cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

11.02.2015, 12:55

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ooooooo, drugari, jos malouser posted image
Meni bre nekako malo to prepodne sto jedeuser posted image i plus nisam za sokove, a tek nikako za kravlje mlekouser posted image
Kod nas stanje nepromenjenouser posted image jedino je poceo da jede lepse blago izmiksanu hranu

clock-img

11.02.2015, 13:13

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

I ja sam mislila da mu je malo, do skoro, ali akl mu dam neku vocku ili nesto pre spavanja, od rucka nema nista, pojede pola tanjirica. Ovako, rucak pojede bas lepo, a vockice mu cedim u sokic i ubacujem u dorucak.

A za kravlje jbg., iz ocaja krenuo da pije, i ne zaustavlja se, kupujem ono organsko.

Znas mi mame mnogo zanovetamo, ni ja nisam bila za sokove, za slatko, za kravlje, za so, ali videces kad pocne da zeza, moj cini mi se nije popio ni 10ml vode jedno nedelju dana dok mu nisam ponudila sokic. Sad pije i vodu i sokice. Strajkovao je gladju dok mu jednom mm nije ponudio nasu supicu, pojeo je kao pravi…
Secer. Jos iuvek ne jede, osim u plazmi, ali cu mu za rodjendan praviti kolacic posebno za njega, ( posto ne jede jaja) tako da ce ga sigurno jesti.

Ja se trudim da ne blendam vise, jedino kad pravim sos za makarone, ali onda zvace makarone…jel
user posted image

clock-img

11.02.2015, 13:15

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Rucka makarone covekuser posted image ja sam mislila ti mu ih malo usitnis, a ono ruca kao pravi decak. Mnogo je sladakuser posted image A, zasto ne jede jaja> Je l' sam nesto propustila?

clock-img

11.02.2015, 13:18

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ma da bre, one posne danubius mini makarone, po 2 komada stavi u usta, lud je.
A jaje, povracao je kada pojede celo zumance, pa sam ja za sada stopirala i zumance i belance.

clock-img

15.02.2015, 14:14

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

A da probas opet? Recimo da krenes od 1/8 zumanca pa ubacis u nesto, a?

Danas sam mu prvi put dala pilecu dzigericu, iako sam protivnik...nisam odolela kad sam juce videla svezu i pojeo je oko 15ogr dzige plus dve sargarepe, cvet karfiola i pola paskanata. Izblendala sam na najfinije, pa je bilo konzistencije pastete, bas je ponjupao sveuser posted image

clock-img

15.02.2015, 22:00

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ubacujem ja po malo, cini mi se da mu samo vece kolicine predstavljaju problem, ne znam…
Sutra cemo da probamo paradajz, kupila sam onaj alnaturin organski u flasi. Nikako sa mku dam kupus, iskreno, ne znam kako da ga spremim, ja nama uglavnom pravim sa mlincima, ne znam kako njemu da izbegnem przenje.

clock-img

16.02.2015, 14:23

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja nisam jos ni kupus ni pasulj, valjda pisah vecuser posted image ponavljam se non stop.
Pa, zasto da przisuser posted image Samo mu skuvaj kupus sa ostalim povrcem koji jede, uz obavezan beli luk imam utisak da mu da super smek. Ja samo kuvam povrce i meso pa blendam pomalo, nema sanse gnjeceno jos uvek...Sad jos kad mu isprobas taj paradajz, super mozes da mu "zacinis" njime kupusicuser posted image

clock-img

16.02.2015, 16:28

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ipak nismo probali paradajz, bili smo van kuce. Mada nam je baba u gostima i resila je da mu sutra spremi kupus, sa teletinom, pa cemo videti kako je.

clock-img

17.02.2015, 22:52

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Ženske mi vam se pridružujemo ovde user posted image
Eto i ja kupus nikako da joj dam, a bogami ni boraniju. Kako ste spremale boraniju? Možda nešto sa šargarepom i crnim lukom...to mi kao ide. A beli luk ste dale kada?
I još uvek nisam dala ništa od začina, vidim da pominjete cimet, peršun itd? user posted image

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

17.02.2015, 23:21

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Mi probali kupus! Spremila dam mu sa sargerepom, prazilukom, belim, i sa malo pirinca da ne bude bas retko. Svidelo mu se user posted image

Sto se zacina tice, ja sam sa osam davala cimet, persun, lisce celera, beli luk. Skoro je probao zuti secer, cimet, anis, muskatni orascic, djumbir ( u prevodu, pravila sam mu hleb od banane, sa tim zacinima)

Uskoro ce probati i so, imam krupnu morsku so, pocecu da mu dodajem po malo, pa se nadam da cu moci da kuvam za sve zajedno. Jedva cekam :)

clock-img

17.02.2015, 23:30

clock-img

Jole84

pencil-img

8435

Jao Lili blago vama, vidim jedete makoronice, svaka čast user posted image Mila još uvek neće ako nije blendano, mada joj u zadnje vreme dajem da sama hvata prstićima i tako bogami hoće, ručka natopljen keks, hleb sa kiselim mlekom, nešto izmišljam što voli pa da je navedem na neblendano polako.
p.s. doduše curi joj niz laktove, pravi je musavko user posted image

< Poruku je uredio Jole84 -- 17.2.2015 23:31:42 >

I dodaj svetu malo boje, čudo moje.....

clock-img

18.02.2015, 22:09

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ma jede on sve, tj ne sve, nece bundevu, prokelj, blitvu… :)
Znas kako sam ja prestala da mu blendam, otisli smo kod mojih na mesec dana, ja stapni mikser zaboravila kuci, i resila da mu ne blendam nista. Prvo sam gnjecila povrce viljuskom, a meso sam raskuvala i sitno sitno seckala. Sad vec sve seckamo.

Probali smo i paradajz… i izaslo nam crvenilo po guzi, ali koliko sam od ostalih majki cula, to se cesto desava, probacu i sutra da mu dam malo, pa da vidimo.

Sutra na meniju pire od batata i pileca fasirana :)

clock-img

24.02.2015, 13:32

clock-img

Maslacak15

pencil-img

6242

Zdravo mame. Razmisljala sam gde da postujem i zakljucila da je mozda ovde najsvrsishodnije jel su bebe u tom periodu kad treba da razmisljate zasto ih i kako ogranicavate.

http://www.bbc.com/news/health-31550816

ovo je samo poslednji primer kako se nauka okrenula. Meni je iskreno od pocetka sve to bilo nelogicno. Odlaganje uvodjena namirnica unedogled... Treba biti oprezan ali rano izlaganje alergenima je kljuc za razvoj tolerancije. Isto je pokazano za gluten...

clock-img

05.03.2015, 22:54

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Da se pohvalim, danas je prvi put jela neblendani pirinac i piletinu , svojim rukicama trapavim user posted image Kad nisam videla ni jedno parcence pocela sam da se vijem oko hranilice da vidim gde je bacila iste ali ona poruckala user posted image
Kada mozemo i sta mozemo dinstati ? Osecam da joj je miksana hranica dosadila..

clock-img

05.03.2015, 22:57

clock-img

veselicaa

pencil-img

13895

Ja mislim da bi mogla da pocnes cim jede rucicama samo je pitanje kako planiras da joj dinstas hranu i na cemu?

clock-img

05.03.2015, 23:02

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Pa mislila sam na maslacu i maslinovom ulju , to su valjda zdravije varijante... mozda boraniju sa sargarepom, lukom, ili neke druge kombinacije...krompirice.
A ne znam ni koiko je pametno spremiti przenicu samo sa zumancem? Ona inace povraca na tvrdo kuvano zumance...slicno kao kod Lillipop - ne znam sta je ona uradila po tom pitanju? Valjda e se javiti i da mi kaze kako pravi sos za makarone.

clock-img

05.03.2015, 23:16

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Da se pohvalim, danas je prvi put jela neblendani pirinac i piletinu , svojim rukicama trapavim user posted image Kad nisam videla ni jedno parcence pocela sam da se vijem oko hranilice da vidim gde je bacila iste ali ona poruckala user posted image

ME bravo user posted image
Samo je pusti da jede sama kada zeli.
Tu sam kod Vuka debelo pogresila, mislila sam da je mali da jede sam a ustavri trebala sam ga pustiti. Njega jos uvek hranim a Kosta jede sam.

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

06.03.2015, 11:33

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Tako mm :" Ne toliko parce hleba, udavice se!!!" ...user posted image Mi brinemo ali dok malo ne pustis dete samo, ne znas sta sve ume user posted image
Imate li kakav recept, kombinacije za rucak?

clock-img

06.03.2015, 15:55

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Upravo sam procitala ovo : Zabranjena su i jela od sirovih jaja, jer ih mogu zaraziti salmonelom. Jaja kuvajte barem 7 minuta. U kolačima ili jelima za decu osim svežih jaja treba da izbegavate i alkoholne dodatke ili pravu kafu.
A ja joj dala kroasane u koje idu zumanca...pojela je pola kiflice sigurno!

clock-img

09.03.2015, 14:10

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Pih, moje dete nece da jede nista suvo. On se i dalje igra keksom i hlebom i samo primakne ustima, pa ako se desi da mu se odlomi keks ili izmrvi hleb, odmah gura jezikom napoljeuser posted image Kako me nervirauser posted image hleb jedino jede kao poparu sa kis.mlekom ili jogurtom, drugacije nikako. Ne blendam mu skroz onako da bude zitka masa, ali nece suvo i nece krupnije komade, ima nagon na povracanjeuser posted image

clock-img

13.03.2015, 02:01

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Mame, jel nas primate :)
Napunismo danas 9 meseci, juhu.

Sada ću malo ovde da tražim savete user posted image

Koju količinu mesa dajete za obrok?
Ako imam zamrznute komade (tako mi sveki poslala teletinu) kako da odredim težinu? Komadi su veličine pesnice, nekada i malo veći, i ja sam to raspoeđivala na dva dana (kuvala sa povrćem). Sada pročitah da velika količina mesa može da ošteti bebine bubrege, pa sam se smorila. Nisam merila, jer odmah zaleđeno stavim da kuvam .. nadam se da ti komadi nisu bili previše za S? I da li je ok što odmah iz zamrzivača kuvam?

Danas je jeo žumance (do pola smo stigli), i dok sam ja otišla do grada da nešto završim, S povratio sve kaže mm. E sada, ne znam da li su se nešto igrali, cimali ..meni do sada nikada nije povratio, pa sam se malo prepala. Ostatak dana je bio ok, posle sam mu dala samo povrće da malo klopa, jer je ručak povratio (ručak je bio isto to povrće + žumance).

Za danas bih kupila ćuretinu, nismo je do sada klopali. Da li da uzmemm belo meso, i koja količina ide za jedan obrok?

< Poruku je uredio dunja RR -- 13.3.2015 2:02:05 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

clock-img

13.03.2015, 02:04

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Upravo sam procitala ovo : Zabranjena su i jela od sirovih jaja, jer ih mogu zaraziti salmonelom. Jaja kuvajte barem 7 minuta. U kolačima ili jelima za decu osim svežih jaja treba da izbegavate i alkoholne dodatke ili pravu kafu.
A ja joj dala kroasane u koje idu zumanca...pojela je pola kiflice sigurno!

Pa ček ME, ali jel taj kroasan termički obrađen? Pretpostavljam da jeste, onda to više nije sirovo jaje?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

13.03.2015, 02:09

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

IZVORNA PORUKA: lilipolip

A jaje, povracao je kada pojede celo zumance, pa sam ja za sada stopirala i zumance i belance.

Evo baš pisah, moj S je danas pojeo pola žumanceta (sa karfiolom, bundevom i tikvicom), lepo je klopao ali mm kaže da je kasnije sve povratio (nisam tada bila u stanu). U nedelju je jeo već pola žumanceta, sa palentom i kiselim mlekom i nije bilo problema. Videću sledeće nedelje, idemo sa 3/4, pa ako povrati opet, da stopiram neko vreme? Inače, danas sam mu prvi put dala žumance sa povrćem, do sada smo ga uvek klopali sa palentom.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

clock-img

13.03.2015, 06:06

clock-img

Ana RR

pencil-img

34330

Dunjci, ja nisam nikad zaledjeno meso kuvala, uvek prvo odledim. A sto se tice gramaze...pa recimo da je komad mesa velicine njihovog dlana, koliko to moze da ima grama nemam pojma. Ja sam u pocetku vagala komade (mirala bih da potrazim knjigu po kojoj sam uvodila hranu), posle sam otprilike sekla.

Mozda mu samo nesto nije prijalo pa je povratio, ako se ne ponovi mislim da je ok.

< Poruku je uredio Ana RR -- 13.3.2015 6:08:02 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

clock-img

13.03.2015, 11:08

clock-img

dunja RR

pencil-img

30410

Važi Anči, onda ću odmrzavati ubuduće, hvala ti.

Mame, šta da uzmem od ćuretine, koji deo?

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir