cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

26.03.2015, 13:38

clock-img

imperial

pencil-img

729

U pravu si Klarita,mogla bih da rotiram malo,a sto se tice sokica,nisu to pravi sokovi,ovo sto mi dajemo deci je cisto cedjeno voce bez secera i konzervansa,veoma mala kolicina sve ostalo voda,samo da im mirise na sokicuser posted image ,posto mi slabo piju bas cistu vodu,mislim piju ali po 100ml mozda dnevno,ali zato ovako popiju po dve tri flasice...
Znaci da uvedem pravi dorucak oko osam,a oko dva da nam bude rucak,a izmedju moze neka vocna uzina,i vecera..da nije to mnogo obroka u toku dana??

clock-img

26.03.2015, 20:00

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Mi imamo 2 obroka, baš retko 3. Vodu opet neće, jedno vreme hteo. Sokiće isto više ne dajem, to sam par puta dok smo kuvali voće a sada uglavnom jedemo sveže. Tako da je jedina tečnost koju unosi mleko, mada češće sisa u poslednje vreme.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

27.03.2015, 00:03

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Pa meni N ima uveliko 4 obroka plus dva puta pije mlekouser posted image i ja sam se pitala da mu nije mnogo...Ovako N (i ranije K, samo koliko se secam ona je jela zitarice za veceru sa AD mlekom, i pila mleko i pre prepodnevnog spavanja)
oko8h dorucak (zitarice sa AD mlekom ili plazma i AD mleko 150ml)
10i30/11h vocna uzina
spavanje
13/13i30 rucak (ppovrce sa mesom najcesce)
15i45/16h mleko 180ml
spavanje
18i30/19h vecera (zitarice, palenta sa kis mlekom ili jogurtom i zumancetom ili good night kasice)
21h/21i30 240ml mleko

user posted image

Zaboravila sam da kazem da sam mu jutros dala Nan3 iako tek 4.puni godinu...nista on to nije primetiouser posted image

clock-img

27.03.2015, 06:11

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Imperial, nije mnogo (moj Marko je imao tri obroka i dve užine, plus mleko) ali videćeš naravno kako će njima odgovarati.

Ako se dobro sećam, Marko je oko 8 doručkovao, u 11 jeo voćnu užinu pa nakon toga išao na spavanje, oko 2 ručak, u 5 užina, u 7 večera i u 8 mleko. Tako nekako.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

27.03.2015, 07:24

clock-img

degu

pencil-img

11332

Joj i ja uvela večeru pre 3 dana a sad razmišljam da je izbacim, kao da dobije neku extra energiju posle večere i uveče muke da zaspi, nemam pojma o čemu se radi, dajem joj žitarice i mleko ili žitarice i povrće, dete i po 5 sati ne spaav i ne zaspe na podoju. Možda joj treba samo da se navikne, nisam pametna više.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

27.03.2015, 07:34

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Degu daj joj veceru u 18h bar dva sata pre spavanja da stigne da svari i da posle moze da siki. Ne bi trebalo da joj vecera daje energijuuser posted image no svako dete razlicito. Mozete vi vec uvoditi veceru, neko ostane na dva podoja vec sa 9 meseci.Ja sam na dva ostala sa 11, a od godine pa do 15 na jednom podoju uvece. I uvek je podoj bio u 20h i uvek bi zaspala ko top na siki vec posle dva minuta. I sad nam je isti rezim. U 18 ili 18 i 30 nam je vecera u 19 i 30 ili 20h je vec u carstvu snova. Nikad nista nisam menjala. Kako je sisala tako sam u to doba ubacivala obroke. Znaci 8,11,14 pa onda 18 i 20h spavanje. Nikad nije inace imala mesta za drugu uzinu, prosto nije stizala da ogladni jer bi joj rucak uvek bio obilan pa nije htela voce popodne. I sad nam je tako. Znaci nema dve uzine vec jednu, nekad posle rucka dobije neki kolac ili stanglu crne cokolade ili nesto slicno i to je to do vecere. Inace ne pije ni mleko pred spavanje. Kad je prestala da sisa mleko je pila samo ujutru ali smo imali muke kad se razbolela pa navukla na mleko i uvece pred spavanje pa pocela da se budi nocu da trazi mleko i svasta. Sad smo super.user posted image

clock-img

27.03.2015, 10:02

clock-img

degu

pencil-img

11332

i ja sam joj stavila veceru u 18h,pa pomerila za 17 i 30 a sika u 20h,al dete posle vecere podivlja kao da joj guaranu dajem user posted image mozda joj prolece udarilo u glavu :D imamo mi jos dosta podoja i nocu i danju jos bar 2 za dnevna spavanja. Videcemo, i kad sam rucak uvela malo je odbijala dojku,mozda je i ovo neka reakcija :D

clock-img

27.03.2015, 13:51

clock-img

imperial

pencil-img

729

Hvala na savetima,vec smo korigovali,u osam dorucak,u 11 mleko,u dva rucak,u pet uzina, u osam vecera,ja bolje od ovoga nemogu posto radim i jedan deo dana nisam kuci a trudim se da im sve sveze spremim i ostavim bakama da im dajuuser posted image .
Degu i moji nekad polude posle vecereuser posted image e tad ih treba smiriti i uspavatiuser posted image

clock-img

27.03.2015, 14:09

clock-img

degu

pencil-img

11332

user posted image e to im je do horoskopa onda. Super im je sad organizovan jelovnik. Tako sam i ja zamislila, medjutim dam joj da sisa kad trazi pa se malo ispomera,al to je to.

clock-img

27.03.2015, 14:17

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Degu i M pošizi posle večere, spiči je neka energija, al već oko 9 pada glava user posted image I najslabije mi jede večeru user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

27.03.2015, 15:02

clock-img

imperial

pencil-img

729

Da da,kako god u devet su vec koma i ja sa njimauser posted image

clock-img

27.03.2015, 22:30

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Ako se dobro sećam, Marko je oko 8 doručkovao, u 11 jeo voćnu užinu pa nakon toga išao na spavanje, oko 2 ručak, u 5 užina, u 7 večera i u 8 mleko. Tako nekako.

Apsolutno isto u minut vec nekoliko mjeseci je kod nas user posted image

Klari, ako ti je za utjehu, a znam da nije, M i dalje jede uglanom blendano. mi meso jedemo 5-6 puta nedeljno a 1-2 zumance i dalje. E sad, kad je piletina kuvana to se lako izgnjeci, al ljudi ja rucak sa junetinom ne umijem da mu dam osim blendano.Probala sam junece mljeveno, al na mljeveno meso se bas gadi. Koliko god da isitnim junetinu kad kuvam, opet moram da blendam.Mozda bi M i jeo neblendano, a dzaba kad mu je majka kreten!

< Poruku je uredio mirkam -- 27.3.2015 22:33:05 >

clock-img

28.03.2015, 04:07

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Ja mu juče dala, tj. pokušala dati pasirano: ćuretina, makarone, karfiol, šargarepa. Jok, neće. Pljuje. A blitvu pre neki dan lepo jeo pasiranu sa brokolijem. Ali eto, ova nova kombinacija nije prošla, pa sam ipak izmiksala naknadno. Uz to je popio i 30ml vode, konačno, bar nešto.
Danas smo klopali 3 obroka.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

28.03.2015, 04:10

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Dunjci, spavas li ti user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

clock-img

28.03.2015, 04:22

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

A baš pišem Wivern na FB, da ona i ja ne spavamo nikako user posted image Videh da i ona nešto kači sada

Anči, slabo nešto ovih dana spavam.

A do sada sam pravila prebranac, tako da sada odoh u krpe

ljubim user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

04.04.2015, 11:06

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Dunjči i kod nas je slična situacija sa pasiranjem, nešto promulja a nešto nikako, sad joj izblendam pola a pola ispasiram, zavisi šta je ali nekad hoće nekad neće, gadi se kao da će da krene da povrati i sve ispljuje user posted image
Inače jede parče hleba, plazmu, bananu...sve sama, na primer dam joj hlebac i ona gricka i uz to joj dajem kiselo mleko, pavlaku i sl. Zato me i čudi što povrće i meso neće nikako kad oseti neku gramuljicu.

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

06.04.2015, 13:09

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Jao, ja nemam hrabrosti da mu dam plazmu, nisam normalna verovatno mislite user posted image
Plašim se da se ne udavi ..Lecica mu pre neki dan donela plazmu, i dali smo mu, on čovek uzeo, odmah gricnuo parče, a ja sva uspaničena zavukla prst u njegova usta i sve povadila. Da ne radim to? :)

Mi smo ovih dana klopali sutlijaš sa cejlonskim cimetom, a jutros proso, kruška i c.cimet. Uživao user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

06.04.2015, 13:15

clock-img

Ivanka 75

pencil-img

18853

IZVORNA PORUKA: Jole84

Dunjči i kod nas je slična situacija sa pasiranjem, nešto promulja a nešto nikako, sad joj izblendam pola a pola ispasiram, zavisi šta je ali nekad hoće nekad neće, gadi se kao da će da krene da povrati i sve ispljuje user posted image
Inače jede parče hleba, plazmu, bananu...sve sama, na primer dam joj hlebac i ona gricka i uz to joj dajem kiselo mleko, pavlaku i sl. Zato me i čudi što povrće i meso neće nikako kad oseti neku gramuljicu.

Prestani da pasiraš, samo viljuškom izgnjavi, mora da žvaće.

clock-img

07.04.2015, 06:34

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Dunjči, pusti ga neka gricka, uz tvoj nadzor naravno, ali veliki je on i ima dovoljno zubića user posted image ovde ima raznih keksića za decu koja uče da žvaću, u komadićima su i tope se u ustima, vrlo su fini. Verovatno ima i kod nas nešto tako, možeš mu to dati ponekad da sam hvata prstićima i jede.

clock-img

07.04.2015, 10:02

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Drugari, mislim da su sve to faze ..Evo recimo, hvalila sam se da E jede parcice piletine, hleb, koricu, plazmu , bananu, sv e sama...a zadnjih para dana je muce dvojke pa nece usta da otvori ni na blendanu hranu. Sizim. Ali sta da radim. Nudim je cesce po par zalogaja...pije dosta mleka, jogurta, soka ( posebno voli od sljive i borovnice-domace) ...dajem i grisine...sta da se radi...
I pocela je sve da gura jezikom napolje sto nije radila. Eto kako se sve u jednom trenutku promeni..

clock-img

07.04.2015, 11:38

clock-img

degu

pencil-img

11332

sta god da je il je faza,ili su zubi user posted image
I mi opet gnjecimo a u fazi je da skuplja u ustima kao hrcak i na kraju oce da povrati kad joj dodje do grla,dize noge na hranilicu,pa imam utisak da hranim hobotnicu kad se probijam izmedju ruku i nogu user posted image bananu opet gnjeci u rukama,umesto da stavlja u usta i tako :D

clock-img

08.04.2015, 00:25

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Degu, moj Marko je jeo telecu corbu tako sto proguta sve sem mesa koje drzi u obrazima kao hrcak i na kraju ga pljune. Tek sad jede meso kako treba ali I dalje ga opominjem da zvace, jer je u stanju da drzi hranu u ustima sve dok ga ne podsetim.

clock-img

08.04.2015, 15:27

clock-img

degu

pencil-img

11332

user posted image hrčci mali, a Mare bogami talentovan,jos je vrsio selekciju hrane u ustima :D

clock-img

08.04.2015, 17:39

clock-img

moja ciklama

pencil-img

1653

Devojke..rešila sam da prestanemo sa blendanjem.
Ručkali smo plazmu, napolitanke.
Dakle kuvano hoću da gnječim viljuškom, ali kako sa mesom?

Hvala?

Ko ne doživi to na svojoj koži onda ne može ni da zamisli kako to ume da boli i koliko to ume da te promeni.

clock-img

08.04.2015, 21:21

clock-img

degu

pencil-img

11332

ciklama ja iseckam sitno,onako popreko u odnosu na koncice mesa koji se sami razdvajaju i to kad pomesam sa ostatkom jela se bas fino razdvoji. Nadam se da sam dobro objasnila