cookie-img

Stranica koristi kolačiće

U cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, analize online upotrebe, sistema oglašavanja i funkcionalnosti. Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: Ishrana bebe od 9-12 meseci II deo

clock-img

13.12.2014, 15:47

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Lili,mislim da ti i ne treba druga užina,ne znam...
Naš raspored je ustaljen baš odavno (što me čudi od mene user posted image ) :
04:00 aptamil
8:00 doručak
11:00 voće
13:30 ručak
17:00 žitarice/jogurt i palenta ili sl (to bi trebala da bude večera user posted image )
20:00 aptamil
Jel mislite da bi popodne trebalo mijenjati nesto?Nešto mi rano ovaj obrok u 17h al ako mu dam kasnije ne popije mi pola aptamila od uobičajene količine ?

Lijepo ja rekoh,dugo me držao ustaljeni raspored,evo već bih da mijenjamuser posted image

< Poruku je uredio mirkam -- 13.12.2014 15:48:43 >

clock-img

13.12.2014, 22:59

clock-img

dijana1*

pencil-img

9126

Lili imas dva dnevna dojenja. Mislim da je to mnogo. Mozda da mu uvedes voce oko pola 11-11 kada ide spavati pa onda da ukines i to drugo dojenje oko 4.
Javice se jos neko sa savetom.
Kod nas.
oko 5-6 mleko
8-8:30 dorucak
11-11:30 voce pa spavanje pola sata
14:30 rucak -spavanje
18 h vecera zitarice, lino, proizvodi, mlecnikako kada
19-19:30 nesto uvek calabrcne od bratauser posted image
I mleko pred spavanje

Jer smo tako u mogucnosti!

clock-img

13.12.2014, 23:11

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Da da, izbacujem ta dva dojenja polako, imam dosta mleka pa ne bih da brzam, da ne dodje do nekih komplikacija. A i ne znam koliko bi njemu mleka trebalo sada, i da li mu jos uvek zamenjuje veci deo vode, posto je n epije bas puno.
Ja bih onda probala da pomerim vecerinku malo ranije, bar za pola sata , pa da izbegnem drugu uzinu.

clock-img

15.12.2014, 10:52

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

M već dvije noći ne traži flasicu oko 3-4 ujutro.
Znači ostao je na jednoj flasicu pred spavanje,i doručak i večera su mlijecni obroci.
Jel ok da sa 11 mjeseci pije samo jednu flasicu mlijeka?

clock-img

19.12.2014, 21:51

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

E kada bi moj ukinuo neko budjenje. Skroz se poremetio...budi se u 1, u 3:30, u 6:30 :( Ne dajem mu da jede ovo prvo budjenje ali ova zadnja dva da :(
Raspored je trenutno ovakav
Ta dva dojenja
u 9 dorucak
11:30 vocna uzina i malo jogurta uglavnom
2 rucak
4 dojenje
6:30 vecera
Pola 9 dojenje i krevet
Ne znam da li je gladan, ili zubici...

< Poruku je uredio lilipolip -- 19.12.2014 21:52:22 >

clock-img

28.12.2014, 22:57

clock-img

Misha i Ljisha

pencil-img

11896

evo ne znam gde da napisem pa cu staviti u sve teme ishrane. Elem snajka rece mojima da ne uzimaju juzno voce niposto. Ona radi na fakultetu i radili su naravno ispitivanja na juznom vocu (pesticidi) i kaze niposto kupovati.Kaze kruske mogu slobodno (sto je meni npr jako cudno mislila sam da bi u kruskama bilo x puta vise pesticida nego u juznom vocu). Kad se budem videla sa njom pitacu je za pojedinosti istrazivanja pa cu vam proslediti info.

clock-img

02.01.2015, 17:07

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Moram da odgovorim sama sebi, dete bilo gladno, dodala sam mu uz vecernje sisanje oko 50ml formule, spavao od 9 do 6 ujutru.
Danas smo probali paradajz, tj jeli smo paradajz corbicu sa testeninama, bas mu se svidelo. Ustanovila sam da ne voli prokelj, nema sanse da ga pojede, cak ni u kombinaciji necega sto voli.
Vecernji favorit kuvan krompir seckan na kockice sa kajmakom.

clock-img

04.01.2015, 09:55

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Evo i nas ovde...jos uvek nisam uvela dorucakuser posted image
Od sutra cuuser posted image a, ideje? Da li zitarice ili staa? K sam davala kiflu i jogurt, palentu, kiflu i pavlaku...N se jos uvek grozi od hleba, ne najstarsnije, pojede po koju mrvicu...nema ideju sta da mu dam za dorucak

clock-img

04.01.2015, 10:26

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ja mom dajem palentu sa sirom, kacamak, nestle zitarice, plazmu i mleko, griz, kiflicu i jogurt, pavlaku i hleb, voce i zitarice, a ovih dana najcesce bananu, jogurt i keks izmesano... To vrtim u krug

clock-img

04.01.2015, 11:15

clock-img

mama krava

pencil-img

2383

IZVORNA PORUKA: lilipolip

Ja mom dajem palentu sa sirom, kacamak, nestle zitarice, plazmu i mleko, griz, kiflicu i jogurt, pavlaku i hleb, voce i zitarice, a ovih dana najcesce bananu, jogurt i keks izmesano... To vrtim u krug

Moje starije dete je ovo obozavalo i to joj je bio omiljeni dorucak. I kupovala sam onaj jogurt sa psenicnim klicama.... MM je jedva cekao da joj ostane da on zavrsiuser posted image .

Mozete i poparu sa sirom ili pavlakom, pa griz sa nekim kompotom ili samo na vodi.

clock-img

04.01.2015, 12:08

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

I ja obozavam ovo sa bananom, redovno zavrsim ja kad njemu ostane. Poparu nikada nisam dala za dorucak, ne znam zasto, uvek mi je to bila opcija za veceru :)
i da, moj bebac obozava cimet, tako da skoro u svaki slatki dorucak stavljam cimet. I gledam da ako mi dorucak bude sladak, da vecera bude slana, i obrnuto.

clock-img

05.01.2015, 16:12

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Uf, uf, uf...ja jos nisam uvela cimetuser posted image ja ga ne volim, pa verovatno zato...ali ne volim ni slatki dorucak, ipak cu probati...sad sam otvorila od prve strane i nasla link do teme "bebin dorucak" pa cu pogledati i tamo. Negde je bio i recept za palentu user posted image user posted image tipa secam se da je bilo 200ml vode i kasika ili dve palente i jos maslinovo ulje ako se ne varam...moracu da potrazim

clock-img

05.01.2015, 17:54

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ja mu u palentu stavljam puter, i narendam preko mladog sira, pa zapecem, pa jedemo zajedno :)

clock-img

10.01.2015, 17:42

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Koliko mleka je dooljno u ovom uzrastu?

clock-img

10.01.2015, 21:22

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

I mene muci isto pitanje, koliko mleka, koliko vode!? Mom pelene nekako suvkaste ovih par nedelja, nisu pune kao ranije, narocito nocna, pa ne znam treba li mu jos tecnosti.

clock-img

10.01.2015, 22:11

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Mi smo u tom uzrastu pili dvije flasice dnevno po 210 ml i imali još po dva mlijecna obroka ( doručak i veceru) I sjecam se da nam je pedijatrica tada rekla,jer sam bila i ja u nedoumici,da je unos mijeka I vise nego dovoljan.Sve se računa,i flasice/podoji i svaki mlijecni obrok i mlijecna preradjevina tipa žitarica koje u sebi imaju ad mlijeko ili nemaju pa se spremaju s mlijekom,jogurt,sir,pavlaka...
A vodu nesto nikada nisam " mjerila" koliko popije.Bas nemam pojma user posted image Nekad jednu flasicu,nekada dvije,ugavnom dolivam kad popije npr do pola,pa onda bas ne znam.

< Poruku je uredio mirkam -- 10.1.2015 22:16:37 >

clock-img

10.01.2015, 22:59

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Ja tu jednu flasicu vode mogu samo da sanjam, a i 210ml mleka, moj nece vise od 150-160ml mleka u cugu, a vode ne vise od 60ml... mada mi jedemo cesto po malo, i stalno gricka neko voce ovih dana.

clock-img

11.01.2015, 12:09

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Lili, malu flasicu vode sam mislila, onu od 150ml.
Ma i M je kasno poceo bas, bas da pije vodu.Tek od sedmog mjeseca po koji gutljaj.Dovoljno je njemu garant to sto popije, pa trazio bi da je zedan jos.Nemoj da brines.

clock-img

11.01.2015, 12:29

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Pa moguce da mu je dovoljno, ne mogu bas lepo da ispratim koliko popije, ali pije ujutru cim ustane, i negde sat vremena posle vecere popije bas dosta, a posle obroka gutljaj dva.
Nama je ostalo samo jedno dojenje, jutarnje, uveceide flasica i malo dojenja, i ponekad popodne pre spavanja dam jako malo mleka

clock-img

12.01.2015, 14:49

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Juce na RR druzenju rece Jole da joj pedijatrica rekla da bi u uzrastu od 8 meseci trebalo da ima ukupno 850ml mleka user posted image mi imamo 9m i sve i da sracunam nema ni 600mluser posted image
N vec dva dana odbija mleko, sve sto u sebi ima mleko...juce popodne je pojeo Sinlac (hvala Mod) i oko 20i30 odbio mlkeo uz zestoko plakanje i bacakanje...pa je zaspao i probudio se oko 23i30 i opet odbijao mlkeo i na kasicicu, pa sam mu spremila 7corn Milupa sa tim mlkeom, ni da lizneeeeee...pa mu je mm "naucnik" po pitanju ishrane dece napravio AD mleko sa plazmom a ja beeesna otisla na spavanje...kaze pojeo jedva pola...videla jutros ciniju...ostao budan do 3h...K i ja uredno spavale, a on sa tatom gledao film iz ljuljaske i nista se bunio nije. Jutros mu ponudim opet 7 corn sa mlekom i opet plakanje i bacanje...damo mu jogurt sa hlebom, on se razvali, posle pola sata mu ponudim voce sa zitaricama, pojede onih 190gr, pa posle dva sata mu ponudim mleko, on poce da place cim video flasicuuser posted image dam mu slanu kasicu, Hipp sa jagnjetinom, smazao je sve...nisam pametna, majke mi

clock-img

12.01.2015, 14:58

clock-img

mirkam

pencil-img

1262

Svaka čast svakome,al meni stvaro nema logike da dijete treba da popije skoro litar mlijeka a jede dosta toga od čvrste hrane,tj ima tri obroka i užinu.
M je toliko pio kad nije jeo cvrstu hranu,odnosno kad mu je jedina hrana bilo AD.
Klari,možda mu naišao period ? Ti si čini mi se i sa K mala problema s mlijekom ?

clock-img

12.01.2015, 16:15

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Evo ja nasla neki pamflet bebalaca i ovako pise u njemu user posted image

I da, sto se tice 800 i nesto ml mleka, meni je to takodje nebulozno, mislim da su u ovom uzrastu 2 flasice mleka i vise nego dovoljne, plus jedan mlecan obrok.

< Poruku je uredio lilipolip -- 12.1.2015 16:21:43 >

clock-img

13.01.2015, 01:14

clock-img

Klarita

pencil-img

5279

Ja ovo ne razumem za ostalo sem za mlekouser posted image
No, veceras mm kupio novo pakovanje mleka i ja mu ponudim naravno i opet bacanje i plakanje i ja surova zena mu uguram na silu i on proba i taaaap poce da pije i popi 180ml i uspava seuser posted image ja sad stvarno ne znam o cemu je recuser posted image

Jao, jeste Mirkam, Klara je odbijalaaaaaaaaaa, i ovaj mali ima faze, ali ovo da nece ni da lizne nije bilo do sadauser posted image bar ne sa njimuser posted image

clock-img

13.01.2015, 08:42

clock-img

lilipolip

pencil-img

149

Faze su to, moj bebac sinoc nije hteo da lizne mleko uvece, kad sam pocela da mu pevam sam je uzeo i popio 190ml, znaci kao nikada do sad. Dodje im neko ludilo, a i ako bas nece mleko, ponudi jogurt

clock-img

13.01.2015, 19:57

clock-img

Mala Elena

pencil-img

11043

Klarita, ista prica kao kod tebe , samo sto ona povraca svaki put od Sinlaca .Sta si radila dalje ? Ja cu ovo ili baciti ili cemo mi pojesti...[u cemu je fora? sm=zmeden.gif]
Sve mlecno odbija ( osim mleka)..danas je prevarim pa mrvu hleba umocim u pavlaku ...user posted image faca joj je bila kao da sam joj limun iscedila ..i onda par puta fol riganje ... jel neko imao istu situaciju?