cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

15.01.2015, 10:34

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Evo i nas u ovoj temi. Danas nam je punih 9 mjeseci. user posted image DOlazi nam na red i vecera koju sve odgadjam da bi ona sto vise sisala. Kad se osvrnem nismo bog zna koliko namirnica ni uveli nii nam je ostalo mnogo. Siromasan meni.

clock-img

15.01.2015, 10:53

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

LO user posted image da ste nam zdravi i dobrodosli...
Kod nas stanje isto, ali na silu mu dam i on kad krene da vuce sta li, kad oseti ukus, nemam pojma, onda popije sveuser posted image Juce npr pred popodnevno spavanje 150ml, sinoc pred spavanje 210mluser posted image i za dorucak je pojeo jogurt sa malo hleba...
Da li se racuna kao mlecni obrok one zitarice koje se prave sa vodom? Ja ih nisam racunala, ali one vec sadrze mleko u sebi, pauser posted image njih dajem za veceru.
Za dorucak sam jutros dala 7 corn sa mlekom i uz zamajavanje uspeh da uvalim skoro sve...manje od cetvrtine ostalo u cinijici...

ME, nisam skroz izbacila Nestum, dajem 1x nedeljno...i za sada jede bez povracanja posleuser posted image zapravo, kad bolje razmislim, od onda kad sam napisala samo jednom sam mu dala. Mozda je njoj previse Sinlaca, probaj da das manje, jer pisala si da jede dosta manje kolicinski npr od mog Nuser posted image

clock-img

15.01.2015, 11:07

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Naravno da se racunaju, pa u njima je AD mlijeko, dakle mlijecni obrok, a mislim da su ti one i dodatno obogacene kalcijumom. Ako pitas zbog kalcijuma.

Ma eto, meni je Andrea sa devet mjeseci prestala da sisa a mislim da je to bilo jer je tad uveliko imala formirane obroke i sve manje je htjela da sisa a sve vise jela krute hrane. Tako sam je prestala i da dojim al sam i dalje insistirala na flasici ujutro i navece plus kroz dan, tj za dorucak i veceru nesto mlijecno.

Sad necemo tim putem opet.

clock-img

15.01.2015, 17:35

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja ne dajem vise jutarnju flasicu, jer onda nece dorucakuser posted image Ali je dorucak mlecniuser posted image pa valjda mu dodje, to to...ili dam 7 corn sa mlekom, jednom sam i one Nestum sa mlekom, ili jogurt i hleba ili palentu sa jogurtom/sirom/ pavlakom kako kaduser posted image I sad razmisljam, pa jbt ja dajem mlecni dorucak, a izbegavam mleko ujutru jer su deca koja piju mleko ujutru cesto anemicnauser posted image
samu sebe bunim sad....
ondak ide vocna kasica,
rucak (povrce sa mesom ili zumancetom)
flasica pred popodnevno spavanje (150ml) pri cemu vodim racuna da prodje bar dva sata od rucka, opet zbog anemije
zitarice vecera (u zavisnosti kako je taj dan jeo i pio mleko dam mlecne ili ne)
flasica 210ml pred spavanje
Nema grickanja izmedju obroka...ako se ne racuna sto mu sad interesantno da kad mi jedemo on mljacka, pa mu dam koru hleba koju on drzi u rukama, pa lizne, pa se smejulji, pa opet, suma sumare ne pojede ni tri mrve, ali meni interesantno jer se on do skoro grozio hleba...
Uveli smo spanac...kupujem smrznuti Frikomov.....ribu jos nismo i necu pre godinu dana, sta znam...
Osta nam pasulj, keleraba, i ne znam sta jos nismouser posted image

clock-img

15.01.2015, 17:47

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ja sam tri puta davala i svaki put povraca a ne pojede svega par kasicica i posto odbija, dam joj druge zitarice ili pirinac sa mlekom... povraca po pet puta user posted image
Ne znam da li je takva tura jbg sta li je user posted image

Jel grasak dajete bez opne?

clock-img

15.01.2015, 17:48

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ne. Grasak sam K kad sam uvodila davala bez opne, sad N sam uvela sa opnom odmah i to cini mi se sa 7m.

clock-img

15.01.2015, 18:18

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Klarita, kako anemicna? Pa meni Andrea otkad znam za nju ima nesto mlijecno za dorucak a nije anemicna, naprotiv.

Mi jos nismo uveli grasak, nekako mi rano, jos cemo malo i pricekati, a Andrei sam davala sa opnom odmah. I to sam ga uvela kad je vec pomalo jela sama prsticima pa je hvatala i jela sama user posted image

clock-img

15.01.2015, 18:21

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Deca koja piju mleko umesto dorucka cesto su anemicna...a, pisanjem posta sam shvatila da i N i K imaju mlecni dorucakuser posted image Nebitno...sve zurim sto pre da napisem post, a ne objasnim do krajauser posted image

clock-img

18.01.2015, 22:56

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Sta znam, meni Andrea kad ustane dobije neku vocku da grize dok ne bude dorucak, a onda dorucak jede nesto mlijecno, da li palentu sa sirom, jaja sa sirom, jogurt, ma sve ima barem za prilog mlijecno. I uvijek ima dobru kks, cak i kad je bolesna njoj je hemoglobin na zavidnom mjestu. Prvi put cujem za tu vezu, mozda bih obratila paznju na tako nesto da je anemicna, a ako ti djeca imaju dobru kks, ne vidim razlog da se i ti opterecujes sa tim user posted image

Inace, danas sam ponovo ponosna mama. Idemo sekinim stopama, pojeli smo svoj prvi rucak sami, u komadicima. Ona je izgrabila svoje iz tanjira i ruckala, jedva nesto da je ispalo iz tanjira a ja sam ovamo spremila pride isto to samo gnjeceno i isjeckano meso, pojela je i to user posted image Nadoknadjuje dijete, zadnjih 7 dana je bas slabo jela zbog temperature. Evo i slicica user posted image

user posted image

clock-img

18.01.2015, 23:04

clock-img

milicicak

pencil-img

7338

LO, bravo za devojku user posted image user posted image
Najbolje ruckaju i najvise napreduju posle temperature user posted image
Tek sad videh za boginje, drzi se user posted image

clock-img

18.01.2015, 23:11

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

LO user posted image user posted image user posted image samo napred, braaaaavo...bas je napredna cura, svaka cast! Stalno nam "zadajete domace zadatke"user posted image ja nisam ni probala jos ovako nesto...sve me strah, sta znam, sve mislim nece hteti jer on se tek od skoro osmelio da drzi hleb u ruci i unese par mrvica, keks lizne i baci, a od kasica sa krupnijim komadima nekad povrati i zgrozi se, nekad pojedeuser posted image
Kako god, jos jedno bravo za Aleks! Ljubi je teta Klarita odkud jug!

clock-img

18.01.2015, 23:18

clock-img

little_one

pencil-img

4663

Teta Klarita pod hitno da se ohrabri, ja ovo vise kacim da vas ohrabrim nego da se hvalim, ishvalila se ja sa ANdreom, pa dobila zahtijevno drugo dijete, pozeljele mi mame garant da vidim kako se one muce user posted image

Hvala Milicicak user posted image

Inace, mrkvica je dobro raskuvana, ovo ostalo je samo po sebi jako mekano, tikvica, brokula, karfiol i pileci batak koji je kod nje u komadicima ali je jako mekan a kod mene je isjckan i isto to sve samo gnjeceno. Dosad smo samo povremeno ruckali u komadicima a danas odlucih da ponudim i jedno i drugo pa kako prodje, lako se izgnjeci al je ona to super zvackala sa svoja dva donja zubica. Sestra joj tad tek dobila prvi zub, ni izasao cestito nije.

< Poruku je uredio little_one -- 18.1.2015 23:19:24 >

clock-img

19.01.2015, 12:20

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Little, super za malecku, kako ona lepo rucka :)

Mi smo ovih dana bili bolesni, kao i vecina, jel? Prvo je povracao, pa crveno grlo, pa novi zubic, temperatura tri dana, sve ga steglo. Mislim da nije jeo kako treba nedelju dana. Ziveo je na sokicu od sargarepe i pomarandze ( koju smo uveli uz mandarinu), vodi i nesto malo je sisao.
Juce se konacno vratio na staro, poceo je da pije i iz flasice mleko, sto ovih dana nije bilo sanse, i napokon mirna noc.

Klarita, sto se seckane hrane tice, oni tako slatko zezaju da je to strasno. Ovaj moj se gadi na, skoro pa mleveno pilece meso, ali mi zato redovno otima sir iz ruku, plazmu isto, i lepo gricka.

Po meni, najbolji finger food je banana, malo zreliju lepo iseckas i oni uzivaju

clock-img

19.01.2015, 12:30

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Lili, nadam se da ste dobro sadauser posted image Uvela si citruse? Kad? Ja nisam K pre godinu dana, necu ni sada...
Joj ne znam, probacu svakako, ali 99,9% sam sigurna da nema sanse da uzme i stavi u usta.On retko i igracku stavljauser posted image Probacu sa bananom...

clock-img

19.01.2015, 12:46

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Super je sada, samo kad je temperatura spala. A citruse, da, nisam planirala ali mi pedijatar rece da ubacim u sokic slobodno, posto je evo on blizu 11 mesecu, a nismo ni imali nikakve reakcije, ni na sta do sada, tako da je dao zeleno svetlo, zbog temperature prvenstveno.

< Poruku je uredio lilipolip -- 19.1.2015 12:48:11 >

clock-img

30.01.2015, 23:43

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Razmisljam nesto vec danimauser posted image imamo skoro 10 meseci i nasa ishrana se nije bitno promenila...sve je ostalo isto, a kod vas? Znaci. da ne ponavljam raspored, ali dorucak, vocna uzina, rucak, mleko, vecera, mleko (retko se desi da se probudi u zoru (meni je zora 5-6h, i onda popije mlkeo i nastavi da spava, pa onda tokom dana isti raspored)

clock-img

31.01.2015, 08:18

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Pa dobro nece se tu nista promeniti bitno, to je super raspored, osim ovog popodnevnog mleka. Ja sam to mleko zamenila jogurtom, pa pre spavanja dobije casu jogurta.

clock-img

31.01.2015, 09:55

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Klarita , pricaj mi o tome haha. Ja trazila od kume da mi kaze neku novu kombinaciju ...
E nece kiselo mlecne proizvode, vidim vasa deca obozavaju jogurt. Da li ce se to promeniti user posted image

clock-img

01.02.2015, 13:19

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

ME,moze da bude i ne mora da znaciuser posted image

Jooooooooj, nekako mi bolje da pije AD mleko nego jogurt, jer mu jogurt dajem za dorucak najcesceuser posted image nisam pametna...
Idem kasnije u nabavku, ostali smo na minimalnim zalihama hraneuser posted image
Videcu ima li avokada u Rodi, nisam mu davala do sada, jer sve se bojim da ne znam da izaberem dobro, a videla sam dobro objasnjenje kakav treba da bude pa cu kupiti user posted image

clock-img

02.02.2015, 11:47

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Ja kad god sam naisla na avokado , bio je zelen. user posted image tako da uvek cekam narednu kupovinu...user posted image

clock-img

02.02.2015, 13:16

clock-img

World

pencil-img

4234

Nema veze sto je zelen, stavi ga u korpu sa drugim vocem dan-dva dok ne omeksa..

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

clock-img

02.02.2015, 13:17

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Da prijavim da juce u Rodi nije bilo avokadauser posted image

clock-img

02.02.2015, 13:27

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

Klarita ti zivis u ... mislim nema kvasca a kamoli nesto drugo. Cuj avokado ahahah...user posted image

clock-img

05.02.2015, 13:10

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

user posted image bila sam u drugom gradu user posted image kod nas je Roda pojamuser posted image
sad je mm otisao opet, pa cu da ga podsetim da proveri da li su dobili.

clock-img

11.02.2015, 12:49

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Kako ste drugari? Mi nismo odavno pisali, ali jos malo smo na ovoj temi.
Lepo nam vreme prolazi, bebac klopa sve, a najvise voli makarone, ali mu ih ne dajem tako cesto, stezu mu stolicu.
Presli smo na kravlje mleko plus sisanje, odkad je bio bolestan formulu nije hteo da pipne, a kravlje je bas lepo prihvatio sada, i popije oko 240ml pred spavanje. Ujutru jos uvek sisa.
Novi raspored

Oko 7 dojenje
Oko 9 dorucak
Oko 11:30 razblazen sokic, oko 100ml (20ml sokica ostalo voda) i spavanjac
Oko 2 rucak
Oko pola 4, jogurt, pola velike plasticne solje
Oko 6:15 vecera
Mora da gricne nesto kada mi jedemo oko 8, hlebic ili da pije jogurt.
Oko 9 mleko i slavanjac