cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

25.03.2015, 10:02

clock-img

degu

pencil-img

11332

evo nas kod vas. Niko mi nije odgovorio za oksalate,al nema veze :D danas uvodimo blitvu.
Klarita ja T od nepunih 8 meseci dajem gnjeceno,sa nepunih 9 jede komadice i pomalo sama jede. Mislim da tako rano najlakse prihvataju teksturu hrane,kasnije je sve teze,al nije smak sveta. Polako,naucice,ti mu nudi uvek neku kiflicu,palacinku i slicno al ga nemoj forsirati,vremenom ce hteti da njegova hrana izgleda kao vasa.

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

clock-img

25.03.2015, 10:33

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Dunja , spomenula si neki c.... cimet user posted image ? Gde ga kupi ?
Ja definitivno kasnim sa uvodjenjem zacina. Sada cu joj napraviti sutlijas sa cimetom. Pocecu sa persunom..sta jos mogu?

clock-img

25.03.2015, 10:41

clock-img

degu

pencil-img

11332

ME pa sad polako mozes i soli pomalo. Dunja ja ne bih kupovni hleb davala,pun je aditiva. A cejlonski cimet ima u dm-u. Ja ga jos nisam uvela, a planiram,samo mi mrsko da trosim 3 dana na njega. Persun sam kroz supu uvela.

clock-img

25.03.2015, 10:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

ME, što degu reče, u DM-u.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 10:53

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: milicicak

I jos nesto, ja zaista mislim da na bebecem meniju meso mora da se nalazi svaki dan. Super su i voce i povrce i zitarice, ali bebcima trebaju proteini :) i masti :)

Eee, ovo me zanimalo! A sada kada završimo sa žumancetom, da li treba meso svaki dan, ili recimo 4 dana meso, 3 žumance? Ili može i meso i žumance istog dana? I koji bi odnos trebao biti, meso-žumance tokom 7 dana?

< Poruku je uredio dunja RR -- 25.3.2015 10:54:57 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 10:56

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Da li mogu danas da mu ubacim žumance u blitvu, iako nam je blitva 3 dan uvođenja danas, a žumance ove nedelje dajemo celo, prošle smo 3/4?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 10:57

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ja ne dajem meso svakoga dana, ali obavezno dajem masnoće razne...mada mi smo veliki tako da ako nema meso za ručak npr, onda jede čvarke za večeruuser posted image ...

Kada ej bio kao tvoj S, imali smo ovakav režim: jedan dan jaje, jedan dan meso, pa jedan dan bez mesa/jaja, tj povrće sa žitaricama. Nisam davala jeje I meso istog dana dok je bio beba, ali zato sad jede jaje sa slaninicom.user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.03.2015, 10:59

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Dunja slobdno mu ubaci žumance u blitvu! Biće mu još ukusnije.
Što se mesa tiče ja inače ne spremam svaki dan meso za ručak! Obavezno dva dana u nedelji bude jelo bez mesa.
Ne pravite filozofiju od ishrane. Ok da se uvodi sve natenane, ali neomojte se previše opterećivati nekim propisima i nepisanim pravilima. Slobdno raditekako smatrate da treba. I da znate da ne vole sva deca svu hranu. Normalno je da nešto vole a nešto ne vole da jedu. treba sve da probaju, ali ne moraju sve da vole.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

25.03.2015, 11:02

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Dogovoreno, ubacujem žumance u blitvu, a meso ćemo sutra.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 11:16

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

Uz blitvu možeš da mu daš i pirinač. Ja sam baš juče za ručak spremal čorbicu sa spanaćem (umesto spanaća uvek može blitva) i pirinčem i začinjenu žumancetom (nikola j ei dalje alergičan na belance). Rasturiše se deca! Ne smao moja već i drugaricina. A drugarica reče da nikad nije jela blitvu i spanać jer joj se nikad nije dopalo kako je srpemljeno a juče tražila i repete! user posted image

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

clock-img

25.03.2015, 11:41

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ja se nisam nikada setila da dam zumance sa blitvom ali ja sam njoj slabo zumance i davala jer je posle odredjenog vremena pocela da povraca. Tek krajem maja idemo na testiranje.
Istekao rok svim ovim kesicama cimeta koje imam u kuci user posted image maler! Nego, kada mogu davati biber, kim, susam, kari, alevu..? I sta jos nisam navela a mogu da joj ponudim?

clock-img

25.03.2015, 11:51

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: Modessty RR

Uz blitvu možeš da mu daš i pirinač. Ja sam baš juče za ručak spremal čorbicu sa spanaćem (umesto spanaća uvek može blitva) i pirinčem i začinjenu žumancetom (nikola j ei dalje alergičan na belance). Rasturiše se deca! Ne smao moja već i drugaricina. A drugarica reče da nikad nije jela blitvu i spanać jer joj se nikad nije dopalo kako je srpemljeno a juče tražila i repete! user posted image

Odlična ideja Mod! user posted image

< Poruku je uredio dunja RR -- 25.3.2015 11:52:56 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 11:58

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: degu

Niko mi nije odgovorio za oksalate,al nema veze :D danas uvodimo blitvu.

Nađoh ovo:

Spanać i blitvu pripremati sa mlekom - da bi se uklonila oksalna kiselina, koja se vezuje za kalcijum i stvara kalcijum-oksalat, i tako izlučuje iz organizma. Može da se upotrebi i neki mlečni proizvod (jogurt, pavlaka, svež sir). U istu svrhu, dobro je da se začini sokom od limuna.

Blokada gvožđa
Malo je poznato da u spanaću postoje supstance koje su blokatori apsorpcije tog važnog minerala. Naime, spanać sadrži veliku količinu fitata, hemijskih materija koje do izvesne mere sprečavaju ulazak gvožđa u krvotok. Ali, ako ste ljubitelj spanaća, jedite uz njega kriške narandže ili limuna, jer citrusno voće sadrži vitamine i kiseline koji su protivteža delovanju fitata, pa podstiču apsorpciju gvožđa u krvotok.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 12:39

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Dunja, dajem domaci hleb. Kupila sam pekaricu prvenstveno zbog dece,a onda naravno i zbog nas samih. Klar je skoro izbacila hleb, jedva pojede pola parceta...bas bas ako jede sendvic pa da pojede hleb, a uz rucak retko.
Dajem N i plazmu da gricka i rano sam pocela da mu dajem gnjeceno, ali on to slabo prihvata. Tipa, jedan dan super pojede, sledeci danpovraca i ima nagon na povracanje...pa u krug. Blendiram mu jer tako znam da je sigurno jeo i da nece biti problema danima kad slabije doruckuje i prethodno vecera. A dajem mu Hipp kasice sa komadicima od 7 punih meseci ili 8 nisam sigurna...Sto se tice plazme, on gricne i onda se smeje kao lud na brasno i gura parcice jezikom napolju, ne zvaceuser posted image maaaaaaaaaaaaa, valjda ce da projede...
ja cimet nisam uvela jer nemam naviku da ga stavljam u sutlijas (mi ne volimo cimet, pa ga ni nemamo u kuci) a, mola bih njemu, No ne znam ni kako da m spremim sutlijas sa Nanomuser posted image Jos smo na AD i bicemo sve dok bude hteo...

Dok kucam sve vreme razmisljam o oksalatima, ali ne mogu da setim koja je fora tacno...knjiga mi je kod komsinke...A sto se tice gvozdja iz mesa, treba se odvajati meso i mlecno proizvodi i razmak bi trebao da bude bar dva sata.
N jede 4 puta dnevno, plus dva puta pije mleko...Da mu nije mnogouser posted image ne izgleda debeljuca, bas fino momce, ni mrsavo ni debeljuskasto..cak mi vise naginje ka mrsavoj deci nego li bucamauser posted image Klara mi je mnogo vise jela i bila je punija...

clock-img

25.03.2015, 12:42

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

Ja kuvan sutlijaš od pirinča ili prosa na void ili na biljnom mleku...Možeš I ti da kuvaš na void pa posle da na kraju dodaš malo AD mleka da ti bude redje/žitkije... sa cimetom...super! MOj voli cimet. Ja ga trpam I u kolače...pite od bundeve I jabuka...

clock-img

25.03.2015, 13:00

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

u tu čorbicu sa spanaćem i pirinčem dodam im pavlaku ili kiselo mleko. Ma prste da poližeš!

Moji slabije jedu hleb za ručak. Više pojedu jelo a hleb po nekad. Danilo je kao ja pa uz krompir ne jede hleb.

A cimet aslobdno smete da stavljate. Ja obožavam cimet!

clock-img

25.03.2015, 13:02

clock-img

Modessty

pencil-img

12173

sad se setih! Klari moj Nikola je tako u početku samo muljao plazmu po ustima i onda je pljuvao. Mislim da mu je odgovralo da češe desni sa njom user posted image

clock-img

25.03.2015, 13:19

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Pa, ne znam sta da radim vise i cime da ga hranim. K mi je uveliko jela jaje przeno na maslacu u ovo doba, a on nea sanse nista sto nije tako kasasto. Hoce tako ponekad hleb u jogurt izmrvljen ili u kiselo mlkeo ali uz muke. K sam hranila bre fino. Cap kifla, gutljaj jogurta...pa svasta nesto...ovo izrod od detetauser posted image

clock-img

25.03.2015, 13:42

clock-img

degu

pencil-img

11332

Klarita ne vredi ništa na silu, niko do kraja života nije jeo blendano user posted image ti ga nudi, al nemoj živce svoje da kidaš.
Dunja hvala, sad razmišljam mogla sam joj spremiti sa svojim mlekom blitvu i spanać. A cimet mi isto obožavamo, u bundevari je njam,njam a bar jednom nedeljno je pravim.

clock-img

25.03.2015, 13:45

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Znam Degu ja sve to...nego mi nekad krivo padne...Mislila sam da bolje da se zalim sto vise pa uvek ovde dobijem savet i/ili ideju ovde na RR user posted image

user posted image

< Poruku je uredio Klarita -- 25.3.2015 13:46:05 >

clock-img

25.03.2015, 13:59

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: Klarita
Mislila sam da bolje da se zalim sto vise pa uvek ovde dobijem savet i/ili ideju ovde na RR user posted image

user posted image

E ovako i ja Klari user posted image

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

25.03.2015, 14:51

clock-img

imperial

pencil-img

729

Evo i nas u ovoj temiuser posted image ,molila bih mame da mi napisu kako otprilike izgleda njihov dnevni meni a da smo slicnog uzrasta,da kompletiramo ishranu user posted image

clock-img

25.03.2015, 14:55

clock-img

degu

pencil-img

11332

kod nas oko 6h podoj
Oko pola 9h-voce i bundeva,ili voce i zitarice,
Oko 10h sisanje za uspavljivanje
13h rucak(meso,supa i povrce, povrtna supa i zumance,juce sam joj pravi pilav napravila bez zacina)
15h podoj
18h vecera (tek smo uveli, plan je zitarice i mleko,ili povrce i zitarice na pilecem bujonu, jos imam par ideja,videcemo kako ce ici
20 podoj
I tu i tamo ubacimo malo banane kad malo okasni obrok

< Poruku je uredio degu -- 25.3.2015 15:03:43 >

clock-img

25.03.2015, 15:08

clock-img

imperial

pencil-img

729

Aha Degu,malo se razlikujemo,mi vise ne sikimouser posted image ,haha,salim se..
Kod nas je ovako:
od 7-8 mleko{sve zavisi kad se probude}
od 11-12 rucak
u 14 mleko
u 17 uzina{vocna}
u 20 vecera{mlecna}
sok i vodu pijemo izmedju bas dosta,u toku noci popijemo jos malo sokica ili mleka,kako kad...
Da li je ovo ok meni ili da nesto menjam?Cini mi se da su bas zadovoljni ovako,a i meni se svidjauser posted image

clock-img

25.03.2015, 15:34

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Imperial, vreme je da uvedes pravi dorucakuser posted image tako sam sa K tako i sa N sada. I mozda bolje da prebacis vocnu uzinu prepodne, a rucak u vreme rucka odraslih...to je eto moj predlog. I moral bih da dodam da ja nisam za to da deca piju sokove, narocito ne nocu, ali to je samo moje misljenje i moj stav, sacekaj javice se jos neka mama sa idejamauser posted image