 puta dnevno po par minuta, jer brzo sada izvuče, mada ostane on posle da se mazi sa sikom)).

Pravimo mu sami sokiće eli neće, evo sada kuvamo jabuku, ali već znam da neće hteti.

Jedino što mu podvalim su bujoni koje dodam u slane kašice sa mesom i povrćem, pa budu polu tečne, i to klopa.

ŠTA da radim? user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 17.4.2015 16:06:23 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

17.04.2015, 16:25

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Dunja!

NIŠTA! Opusti se i pusti, bre to dete da uživa!user posted image

Evo ga ni moj neće, pa sam odustala! Ništa mu ne fali! Znaju oni šta im treba!

clock-img

17.04.2015, 16:43

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

MK, dogovoreno! user posted image

Ni tvoj neće tečnost? Nikako?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

17.04.2015, 16:46

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ma dodje mu jednom u mesec dana da popije npr 1 dl vode, a ovako po 5 gutljajčića dnevno ako uzme!!! E, tu me seci!user posted image user posted image

clock-img

17.04.2015, 21:10

clock-img

degu

pencil-img

11332

probaj na kasicicu, casu... Mada on da je zedan pio bi. Ti ga ponudi,ako nece,nece,nemoj da se nerviras,posisa on dovoljno. T je sad pocela vise da pije,mozda oko 100ml za ceo dan. Do sad bi pila tako po 10ml kad je ponudim.

clock-img

17.04.2015, 22:21

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Dunja, MK ti je rekla pravu stvar.
Ja sam se sjekirala jako sto nije htio vodu.Davala sam na kasicicu, iz case, solje, flase, cak sam mu i spricem gurala svaki dan i ako mi je dr govorila da ne radim to, da dijete jednostavno nije zedno. I prosto je jednog dana poceo da pije, iz cista mira.Ja mu ponudila, kao i svakog dana, bez imalo nade, kad on vuci, vuci i 20ml!To je za mene u tom trenutku bilo kao da je popio litar user posted image Sad pije bas puno tecnosti.Ja mu sokove ne dajem, osim cijedjene pomorandje, cajem nije odusevljen a vode bas dosta pije.

clock-img

20.04.2015, 00:11

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Što se tiče pitica, hleba, keksa, to baš lepo gricka, dam joj na primer parče hleba ili integralnu kiflu i kiselo mleko/pavlaku na kašičicu...ali pasirano neće ama baš nikako. To me čudi skroz...kako može da guta komade hleba a ne može povrće+meso pasirano viljuškom user posted image gadi se, povire...
Sutra ću da probam da joj dam skroz cle komade, ali na šta će to da liči kad ona uzme u ruku sama kuvanu šargarepu, brokoli a tek meso....neće kad joj ja dajem prstima, nego sama! Kako da pridobijem prevaranta? Imate neki savet? user posted image
Uzgred, kako pravite projice?

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

20.04.2015, 13:25

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Da pozdravimo drugare,drugarice i mame,evo i mi smo dorasli za ovu grupu!
Blendamo još meso i npr. cveklu,ostalo gnječeno viljuškom,pa manje zalogaje,aku mu dam punu kašičicu beči se.
Hoće iz ruke zalogajčiće,voli da žvaćka,sa finger food još nismo počeli,osim što mu dam keksić ili koricu hleba.
Naš današnji jelovnik:
Doručak-banana,rendana jabuka,mleveno seme lana,suncokreta,bundeve.
Ručak-teletina,šargarepa,brokoli.c.luk,maslinovo ulje.
Večera-palenta,kopriva,sir.
Nismo ljubimci vode-popije dnevno max 50 ml,ali zato sisa danju-sisa noću baš često.
Toliko od nas,veliki pozdrav!

clock-img

20.04.2015, 13:53

clock-img

imperial

pencil-img

729

Dodrodosla i ovde,ajde mi ispisi kako spremas palentu,koprivu i sir??Bas bi im to spremila veceras?!user posted image

clock-img

20.04.2015, 14:05

clock-img

yyyyy

pencil-img

85

Hvala ,draga!Ljubi nam dečkiće!
Koprivu imam u zamrzivaču,blanširanu i usitnjenu,tako da je samo odledim i ubacim u gotovu palentu i dodam kašičicu krem sira.
Neki imlekov koristimo,malčice ima soli,ali jedino od njega ne bljucka.
Kiselo mleko,pavlaka,jogutr-sve povrati.

clock-img

20.04.2015, 14:58

clock-img

degu

pencil-img

11332

yyyyy dobro nam došla user posted image
Jeste li to vratili noćne podoje? Mi kao pokušvamo da se odviknemo, za mesec dana smo samo jedan izbacili, sad kao pokušavamo drugi al sve to nešto traljavo, verovatno niso odlučni, žao mi je kad plače. I mi još blendamo cveklu, meso ne blendamo odavno. Probaj piletinu da iseckaš sitno, ona se topi u ustima, super prolazi. Sa teletinom ne ide baš tako glatko al ručkamo.

clock-img

20.04.2015, 15:10

clock-img

imperial

pencil-img

729

Hvala draga,meni jutros sveki donela neku mladu koprivu svezu,pa sam se bas mislila kako da je spremim i evo resenja,superuser posted image
Joj degu,nocni podoji,mogu samo da zamislim kako ti je,sa njih dvoje mene bi to slognulo,iovako se nocu komiram od umora,doduse budimo se bar jednom da malo gucnemo nesto ali to se ne racuna u budjenje,uglavnom spavamo,ja sa jednim,tata sa drugim,hihihi....

clock-img

20.04.2015, 15:59

clock-img

degu

pencil-img

11332

super ste se podelili :D a ja sam zaboravila sta to bese spavanje :D